Από το vaspersview.blogspot.com Στις εκλογές καλούμαστε να απαντήσουμε σε δίλημμα δεξιά ή αριστερά; Δεν ισχύει τέτοιο δίλημμα. Ούτε αρι...
Από το vaspersview.blogspot.com
Στις εκλογές καλούμαστε να απαντήσουμε σε δίλημμα δεξιά ή αριστερά;
Δεν ισχύει τέτοιο δίλημμα. Ούτε αριστερά υπάρχει ούτε δεξιά. Υπάρχουν πολιτικές που είναι αποτυχημένες. Πολιτικοί που είναι αποτυχημένοι. Και υπάρχουν και ιδέες. Ιδέες που καλούν για ένα νέο σύστημα με περισσότερη συμμετοχή και περισσότερες ευθύνες όλων μας. Ένα σύστημα που βασίζεται στην διαφάνεια και όχι στην...
εξυπηρέτηση συμφερόντων και στην "πάλη των τάξεων". Ένα σύστημα που το μεγάλο ψάρι δεν προσπαθεί να φάει το μικρό και το μικρό να εκδικηθεί το μεγάλο.
Μπορεί εγώ να δηλώνω δεξιός, αλλά αυτό έχει να κάνει με το οικονομικό σύστημα και την κλίση που έχει προς μία θεωρία. Όχι με την πολιτική. Στην πολιτική δεν μπορείς να εφαρμόσεις ένα μοναδικό σύστημα σε όλα. Κανένας δεν έχει την απόλυτη αλήθεια. Ούτε το δεξιό σύστημα μπορεί να δουλέψει χωρίς κοινωνική πολιτική, ούτε το αριστερό χωρίς επιβράβευση της ατομικής προσπάθειας.
Και φυσικά δεν μιλάω για το κέντρο... Μιλάω για το μέτρο. Αυτό που στην Ελλάδα έχουμε χάσει τελείως. Μιλάω για την δημοκρατία που και αυτή έχει ξεχαστεί τελείως και έχει αντικατασταθεί από ένα κοινοβουλευτικό σύστημα που δημιουργεί μόνο οπαδούς και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους.
Είναι ώρα η Ελλάδα να ξαναδώσει τα φώτα της στον κόσμο. Να αλλάξει το σάπιο σύστημα που χτίστηκε και ονομάστηκε "δημοκρατία" αλλά νοιάζεται μόνο για τις ελίτ. Να δείξει τι σημαίνει πραγματικά δημοκρατία και τι συμμετοχή στα κοινά. Και είναι αυτή η ώρα, όχι γιατί ως έθνος είμαστε καλύτεροι, αλλά γιατί εμείς φτάσαμε πρώτοι στον πάτο αυτού του συστήματος. Δεν έχουμε παρά μόνο να σηκωθούμε, να συνέλθουμε και να πιστέψουμε ότι μπορούμε χωρίς τα βαρίδια της μεταπολίτευσης.
Δήλωνε Αμερικανός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν να χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως «τη μοναδική δύναμη στον κόσμο» που μπορεί να ηγηθεί των δημοκρατικών αξιών, να λέγει ότι αισθάνεται πολύ κοντά στις ΗΠΑ, που είναι η γενέτειρά του, και να προσφέρεται στο ρόλο του διαμεσολαβητή με κράτη με τα οποία οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι είναι ανοιχτός σε αμερικανικές ιδέες και πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει στη δημιουργία διασυνδέσεων με ηγέτες οι οποίοι διαφωνούν με την αμερικανική πολιτική σε όλο τον κόσμο. Θύμισε, δε, ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνέβαλε στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων ειδικά στο μουσουλμανικό κόσμο και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Γνώριζε.....
Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπανδρέου, παρότι, ως γνωστόν, την προεκλογική περίοδο έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», δήλωσε στους Αμερικανούς γερουσιαστές πως γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους και ότι θα είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί όταν θα γίνει πρωθυπουργός. Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται: «Όταν ο Γιαννούλιας τον ρώτησε για το ανησυχητικό άνοιγμα του δημόσιου χρέους, ο Παπανδρέου συμφώνησε ότι ήταν πρόβλημα, αντίθετα με το ιδιωτικό χρέος και τα τοξικά ομόλογα, δύο προβλήματα που η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει (…) Η Ελλάδα ήταν πιο ευάλωτη γιατί οι τράπεζές της είχαν επενδύσει πολύ στα Βαλκάνια».
Ο Παπανδρέου συζητούσε με το ΔΝΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και δήλωνε … “Αμερικανός”.
ΑπάντησηΔιαγραφή____________________________________
-[Έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων τους φταίει ο Σαμαράς για την σημερινή κατάντια... και έχουν αφήσει το Γιωργάκη στο απυρόβλητο]-
Υπέρ του ΔΝΤ, «για να δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε», τασσόταν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκάλυψε το σάιτ WikiLeaks και είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, νέα στοιχεία που φέρει στην επιφάνεια το WikiLeaks δείχνουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότες» ισχυρών think tank στις ΗΠΑ έβλεπαν πεντακάθαρα την προοπτική να προσφύγει, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Hθελε αυστηρούς κανόνες.
Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2009, παρουσιάζεται συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου εκείνη την περίοδο με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ντέρμπιν (Durbin) και τον τότε πολιτευτή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Αλέξη Γιαννούλια. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως, φέρεται να τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο. Αναλυτικότερα, γράφει στο τηλεγράφημά του ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε να δει έναν οργανισμό σαν το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματο-οικονομική ανάπτυξη για να «δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε».
Η «κερκόπορτα».
Τώρα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του WikiLeaks, αποκαλύπτεται ότι τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότης» του αμερικανικού think tank, Stratfor, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στη Stratfor ηλεκτρονικό μήνυμα, με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη-Βαθμίδα 3». Σε αυτό περιέγραφε θέματα, στα οποία, όπως έγραφε, έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα». Ειδικότερα: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν ή πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθεί μπορεί να εξαρτάται από τι θα γίνει με το χρέος τους». Τόσο οι δηλώσεις Παπανδρέου όσο και τα ηλεκτρονικά μηνύματα των «πληροφοριοδοτών» της Stratfor δείχνουν ότι εγχώριοι και ξένοι κύκλοι μεθόδευαν εκείνη την περίοδο την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη μέσω της «κερκόπορτας» της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2011, ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος- Καν, είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ ήδη από τον Δεκέμβριο 2009. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχε πει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν τη μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ εντός της ευρωζώνης. Ενδιαφέρον είναι ότι στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου είχε εμφανιστεί να εκφράζει το θαυμασμό του για την οικονομική πολιτική του προέδρου Ομπάμα και να καταθέτει τη δυσαρέσκειά του για τη γερμανική στάση στην οικονομική κρίση. Ως γνωστόν, σε άλλα τηλεγραφήματα που δημοσίευσε το Wikileaks, αυτή τη φορά της αμερικανικής πρεσβείας στη Γερμανία, το Βερολίνο εμφανιζόταν έξαλλο και μόνο στη σκέψη ότι το ΔΝΤ θα έμπαινε στα «χωράφια» της Ε.Ε.
Ιδέες που καλούν για ένα νέο σύστημα με περισσότερη συμμετοχή και περισσότερες ευθύνες όλων μας. Ένα σύστημα που βασίζεται στην διαφάνεια και όχι στην...
ΑπάντησηΔιαγραφήεξυπηρέτηση συμφερόντων !!!
Οι πολίτες θέλουν πλέον :
Πραγματική Δημοκρατία και όχι δήθεν
Πραγματική Δικαιοσύνη και όχι δήθεν
Πραγματική Πολιτική Παιδείας και όχι δήθεν
Πραγματική Πολιτική Υγείας
και όχι δήθεν
Πραγματική Πολιτική Κοινωνικής ευαισθησίας και όχι δήθεν
Πραγματική Πολιτική και όχι δήθεν !!!
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και των συμπολιτών μας που την στελεχώνουν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό .