GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλλιτέχνες δώρισαν έργα τους για δημοπρασία

Έργα τέχνης συνολικής αξίας περίπου 1.300.000 δολαρίων δημοπρατούνται στη Βηρυτό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά ...


Έργα τέχνης συνολικής αξίας περίπου 1.300.000 δολαρίων δημοπρατούνται στη Βηρυτό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά προσφύγων από τη Συρία. Τουλάχιστον 130 καλλιτέχνες, κυρίως από τη Συρία και το Λίβανο – δώρισαν τα έργα τους εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τα βασανισμένα προσφυγόπουλα.
«Είναι η πρώτη φορά που κινητοποιήθηκαν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή για ένα κοινό σκοπό», δήλωσε η Νούρα Τζουμπλάτ, πρόεδρος του λιβανέζικου φετσιβάλ Beiteddine και σύζυγος του ηγέτη των Δρούζων, Ουαλίντ Τζουμπλάτ.
«Είχαμε ακόμα περισσότερες προσφορές, αλλά έπρεπε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση», δήλωσε η Τζουμπλάτ στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Περίπου οι μισοί από τους δύο εκατομμύρια πρόσφυγες της Συρίας είναι παιδιά, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία τρία χρόνια εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων. Πολλοί έχουν καταφύγει στον Λίβανο και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες – σε σκηνές ή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, με περιορισμένη τροφή, φάρμακα, ένδυση και εκπαίδευση, αναφέρει το Ρόιτερς.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δώρισαν τα έργα τους είναι ο Λιβανέζος Ναμπίλ Ναχάς, τα έργα του οποίου εκθέτονται τακτικά στη Νέα Υόρκη και του Έιμαν Μπααλμπακί, γνωστός για τον πίνακά του όπου απεικονίζεται ένας άντρας να φορά στο κεφάλι του ένα κόκκινο και λευκό μαντίλι.
Καλλιτέχνες από το Ιράκ, την Αίγυπτο και την Ευρώπη συμμετέχουν επίσης σε αυτή την προσπάθεια. Μεγάλο μέρος των έργων δημοπρατείται μέσω του αμερικανικού ιστότοπου δημοπρασιών Paddle8.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων, ειδών ένδυσης, ιατρικών εφοδίων και για την εκπαίδευση μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων, όπως η UNICEF και η Save The Children International.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *