GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αξίζουμε ... την χλεύη και την περιφρόνηση τους!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e-mail: prevejohn@yahoo.gr Μέσα στον ορυμαγδό των αρνητικών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων όλοι μας έχουμε ...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Μέσα στον ορυμαγδό των αρνητικών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων όλοι μας έχουμε "λουφάξει" σαν τρομαγμένα ανθρωπάρια θεωρώντας ότι είμαστε άμοιρoι ευθυνών και απλά φταίει η κακιά μοίρα που μας όρισαν κάποιοι άλλοι ... ερήμην μας!
Ντροπή μας!... η αδράνεια και η απάθεια μας θα μας...
 καταστήσει την ελεεινότερη γενιά της Ελληνικής ιστορίας η οποία συμβιβάστηκε και ανέχτηκε όλους αυτούς τους προδότες που μας ξευτελίζουν και μας απαξιώνουν καθημερινά με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους!
Αλήθεια!... πως ανεχόμαστε να ακούμε ότι οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, που κόπιασαν και σπούδασαν και τώρα ξεκινούν την ζωή τους γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες, κάποιος δοτός πρωθυπουργός μαζί με τις άλλες πολιτικές καρικατούρες και τους διεθνείς τοκογλύφους θα τα "τιμωρήσουν" δίνοντας τους τον κατώτατο μισθό (ο οποίος θα μοιάζει με χαρτζιλίκι) για να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες προς χάριν της ανταγωνιστηκότητας και του κέρδους.
Ναι!... θα δουλεύουν ατέλειωτες ώρες χωρίς εργασιακά δικαιώματα και απεχθείς συνθήκες που δεν θα τους επιτρέψουν να χαρούν τα νιάτα τους αλλά και θα τους στερήσουν την δυνατότητα να κάνουν μεθαύριο οικογένειες για να διαιωνίσουν την υποτιθέμενη περήφανη "φυλή" μας!
Ντροπή μας!... γιατί μέχρι τώρα τους δώσαμε ελλιπή παιδεία και λαθεμένα πρότυπα και τώρα τα αναγκάζουμε να ξενιτευτούν μακριά από την χώρα τους για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη ή αν μείνουν σ' αυτή εμείς οι "μεγάλοι" οι δειλοί και οι μέχρι τώρα βολεμένοι τους προσφέρουμε την προοπτική να περάσουν μια ασήμαντη και εξαθλιωμένη ζωή!
Παιδιά!... μία συγνώμη από όλους μας είναι λίγη μια και δεν διορθώνεται έτσι η τραγική προοπτική της ζωής σας. Είμαστε συνυπεύθυνοι αυτών που επιλέγαμε και ανεχτήκαμε τόσα χρόνια και εφόσον συνεχίζουμε και παραμένουμε αδρανείς, μας αξίζει η χλεύη και η περιφρόνηση σας!!!

4 σχόλια

  1. Ο Παπανδρέου συζητούσε με το ΔΝΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και δήλωνε … “Αμερικανός”.
    __________________________________
    -[Έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων τους φταίει ο Σαμαράς για την σημερινή κατάντια... και έχουν αφήσει το Γιωργάκη στο απυρόβλητο]-

    Υπέρ του ΔΝΤ, «για να δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε», τασσόταν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκάλυψε το σάιτ WikiLeaks και είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, νέα στοιχεία που φέρει στην επιφάνεια το WikiLeaks δείχνουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότες» ισχυρών think tank στις ΗΠΑ έβλεπαν πεντακάθαρα την προοπτική να προσφύγει, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

    Hθελε αυστηρούς κανόνες.
    Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2009, παρουσιάζεται συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου εκείνη την περίοδο με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ντέρμπιν (Durbin) και τον τότε πολιτευτή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Αλέξη Γιαννούλια. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως, φέρεται να τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο. Αναλυτικότερα, γράφει στο τηλεγράφημά του ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε να δει έναν οργανισμό σαν το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματο-οικονομική ανάπτυξη για να «δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε».

    Η «κερκόπορτα».
    Τώρα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του WikiLeaks, αποκαλύπτεται ότι τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότης» του αμερικανικού think tank, Stratfor, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στη Stratfor ηλεκτρονικό μήνυμα, με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη-Βαθμίδα 3». Σε αυτό περιέγραφε θέματα, στα οποία, όπως έγραφε, έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα». Ειδικότερα: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν ή πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθεί μπορεί να εξαρτάται από τι θα γίνει με το χρέος τους». Τόσο οι δηλώσεις Παπανδρέου όσο και τα ηλεκτρονικά μηνύματα των «πληροφοριοδοτών» της Stratfor δείχνουν ότι εγχώριοι και ξένοι κύκλοι μεθόδευαν εκείνη την περίοδο την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη μέσω της «κερκόπορτας» της Ελλάδας.

    Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2011, ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος- Καν, είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ ήδη από τον Δεκέμβριο 2009. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχε πει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν τη μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ εντός της ευρωζώνης. Ενδιαφέρον είναι ότι στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου είχε εμφανιστεί να εκφράζει το θαυμασμό του για την οικονομική πολιτική του προέδρου Ομπάμα και να καταθέτει τη δυσαρέσκειά του για τη γερμανική στάση στην οικονομική κρίση. Ως γνωστόν, σε άλλα τηλεγραφήματα που δημοσίευσε το Wikileaks, αυτή τη φορά της αμερικανικής πρεσβείας στη Γερμανία, το Βερολίνο εμφανιζόταν έξαλλο και μόνο στη σκέψη ότι το ΔΝΤ θα έμπαινε στα «χωράφια» της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωνε Αμερικανός.

    Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν να χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως «τη μοναδική δύναμη στον κόσμο» που μπορεί να ηγηθεί των δημοκρατικών αξιών, να λέγει ότι αισθάνεται πολύ κοντά στις ΗΠΑ, που είναι η γενέτειρά του, και να προσφέρεται στο ρόλο του διαμεσολαβητή με κράτη με τα οποία οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι είναι ανοιχτός σε αμερικανικές ιδέες και πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει στη δημιουργία διασυνδέσεων με ηγέτες οι οποίοι διαφωνούν με την αμερικανική πολιτική σε όλο τον κόσμο. Θύμισε, δε, ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνέβαλε στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων ειδικά στο μουσουλμανικό κόσμο και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Γνώριζε.....

    Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπανδρέου, παρότι, ως γνωστόν, την προεκλογική περίοδο έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», δήλωσε στους Αμερικανούς γερουσιαστές πως γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους και ότι θα είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί όταν θα γίνει πρωθυπουργός. Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται: «Όταν ο Γιαννούλιας τον ρώτησε για το ανησυχητικό άνοιγμα του δημόσιου χρέους, ο Παπανδρέου συμφώνησε ότι ήταν πρόβλημα, αντίθετα με το ιδιωτικό χρέος και τα τοξικά ομόλογα, δύο προβλήματα που η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει (…) Η Ελλάδα ήταν πιο ευάλωτη γιατί οι τράπεζές της είχαν επενδύσει πολύ στα Βαλκάνια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα, οταν τα παιρνατε χωρις να κανετε τιποτα δεν μιλαγατε, τωρα που σας κοπηκαν σκουζετε. Οπως στρωσεις θα κοιμηθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβα την ουσια του αρθρου αυτου και τι μηνυμα θελει να στειλει. Εχει απολογητικο χαρακτηρα ή αναζητει δωρεαν εξιλεωση για την καμενη γη που αφηνετε πισω σας ;;;
    Στο δια ταυτα κυριε Πρεβενιε μου, τι προτεινετε και τι κανουμε για να βγουμε απο την σηψη αυτης της ηθικης διαφθορας ;;;
    Διοτι, καταλαβαινετε, απο λογια καλα παμε ολοι μας αλλα αυτο δεν αρκει για να αντισταθεις στην καπιταλιστικη λαιλαπα.
    Η αποσυνθεση του κοινωνικου ιστου μας ειναι το δεδομενο που εχουμε και τωρα το ζητουμενο ειναι να συμφωνησουμε μεταξυ μας τι ηταν αυτο που μας οδηγησε ΕΔΩ και σαν επομενο βημα ειναι προκληση για το πως θα εξελθουμε απο αυτην την περιπετεια ΝΙΚΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *