GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέρα από τα όρια της κοινής απάτης…

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης Οδεύοντας προς τις εκλογές , υπάρχουν μερικά πράγματα, που αν και έχουν χιλιοειπωθεί, εν τούτοις, καλό είναι να υ...


Οδεύοντας προς τις εκλογές, υπάρχουν μερικά πράγματα, που αν και έχουν χιλιοειπωθεί, εν τούτοις, καλό είναι να υπενθυμίζονται ΩΣ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, αφού ΩΣ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ δεν θα πάψει ούτε στιγμή να μας βομβαρδίζει με ό,τι παχαίνει τη λήθη, τον...
αποπροσανατολισμό, και ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ότι απειλεί την αποτελεσματικότητα της «ψυχής» της στρατηγικής της, ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ με τα οποία εδώ και δυο χρόνια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μας βομβαρδίζουν…
Έτσι λοιπόν, ένα από τα θέματα που δεν θάπρεπε να ξεχνάμε είναι το ΓΙΑΤΙ ήρθε η Τρόϊκα στη χώρα.
Ουσιαστικά ΚΑΙ η κρίση χρέους, ΚΑΙ η κρίση δανεισμού, που ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ και η
Νέα Δημοκρατία, αποδίδοντας τη σχετική ευθύνη ο μεν στον δε, σήμερα πια, μπορούμε να πούμε, ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν υπήρξαν παρά το ΟΧΗΜΑ (είτε ισχύει το ένα είτε το άλλο, άρα εν τέλει και στις δυο περιπτώσεις), για να ξεκινήσει το «ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΛΛΑΣ».
Γρήγορα έγινε αντιληπτό, ότι δεν ήρθαν να απαιτήσουν και επιβάλλουν δημοσιονομικές τακτοποιήσεις και εξυγιάνσεις υπό το πρόσχημα του ευλόγου ενδιαφέροντος που είχαν ως δανειστές, αφού το δημόσιο χρέος πρωτίστως με το δημοσιονομικό ζήτημα συνδέεται, αλλά, το ενδιαφέρον τους επεκτάθηκε σύντομα ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, υπό το πρόσχημα της ενίσχυσης ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ένας όρος, που με την κατάλληλη επιχειρηματολογία, μπορεί να περιλαμβάνει από ζητήματα μισθών και επικουρικών συντάξεων, έως και το πώς θα έπρεπε ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, και το ποιο θα έπρεπε να είναι το περιεχόμενο του εργατικού μας δικαίου ή ακόμα και το περιεχόμενο των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ΕΙΔΙΚΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, το περιεχόμενο του ίδιου μας του Συντάγματος, και ακόμα – ακόμα ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, και τι θα σήμαινε μια σοβαρή ανατροπή της «ισορροπίας» του ποια κόμματα και κυβερνητικούς σχηματισμούς αρέσει τους δανειστές από τη μια και το λαό από την άλλη.
Άλλωστε τούτο το άθλιο παιχνίδι προκύπτει και από το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι δεν σου λένε μόνο πόσα πρέπει να εξοικονομήσεις για να μπορείς να αποπληρώσεις το χρέος σου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΆΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, και «αργότερα», όταν οι όποιες «διαρθρωτικές» αλλαγές το επιτρέψουν, θα στραφείς και κατά της ΜΕΓΑΛΟφοροδιαφυγής, της ΜΕΓΑΛΟεισφοροδιαφυγής, ποιοι έκλεψαν και ποιοι όχι το δημόσιο ταμείο και τη δημόσια περιουσία…
Μα εδώ, φτάσανε να σου απαγορεύουνε ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ, η αποθέωση της ΣΤΥΓΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ…
Εν ολίγοις, ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΤΟΧΟ την πλήρη κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, ήρθαν ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΧΩΡΑ…
Όχι βεβαίως, για να μας βγάλουν από καμία κρίση…
Η κρίση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ…
Δεν ήρθαν καν για να εξασφαλίσουν το λαβείν ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ…
Ήρθαν για ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ…
Ήρθαν ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ…
Και γα να τα πάρουν όλα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ…

9 σχόλια

  1. Μίλτον Φρίντμαν ο πα-ΤΕΡΑΣ του νεοφιλελευθερισμού..


    Τα κράτη πρόνοιας που οικοδομήθηκαν στις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πρότυπα αυτά των Σκανδιναβικών Χωρών και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, υπήρξαν τα πιο επιτυχημένα..
    Όμως, δυο κομβικής σημασίας γεγονότα ανέτρεψαν την κατάσταση και έφεραν την παγκόσμια οικονομία σε κρίση μεγαλύτερη από αυτή του 1929.
    Το πρώτο ήταν η πτώση της ΕΣΣΔ. Ανεξάρτητα από όσα έχει να της προσάψει η δυτική ιστοριογραφία (και προπαγάνδα πολλές φορές) πιστώνεται και αυτή το μερίδιο της στη μεταπολεμική ευημερία. Αφενός υπήρξε το αντίπαλο δέος και η εναλλακτική λύση έναντι των ΗΠΑ, αφετέρου κάποια κεκτημένα δικαιώματα που παρείχε στους πολίτες της, (κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν παιδεία, εργασία, στέγη) άσκησαν πιέσεις ώστε ο καπιταλισμός να αποκτήσει πιο ανθρώπινο πρόσωπο.
    Η επιθετική έλευση του νεοφιλελευθερισμού..
    Όταν ξέσπασε η πρώτη πετρελαϊκή κρίση και ο στασιμοπληθωρισμός κατάφερε ένα ισχυρό πλήγμα στο κεϋνσιανό οικοδόμημα, δόθηκε η ευκαιρία στο Μίλτον Φρίντμαν και τη Σχολή του Σικάγου να θριαμβεύσουν.
    Μια νέα, σφιχτή μονεταριστική πολιτική που εμπεριείχε την πλήρη απελευθέρωση των αγορών, κατέφθανε και υποσχόταν θαύματα. Είναι απλά τα πράγματα (ευαγγελίζεται συνοπτικά αυτή η θεωρία) : πρέπει να απομακρύνουμε κάθε κρατική παρέμβαση από την οικονομία, διότι εκείνη διέπεται από τους δικούς της κανόνες και αυτό-ρυθμίζεται από το περίφημο «αόρατο χέρι» της αγοράς.
    Με στυλοβάτες τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν, θα άνοιγε μια νέα σελίδα στην παγκόσμια ιστορία.
    Ο θρίαμβος του νεοφιλελευθερισμού δεν ήταν εύκολος. Έχει να επιδείξει αίμα, πόνο και ατέλειωτες προσωπικές τραγωδίες. Από τη μακρινή Χιλή και τη στυγνή δικτατορία του Πινοσέτ, την Ινδονησία του στρατηγού Σουχάρτο, την Πολωνία του Λεχ Βαλέσα, τη Νότια Αφρική του Νέλσον Μαντέλα, έως και τη Ρωσία των Γκορμπατσόφ – Γιέλτσιν, το σενάριο που διαδραματίστηκε ήταν (προσαρμοσμένο στις εκάστοτε περιστάσεις) ίδιο.
    Το πρώτο θύμα ήταν η Χιλή. Μια χώρα με τη μακροβιότερη δημοκρατική παράδοση στη Λατινική Αμερική. Όταν, όμως, ο Αλιέντε τόλμησε να προχωρήσει στην εθνικοποίηση των ορυχείων χαλκού, ανετράπη βίαια και ξεκίνησε μια τραγική περίοδος για το Χιλιανό λαό. Η ανεργία εκτινάχτηκε στα ύψη, η παραγωγικότητα έπεσε κατακόρυφα, το κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε δραματικά και το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών γιγαντώθηκε.
    Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα του προγράμματος που εφάρμοσε ένα επιτελείο οικονομολόγων Χιλιανών και μη, οι οποίοι είχαν φοιτήσει στην περιώνυμη σχολή του Σικάγου. Η συνταγή έγραφε εδώ θα σας θυμίσει κάτι): άμεση ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της δημόσιας περιουσίας (η περίφημη αξιοποίηση που λέμε στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια), μείωση μισθών, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, χρηματοδότηση τραπεζών (για να υπάρξει -δήθεν- ρευστότητα στην αγορά κ.α.
    Το πείραμα αποδείχτηκε επιτυχημένο. Από εκεί και έπειτα η θεωρίες του Φρίντμαν θα έβρισκαν ένα πεδίο δόξης λαμπρό. Στην Πολωνία χειραγώγησαν από την πρώτη στιγμή την «Αλληλεγγύη» οδηγώντας τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι προηγουμένως. Στη Νότια Αφρική στραγγάλισαν τη νεογέννητη ηγεσία του Μαντέλα και στη Ρωσία δημιούργησαν τη νεόκοπη τάξη των ολιγαρχών. Ακολούθησαν: η Αργεντινή, το Ιράκ, η Ιρλανδία (ο Κέλτικος Τίγρης που καμάρωναν), το Ντουμπάι, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μίλτον Φρίντμαν ο πα-ΤΕΡΑΣ του νεοφιλελευθερισμού.


    Χωρίς να θέλω να παραγνωρίσω και τις επιμέρους ευθύνες αυτών των χωρών, συμμετοχή τους στο κερδοσκοπικό παιχνίδι, ανοχή σε διεφθαρμένες ηγεσίες, σχεδόν όλες είχαν ένα μεγάλο κοινό. Ήταν χώρες που πριν την έλευση της σχολής του Σικάγου και του ΔΝΤ, έτρεφαν προσδοκίες. Κάποιες από αυτές είχαν μπει σε τροχιά ανάπτυξης, κάποιες άλλες προσπαθούσαν να οικοδομήσουν κράτη πρόνοιας, άλλες επεδίωκαν μια δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου, και τέλος, άλλες να αξιοποιήσουν τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους προς όφελος της κοινωνίας.
    Δυστυχώς, όμως, δεν εμπεριέχονταν στα σχέδια του νεοφιλελεύθερου δόγματος και των επιγόνων του αγορές, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, μεγαλοεπενδυτές, τράπεζες, επίορκους πολιτικούς.
    Από το 2009 προστέθηκε στο παγκοσμιοποιημένο, αυτό, ντόμινο και η Ελλάδα. Δε θα πρέπει να μας εκπλήσσουν όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας την τελευταία διετία. Δεν πρόκειται για τυχαία επανάληψη της ιστορίας. Είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο που βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και 40 χρόνια. Ο αδύναμος κρίκος που λέγεται Ελλάδα, αποδείχτηκε η κερκόπορτα της Ευρώπης. Ποτέ μα ποτέ, μια χώρα, η οποία βρίσκεται σε ύφεση, δεν ανακάμπτει με περικοπές. Ωστόσο οι δανειστές μας το διαχειρίστηκαν μια χαρά το παιχνίδι. Μας βρήκαν ευάλωτους και μας πάτησαν την καρωτίδα.
    Έπεται και συνέχεια. Η περιφέρεια θα μετατραπεί στη θηλιά που θα πνίξει όλες τις μεταπολεμικές κατακτήσεις. Οι στόχοι είναι προφανείς. Κράτος πρόνοιας, εργασιακά δικαιώματα, μεσαία τάξη, δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια οι δανειστές ξέρουν τι κάνουν. Στους σημερινούς Financial Times δημοσιεύεται «αυστηρά εμπιστευτική» έκθεση η οποία προετοιμάστηκε για τα υπουργεία οικονομικών της ευρωζώνης. Σύμφωνα «με το πιο αισιόδοξο σενάριο» της έκθεσης, τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην Αθήνα ενέχουν το κίνδυνο ύφεσης που θα είναι τόσο μεγάλη, ώστε η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους και ίσως χρειαστεί και τρίτο δάνειο.

    Με την νέα όμως συμφωνία και την δημιουργία του κλειστού λογαριασμού που θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα την αποπληρωμή των δανείων, μετατίθεται το πρόβλημα της «εξωτερικής» χρεοκοπίας σε «εσωτερική» χρεοκοπία, όπως σωστά σημειώνει ο καθηγητής Γιάννης Τσαμουργκέλης στη συνέντευξη του στο tvxs.gr. Αν τα λεφτά δεν θα επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους, θα περιορισθούν και άλλο οι κοινωνικές. δαπάνες . «Μετατίθεται ένα τεράστιο βάρος της διαχείρισης της κρίσης στην ελληνική πλευρά». Καταδικασμένη να μην τα καταφέρει ποτέ, η ελληνική πλευρά θα εκβιάζεται συνεχώς και θα τεστάρεται με νέα μέτρα για το πείραμα, μέτρα τα οποία φέρνουν και επιπλέον κέρδη στους δανειστές.

    Σήμερα το πρωί, η αυστριακή εφημερίδα Der Standard δημοσίευσε μια αποκαλυπτική μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών. Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, τα κράτη με τριπλό Α, αυτά δηλαδή που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση όσον αφορά την πιστοληπτική τους ικανότητα, όπως είναι και η Αυστρία, έχουν αποκομίσει μεγάλα κέρδη από την όλη υπόθεση με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

    Τα κέρδη αυτά επιτυγχάνονται , πρώτον λόγω της πληρωμής των τόκων, από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που έχουν πάρει δάνεια, όπως πχ η Πορτογαλία, και δεύτερον λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων που πετυχαίνουν όταν τα ίδια τα κράτη ΑΑΑ δανείζονται, εξαιτίας ακριβώς της κρίσης που πλήττει τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες. Η Γερμανία, παραδείγματος χάριν, εκτιμούσε η γερμανική μελέτη, έχει κερδίσει 45 δις ευρώ «μόνο μέσω των αγορών», χωρίς δηλαδή να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρωί, μετά την ανακοίνωση της «ιστορικής» απόφασης για την σωτηρία της Ελλάδας, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας εμφανίστηκε ικανοποιημένη, αν και υπήρχαν ορισμένα.,.. σκοτεινά σημεία. «Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει καταβάλει έγκαιρα τους τόκους, αλλά από εδώ και στο εξής το κέρδος για την Αυστρία θα είναι μικρότερο, καθώς αποφασίστηκε μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας»!

    Με την συμφωνία, τα κέρδη των μνημονιακών τοκογλυφικών δανείων - που στην διεθνή κοινή γνώμη παρουσιάζονται ως βοήθεια προς τους τεμπέληδες Έλληνες χωρίς καμιά αντίδραση από τις ελληνικές κυβερνήσεις - , τα κέρδη λοιπόν αυτά μόνο θα διατηρηθούν, έστω και με μικρότερο επιτόκιο, αλλά διασφαλίζονται κιόλας: θα πρέπει να ψάξει κανείς στην ιστορία της αποικιοκρατίας για να βρει συμφωνία η οποία να προβλέπει τη δημιουργία ειδικού κλειστού λογαριασμού, για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση του χρέους. Με την δημιουργία του ειδικού λογαριασμού, εξηγούσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, «η Ελλάδα θα δαπανά για αυτά που πρέπει».

    Οι υπέρμαχοι της νέας συμφωνίας θα πουν, βεβαίως, βεβαίως, ότι μπορεί όλα τα παραπάνω να ισχύουν, τα κράτη πιστωτές να κερδίζουν, ο ειδικός λογαριασμός να είναι ταπεινωτικός κλπ, αλλά τουλάχιστον αποφύγαμε τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή και τα άδεια ράφια των super markets όπου δεν θα υπάρχει παρά οδοντόκρεμα, όπως στη Πολωνία επί πραξικοπήματος Γιαρουζέλσκι(το άκουσα και αυτό στην ελληνική τηλεόραση της οποίας οι υπεύθυνοι, αν λειτουργούσαν οι νόμοι στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί για κατ εξακολούθηση παραβίαση του αντιτρομοκρατικού νόμου).

    Αν πράγματι αποφεύγουμε τη χρεοκοπία, ας δεχθούμε την αυξημένη επιτήρηση που επίσης προβλέπει η συμφωνία. Αν είναι να μείνουν στα ράφια μόνο οδοντόκρεμες, ας παίρνει η τρόικα κάθε τρίμηνο και χίλια γυναικόπαιδα για σκλάβους, όπως τις παλιές καλές εποχές. Σωθήκαμε όμως;

    «Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βυθίζεται στο χάος», συμπέραινε ο Γερμανός καθηγητής οικονομικών Μαξ Οττε, μιλώντας σήμερα στην γερμανική ραδιοφωνία. «Εδώ και δύο χρόνια διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει υπάκουα να καταβάλει τα επιτόκια της στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μας τρελάνουν οι μπινέδες!!!
    -------------------------------
    Προεκλογικό σποτάκι ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει από τον Ιούνιο του 2011!!! (βίντεο)

    Και πριν ποιος κυβερνούσες ρε μαλάκ@@;
    Ο Καραμανλής;

    Δείτε την αρχή για να τους σιχαθείτε... στη συνέχεια ούτως ή άλλως μαλακίες λένε:

    Θα μας τρελάνουν όταν αρχίσουν να συσπειρώνονται.
    __________________________________
    Ας το καταλάβουν όλοι ότι η μεγάλη μάχη είναι εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

    Γρήγορα ξεχάσαμε τα 20 χρόνια διακυβέρνησης τους που διέλυσαν τη χώρα.
    Οι "αδελφοί" των ΔΙΕΘΝΩN ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
    Μπάαθ-Ασαντ Συρίας.
    Οι Καθεστωτικοί Κανταϊφιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΨΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΝΕΤΕ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΣΑΣ
    ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο κόμμα σας ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑ$$ΟΚ
    μήπως ακούσατε για κάποιον Διεθνή ΜΑΛΑΚΑ
    Παπανδρέου Γεώργιο-Παπανδρέου
    που τρελλαθηκε απο το Καστελόριζο και μετά
    να μας σώζει κάθε δύο μήνες στο απάνεμο Λιμάνι του ΔΝΤ.

    Ζώωωωωωωωαααααααα & Φυτάαααααααααα ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ ΠΑΡΟΥΝ 30% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΟΝΕΙ 2100000 ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΖΩΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *