GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ στοχοποιούν εργασιακά δικαιώματα και πολιτικές απόψεις...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Diktiospartakos. blogspot.com Οι τελευταίες, μέχρι νεοτέρας, απολύσεις , στον όμιλο Σκάι του ...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.
blogspot.com

Οι τελευταίες, μέχρι νεοτέρας, απολύσεις, στον όμιλο Σκάι του Άρη Χατζηστεφάνου παραγωγού του ραδιοφωνικού Infowar μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, της παραγωγού Όλγας Λασκαράτου από το Μελωδία Fm, οι 9 απολύσεις που προχώρησε ο όμιλος ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου μεταξύ των οποίων και της...
συνδικαλιστικής εκπροσώπου, αποκαλύπτουν όλη την ουσία της αντεργατικής επίθεσης.
Η συμμαχία κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-εργοδοτών με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης προχωρά σε στρατηγικού χαρακτήρα αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις εναντίον του κόσμου της εργασίας σε όλα τα επίπεδα.
Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός έχει συστατικό στοιχείο τον εργασιακό Μεσαίωνα, τον απόλυτο έλεγχο και την χειραγώγηση των κοινωνιών, στόχοι που επιτυγχάνονται με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, με αστυνομική και δικαστική βία, την κατευθυνόμενη πληροφόρηση και το μονόλογο των ενσωματωμένων δημοσιογράφων που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Προσθέτοντας την αποβλάκωση των ταμπλόιντ, την play list και την τηλεοπτική σαβούρα έχουμε την εικόνα της κοινωνικής πραγματικότητας που οικοδομούν.
Για όλους αυτούς τους λόγους στο στόχαστρο έχουν μπει επιλεγμένοι στόχοι. Ανεξάρτητα την αναγνωρισμένη επιστημονική και καλλιτεχνική αξία, αδιαφορώντας για το ενδιαφέρον αναγνωστών, ακροατών και θεατών, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί, ακολουθούν μια χυδαία φασιστική πολιτική διώξεων αιρετικών απόψεων. Θυμίζουμε την εξαφάνιση του ΙΟΥ από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, την στήλη ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ επίσης από το ίδιο έντυπο, ενώ τώρα στοχοποιείται και διώκεται εργασιακά και πολιτικά ο Άρης Χατζηστεφάνου από τον ΣΚΑΙ.
Δεν είναι τυχαίο ότι στους παραπάνω δημοσιογράφους, των οποίων μας τιμά η φιλία και η συντροφική σχέση, όλοι αναγνωρίζουν ηθικές αρχές και επιστημονική αρτιότητα, την κοινωνική πολιτική παρέμβαση, την ανάδειξη των συμφερόντων της κοινωνίας έναντι της εργοδοσίας και του κράτους. Άνθρωποι που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, μέσα στις φλόγες των κοινωνικών και πολεμικών συγκρούσεων, αμφισβητώντας συχνά τις κυρίαρχες κυβερνητικές και ιμπεριαλιστικές επιλογές.
Ανεξάρτητα επομένως αν ένα μέσο παρουσιάζεται φιλοΜνημονιακό όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο ΣΚΑΙ ή δήθεν αντιΜνημονιακό όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, υπάρχουν βαθύτερες στοχεύσεις του αστικού συστήματος εξουσίας που το σύνολο του τύπου και των ΜΜΕ εξυπηρετεί εναντίον του κόσμου της εργασίας.
Για αυτό μάλιστα, ξανά αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. παρουσιάζεται απειλητική έναντι των μπλογκ, καθώς αποτελούν τον επόμενο στόχο. Την στιγμή που αναπτύσσεται η οριζόντια ενημέρωση, που το ίντερνετ φαντάζει ως μόνη πηγή ενημέρωσης για τη νέα γενιά και τους εργαζόμενους, παρέχοντας τη δυνατότητα αντιπληροφόρησης και συντονισμού κινημάτων και εξεγέρσεων, αυξάνονται οι καθεστωτικές φωνές που απαιτούν τη φίμωσή του.
Αποτελεί επομένως ζήτημα τεράστιας σημασίας η ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, του δικαιώματος στην πληροφόρηση και ενημέρωση, που πρέπει να περάσει και περνά στα χέρια των ίδιων των δημιουργών της ιστορίας.

7 σχόλια

  1. Σας πονάει τώρα που εφτασε και σε σας το πρόβλημα εεεεε? γιατί δεν σας θυμάμαι να λέγατε τίποτα ολοι οι καλοβολεμένοι και κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι.Το μόνο που θυμάμαι είναι οτι η ΠΑΣΠ δημασιογράφων κάνει απεργια οταν δεν πρέπει να ακουστεί τι συμβαίνει σεδιαδιλωσεις κ.λ.π.
    δεν σας θυμάμαι ναλέτε τίποτα για το δικό σας ταμείο π.χ. μην περιμένετε λοιπόν να σας λυπυθούμε στην πυρά και σεις μαζί με αυτούς που προστατεύεται τα τελευταία 30 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ,ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ, ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΠΑΛΑΒΟΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.ΑΜ ΔΕ, ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ,ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ,ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.ΓΕΩ.ΜΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσεχως στο

    press-gr

    ποτε ΔΕΝ ??? υπαρχει βουλευτικη ασυλία?


    Ποτε ενας σοβαρος Εισαγγελέας μπορεί να συλλάβει Βουλευτές και Υπουργούς χωρίς να ερωτηθεί καθόλου η Βουλή?

    Ο Δρ Κουτσουκος θα κανει την καταπληκτικη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ!!!

    ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ!

    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αγωνία με λαχτάρα να μου τα αρπάζουνε..."

    Είχα την τύχη (?) σήμερα να παρακολουθήσω για λίγο την εκπομπή "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" του Alter, όπου οι παρουσιαστές και οι ρεπόρτερ δακρύβρεχτα παρουσιάζαν το δράμα που ζει ο Τόλης Βοσκόπουλος. Και δώστου κλάμα !
    Όχι, μην υποθέσει κανείς ότι του συμβαίνει κάτι σοβαρό πρόβλημα υγείας κλπ.

    Το δάκρυ έπεφτε κορόμηλο επειδή το Δημόσιο έχει κατασχέσει μεγάλο αριθμό ακινήτων από το γνωστό τραγουδιστή, τα....
    πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του και ετοιμάζεται να κατασχέσει και άλλο ένα σπίτι.
    Οι "κύκλοι" λοιπόν του Τόλη Βοσκόπουλου έλεγαν "ας μου πάρουν τα πάντα, αλλά όχι το σπίτι της μανούλας μου"!
    Και να χτυπιέται ο ρεπόρτερ εναντίον του Δημοσίου (που μια φορά έκανε τη δουλειά του), διότι λέει σε μερικούς μήνες μάλλον θα ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και καλούσε απειλητικά το Δημόσιο να περιμένει μερικούς μήνες.
    Σε συνέχεια του παραληρήματος, ο ρεπόρτερ ανέφερε ότι ο Βοσκόπουλος έξυπνα ενήργησε και υπέβαλε ένσταση ούτως ώστε να μη συνεχιστεί ο πλειστηριασμός και ότι πρόκειται να πείσει το Δημόσιο χάρη στο "ειδικό βάρος" του να μην συνεχίσει τους πλειστηριασμούς και να τον αφήσει να τα πουλήσει μόνος του.
    Το "ειδικό βάρος" του.

    Μάλιστα, για το Κράτος δηλαδή κύριε ρεπόρτερ της σαχλαμάρας, οι πολίτες της χώρας έχουν διαφορετικό βάρος ;
    Όποιος έχει πιο ωραία φωνή και τραγουδάει καλύτερα έχει άλλο "βάρος" για το Κράτος ;
    Το Βασίλειο της Σαχλαμάρας !
    Ελπίζω μόνο το Δημόσιο να μην ενδώσει σ αυτήν την εμετική λογική, διότι στη μία περίπτωση που επιτέλους έδρασε ως όφειλε, θα υποπέσει σε φάουλ.
    Ελπίζω πως όχι.. Για να δούμε.
    Και θα ρωτούσε κανείς: μα καλά, συμφωνείς με το να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου;
    Σαφέστατα και όχι.

    Αλλά όταν υπάρχουν κάποιοι σαν τον Βοσκόπουλο (και είναι πολλοί) που πέρασαν απ τα χέρια τους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χρωστούν στο Δημόσιο, ε τότε ΝΑΙ, να τους πα΄ρουν και τα σώβρακα !
    Διότι εγώ, εσύ, ο άλλος, η άλλη με τις μικρές αποδοχές μας φροντίζουμε να μη χρωστάμε και στερούμαστε συχνά βασικές ανάγκες μας για να εξυπηρετήσουμε τα χρέη και τις οφειλές μας.
    Όταν ο κύριος Βοσκόπουλος χρώσταγε τα κέρατά του λοιπόν στη Εφορία, δεν έβγαλε από το υστέρημα του πορτοφολιού του για να εξοφλήσει. Ούτε πούλησε κάποιο από τα πολλά οικόπεδά του ή τα πολλά σπίτια του για να καθαρίσει.

    Μόνο συνέχιζε τη celebrity ζωή του, συνέχισε να πουλάει μούρη με τα λεφτά και τη γκλαμουράτη ζωή του, και ας χρωστούσε.
    Όταν εμείς πουλάμε από τα λίγα υπάρχοντά μας για να εξοφλήσουμε τις οφειλές μας, οι διάφοροι Βοσκόπουλοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια κι εμείς τους κοιτάζαμε αποχαυνωμένοι από τηλεοράσεως να τρώνε τα ξένα λεφτά.

    Τόλη Βοσκόπουλε δε σε λυπάμαι.
    Και δε σε λυπάμαι γιατί πέρασαν απ τα χέρια σου λεφτά που ούτε σε πενήντα ζωές δε θα περάσουν από τα δικά μου.
    Και εξανεμίστηκαν. Ως διά μαγείας!
    Τώρα όπως έστρωσες ας κοιμηθείς. Και να ξέρεις ότι "τα στερνά τιμούν τα πρώτα".


    ΥΓ.:Ο σαχλο-ρεπόρτερ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται ρύθμιση χρεών για αυτούς που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
    Και πάνω που λέω "ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη νόμοι που προστατεύουν τους φτωχότερους και είναι αυστηροί για τους έχοντες"... πετάγεται ο ρεπόρτερ και λέει ότι το Δημόσιο σχεδιάζει να εντάξει στις ρυθμίσεις των χρεών και τους μεγαλοιδιοκτήτες γης.

    Ε.. τότε απ το στόμα μου ακούστηκε ένα "άντε στο Διάολο πια" !

    Και μάλλον δικαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τρομοκρατία της χρεοκοπίας με την υπογραφή των «Νέων Φακέλων»
    της CIA.

    Το εκβιαστικό δίλημμα: «Χρεοκοπία ή απολύσεις στο δημόσιο τομέα» επιχείρησαν να θέσουν χθες το βράδυ μέσα από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ η πρώην εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Μπάμπης Παπαδημητρίου.
    Στον αντίποδα ο.....
    καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος φάνηκε να ενοχλεί τους υπόλοιπους της παρέας με τις θέσεις του ότι οι απολύσεις στη παρούσα φάση θα ήταν καταστρεπτικές για την Ελλάδα, ότι η λύση βρίσκεται στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα και ότι η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πρόκειται να επιτρέψουν την χρεοκοπία της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ.

    Οι δύο δημοσιογράφοι άκουγαν ευλαβικά την κ. Ξαφά (η οποία εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως μια από τις πιο ακραίες νεο-φιλελεύθερες φωνές εντός της Ελλάδας) να αναλύει ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει (γνωστό σε όλους, βέβαια αυτό) και πως η μόνη λύση είναι η βαριά φορολογία και η σμίκρυνση του δημοσίου μέσω κατάργησης οργανισμών και απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Αλλιώς, προειδοποίησε, «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στους επόμενους μήνες».

    Οι ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων στρέφονταν μόνο ενάντια στα όσα υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης και δεν «στρίμωξαν» ούτε μια φορά την (πρώην;) εκπρόσωπο του ΔΝΤ, με εύλογα ερωτήματα που προέκυπταν από όσα η ίδια έλεγε:
    - Πως, δηλαδή, θα βγει η χώρα από την βαθιά ύφεση με ακόμα μεγαλύτερη ανεργία,
    - Πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία;
    - Πως θα πληρώνει το κράτος τα +200.000 επιδόματα ανεργίας;
    - Πως θα απορροφήσει ο (υπερφορολογούμενος και από παντού διωκόμενος) ιδιωτικός τομέας τους ανέργους;

    Τα λάθη του σημερινού μνημονίου τα βιώνουν όλοι οι Έλληνες σήμερα.

    Η φτώχεια, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη φτώχεια και η ποινικοποίηση του Δημόσιου τομέα (όσο στραβός, δυσλειτουργικός και δύσκαμπτος είναι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας), δεν είναι η λύση στο Ελληνικό πρόβλημα κύριοι του ΣΚΑΪ...

    Οι απεχθεστεροι των Ελληνων.
    Πραγματικο διευθηντήριο..
    Τυφλα να χει ο Μετερνιχ και η Ιερη Συμμαχια...

    Τους βλέπεις και σου παγωνει το αιμα ιδιως η Ξαφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΘΗΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΎΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε 7:40, πολύ συγκινητικό το ενδιαφέρον και η ανησυχία σου μην τύχει και απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και τι θα τους συμβεί τότε. Μακάρι και συ αλλά και άλλοι, να έδειχναν το ίδιο ενδιαφέρον γιά τους χιλιάδες εργαζόμενους (και όχι μισθοδοτούμενους!) του ιδιωτικού τομέα, που έχουν ΗΔΗ μείνει άνεργοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση