Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου Οι φετινοί υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στο ποίημα του Καβάφη, ''Μελαγχολία...
Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου
Ένας εκτενής τίτλος , που αποσαφηνίζει τον πρωταγωνιστή, την ιδιότητά του, τον τόπο και τον χρόνο σε αντιπαραβολή με ένα σύντομο ποίημα.
Ένας εσωτερικός μονόλογος, μια έκδηλη αγωνία του ποιητή που χρησιμοποιεί ως προσωπείο το φανταστικό πρόσωπο του ποιητή εν Κομμαγηνή.
Δεν μπορεί να υπομένει καρτερικά τη παθητική αυτή κατάσταση, το γήρασμα του σώματος και της μορφής και προστρέχει στην διαχρονική ιδιότητα της Ποίησης, στη Τέχνη της Ποιήσεως που είναι καταφύγιο. Απόπειρες κατευνασμού του πόνου, μα φυσικά η Φαντασία και ο Λόγος. Όροι που είναι κοινοί στη στωική φιλοσοφία και στην Αγία Γραφή.
Ο Καβάφης δεν έχει αυταπάτες, τα γηρατιά,η φθορά του ανθρώπινου σώματος, η φυσική τάξη των πραγμάτων δε μπορουν να ανασταλλούν. Είναι πρόσκαιρη η ανακούφιση, η πληγή δε θεραπεύεται, ίσως ξεχνιέται για λίγο ο πόνος.
Η μελαγχολία είναι μια μόνιμη πραγματικότητα που ανταποκρίνεται στον Καβάφη, ωστόσο δεν χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο στο τίτλο του ποιήματος μεμονωμένα αλλά παρέθεσε και στοιχεία ενός προσώπου για να αποστασιωποιηθεί και να ανάγει το πανικό των επερχόμενων γηρατιών ως κατι το αντικειμενικό.
Καλά αποτελέσματα σε όλους τους υποψηφίους και καλή πορεία ζωής.
Το πασοκ των Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλου εφάρμοσε μια εγκληματική πολιτική από τον Οκτώβριο του 2009 : με συνεχείς δηλώσεις υπονόμευσαν τη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ, δεν διαπραγματεύτηκαν ΠΟΤΕ, αλλά δουλικά εφάρμοσαν ένα πρόγραμμα μαζικής εξόντωσης των Ελλήνων, με οριζόντιες περικοπές, διπλές και τριπλές φορολογήσεις εισοδημάτων, ακινήτων και αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τη χώρα στην ύφεση,καθημερινά βούλιαζαν την ελληνική οικονομία και την οικονομία των Ελλήνων και σήμερα η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Αν χρεωκοπούσαμε το 2010, οι Έλληνες είχαν οικονομικά αποθέματα για να αντέξουν, είχαν αποταμιεύσεις και τότε οι ξένοι, επειδή είχαν ελληνικά ομόλογα,θα βοηθούσαν χωρίς επαχθείς όρους. Το Πασοκ τους έδωσε το χρόνο να τα ξεφορτωθούν, να αποδυναμώσουν οικονομικά το 80% των Ελλήνων και να τους φτάσουν σε αυτό το σημείο σήμερα, όπου η ανεργία έχει φτάσει το 1,5 εκατομμύριο, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ το 1,5 εκατομμύριο, οι σιτιζόμενοι στα συσσίτια της Εκκλησίας στις 200.000 ! Σήμερα, αν γίνει πτώχευση, οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής ανικανότητας του ΠΑΣΟΚ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό την άλλη ο Σύριζα, έχει ένα νεφελώδες οικονομικό πρόγραμμα, που "σπάει" τις σχέσεις με την Ε.Ε. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι έχουν προετοιμαστεί για σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας,όσο και το γεγονός ότι μπορεί να σταματήσουν αναπτυξιακά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, πέραν της διακοπής της δανειοδότησης. Το άσχημο με τον Σύριζα δεν είναι στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό της Ελλάδας. Καλώς ή κακώς, πέραν του 25 ή 30% που τον υποστηρίζουν, υπάρχει μια φοβία στους υπόλοιπους Έλληνες, σχετικά με την οικονομική του πολιτική. Πως θα φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα, αν η μια μετά την άλλη οι επιχειρήσεις κλείσουν και φύγουν από την Ελλάδα ; Πως θα φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα, εάν οι εφοπλιστές, την άλλη μέρα, σηκώσουν ξένη σημαία ; Πως θα φορολογήσει υψηλά εισοδήματα, εάν οι ξένοι επενδυτές αποσυρθούν από το ισχνό - έτσι κι αλλιώς- Χρηματιστήριο ή οι Έλληνες επιχειρηματίες κλείσουν τις εδώ επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν σε γειτονικά κράτη, φοβούμενοι τη πολιτική του Σύριζα ; Το άσχημο για το Σύριζα είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους περισσότερους πολίτες, οι οποίοι- βλέποντας το προβάδισμά του- θα πανικοβληθούν και θα κάνουν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία,όπως μαζικές αναλήψεις από τράπεζες,αγορά τροφίμων για να έχουν σε περίπτωση χρεοκοπίας κλπ. Ο Σύριζα, πράγματι, παίρνει ένα υψηλό ρίσκο κινδύνου,όχι τόσο από τις δηλώσεις των ξένων που μπορεί να μπλοφάρουν, όσο από το κλίμα πανικού που δημιουργείται καθημερινά από το ασαφές και υψηλού ρίσκου πρόγραμμά του. Αν πανικοβληθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και αρχίζει να φεύγει η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη μέσα σε 1-2 μήνες ακόμα περισσότερο,τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΑΕΔ θα καταρρεύσουν,λόγω έλλειψης εσόδων.
Σε αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, που μας οδήγησε η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΑΝΙΚΑΝΗ πολιτική του πασοκ, δηλαδή, στο χείλος του γκρεμού χρειάζεται μια μέση λύση, σε σχέση με τα δύο άκρα που περιγράφονται παραπάνω. Χρειάζεται μια πολιτική επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ΑΛΛΑ και μεγάλα κίνητρα για ανάπτυξη και επενδύσεις από την ΕΕ, τη ναυτιλία και τον τουρισμό,μείωση φορολογίας, ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση ( αλλά με δρακόντεια μέτρα για τη πάταξη της φοροδιαφυγής ), αναδιοργάνωση του Δημοσίου ( χωρίς μαζικές απολύσεις ). Αυτή την ενδιάμεση πολιτική, καλώς ή κακώς, ίσως μπορέσει να την εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς, που μπορεί να οδηγήθηκε σε ένα συμβιβασμό ανεπίτρεπτο, αλλά τώρα είναι και ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει αφενός αυτή την ΗΛΙΘΙΑ, ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ πολιτική του Πασοκ και αφετέρου να προστατεύσει την Ελλάδα από μια άτακτη χρεοκοπία, λόγω Σύριζα, με την μαζική απόσυρση καταθέσεων από Τράπεζες την παραμονή των εκλογών μέχρι και αποχώρηση ξένων και Ελλήνων επιχειρηματιών πριν ή και αμέσως μετά τις εκλογές.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ…
Μετά, στο 2ο Μνημόνιο, διέγραψε 21 βουλευτές του, επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της Ν.Δ. ήταν ΝΑΙ(!?!)
ΝΑΙ όμως στο Μνημόνιο, είχαν ψηφίσει και ο Γεωργιάδης με τον Βορίδη, που τους προσέλαβε ο Σαμαράς, ενώ είχε διαγράψει την Ντόρα!!
Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα, για να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμμαχία, που έλεγε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ (!?!)
Η Ντόρα, που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών πού ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια.
Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ (ΛΑΟΣ και λοιποί), ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ (!?!?!)
Και μετά το 18%... πήρε και τη Ντόρα (με την καταδικασμένη από το εκλογικό σώμα, αποτυχημένη νέο-φιλελεύθερη συνταγή), που ψήφισε και στα 2 Μνημόνια ΝΑΙ (!?!)
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ...
Όταν έχεις απέναντί σου τέτοια πολιτικά πρόσωπα, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, που η μοναδική σταθερή αξία τους, είναι ο καιροσκοπισμός, η πολιτική σκοπιμότητα, η αναξιοπρέπεια, η πλειοδοσία σε υποταγή και δηλώσεις κατοχικής νομιμοφροσύνης ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, τότε τι αξία μπορεί να έχει ο πολιτικός τους λόγος και για ποιό λόγο θα επέλεγες αυτά τα πρόσωπα προκειμένου να ηγηθούν στην πορεία για την ανάκτηση της εθνικής και της προσωπικής σου αξιοπρέπειας; ; ; ;
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ!