Στενοχωρημένος απ” τη συμπεριφορά του Τάσου Κάκου δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης μετά το τέλος του ματς κόντρα στην Καλλονή. Ο τεχνικ...
Στενοχωρημένος απ” τη συμπεριφορά του Τάσου Κάκου δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης μετά το τέλος του ματς κόντρα στην Καλλονή.
Ο τεχνικός του Ατρόμητου αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι της ομάδας του, τονίζοντας πως η ομάδα πρέπει να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Είπα στους παίκτες ότι τα δύο τελευταία παιχνίδια παίξαμε με δύο καλές ομάδες, όμως δεν είναι τόσο, όσο εμείς τις υπολογίσαμε. Απόδειξη μετά το 75’ μπήκαμε στο παιχνίδι και δημιουργήσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 3 ευκαιρίες. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχουμε την ικανότητα».
Όσον αφορά την συμπεριφορά του διαιτητή στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Καλλονή, αναφέρθηκε σε περιστατικό μεταξύ τους, τονίζοντας τον διάλογο που είχαν.
Έχω να καταγγείλω τη συμπεριφορά του κυρίου Κάκου. Υπηρετώ το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια και τέτοια συμπεριφορά ποτέ δεν την έχω συναντήσει, με στεναχώρησε πάρα πολύ αυτή η συμπεριφορά. Του είπα “μου επιτρέπεις να σου κάνω μια ερώτηση” και πηγαίναμε αγκαλιά, του λέω ”δεύτερη κάρτα στον Ούμπιντες μπορούσε να είναι”, μου λέει “όχι, δεν σφύριξα”, “κι αφού δεν σφύριξες, γιατί επανήλθες” και μόλις μπαίνει μέσα μου λέει “μην μου κάνεις εμένα τέτοιο, είσαι νούμερο”. Μέσα στην καταπακτή. Θεώρησε ότι έκανα χειρονομίες».
Πηγή: Sport-fm.gr
Μετά τη δολοφονία, ο Σαμαράς δεν είχε άλλα περιθώρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το «καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας» του Σαιν Ζυστ, μέχρι την υποσχόμενη δίκαιη δίκη του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, η απόσταση είναι μεγάλη και ανιστόρητες οι ταυτίσεις.
Δεν μπορώ να μην επισημάνω πάντως ότι το άρθρο 187 του Π.Κ., που ψηφίστηκε το 2001, περί συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση εφαρμόζεται ευρέως, όχι μόνο σε πολιτικές οργανώσεις, αλλά κατά κόρον και σε οργανώσεις της λεγόμενης βαριάς εγκληματικότητας.
Το νομικό παράδοξο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ναι μεν η Χρυσή Αυγή θεωρείται και είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά συλλαμβάνονται για συμμετοχή κατ' επιλογήν μόνο κάποια μέλη της και κάποιοι βουλευτές της και όχι όλοι.
Το ίδιο έκανε και το μετεμφυλιακό και το μεταπολιτευτικό κράτος, με τους ταγματασφαλίτες και τους χουντικούς αντίστοιχα. Αυτούς και τα παιδιά τους, συνάντησε η Χρυσή Αυγή στον κρατικό μηχανισμό και όχι μόνο.
Ο Σαμαράς και η Ν.Δ. μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έπρεπε να αντιδράσουν δυναμικά. Δεν είχαν άλλα περιθώρια ανοχής.
Το πρόβλημά τους όμως είναι και παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, που και μόνο με την παρουσία του λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το σύστημα. Ένα σύστημα που αποσταθεροποιείται από την αδυναμία του να καλύψει κοινωνικές ανάγκες. Και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να τον εξαρθρώσουν, δεν μπορούν να τον απονομιμοποιήσουν, δεν μπορούν να του κοντύνουν τα ποσοστά. Ή, για να το πούμε αλλιώς, δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να ζωντανέψει τον δικομματισμό και την απρόσκοπτη αναπαραγωγή της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας.
Παρά τη συκοφαντία, παρά την αντιδημοκρατική εκτροπή, παρά το κράτος έκτακτης ανάγκης, παρά τη βία και τον εκφοβισμό της κοινωνίας, η ανατροπή παραμένει ελπίδα και κοινωνικό αίτημα.