GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήραν πίσω μετάλλιο κολύμβησης από Ιρανή επειδή ήταν γυναίκα!

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η ιστορία της Ελχάμ Εσγκάρι! Η 32χρονη αθλήτρια από το Ιράν κολύμπησε στα παγωμένα νερά της Κασπίας ...


Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η ιστορία της Ελχάμ Εσγκάρι!
Η 32χρονη αθλήτρια από το Ιράν κολύμπησε στα παγωμένα νερά της Κασπίας καλύπτοντας μια απόσταση 20 χιλιομέτρων σε εννέα ώρες και έκανε ρεκόρ αλλά οι ιρανικές αρχές αρνούνται να παραδεχτούν το ρεκόρ που κατέρριψε!

Ο λόγος; Επειδή είναι γυναίκα!

Έτσι της αφαίρεσαν το μετάλλιο που πήρε με την επίδοσή της!

«Κολύμπησα 20 χλμ και το έριξαν στα 15. Διαμαρτυρήθηκα και δέχτηκαν 18 χλμ. Ακόμα και τώρα δεν έχουν καταγράψει το ρεκόρ. Το μαγιό μου εκείνη τη μέρα κάλυπτε όλο μου το σώμα. Εφτά άνθρωποι είναι μάρτυρες.»

Η Ιρανή κολυμβήτρια χωρίς να παραβιάσει τον ενδυματολογικό κώδικα και φορώντας ένα ισλαμικούτύπου μαγιό το «χιτζάμπ», δεν μπόρεσε να πείσει τις αρχές της χώρας της!

Η Ελχάμ αποκάλυψε πως το παιδικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα: να κολυμπήσει, δηλαδή, σε ανοιχτή θάλασσα και να ξεπεράσει τον εαυτό της. Όμως, οι αρχές της Τεχεράνης της κόβουν τα... φτερά.

Η 32χρονη Ιρανή κολυμβήτρια λατρεύει το νερό. Κολυμπάει από την ηλικία των πέντε ετών και όπως η ίδια υποστηρίζει, από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα, αισθάνθηκε σαν να ήταν αμφίβιο.

Όταν ένιωσε να την πνίγει η αδικία, με την βοήθεια της προπονήτριάς της, Φραβατρίς Ρεζβανιέχ, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ελχάμ ζητά από τις συμπατριώτισσές της υποστήριξη στο βίντεο που κάνει θραύση στο You Tube έχοντας ήδη 120 χιλιάδες followers.

Επιπλέον, η Ελχάμ υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να αναγνωριστεί η προσπάθειά της. Εξηγεί επίσης πως τα κολυμβητικά μαγιό ισλαμικού τύπου προκαλούν πόνο στο σώμα.

«Δεν υπάρχει κολυμβητής που θα δεχόταν να κολυμπήσει με αυτό το μαγιό. Όταν το φοράς και κολυμπάς, πονάει όλο το σώμα», τονίζει.

Η Ιρανή κολυμβήτρια αδυνατεί να πιστέψει πως οι αρχές δεν της αναγνωρίζουν το ρεκόρ της. star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση