GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το… μαγαζί

Του Θανάση Νικολαΐδη ΣΠΟΥΔΑΣΕ μαθηματικός , κοντεύει να βγει στη σύνταξη και «την έβγαλε» αραχτός στο (δημόσιο) γυμνάσιο. Ανώδυνα και ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΠΟΥΔΑΣΕ μαθηματικός, κοντεύει να βγει στη σύνταξη και «την έβγαλε» αραχτός στο (δημόσιο) γυμνάσιο. Ανώδυνα και με τη δυσκολία συμπυκνωμένη στις… εξισώσεις πρώτου βαθμού. Και ήταν πάρεργο το σχολείο. Το επάγγελμα που άσκησε με «ζήλο» και άμεσο ανταποδοτικό όφελος ήταν το μαγαζί (στο όνομα της γυναίκας του). Άνοιγε το πρωί σαν γνήσιος μαγαζάτορας, σκούπιζε την είσοδο, ταχτοποιούσε τη βιτρίνα και περίμενε τον πελάτη. Πολλές οι ώρες στο μαγαζί, ελάχιστες στο σχολείο και η ζωή κυλούσε (κυλάει). Με την προσφορά του στην εκπαίδευση (δυσκολία επιπέδου, το πολύ, τρίτης γυμνασίου) και στο… έθνος. Ποτέ αίτηση για λύκειο, ούτε σκέψη για «αναβάθμιση» (με τέτοιο δάσκαλο πώς φτιάχνεις παιδεία;).
ΕΙΝΑΙ παράδειγμα-δεν είναι περίπτωση. Κι αν «απειληθεί» ο παραπάνω με μια μετακίνηση στο διπλανό σχολείο, επεμβαίνει ο συνδικαλισμός! Κι αν για άλλο νομό, υπάρχει ο νόμος. Φτωχός ο δάκαλος στην πατρίδα μας, φτωχή και (αντι)προσφορά του. Και, βέβαια, είναι...
 κάποιο επιχείρημα αυτό-δεν είναι το επιχείρημα. Γιατί υπάρχουν δάσκαλοι όλων των βαθμίδων με ιεραποστολική διάθεση που πίστεψαν και άλλοι που δεν πίστεψαν, δεν κατάλαβαν κι ούτε θα καταλάβουν.
ΤΟ εκπαιδευτικό έργο φαίνεται απ’ το αποτέλεσμα και την εικόνα προς τα έξω. Μετά τις «σπουδές» και τα απολυτήρια, έρχεται η ζωή με τις απατήσεις της. Κι αν είναι στην τελευταία βαθμίδα των προσόντων η κλασική παιδεία και στην πρώτη το κομπιούτερ, ας αναλάβει αυτό. Και αναλαμβάνει. Σου «λύνει» τα προβλήματα, απαντά στις ερωτήσεις, σου υποκαθιστά τη σκέψη, ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει.
ΤΟ… ωραίο, λοιπόν, είναι η άρνηση και ο ξεσηκωμός. Μην αγγίξουν τα σχολεία, μη κάποια τα καταργήσουν και μερικά τα συγχωνεύσουν-να παραμείνουν ως έχουν! Κάποτε κι αυτό θα συνέβαινε. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά με τον ίδιο ενδιαφερόμενο (και προς τιμήν του) γονιό, ωστόσο, ελαφρώς παραπλανημένο, που αναγνωρίζει την ύπαρξη του… παπά, επειδή είδε ράσο. Άρνηση και ξεσηκωμός, για να παραμείνει (και) αυτό το θέμα ως έχει. Ο εκπαιδευτικός με τη… λούφα του, ο μαθητής με την άνεση και οι δυο θιασώτες της «ήσσονος προσπάθειας» που δημιουργεί ανάλογες κοινωνίες. Και είναι ο μαθητής/τρια το τελικό και μεγάλο θύμα. Ενός σχολείου απόμακρου απ’ την κλασική παιδεία γιατί «δεν αποδίδει χρήμα», της ελληνικής γλώσσας που χάνεται και της (αποστηθισμένης) ιστορίας που εισάγει στο πανεπιστήμιο, χωρίς να εξάγει μορφωμένους.
ΑΥΤΑ, με το μέτρο του μέσου όρου, με ειλικρίνεια και ενδιαφέρον. Πέρα και έξω απ’ τους άξιους εκπαιδευτικούς και τους αριστούχους σπουδαστές

14 σχόλια

  1. Στο να κλείσουμε ή συγχωνεύσουμε σχολεία είμαστε πρώτοι κι εύκολοι αφού θα γίνει εξοικονόμηση χρημάτων που θα μείνουν στους δικούς μας συμβούλους και παρατρεχάμενους. Στο να κλείσουμε τα φροντιστήρια και τα κάθε λογής ιδιαίτερα που αποροφούν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ απο την τσέπη του κοσμάκη ούτε κουβέντα. Μπράβο μας. Γιατί δεν καταργείτε τελείως το δημόσιο σχολείο να πάρει ο κάθε γονιός έναν καθηγητή μόνιμο δίπλα στο παιδί του να γλυτώσετε κι εσείς τα έξοδα κι εμείς το υπουργείο παιδείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκλειστικό Νewsit: Ο Υφυπουργός Παιδείας Πανάρετος έχρισε οδηγό του
    μόνιμο εκπαιδευτικό !

    - Έγγραφο αποκαλύπτει ότι ζήτησε για οδηγό μόνιμο εκπαιδευτικό αποσπασμένο στο γραφείο του
    - Ο ίδιος απαντά ότι αυτό έγινε μόνο για μία ημέρα
    - Η ίδια η υπουργός έχει καταδικάσει το "φαινόμενο" εκπαιδευτικοί να υπηρετούν στα γραφεία υπουργών και υφυπουργών


    To Newsit αποκαλύπτει έγγραφο με το οποίο ο Υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος ζητά να χρίσει οδηγό του, μόνιμο εκπαιδευτικό που έχει αποσπάσει στο γραφείο του.

    Αρχικά η είδηση μας σόκαρε όμως μετά από επικοινωνία που είχαμε με το γραφείου του Υφυπουργού, πληροφορηθήκαμε πως αυτό συνέβη μόνο για μια μέρα και για λόγους διαδικαστικούς και πως τώρα ο κ.Πανάρετος έχει κανονικό οδηγό.

    Σε κάθε περίπτωση προκαλεί βαθύτατο προβληματισμό η συμπεριφορά του Υφυπουργού ο οποίος έστω και για μια ημέρα θέλησε να κάνει οδηγό έναν εκπαιδευτικό.

    Ερευνώντας περισσότερο το θέμα, γνωστοποιήσαμε το περιοχόμενο του εγγράφου στο Σωματείο Οδηγών της Διεύθυνσης Κρατικών οχημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι και ο φορέας που τροφοδοτεί με οδηγούς το Υπουργικό Συμβούλιο και τις Ξένες αποστολές.

    Εκπρόσωποι των οδηγών μας ενημέρωσαν πως απο τον Οκτώβριο του 2009 που έχει αναλάβει ο κύριος Πανάρετος τα καθήκοντα του υφυπουργού του έχουν στείλει 4 οδηγούς και όλους τους έχει γυρίσει πίσω δίχως να υπάρχει βάσιμη αιτιολογία π.χ. ότι ήταν κακοί οδηγοί.

    Ενα ακόμη ζήτημα που εγείρεται είναι το θέμα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα γραφεία υφυπουργών και γενικών γραμματέων του Υπουργείου Παιδείας γεγονός που η ίδια η υπουργός κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είχε καταδικάσει και είχε εξαγγείλει πως θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.


    ,,, "Σημειώνεται, ότι στο διαστημα αυτό, ο Υφυπουργός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει επανειλημμένα, είτε το προσωπικό του αυτοκίνητο είτε ταξί, με δικά του έξοδα."

    *** Σώπατε ρε !

    Πλήρωσες για λίγο απο την τζέπη σου τις μετακινήσεις σου και καμαρώνεις !
    Α ! ρε σοσιαλιστές του κόλου που θέλετε να σας πληρώνουμε οδηγούς και μεταφορικά.
    Για διαβαστε λίγο που έμενε και πως μετακινούνταν ο Πάλμε στην Σουηδία και τα λέμε.... Θα μου πεις αυτόν τον καθαρίσανε.

    Αυτός ήταν σοσιαλιστής, εσείς είστε α@@ στη λινάτσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !

    ΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΟΤΙ
    - ¨ΤΟ ΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗ ΦΘΗΝΟ¨! -

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ πασοκ ΚΛΩΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΥΠΟΙ
    ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΘΥπράσινος ΣΤΟΧΑΣΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.

    ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ (!)
    ΟΥΣΤ...ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, κάποιοι άλλοι αγωνίζονται δίπλα στα παιδιά πάντοτε και αντλούν το νόημα της ζωής τους, υπηρετώντας την Παιδεία. Μην τα ισοπεδώνεις όλα, γιατί είναι τουλάχιστον παιδαριώδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου και της προσφοράς των εκπαιδευτικών, γιατι περι προσφοράς πρόκειται,πρέπει επι τέλους να σταματήσει!Δεν εξυπηρετεί ούτε το Υπ. Παιδείας ούτε την Παιδεία μας γενικότερα. Μάλλον δείχνει την παιδεία ορισμένων κακόβουλων που για να ενισχύσουν τις απόψεις τους,προσπαθούν μεθοδευμένα να υποβαθμίσουν την προσφορά μιας μεγάλης μερίδας εργαζομένων,καταξιωμένων ανα τους αιώνες στην συνείδηση των Ελλήνων και με ιδιαίτερη προσφορά στις δύσκολες εποχές που διένυε και διανύει η Πατρίδα μας {εξαιρουμενης φυσικά μιας μικρής στοχοποιημένης μειοψηφίας}. Είναι προσβλητικό επίσης να θεωρείται {ευτυχώς απο λίγους} οτι οι γονείς των μαθητών δεν μπορούν να δούν τα πράγματα ουσιαστικά αλλα τα βλέπουν μόνο επιφανειακά..Γνωρίζετε οτι και οι γονείς υπήρξαν μαθητές και αναβιώνουν αυτή την εμπειρία τους μαζι με τα παιδιά τους.Αρα μπορούν να έχουν άποψη αλλα και μέτρο σύγκρισης...Οσο για τους μαθητές σήμερα πολύ περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη εποχή χαρακτηρίζονται απο την ιδιαίτερη κριτική τους ικανότητα, απο την ιδιαίτερη δυναμική τους με ανεξάρτητες και ανεπηρέαστες απόψεις! ας μην τους υποτιμούμε λοιπόν,δεν είναι το μπαλάκι οι μαθητές ούτε τα θύματα των εκπαιδευτικών. Θύματα είμαστε όλοι εμείς που βλέπουμε την Παιδεία μας να υποβαθμίζεται...χάριν του μνημονίου και των πολιτικών των Ελλην. κυβερνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστά! Φτάνει πια με τους βολεψάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νά γιατί αποχωρώ καί δέν γράφω άλλο.
    Θά διαβάσεις καί στίς παραπάνω
    αναρτήσεις,μέχρι τόν Καζαντζάκη.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο σίγουρα λέει τα πράγματα με το όνομά τους αν και είναι λίγο επιεικές προς τους εκπαιδευτικούς.
    Η φράση "Γιατί υπάρχουν δάσκαλοι όλων των βαθμίδων με ιεραποστολική διάθεση..." μιλάει για ένα ποσοστό δασκάλων που ναι μεν θέλουν να προσφέρουν έργο, σε καμοιά περίπτωση όμως δεν βάζουν τη δουλειά πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα και κεκτημένα. Και βέβαια δεν μπορούν να νοιώσουν ότι υπεραμείβονται συγκριτικά με την προσφορά τους στην κοινωνία (και όχι συγκρίνοντάς τους μισθούς τους με τους μισθούς των δυτικοευρωπαίων). Πρακτικά μιλώντας δεν γνώρισα δάσκαλο που να μην νοιώθει ότι η κοινωνία του χρωστάει αυτά που παίρνει μόνο και μόνο επειδή σπούδασε άσχετα από το έργο του. Σ' αυτή τη λογική δημιουργήθηκαν και οι λεγόμενοι σύλλογοι "αδιόρηστων εκπαιδευτικών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κύριε Θανάση (Νικολαΐδη).
    Θεωρώ ότι είναι χάσιμο χρόνου να καθήσει κανείς να απαντήσει σε απόψεις, όπως αυτές που εκφράζεις. Επειδή όμως τις βλέπω και "παίζουν" σε διάφορα blogs τις τελευταίες μέρες (συμπτωματικά;), θα ήθελα να πω δυο λόγια πάνω σε αυτά που γράφεις.
    Αυτά που αναφέρεις, μπορεί να εκφράζουν κάποιον τύπο καθηγητή της εποχής που πήγαινες εσύ σχολείο (πριν από αρκετές δεκαετίες, αν κρίνω από τη φωτογραφία σου) δεν είναι όμως ο κανόνας του σήμερα, όπως θέλεις να περάσεις σε αδαείς και εύπιστους αναγνώστες.
    Ας τα πάρουμε όμως ένα - ένα, αυτά που λες: 1) "Άνοιγε το πρωί σαν γνήσιος μαγαζάτορας,....". Γνωρίζω πάρα πολλούς συναδέλφους, οι οποίοι υπηρετούν σε σχολεία, τα οποία είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Οι ίδιοι ξεσηκώνονται από τα χαράματα να πάνε στη δουλειά με μεγάλο οικονομικό κόστος για τον πενιχρό μισθό με τον οποίο αμοίβονται ή αν διδάσκουν σε άλλη πόλη βρίσκουν και νοικιάζουν σπίτι με αποτέλεσμα να μπαίνουν και μέσα αν είναι αναπληρωτές. Άρα αυτό που γράφεις -αν ισχύει- είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης και όχι ο κανόνας. 2) " Ποτέ αίτηση για λύκειο, ούτε σκέψη για «αναβάθμιση» (με τέτοιο δάσκαλο πώς φτιάχνεις παιδεία;)." Και μόνο από αυτό που γράφεις, φαίνεται καθαρά ότι δεν έχεις ιδέα για το πώς γίνονται οι τοποθετήσεις και οι μεταθέσεις. Θεωρείς δηλαδή, ότι δίκην καφενείου μπορεί κανείς να αλλάζει θέση (Γυμνάσιο - Λύκειο) και να διδάσκει ότι και όπου "γουστάρει". Σε πληροφορώ λοιπόν ότι αν τοποθετηθείς σε μία θέση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις και να πας κάπου αλλού και αυτό κάθε Εκπαιδευτικός το κάνει μετά από πολλή σκέψη. 3) "(δυσκολία επιπέδου, το πολύ, τρίτης γυμνασίου)". Φίλε, πρέπει να ξέρεις ότι ο Δάσκαλος, όπου και αν βρίσκεται (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), κάθε χρονιά έχει να αντιμετωπίσει το μαθητή σαν ξεχωριστή προσωπικότητα για να του μεταδώσει σωστά αυτά που πρέπει. Με τη "λογική" που αναπτύσσεις, την πιο εύκολη δουλειά θα είχε ο δάσκαλος της Α΄Δημοτικού, ο οποίος έχει να παραδώσει στα παιδάκια την αλφαβήτα και τους αριθμούς από το 1 ως το 10. Όσοι, όμως είμαστε στην Εκπαίδευση αλλά και όσοι σκέπτονται στοιχειωδώς (και δε μασάνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουν), ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι.
    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (συνέχεια από το 3)
    4)"Κι αν είναι στην τελευταία βαθμίδα των προσόντων η κλασική παιδεία και στην πρώτη το κομπιούτερ, ας αναλάβει αυτό. Και αναλαμβάνει. Σου «λύνει» τα προβλήματα, απαντά στις ερωτήσεις, σου υποκαθιστά τη σκέψη, ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει."
    Μα ... άνθρωπέ μου.... τι είναι αυτά που γράφεις;;; Αν υπάρχει ένα σχολείο στον κόσμο με τόσες ώρες θεωρητικές - "κλασσικής παιδείας", αυτό είναι το ελληνικό Σχολείο και αν υπάρχει ένα μάθημα, που έχει υποβαθμιστεί, διαστρεβλωθεί, κακοποιηθεί στο Σχολείο, αυτό είναι η Πληροφορική. Το "κομπιούτερ" άλλωστε, είναι απλά ένα εργαλείο, όπως όλα τα άλλα, τίποτε περισσότερο... 5)"Πολλές οι ώρες στο μαγαζί, ελάχιστες στο σχολείο..." Αντιπαρέρχομαι αυτά που γράφεις για το "μαγαζί" αλλά θα ήθελα να ήξερα κ. Θανάση, με ποιο τρόπο μετράς τις ώρες του Εκπαιδευτικού στο Σχολείο; Βάζεις και αυτές, τις πάρα πολλές το απόγευμα ή το σαββατοκύριακο, όπου ο κάθε εκπαιδευτικός θα προετοιμαστεί για κάθε ώρα του μαθήματος της επομένης (με δύο επιπλέον ώρες), θα ετοιμάσει τα διαγωνίσματά του, θα διορθώσει τα τεστ που έβαλε, θα φτιάξει τα σχέδια μαθήματος και θα βάλει τους βαθμούς του; Ή αυτά δε σε απασχολήσανε; Και σκέψου, κάθε ώρα μαθήματος με τα παιδιά της σημερινής εποχής, είναι μια δύσκολη μάχη που πρέπει να κερδηθεί. Για δοκίμασε για μία(1) ώρα, όχι να κάνεις μάθημα αλλά απλώς να απασχολήσεις τα σημερινά παιδιά. Αν, μετά το τέλος της ώρας δεν πάρεις 10 depon και 20 ηρεμιστικά για να συνέλθεις, εγώ θα σκίσω τα πτυχία μου.
    Δυστυχώς, άλλες είναι οι αιτίες της κακοδαιμονίας της δημόσιας Παιδείας μας, τις οποίες κάποιοι σαν εσένα και τον κ. Πιστοφίδη (αλήθεια, πώς έχασε την ευκαιρία να στηλιτεύσει τη δημόσια Παιδεία και τους Εκπαιδευτικούς;) καμώνεστε ότι δε βλέπετε και εκτοξεύετε "εμβριθείς μπουρδολογίες" σε δύσκολες εποχές, όπως είναι αυτή που διανύουμε....

    Να είσαι καλά.

    Έκτωρ
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ μου ΕΚΤΩΡ, εκπαιδευτικέ, αυτά που γράφετε είναι για τον κόσμο. Στα καφενεία και προς αδαείς. Αν κάτι θέλετε ν' αλλάξει, πείτε και καμιάν αλήθεια-μη τη φοβάσθε.
    1. Με τόση προετοιμασία στο σπίτι και...ντεπόν στη δουλειά, γιατί δεν παραιτείσαι απ' το δημόσιο; (Θα γίνεις ανάρπαστος).
    2. Πού τα προλαβαίνει ο καθηγητής και τρυπώνει στα σπίτια για παράνομο ιδιαίτερο; Μήπως και δάσκαλος στ'αχνάρια του;
    3. Με τόσες ώρες "κλασικής εκπαίδευσης", μαζέψτε την κλασική παιδεία που τρέχει απ' τα μπατζάκια των μαθητών σας.
    4. Δεν κάνω ανάλυση, παρά μερικές αδρές πινελιές και δεν το πρόσεξες.

    Πείτε τα δικά σας (η υποκρισία είναι θανάσιμο αμάρτημα) και, βέβαια,δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούμε.

    Με εκτίμηση
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Θ.Ν. δε μπορώ παρά να απαντήσω σε αυτά που γράφετε (επιτέλους, πρέπει κάποτε να ξεσηκωθούν και τα πρόβατα). Τα παίρνω ένα - ένα:
    Αγαπητέ μου ΕΚΤΩΡ, εκπαιδευτικέ, αυτά που γράφετε είναι για τον κόσμο. Στα καφενεία και προς αδαείς. Αν κάτι θέλετε ν' αλλάξει, πείτε και καμιάν αλήθεια-μη τη φοβάσθε. Αυτό σας το επιστρέφω, όπως το γράφετε. Εγώ πρέπει να το πω σε εσάς και όχι εσείς σε μένα.
    «Με τόση προετοιμασία στο σπίτι και...ντεπόν στη δουλειά, γιατί δεν παραιτείσαι απ' το δημόσιο; (Θα γίνεις ανάρπαστος).» Δεν καταλάβατε τι έγραψα. Εγώ τη δουλειά μου την αγαπώ και επιπλέον δεν έχω πάρει φάρμακο στη ζωή μου. Τα … ντεπόν και τα … ηρεμιστικά αναφέρονται σε ΕΣΑΣ, σε περίπτωση που αποφασίζατε να κάνετε το δάσκαλο σε Τάξη.
    Πού τα προλαβαίνει ο καθηγητής και τρυπώνει στα σπίτια για παράνομο ιδιαίτερο; Μήπως και δάσκαλος στ'αχνάρια του; Εγώ ξέρω ότι πριν από 25 χρόνια, νεαρός καθηγητής το 1985, όταν πρωτοέκανα μάθημα σε Δέσμες (σημερινές Κατευθύνσεις) «έδιωξα 19 ιδιαίτερα» και συνεχίζω να «διώχνω». Η φιλοσοφία μου (όπως και της γυναίκας μου, η οποία είναι επίσης εκπαιδευτικός) είναι ότι η δουλειά πρέπει να γίνεται στο Σχολείο. Τώρα αν υπάρχει ένα ποσοστό «συναδέλφων» (σε όλους τους κλάδους δεν υπάρχουν τέτοια «ποσοστά»;), οι οποίοι από απληστία (ή μήπως κάποιοι από ανάγκη;), παρανομούν, γιατί να «παίρνει η μπάλα» και όλους τους άλλους; Προσωπικά δεν το ανέχομαι. Άλλωστε πόσο είναι αυτό το ποσοστό στο σύνολο των Εκπαιδευτικών; Το έχετε μετρήσει; Γιατί γενικεύετε;
    Με τόσες ώρες "κλασικής εκπαίδευσης", μαζέψτε την κλασική παιδεία που τρέχει απ' τα μπατζάκια των μαθητών σας. Μήπως έχετε ακούσει τίποτε περί «ακριβοπληρωμένης αμάθειας»; Μήπως, επίσης έχετε ακούσει ότι κάθε υπουργός Παιδείας σκαρώνει και τη δική του «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» ερήμην των εκπαιδευτικών, των στελεχών εκπαίδευσης, των μαθητών, των γονιών και της κοινωνίας κατά πώς του λένε οι διάφοροι «σύμβουλοί» του, οι οποίοι δεν έχουν μπει ποτέ τους σε τάξη; Μήπως αυτό πάει να συμβεί και τώρα με το κυοφορούμενο «Νέο Λύκειο»; Ρίξτε για παράδειγμα μια ματιά και στην ανακοίνωση http://www.alfavita.gr/artro.php?id=26163
    Δεν κάνω ανάλυση, παρά μερικές αδρές πινελιές και δεν το πρόσεξες. Ναι, αλλά δημιουργείτε εντυπώσεις. Και όχι προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Πείτε τα δικά σας (η υποκρισία είναι θανάσιμο αμάρτημα) και, βέβαια,δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούμε. Αυτό, όπως και στην πρώτη παράγραφο, πρέπει να το πω εγώ σε εσάς.
    Φιλικά
    Έκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΛΕΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ. ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΟΥΝ .ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ Η ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΥΖΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ μου ΕΚΤΩΡ,η περιαυτολογία δεν σώζει τα πράγματα, ακόμα κι αν πρόκειται για "ιδανικό " εκπαιδευτικό, όπως εσείς.
    "Διώξατε ιδιαίτερα;". Πλήρης η ομολογία σας και μπράβο. Ωστόσο, δεν αλλάζει τίποτα, μιας και άλλοι συνάδελφοί σας (γιατί τους υπερασπίζεσθε;)τα...άρπαξαν. (Ούτε ένας θα' πρεπε να υπάρχει-και, βέβαια, δεν κάνουμε στατιστική).
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *