GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ ευρωομόλογου οι Ευρωπαίοι πολίτες

Πλειοψηφία 47% των Ευρωπαίων πολιτών στα 27 μέλη της ΕΕ, οι οποίοι ρωτήθηκαν, είναι της γνώμης ότι προκειμένου να τερματιστεί η κρίση τ...

Πλειοψηφία 47% των Ευρωπαίων πολιτών στα 27 μέλη της ΕΕ, οι οποίοι ρωτήθηκαν, είναι της γνώμης ότι προκειμένου να τερματιστεί η κρίση τόσο οι Βρυξέλλες όσο και τα μέλη της ΕΕ πρέπει να συνδυάσουν εφεξής μια μείωση των δημοσίων δαπανών με τα μέτρα για την ανάπτυξη, σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη πρώτη φορά από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όμως σήμερα αναθεωρήθηκε.
Η δημοσκόπηση αυτή του ινστιτούτου TNS έγινε στη διάρκεια του Μαρτίου, με τη συμμετοχή συνολικά 26.593 πολιτών.
Αναλυτικά:
Μόνον 25% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει αμιγώς αναπτυξιακά μέτρα για να τερματιστεί η κρίση, ενώ μόνον 23% για τον ίδιο σκοπό επιλέγει αμιγώς τη συρρίκνωση των δημοσίων ελλειμμάτων.
Στα τελευταία αυτά ζητήματα, από χώρα σε χώρα οι απόψεις διαφέρουν πάντως.
Παραδείγματος χάρη σε ποσοστό 34% οι Έλληνες ζητούν ανάπτυξη, ενώ σε ποσοστό 20% δεν διαφωνούν με τη λιτότητα. Ταυτόχρονα, ποσοστό 44% επιθυμεί έναν συνδυασμό αυτών των δύο.
Αντιθέτως, Γάλλοι και Γερμανοί με μάλλον ταυτόσημα ποσοστά, επιλέγουν τη λιτότητα ( αντίστοιχα 31%, 30%) έναντι της ανάπτυξης (18% και 21%). Την ίδια ώρα, έναν συνδυασμό των δύο ευνοούν το 45% των Γάλλων και το 46% των Γερμανών.
Στο σύνολο των 27 μελών, μεσοσταθμικά 55% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι η κρίση θα επιλυθεί μόνον «με συντονισμό των ενεργειών όλων».
Ειδικά στην ευρωζώνη, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 61%, για να χαμηλώσει στο 43% εκτός της ευρωζώνης.
Στην περίπτωση που κράτος-μέλος είναι αντιμέτωπο με δημοσιονομικές δυσχέρειες, 80% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι τα άλλα μέλη βοηθούν με αντάλλαγμα όμως την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων συμφωνημένων από κοινού.
Ποσοστό 72% συμφωνεί ότι εάν οι κανόνες αυτοί δεν τηρούνται, πρέπει να επακολουθήσουν κυρώσεις σε βάρος του υπερχρεωμένου κράτους.
Για τα ευρωομόλογα, συμφωνεί το 44% των ερωτηθέντων στην περιοχή της ευρωζώνης, ενώ 25% εναντιώνεται και 31% «δεν απαντά».
Στο τελευταίο αυτό σημείο, διαφοροποιούνται τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι τα ευρωομόλογα γίνονται δεκτά με ευρύτατη πλειοψηφία.

5 σχόλια

  1. Ολέεεεεεεεεε

    Εμείς οι ... αδύναμοι σωθήκαμε!!!

    Οι δυνατοί κατάλαβαν ότι πρέπει να μας σώζουν και πάλι τζάμπα!!!!1

    Ολέ!!!

    Άδικη κενωνία που μας έχεις στο περιθώριο τους φτωχούς!!! Να ρε!!! Υπάρχει θεό... εεεε ευρώπη!!! Και ευρωομόλογο και πίπες θα μας κάνουν!!!

    Ο άγιος Αντώνης και ο άγιος Αλεξης τα καταφέρνουν να μας ξαναπροσέξουν οι έξω να μας ξαναεπιτρέψουν να είμαστε φτωχοί και να ζούμε όμορφα. Ξέρετε, όπως Τσοχατζόπουλος. Ή μήπως νομίζετε ότι το ζητημα είναι η χλίδα του 4 seasons και όχι ας πούμε η αυτοκινητάρα μας η εύκολη, η Ρωσίδα μας, το παιδί που σπουδάζει με ... θυσίες μας, το εξοχικό μας, τα καλά μας ρουχάκια να κάνουμε επίδειξη, τα ταξιδάκια μας κτλ όσα δηλαδή έπρεπε να παραγουμε για να απολαμβάνουμε και απλά προσποιούμασταν ότι απασχολούμαστε.

    Ζήτωωωωωω η φτώχειαααααα

    Έρχεται το ευρωομόλογο

    Γιαλαντζί αντιμνημονιακοί (Αλέξη και Αντώνη και Καμένε) ευχαριστούμε που ξεφορτωθήκατε το ΠΑΣΟΚ καθοδηγώντας μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για περισσότερες

    ...χιχιχ..χαχαχα....χεχεχεχε.. χοχοχοχοχ..... Πληροφορίες :
    ___________________ ΕΝΤΟΣ !

    ΣΥΡΙΖΑ & ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ
    .... Η ΣΑΡΑ , Η ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ...

    Μαοϊκοί, τροτσκιστές, ευρωκομμουνιστές, ανένταχτοι αριστεροί, πρώην στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ αποτελούν το παζλ των συνιστωσών που ζητούν από στάση πληρωμών έως έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Ο "Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)-Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο" αποτελεί ένα πολύχρωμο παζλ που τα....
    κομμάτια του συμπληρώνονται από 12 βασικές «συνιστώσες» δυνάμεις. Τα σχήματα που συνθέτουν τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτίζονται από μαοϊκούς, τροτσκιστές, διεθνιστές, ευρωκομμουνιστές, πρώην στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και ακροαριστερούς που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα συμμετείχαν σε ένα σχήμα το οποίο θα διεκδικούσε την πρώτη θέση σε βουλευτικές εκλογές και ότι θα μπορούσαν να εκλέξουν βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Οι περισσότεροι «κουβαλούν» στις πλάτες τους ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ, που διαμορφώθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια μετά την πρώτη διάσπαση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, τη δεκαετία του '60. Με θέσεις που φτάνουν ακόμα και στον αντιευρωπαϊσμό, ζητώντας την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ισότιμα στο τραπέζι διαμόρφωσης της πολιτικής πρότασης του κόμματος.

    Ομαδα ΡΟΖΑ. Οι κινηματικοί αριστεριστές ~~~~~~~~~~~~~~~
    Ιδρύθηκε από τον Νίκο Γιαννόπουλο και τη Μάνια Μπαρσέφσκι, που ένα φεγγάρι πέρασαν από την τροτσκιστική οργάνωση ΟΚΔΕ. Εχουν τοποθετηθεί στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας πολιτικούς δεσμούς με στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ομάδες ακροαριστερών των Εξαρχείων.

    Δημιούργησαν το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και πρωτοστάτησαν στην υπόθεση της Υπατίας, αφού συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με κυβερνητικά στελέχη εκπροσωπώντας τους μετανάστες απεργούς πείνας.
    Εχουν σαφή θέση για έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιδιώκουν την κινηματική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΕΧΕΙ και άλλους πολλούς Άπλυτους...
    ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ ΦΙΛΟΙ.
    μπορεί να κολλήσετεκαι τίποτα..Αφροδίσια + Ηπατίτιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας-μας λένε συνέχεια ψέματα ώστε να μας-σας κλέψουν την ψήφο.. Η Γερμανία απειλεί ευθέως να φύγει από ευρώ τον Ολαμτρέου... Τα ΜΜΕ ΜΕΚΑ-ΣΚΑΙ όμως βαράνε στην ψεύτικη ελπίδα του Κομανετσι που λέει ότι είναι Δικιά του πρόταση {ΚΑΙ ΕΔΏ ΨΈΜΑΤΆ } πόσα ψέματα ακόμα!!!

    Τι είναι τα ευρωομόλογα και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα ΤΕΛΙΚΑ.

    Τα ευρωομόλογα ή αλλιώς "ομόλογα σταθεροποίησης" είναι αξιόχρεα που προτείνεται να εκδοθούν από κοινού από τις 17 χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη.

    Πρόκειται δηλαδή για επενδυτικά προϊόντα με τα οποία ο αγοραστής δανείζει ένα συγκεκριμένο ποσό στον εκδότη του ευρωομολόγου - σε αυτήν την περίπτωση σε όλες τις χώρες του ευρώ - για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με ένα προσυμφωνημένο επιτόκιο.


    Η ιδέα για την έκδοση ευρωομολόγου προέκυψε από ένα άρθρο των οικονομολόγων Jakob von Weizsäcker και Jacques Delpla, τον Μάιο του 2010, οι οποίοι πρότειναν ως λύση για την κρίση χρέους στην Ευρώπη την χρησιμοποίηση ενός μείγματος παραδοσιακών κρατικών ομολόγων και κοινών ευρωομολόγων.

    Με αυτόν τον τρόπο, έλεγαν οι δύο οικονομολόγοι, θα μπορούσε να αποφευχθεί η κρίση χρέους στις ασθενέστερες ευρωπαϊκές οικονομίες, οι οποίες παράλληλα θα έπρεπε να πάρουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Σύμφωνα με την πρότασή αυτή, η Ευρωζώνη θα εξέδιδε ευρωομόλογα που θα αντιστοιχούσαν σε χρέος που θα έφτανε έως το 60% του συνολικού ΑΕΠ τους, με αποτέλεσμα το χρέος των χωρών αλλά και το επιτόκιο δανεισμού να γίνει κοινό για όλους.


    Τα ευρωομόλογα θα είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει πιο εύκολη η εξυπηρέτηση του χρέους για τις ασθενέστερες οικονομίες όπως η ελληνική, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να οδηγούσε και σε πιθανή μείωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ισχυρότερων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία.

    Και αυτό γιατί με τα ευρωομόλογα, το χρέος γίνεται κοινό για όλους, δηλαδή η Γερμανία θα έπρεπε να εγγυάται και την αποπληρωμή των χρεών χωρών όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία.

    Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι επιθυμητή από την γερμανική κυβέρνηση που μέχρι στιγμής έχει την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση (ΑΑΑ) και δανείζεται με πολύ μικρότερα επιτόκια από ότι αυτές οι χώρες..

    Την ιδέα αυτή υιοθέτησε και η Κομισιόν τον Νοέμβριο του 2011, αλλά δεν έγινε δεκτή καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος και ο τότε Γάλλος πρόεδρος την απέρριψαν, χωρίς πολλές συζητήσεις. τώρα απειλεί ευθέως η Γερμανία ότι φύγει από ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eurogruppe prüft «Szenario» eines griechischen Ausstiegs..

    Brüssel (dpa) - Eurogruppenchef Jean-Claude Juncker hat bestätigt, dass Experten der 17 Euro-Staaten auch die Folgen eines möglichen Ausscheidens Griechenlands aus der Währung prüfen.

    ie «Arbeitshypothese» der Eurogruppe sei jedoch, dass Griechenland weiterhin ein Euro-Währungsmitglied bleibe, sagte Juncker am Donnerstagmorgen nach dem EU-Sondergipfel in Brüssel.
    «Ich habe die Mitgliedsregierungen der Eurozone nicht beauftragt, nationale Notfallpläne auszuarbeiten», sagte Juncker. «Aber selbstverständlich ist es so, dass wir uns auf alle Szenarien einstellen müssen, weil wir sonst unserer Aufgabe nicht gerecht würden.» Juncker betonte: «Unsere Arbeitshypothese und unser politischer Wille ist, dass Griechenland Mitglied der Eurozone bleibt. Darüber sollten überhaupt keine Zweifel entstehen.»
    Juncker sagte zum Streit um Eurobonds: «Wir haben die Kontroverse mit der üblichen Leidenschaft ausgetragen.» Bei den Eurobonds gehe es «nicht um eine totale Vergemeinschaftung aller öffentlichen Schulden im Euroraum». Man werde über das Thema im Gespräch bleiben: Er rechne nicht mit einer Entscheidung innerhalb von einigen Monaten: «Das Thema ist wieder da, aber das Thema ist nicht spruchreif.»
    © dpa-info.com GmbH, Donnerstag, 24.05.2012

    ΠΙΟ ΕΥΡΩ ΟΜΟΛΟΓΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΠΑΡΑ ΘΑΑΑ ΜΕΤΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *