GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάκελοι με σφαίρες στη δικαστή της υπόθεσης των σεξουαλικών σκανδάλων του Μπερλουσκόνι

Απειλητικές επιστολές έχει λάβει η δικαστής που ερευνά τα σεξουαλικά σκάνδαλα και τα περιβόητα πικάντικα πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκό...

Απειλητικές επιστολές έχει λάβει η δικαστής που ερευνά τα σεξουαλικά σκάνδαλα και τα περιβόητα πικάντικα πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μιλάνου. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό οι απειλητικές επιστολές που είχε λάβει η Ίλντα Μποκασίνι είχαν αρχίσει να πυκνώνουν όταν εκείνη είχε ζητήσει στις 13 Μαΐου να επιβληθεί στον Μπερλουσκόνι εξαετής κάθειρξη και εφ’ όρου ζωής απαγόρευση ανάληψης δημοσίου λειτουργήματος, επισήμανε ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι. Κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες υπήρξε μία πλημμυρίδα ανωνύμων επιστολών, οι οποίες περιλάμβαναν σοβαρές απειλές κατά της Μποκασίνι, περιλαμβανομένης και μίας χθες στην οποία περιέχονταν δύο σφαίρες», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Μπρούτι Λιμπεράτι. Στην άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό, οι δικαστές υποστηρίζουν ότι είναι εκείνος που «δημιούργησε και ανέπτυξε» το σύστημα φοροδιαφυγής για το οποίο κρίθηκε ένοχος στη δίκη για την εταιρεία μέσων ενημέρωσης Mediaset.
Η σύλληψη, η δημιουργία και η ανάπτυξη του συστήματος που επιτρέπει την ύπαρξη χρηματικών ποσών χωριστά από την (οικογενειακή εταιρεία του) Finninvest κι ως εκ τούτου αγνώστων (στην εφορία), στόχος του οποίου ήταν η παράνομη διατήρηση και τροφοδότηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί στον Μπερλουσκόνι», επισημαίνουν οι δικαστές. Στη δίκη, προ 15 ημερών, για την υπόθεση Mediaset οι δικαστές έκριναν πως ο Μπερλουσκόνι σκόπιμα «φούσκωνε» τις τιμές για τα δικαιώματα προβολής των ταινιών που αγόραζε μέσω εικονικών εταιρειών του, κατά τη στιγμή της μεταπώλησής του στην επίσης δική του αυτοκρατορία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η οποία αποτελεί τμήμα του ομίλου Finninvest. Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος διατηρούσε μαύρα κεφάλαια στο εξωτερικό και παράλληλα εμφάνιζε μειωμένα έσοδα στην Ιταλία, ώστε να επωφελείται από την καταβολή μικρότερων φόρων.
 Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, ο Μπερλουσκόνι ήταν ένας από «τους κορυφαίους υπευθύνους» των παρανόμων αυτών ενεργειών και το σύστημα αυτό «εξακολούθησε (να λειτουργεί) επί πολλά έτη», ενώ ο ρόλος του παρέμεινε αμείωτος «παρά τα δημόσια αξιώματα» που ανέλαβε, δηλ. όταν έγινε πρωθυπουργός. Επιπλέον, ο Μπερλουσκόνι ήταν «ο πραγματικός επικαρπωτής» του συστήματος αυτού, εκτιμούν οι δικαστές που τον έκριναν ένοχο στην κατηγορία ότι «διηύθυνε ο ίδιος μία τεράστια φοροδιαφυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *