GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυσκολεύει ο κυβερνητικός συνασπισμός για τη Μέρκελ...

Η στήριξη προς τους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, όμως μειώθηκε εκεί...

Η στήριξη προς τους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, όμως μειώθηκε εκείνη προς δύο μικρότερα κόμματα, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυσκολία την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει η Άγγελα Μέρκελ ως προς τον σχηματισμό κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις εκλογές του 2013.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild της Κυριακής εμφανίζει τους συντηρητικούς να κερδίζουν μια ποσοστιαία μονάδα και να φθάνουν το 36%, αλλά τον κυβερνητικό τους εταίρο, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να χάνουν μια ποσοστιαία μονάδα και να βρίσκονται στο 4%–κάτω από το 5% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη βουλή.
Το κόμμα των Πειρατών, το οποίο απέσπασε έδρες σε περιφερειακές εκλογές τον περασμένο χρόνο, επίσης χάνει μια ποσοστιαία μονάδα και φαίνεται να εξασφαλίζει 7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Τον Απρίλιο εξασφάλιζε 12%.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αρνητική για την Μέρκελ δεδομένου ότι οι Πειρατές αντλούσαν ψήφους από τους κυριότερους κεντροαριστερούς της αντιπάλους.
Η δημοσκόπηση εμφανίζει το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες, στο 28%–μια ποσοστιαία μονάδα κάτω–και τους Πράσινους, τον επικρατέστερο εταίρο τους σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού, στο 14%, δηλαδή μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα.
Αν αυτή η τάση επαληθευτεί στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου και το FDP δεν εξασφαλίσει έδρες στην Κάτω Βουλή, τότε το πιθανότερο είναι η Μέρκελ να αναγκαστεί να σχηματίσει “ευρύ συνασπισμό” με το SPD, όπως συνέβη την περίοδο 2005-09.

2 σχόλια

  1. Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ( ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ) ΚΥΤΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΧΑΤΣΕΚ.
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ;;;
    ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΕΠΕΔΙΩΞΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ




    Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ( ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ) ΚΥΤΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΧΑΤΣΕΚ.
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ;;;
    ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΕΠΕΔΙΩΞΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ηλιθιασμός έχει ένα κοινό με το χιλιασμό: Οι οπαδοί του, ηλιθιαστές ή κοινώς ηλίθιοι, έχουν διαρκώς το φόβο και την πίστη ότι θα καταστραφεί ο κόσμος…


    Έτσι, ενώ βρίσκονται αλυσοδεμένοι στα κάτεργα, με την πλάτη οργωμένη από τις καμτσικιές, ακούνε τους φαυλοκράτες και τους φαυλιστές να τους φωνάζουν:«Αν δε σας μαστιγώσουμε το πλοίο θα βουλιάξει και θα φταίτε εσείς.»

    Και οι ηλιθιαστές απαντάνε ευλαβικά:
    «Μαστιγώστε μας μέχρι τελευταίας ρανίδας… Μαστιγώστε και τα παιδιά μας. Σώστε μας!»

    Οι φαυλοκράτες μαστιγώνουν.

    Οι φαυλιστές επικροτούν.

    Οι ηλιθιαστές μαζοχίζονται.

    Και κάπου μακριά –αλλά και τόσο κοντά- οι Καίσαρες παίζουν με τις μακέτες των πλοίων-κάτεργων και αναρωτιούνται γελώντας: «Ποιο θα βουλιάξουμε πρώτο για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση