Ο δημοσιογράφος Ζαν Κατρεμέρ, απεσταλμένος της εφημερίδας Liberation στις Κάννες, στη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου, έγραψε στι...
«Απειλή για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα;». Αυτό επικαλέστηκε στους ομολόγους του της ευρωζώνης ο Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ της Τετάρτης, στις Κάννες, για να δικαιολογήσει την απόφασή του να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με το πρόγραμμα σωτηρίας. Είπε, εν ολίγοις, ότι έπρεπε να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια των συνωμοτών και να καλέσει τον λαό να μιλήσει. Προκειμένου να επιβεβαιώσει αυτό το σενάριο, ο Παπανδρέου αποκάλυψε στους ηγέτες ότι το ΚΥΣΕΑ που συγκλήθηκε την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη, υπό την προεδρία του, είχε αποτάξει όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μια δωδεκάδα ανώτερων αξιωματικών. Ολοι είχαν τοποθετηθεί από τη Δεξιά κυβέρνηση και αντικαταστάθηκαν από πρόσωπα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ.
Η Ελλάδα πέρασε ξυστά από μια νέα δικτατορία των Συνταγματαρχών του 1967; Ούτε η Ανγκελα Μέρκελ, ούτε ο Νικολά Σαρκοζί, ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ, ούτε οι άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ήταν παρόντες στο δείπνο πίστεψαν μια λέξη απ’όλα αυτά. Ολοι έβγαλαν αναστεναγμούς απόγνωσης ακούγοντας αυτά τα λόγια. Και δικαιολογημένα. Ο στρατός είναι αφοσιωμένος και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την δημοκρατία. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να διακαιολογούν μια τέτοια ενέργεια. Οσο για την απόταξη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που θεωρήθηκε ύποπτη για μια τέτοια πράξη ήταν προγραμματισμένη από πολλούς μήνες (ο στρατός είναι μια υπόθεση πολιτικών στην Ελλάδα και η εκάστοτε πλειοψηφία βάζει τους δικούς της) και ο Παπανδρέου τη χρησιμοποίησε για να δραματοποιήσει την κατάσταση.
Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πηγές μας, σέρβιρε στους συνομιλητές του και μια άλλη δικαιολογία : με το δημοψήφισμα ήθελε να εξαναγκάσει την Δεξιά αντιπολίτευση να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Και τέλος, αφού δεν έμεναν πλέον άλλες δικαιολογίες, επικαλέστηκε την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών που «δεν θέλουν να εθνικοποιηθούν».
Και μάλλον εδώ βρισκόταν η πραγματική εξήγηση αυτού του πόκερ που έπαιξε ο Παπανδρέου : μια αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών κατά 30 δισ. ευρώ θα άλλαζε τους συσχετισμούς στους μετόχους. Κι αυτοί οι μέτοχοι είναι οι μεγάλες ελληνικές οικογένειες που θα πλήρωναν, για πρώτη φορά, την οικονομική κρίση.
iefimerida.gr
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΒΒΕΚΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΙΚΤΩΡ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ 3ΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΑ "ΡΕΤΙΡΕ" ΤΟΥ ΙΚΑ
TH LES RE MALAKA ANTE GAMISOU POULIMENE
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΠ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ, ΨΟΦΗΣΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή