Από τον Μιχάλη Μανιάτη [RODERIKOS] « Αν είναι να μείνωμε εμείς νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμ...
Από τον Μιχάλη Μανιάτη
[RODERIKOS]
Η Ελλάδα ως κράτος υπήρξε εξ αρχής ο Λίβανος των Βαλκανίων. Ένα κράτος δηλαδή ιστορικής σκοτοδίνης, χωρίς κανέναν φορέα εθνικής υπάρξεως. Μια απλή ματιά στα κατά καιρούς ελληνικά συντάγματα είναι ικανή, για να δείξει την έλλειψη θεμελίων εξ αρχής αυτού του Κράτους.
Το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου, το πρώτο πράγμα που ορίζει σαν φορέα του Κράτους είναι η θρησκεία. Αναγκαστικά δηλαδή μια...
και αυτοί που επαναστάτησαν κατά των Τούρκων έπρεπε να έχουν κάτι που να τους ξεχωρίζει. Αλλά τότε θρησκείες υπήρχαν πολλές και αμέσως η ίδια παράγραφος, για να αποφύγει τον εμφύλιο πόλεμο που ήταν ήδη μια πραγματικότης, ορίζει στην δεύτερη φράση, ότι "η Διοίκησις ανέχεται και πάσαν άλλην θρησκείαν".
Το νέο κράτος έπρεπε να το λένε βέβαια "Ελλάδα", δεν υπήρχε όμως κανένα χαρακτηριστικό των "Ελλήνων", αφού η σύνθεση του πληθυσμού ήταν Αρβανίτες, Τούρκοι, Έλληνες, Βλάχοι, Σλάβοι, Πομάκοι, Γύφτοι κ.λπ. Αμέσως λοιπόν το ίδιο Σύνταγμα δίνει και τον ορισμό του "Έλληνος": "Όσοι αυτόχθονες πιστεύουσιν εις Χριστόν".
Ποιος όμως είδε ποτέ την πίστη και ποιος την μέτρησε; Ήταν αυτό κριτήριο εθνικής υπάρξεως, ύστερα από τεσσάρων αιώνων συμβίωση με μια συγγενή θρησκεία, την οποίαν είχε αποδεχθή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της δυτικής Ελλάδος; Και σε ποιον Χριστό, τον ορθόδοξο ή τον καθολικό; Άρα λοιπόν δεν υπήρχε θέμελο στηρίξεως αυτού του κράτους και αποφυγής του εμφυλίου πολέμου (ο οποίος εκράτησε τότε δέκα ολόκληρα χρόνια και εσταμάτησε με πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών δυνάμεων).
Μεγάλη σημασία έχει το "αυτόχθονες" της παραπάνω παραγράφου, που φανερώνει επίγνωση της "λιβανοειδούς" μορφής της Ελλάδος σε όσους συνέταξαν το Σύνταγμα.
Όντως στο "Σύνταγμα του Άστρους", που είναι ταυτόχρονο με το άλλο, ορίζεται ότι: "Η Διοίκησις πολιτογραφεί αλλοεθνείς υπό τον όρον να αποκτήσωσιν εντός πενταετούς διαστήματος ακίνητα κτήματα εν τη επικρατεία".
Δηλαδή, στην συνείδηση αυτών που απέκτησαν την "επικράτεια", αυτή ήταν ένας χώρος για ξεπούλημα και άρχισαν να καλούν για "επενδύσεις", όπως θα λέγαμε στην σημερινή διάλεκτο, δηλαδή για λεφτά. Το "αλλοεθνείς", δεν σημαίνει βέβαια τους εκτός της επικρατείας "αλύτρωτους" πειναλέους, αλλά πάντα τους "εις Χριστόν πιστεύοντας" που μπορούσαν να έχουν λεφτά, ανεξαρτήτως εθνικότητος. Κατά τον τρόπον αυτόν και ένας συγγενής του σουλτάνου που ήταν πρόθυμος να δηλώση "εις Χριστόν πιστεύων", μπορούσε να έρθη στην "επικράτεια" και να επενδύσει.
Φυσικά οι πρώτοι μεταξύ των αλλοεθνών που θα έβλεπαν την επιχείρηση με ενδιαφέρον, πλην βεβαίως των ανά την οθωμανικήν αυτοκρατορία και εκτός αυτής ελληνοφώνων "εις Χριστόν πιστευόντων", θα ήσαν και οι Άγγλοι, και αυτοί "εις Χριστόν πιστεύοντες", οι οποίοι, αφού ήσαν οι πλουσιώτεροι και εμπορικώτεροι, κατά απολύτως νόμιμον και φυσικόν τρόπο θα απέβαιναν και οι σπουδαιότεροι κεφαλαιούχοι της "βιομηχανίας". Συνταγματικώς δεν υπήρχε κώλυμα για κανέναν. Αλλά βέβαια, αυτός που επενδύει τα λεφτά του, είναι φυσικό να έχει και την μέριμνα να μην τα χάσει. Είναι δηλαδή φυσικό να απαιτεί να υπάρχουν κάποιοι νόμοι που να του κατοχυρώνουν τα κεφάλαια, ή, επειδή τότε ο ελληνικός Λίβανος ήταν αμπέλι ξέφραγο (αυτό άλλωστε το ανεγνώριζαν και τα ίδια τα Συντάγματα τότε δια του όρου "Χέρσος Ελλάς"), να συμμετέχει στην διοίκηση, για να μπορεί να ελέγχει τον κόπο και την περιουσία του. Αν βεβαίως προϋπάρχουν οι νόμοι, ο καθένας που θα επενδύσει σκέφτεται τα υπέρ και τα κατά και αναλόγως ενεργεί. Όταν όμως ένα πράγμα βγαίνει στο σφυρί, και μάλιστα επισήμως δια "Συντάγματος" ως χέρσος τρόπος, άλλος τρόπος δεν υπάρχει εκτός από τον έλεγχο της διοίκησης.
Αυτό δημιούργησε τότε ένα πρόβλημα. Οι μεν ελληνόφωνοι επενδυτές του εξωτερικού (οι "ετερόχθονες") ανέλαβαν και τα διοικητικά πόστα (άλλωστε αυτοί ήταν και οι μορφωμένοι του καιρού), οι "αυτόχθονες" όμως ήθελαν μεν τα λεφτά των άλλων, αλλά να τα διοικούν αυτοί. Ουδέν βέβαια το λογικώς αντιφατικόν σε μια επιχείρηση Λιβάνου σαν αυτή της τότε Ελλάδος, μόνο που τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να συμβαδίσουν με τις προθέσεις.
Εδημιουργήθη λοιπόν έκτοτε ένας διοικητικός και κοινωνικός εμφύλιος πόλεμος που διαρκεί ακόμη ως τα σήμερα, περί του ποιος θα πρωτοφάει τι, ακολουθώντας το σχήμα μιας μαθηματικής καμπύλης με "μάξιμα" και "μίνιμα". Ένα από τα σπουδαιότερα "μάξιμα" αυτού του διαρκούς πολέμου ήταν η σχετική συζήτηση στην "Βουλή" κατά τις αρχές Γενάρη του 1844, όπου αφού απερρίφθη η αίτηση του νομού Λακωνίας για φορολογική ασυδοσία (διότι κατά τον "αιτιολογικόν" αυτή είχε κατοχυρωθεί δι' ειδικού διατάγματος μεταξύ Λακώνων και Σουλτάνου.), εσυζητήθη εν συνεχεία το θέμα του.κορβανά. Υπέρ της εκδιώξεως όλων των μορφωμένων και ικανών από τις δημόσιες θέσεις υπήρξαν, με εισήγηση του Ρήγα Παλαμήδη και του Μακρυγιάννη, οι Πλαπούτας, Δεληγιάννης, Γρίβας, Κορφιωτάκης κ.ά. Κατά του μέτρου αυτού διετέθη η πλειοψηφία της τότε Βουλής και οι "αριστείς" αυτής, Πετσάλης, Περραιβός, Σίμος, Ζωγράφος, Βελέντζας, Αξελός, Ρέντης, ακολουθούμενοι από το "βαρύ πυροβολικόν της Συνελεύσεως", τους αντιπροέδρους Κωλέττη και Μαυροκορδάτο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μεταξά.
Ο Παλαμήδης μεταξύ άλλων υποστήριξε "πεισμόνως" στον λόγο του το εξής (όπως θα δει ο αναγνώστης πρόκειται για αυτό τούτο το "ψητό", να βάλουν δηλαδή στο χέρι τις ξένες επενδύσεις): "Ημείς δεν στερούμε τους ετερόχθονας παρά την ενέργειαν της εξουσίας. Ας επιχειρήσωσι ιδιωτικά έργα, ας καλλιεργήσωσι γαίας, ας μετέλθωσι εμπόριον και βιομηχανίας, εις τα Υπουργήματα όμως δεν τους δεχόμεθα. Ας τραβηχθούν δι' ολίγα χρόνια να κανονίσωμεν ημείς μόνοι την υπηρεσίαν μας. Πρόκειται ΝΑ ΡΙΨΩΜΕΝ ΒΑΛΣΑΜΟΝ εις τας πληγάς μας και όχι τρεμεντίνα".
Και ο Μακρυγιάννης με την σειρά του, οπλοφορών και συγγραφεύς -δηλαδή έχων την αφαιρετική δύναμη του λόγου και εξησκημένος με την ακρίβεια των στόχων-, συνοψίζει το όλον κατηγορηματικώτατα: "Αν είναι να μείνωμε ΕΜΕΙΣ νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και ΕΜΕΙΣ τώρα".
Να λοιπόν ότι στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε "εξεταστικές επιτροπές" για τίποτε. Τα πάντα είναι αρχήθεν δεδομένα. Οι "πληγές" του Παλαμήδη δεν είχαν κλείσει είκοσι τρία χρόνια μετά την επανάσταση, και όπως φαίνεται στην Ελλάδα δεν κλείνουν ποτέ ανάλογες "πληγές". Και για τον "ήρωα" Μακρυγιάννη, "ας πάη στο διάβολο η ελευθερία" -δηλαδή και η Ακρόπολη και τα αρχαία και τα πάντα, αν πρόκειται να μην φάγωμεν ημείς.
Να το τόσο μίσος για τους "φραγκολεβαντίνους", με τις ρεντικότες, που μας "εμόλυναν τον πολιτισμό" της πανδαισίας. Αλλά και αν υποθέσωμε πως έτρωγαν, τι μπορούσαν να φάνε σε δέκα χρόνια από την άφιξη του Όθωνα και σ' ένα κράτος ρημαγμένο από τον εμφύλιο, χωρίς φράγκο στα ταμεία, χωρίς δάνεια και. "αμερικανικές βάσεις" (το αγγλικό είχε μισοναυαγήσει καθ' οδόν), χωρίς μόρφωση και παραγωγή, χωρίς τίποτε;
Ο Όθωνας ήθελε κράτος και το κράτος χρειάζεται έναν ωρισμένο βαθμό γραφειοκρατίας. Ώφειλαν οι Βαυαροί να δημιουργήσουν "κίνητρα", προκειμένου να έρθει κόσμος για να φτιάξουν διοικητικά αυτό το κράτος, να "φάνε" όμως μόνο εν μέτρω θα τα κατάφερναν οι "ετερόχθονες", διότι οι Βαυαροί έδειξαν πως εννοούσαν όντως να φτιάξουν κράτος. Και αν συνεπώς ακόμη "έτρωγαν", τα δικά τους έτρωγαν, ή εν πάση περιπτώσει κάτι που δεν το στερούσαν από άλλους. Αλλά ο Μακρυγιάννης μυριζόταν τον αέρα: Έβλεπε τις "ενέσεις" των Βαυαρών, διέκρινε το "επενδυτικό ενδιαφέρον", έστω και μικρό των φιλελλήνων, άκουγε για τις προθέσεις των "εθνικών ευεργετών". Αλλά όλα αυτά του ήταν βάσανο ανυπόφορο! Δεν "έτρωγαν", "θα έτρωγαν" ίσως -κι αυτή η ιδέα του Μακρυγιάννη τού κοψοχόλιαζε τα σωθικά σαν τον φόβο μικρού παιδιού. "Δι' ολίγα χρόνια" μόνο, λέει ο Παλαμήδης. Αυτό και μόνον δείχνει καλά την ιδέα περί Κράτους των τότε "αυτοχθόνων".
Εν τω μεταξύ, στην ίδια Συνέλευση κατά την συνεδρία της 20/1/44 απεδείχθη ότι όλοι αυτοί οι.βαλσαμοζήτες ήσαν φοροφυγάδες ολκής, δεν είχαν πληρώσει ποτέ φόρο στο Δημόσιο και κατά πρόταση του πληρεξουσίου Ερμουπόλεως Περίδη απαιτήθηκε να μην καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις. Εξ αυτού του λόγου μάλιστα τότε εξεδόθησαν και οι "νόμοι του Σόλωνος" στην Σύρο -μήπως και "διδαχθούν" οι τότε λυμεώνες του δημόσιου προϋπολογισμού δηλαδή απ' τους "αρχαίους προγόνους"! (Το βιβλίο αυτό εξεδόθη τω 1844 στην Ερμούπολη από τον Ν. Παπαδούκα, ο οποίος τέσσερα χρόνια αργότερα θα προβή και [σε] σχολιασμό του Συντάγματος του 1844. Το βιβλίο αυτό επανεξεδόθη προσφάτως. Πρέπει να σημειωθή, ότι η Σύρος, η οποία ετήρησε ουδέτερη στάση στην Επανάσταση του '21, ανεμιγνύετο εν συνεχεία στις καταστάσεις του τότε κράτους με την συνείδηση αυτονόμου περιοχής, πράγμα που εξηγεί και την εξόχως κριτική της στάση - της περιπτώσεως του Ροΐδη συμπεριλαμβανομένης). Φυσικά η πρόταση κατεψηφίσθη. Άλλοθι των "αυτοχθόνων" ήταν, ότι πολλοί πολεμιστές του '21 περιέπεσαν εν συνεχεία σε φτώχεια. Ο βαθύτερος λόγος όμως δεν είναι ότι τους εγκατέλειψε το Κράτος, παρ' όλον που ήταν φυσικό σε μια κατεστραμμένη χώρα από μακροχρόνιους εμφυλίους πολέμους να υπάρχουν πολλοί φτωχοί. Η σαδιστική εγκατάλειψη του επικρατήσαντος κράτους σε μερικούς αγωνιστές οφείλεται κατά κύριον λόγο στην εκβαρβάρωση των τότε ηθών λόγω της θρησκευτικής εγκαταλείψεως των κατοίκων του ελλαδικού χώρου ανά τους προηγούμενους αιώνες. Οι επικρατήσαντες χριστιανοί, καθότι και μειονότητα, φέρθηκαν με απέραντη σκληρότητα ως κράτος προς τους πρώην μωαμεθανούς συναγωνιστές των στον αγώνα, που ήταν και η πλειονότης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της γυναίκας του Οδυσσέα Ανδρούτσου (Ελένης, γνωστής ως "Οδυσσέαινας", το γένος Καρέλη), η οποία ανετράφη στην αυλή του Αλή Πασά και παντρεύτηκε τον Οδυσσέα εκεί. Όλη της την ζωή έκανε δίκες για τους αρπαγέντες θησαυρούς του άνδρα της (βλέπουμε κι εδώ πάλι "θησαυροί".), τους οποίους φυσικά ουδέποτε πήρε, όταν δε έχασε και τον γιο της σε ηλικία δώδεκα ετών στο Μόναχο, όπου τον είχαν πάρει για δωρεάν σπουδές, αφέθηκε στην εγκατάλειψη και πέθανε φτωχή και λησμονημένη. Ο Οδυσσέας όμως ήταν μωαμεθανός Έλληνας. Η μάνα του ήταν μπέησσα, όπως αναφέρεται και στον ανδριάντα του στην πλατεία της Πρεβέζης. Η "προδοσία" του υπήρχε μόνο στην φαντασία των εχθρών του και η φρίκη του θανάτου του στον θρησκευτικό βαρβαρισμό τους. Το ίδιο συνέβηκε και για πολλούς άλλους αγωνιστές, όταν επεκράτησε το χριστιανικό κράτος. Όχι ο Όθωνας και η βασιλεία ή η Διοίκηση με τους "ετερόχθονες"· ο "Χριστιανισμός" τιμώρησε πολλούς αγωνιστές του '21.
Αυτές όμως οι λεπτομέρειες στα χέρια του Μακρυγιάννη ήσαν μαντηλάκια στα χέρια θαυματοποιού. Μαζί με τον Παλαμήδη, καίτοι μειοψηφία στην Συνέλευση, τα κατάφεραν. Όντως απεκλείσθησαν από τις δημόσιες θέσεις όλοι οι ικανοί και μορφωμένοι, ειδικά οι πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών δι' ιδιαιτέρας συνεδρίας της 19/1/44, και οι οπωσδήποτε έχοντες σχέση με Γράμματα και Τέχνες. Από εδώ και πέρα ο δρομοδείκτης της Ελλάδας θα ήταν σαφής: Οι πολλοί θα επιχειρούσαν τα "ιδιωτικά έργα" και κάποιοι στα "Υπουργήματα" θα "εκανόνιζαν" τα.βάλσαμα. Γιατί θα έπρεπε οι ξένοι να ενδιαφερθούν περί του αντιθέτου, όταν οι ιθαγενείς με όλα τα παράσημά τους ήθελαν την Ελλάδα σώνει και καλά Λίβανο; Κι ωστόσο ο Όθων πολύ ενδιαφέρθηκε.
Πηγές:
1. Αποσπάσματα από το βιβλίο του Μαθηματικού Γεράσιμου Κακλαμάνη, Η Ελλάς ως Κράτος Δικαίου, Εκδόσεις του 21ου, Αθήνα 1990, σελ. 90-94
2. Από από τα «Τα αρχεία της εθνικής παλιγγενεσίας».
3. Κων. Μ. Γράψας: "Ελληνική πολιτική εγκυκλοπαίδεια", τευχ. Α' (Η πρώτη εθνική Συνέλευσης 1843-1844), Αθήναι 1947, σελ. 21).
Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p= 4126#ixzz1Hjvejt00
[RODERIKOS]
«Αν είναι να μείνωμε εμείς νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμείς τώρα».
Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης
Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης
Η Ελλάδα ως κράτος υπήρξε εξ αρχής ο Λίβανος των Βαλκανίων. Ένα κράτος δηλαδή ιστορικής σκοτοδίνης, χωρίς κανέναν φορέα εθνικής υπάρξεως. Μια απλή ματιά στα κατά καιρούς ελληνικά συντάγματα είναι ικανή, για να δείξει την έλλειψη θεμελίων εξ αρχής αυτού του Κράτους.
Το πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου, το πρώτο πράγμα που ορίζει σαν φορέα του Κράτους είναι η θρησκεία. Αναγκαστικά δηλαδή μια...
και αυτοί που επαναστάτησαν κατά των Τούρκων έπρεπε να έχουν κάτι που να τους ξεχωρίζει. Αλλά τότε θρησκείες υπήρχαν πολλές και αμέσως η ίδια παράγραφος, για να αποφύγει τον εμφύλιο πόλεμο που ήταν ήδη μια πραγματικότης, ορίζει στην δεύτερη φράση, ότι "η Διοίκησις ανέχεται και πάσαν άλλην θρησκείαν".
Το νέο κράτος έπρεπε να το λένε βέβαια "Ελλάδα", δεν υπήρχε όμως κανένα χαρακτηριστικό των "Ελλήνων", αφού η σύνθεση του πληθυσμού ήταν Αρβανίτες, Τούρκοι, Έλληνες, Βλάχοι, Σλάβοι, Πομάκοι, Γύφτοι κ.λπ. Αμέσως λοιπόν το ίδιο Σύνταγμα δίνει και τον ορισμό του "Έλληνος": "Όσοι αυτόχθονες πιστεύουσιν εις Χριστόν".
Ποιος όμως είδε ποτέ την πίστη και ποιος την μέτρησε; Ήταν αυτό κριτήριο εθνικής υπάρξεως, ύστερα από τεσσάρων αιώνων συμβίωση με μια συγγενή θρησκεία, την οποίαν είχε αποδεχθή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της δυτικής Ελλάδος; Και σε ποιον Χριστό, τον ορθόδοξο ή τον καθολικό; Άρα λοιπόν δεν υπήρχε θέμελο στηρίξεως αυτού του κράτους και αποφυγής του εμφυλίου πολέμου (ο οποίος εκράτησε τότε δέκα ολόκληρα χρόνια και εσταμάτησε με πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών δυνάμεων).
Μεγάλη σημασία έχει το "αυτόχθονες" της παραπάνω παραγράφου, που φανερώνει επίγνωση της "λιβανοειδούς" μορφής της Ελλάδος σε όσους συνέταξαν το Σύνταγμα.
Όντως στο "Σύνταγμα του Άστρους", που είναι ταυτόχρονο με το άλλο, ορίζεται ότι: "Η Διοίκησις πολιτογραφεί αλλοεθνείς υπό τον όρον να αποκτήσωσιν εντός πενταετούς διαστήματος ακίνητα κτήματα εν τη επικρατεία".
Δηλαδή, στην συνείδηση αυτών που απέκτησαν την "επικράτεια", αυτή ήταν ένας χώρος για ξεπούλημα και άρχισαν να καλούν για "επενδύσεις", όπως θα λέγαμε στην σημερινή διάλεκτο, δηλαδή για λεφτά. Το "αλλοεθνείς", δεν σημαίνει βέβαια τους εκτός της επικρατείας "αλύτρωτους" πειναλέους, αλλά πάντα τους "εις Χριστόν πιστεύοντας" που μπορούσαν να έχουν λεφτά, ανεξαρτήτως εθνικότητος. Κατά τον τρόπον αυτόν και ένας συγγενής του σουλτάνου που ήταν πρόθυμος να δηλώση "εις Χριστόν πιστεύων", μπορούσε να έρθη στην "επικράτεια" και να επενδύσει.
Φυσικά οι πρώτοι μεταξύ των αλλοεθνών που θα έβλεπαν την επιχείρηση με ενδιαφέρον, πλην βεβαίως των ανά την οθωμανικήν αυτοκρατορία και εκτός αυτής ελληνοφώνων "εις Χριστόν πιστευόντων", θα ήσαν και οι Άγγλοι, και αυτοί "εις Χριστόν πιστεύοντες", οι οποίοι, αφού ήσαν οι πλουσιώτεροι και εμπορικώτεροι, κατά απολύτως νόμιμον και φυσικόν τρόπο θα απέβαιναν και οι σπουδαιότεροι κεφαλαιούχοι της "βιομηχανίας". Συνταγματικώς δεν υπήρχε κώλυμα για κανέναν. Αλλά βέβαια, αυτός που επενδύει τα λεφτά του, είναι φυσικό να έχει και την μέριμνα να μην τα χάσει. Είναι δηλαδή φυσικό να απαιτεί να υπάρχουν κάποιοι νόμοι που να του κατοχυρώνουν τα κεφάλαια, ή, επειδή τότε ο ελληνικός Λίβανος ήταν αμπέλι ξέφραγο (αυτό άλλωστε το ανεγνώριζαν και τα ίδια τα Συντάγματα τότε δια του όρου "Χέρσος Ελλάς"), να συμμετέχει στην διοίκηση, για να μπορεί να ελέγχει τον κόπο και την περιουσία του. Αν βεβαίως προϋπάρχουν οι νόμοι, ο καθένας που θα επενδύσει σκέφτεται τα υπέρ και τα κατά και αναλόγως ενεργεί. Όταν όμως ένα πράγμα βγαίνει στο σφυρί, και μάλιστα επισήμως δια "Συντάγματος" ως χέρσος τρόπος, άλλος τρόπος δεν υπάρχει εκτός από τον έλεγχο της διοίκησης.
Αυτό δημιούργησε τότε ένα πρόβλημα. Οι μεν ελληνόφωνοι επενδυτές του εξωτερικού (οι "ετερόχθονες") ανέλαβαν και τα διοικητικά πόστα (άλλωστε αυτοί ήταν και οι μορφωμένοι του καιρού), οι "αυτόχθονες" όμως ήθελαν μεν τα λεφτά των άλλων, αλλά να τα διοικούν αυτοί. Ουδέν βέβαια το λογικώς αντιφατικόν σε μια επιχείρηση Λιβάνου σαν αυτή της τότε Ελλάδος, μόνο που τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να συμβαδίσουν με τις προθέσεις.
Εδημιουργήθη λοιπόν έκτοτε ένας διοικητικός και κοινωνικός εμφύλιος πόλεμος που διαρκεί ακόμη ως τα σήμερα, περί του ποιος θα πρωτοφάει τι, ακολουθώντας το σχήμα μιας μαθηματικής καμπύλης με "μάξιμα" και "μίνιμα". Ένα από τα σπουδαιότερα "μάξιμα" αυτού του διαρκούς πολέμου ήταν η σχετική συζήτηση στην "Βουλή" κατά τις αρχές Γενάρη του 1844, όπου αφού απερρίφθη η αίτηση του νομού Λακωνίας για φορολογική ασυδοσία (διότι κατά τον "αιτιολογικόν" αυτή είχε κατοχυρωθεί δι' ειδικού διατάγματος μεταξύ Λακώνων και Σουλτάνου.), εσυζητήθη εν συνεχεία το θέμα του.κορβανά. Υπέρ της εκδιώξεως όλων των μορφωμένων και ικανών από τις δημόσιες θέσεις υπήρξαν, με εισήγηση του Ρήγα Παλαμήδη και του Μακρυγιάννη, οι Πλαπούτας, Δεληγιάννης, Γρίβας, Κορφιωτάκης κ.ά. Κατά του μέτρου αυτού διετέθη η πλειοψηφία της τότε Βουλής και οι "αριστείς" αυτής, Πετσάλης, Περραιβός, Σίμος, Ζωγράφος, Βελέντζας, Αξελός, Ρέντης, ακολουθούμενοι από το "βαρύ πυροβολικόν της Συνελεύσεως", τους αντιπροέδρους Κωλέττη και Μαυροκορδάτο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μεταξά.
Ο Παλαμήδης μεταξύ άλλων υποστήριξε "πεισμόνως" στον λόγο του το εξής (όπως θα δει ο αναγνώστης πρόκειται για αυτό τούτο το "ψητό", να βάλουν δηλαδή στο χέρι τις ξένες επενδύσεις): "Ημείς δεν στερούμε τους ετερόχθονας παρά την ενέργειαν της εξουσίας. Ας επιχειρήσωσι ιδιωτικά έργα, ας καλλιεργήσωσι γαίας, ας μετέλθωσι εμπόριον και βιομηχανίας, εις τα Υπουργήματα όμως δεν τους δεχόμεθα. Ας τραβηχθούν δι' ολίγα χρόνια να κανονίσωμεν ημείς μόνοι την υπηρεσίαν μας. Πρόκειται ΝΑ ΡΙΨΩΜΕΝ ΒΑΛΣΑΜΟΝ εις τας πληγάς μας και όχι τρεμεντίνα".
Και ο Μακρυγιάννης με την σειρά του, οπλοφορών και συγγραφεύς -δηλαδή έχων την αφαιρετική δύναμη του λόγου και εξησκημένος με την ακρίβεια των στόχων-, συνοψίζει το όλον κατηγορηματικώτατα: "Αν είναι να μείνωμε ΕΜΕΙΣ νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και ΕΜΕΙΣ τώρα".
Να λοιπόν ότι στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε "εξεταστικές επιτροπές" για τίποτε. Τα πάντα είναι αρχήθεν δεδομένα. Οι "πληγές" του Παλαμήδη δεν είχαν κλείσει είκοσι τρία χρόνια μετά την επανάσταση, και όπως φαίνεται στην Ελλάδα δεν κλείνουν ποτέ ανάλογες "πληγές". Και για τον "ήρωα" Μακρυγιάννη, "ας πάη στο διάβολο η ελευθερία" -δηλαδή και η Ακρόπολη και τα αρχαία και τα πάντα, αν πρόκειται να μην φάγωμεν ημείς.
Να το τόσο μίσος για τους "φραγκολεβαντίνους", με τις ρεντικότες, που μας "εμόλυναν τον πολιτισμό" της πανδαισίας. Αλλά και αν υποθέσωμε πως έτρωγαν, τι μπορούσαν να φάνε σε δέκα χρόνια από την άφιξη του Όθωνα και σ' ένα κράτος ρημαγμένο από τον εμφύλιο, χωρίς φράγκο στα ταμεία, χωρίς δάνεια και. "αμερικανικές βάσεις" (το αγγλικό είχε μισοναυαγήσει καθ' οδόν), χωρίς μόρφωση και παραγωγή, χωρίς τίποτε;
Ο Όθωνας ήθελε κράτος και το κράτος χρειάζεται έναν ωρισμένο βαθμό γραφειοκρατίας. Ώφειλαν οι Βαυαροί να δημιουργήσουν "κίνητρα", προκειμένου να έρθει κόσμος για να φτιάξουν διοικητικά αυτό το κράτος, να "φάνε" όμως μόνο εν μέτρω θα τα κατάφερναν οι "ετερόχθονες", διότι οι Βαυαροί έδειξαν πως εννοούσαν όντως να φτιάξουν κράτος. Και αν συνεπώς ακόμη "έτρωγαν", τα δικά τους έτρωγαν, ή εν πάση περιπτώσει κάτι που δεν το στερούσαν από άλλους. Αλλά ο Μακρυγιάννης μυριζόταν τον αέρα: Έβλεπε τις "ενέσεις" των Βαυαρών, διέκρινε το "επενδυτικό ενδιαφέρον", έστω και μικρό των φιλελλήνων, άκουγε για τις προθέσεις των "εθνικών ευεργετών". Αλλά όλα αυτά του ήταν βάσανο ανυπόφορο! Δεν "έτρωγαν", "θα έτρωγαν" ίσως -κι αυτή η ιδέα του Μακρυγιάννη τού κοψοχόλιαζε τα σωθικά σαν τον φόβο μικρού παιδιού. "Δι' ολίγα χρόνια" μόνο, λέει ο Παλαμήδης. Αυτό και μόνον δείχνει καλά την ιδέα περί Κράτους των τότε "αυτοχθόνων".
Εν τω μεταξύ, στην ίδια Συνέλευση κατά την συνεδρία της 20/1/44 απεδείχθη ότι όλοι αυτοί οι.βαλσαμοζήτες ήσαν φοροφυγάδες ολκής, δεν είχαν πληρώσει ποτέ φόρο στο Δημόσιο και κατά πρόταση του πληρεξουσίου Ερμουπόλεως Περίδη απαιτήθηκε να μην καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις. Εξ αυτού του λόγου μάλιστα τότε εξεδόθησαν και οι "νόμοι του Σόλωνος" στην Σύρο -μήπως και "διδαχθούν" οι τότε λυμεώνες του δημόσιου προϋπολογισμού δηλαδή απ' τους "αρχαίους προγόνους"! (Το βιβλίο αυτό εξεδόθη τω 1844 στην Ερμούπολη από τον Ν. Παπαδούκα, ο οποίος τέσσερα χρόνια αργότερα θα προβή και [σε] σχολιασμό του Συντάγματος του 1844. Το βιβλίο αυτό επανεξεδόθη προσφάτως. Πρέπει να σημειωθή, ότι η Σύρος, η οποία ετήρησε ουδέτερη στάση στην Επανάσταση του '21, ανεμιγνύετο εν συνεχεία στις καταστάσεις του τότε κράτους με την συνείδηση αυτονόμου περιοχής, πράγμα που εξηγεί και την εξόχως κριτική της στάση - της περιπτώσεως του Ροΐδη συμπεριλαμβανομένης). Φυσικά η πρόταση κατεψηφίσθη. Άλλοθι των "αυτοχθόνων" ήταν, ότι πολλοί πολεμιστές του '21 περιέπεσαν εν συνεχεία σε φτώχεια. Ο βαθύτερος λόγος όμως δεν είναι ότι τους εγκατέλειψε το Κράτος, παρ' όλον που ήταν φυσικό σε μια κατεστραμμένη χώρα από μακροχρόνιους εμφυλίους πολέμους να υπάρχουν πολλοί φτωχοί. Η σαδιστική εγκατάλειψη του επικρατήσαντος κράτους σε μερικούς αγωνιστές οφείλεται κατά κύριον λόγο στην εκβαρβάρωση των τότε ηθών λόγω της θρησκευτικής εγκαταλείψεως των κατοίκων του ελλαδικού χώρου ανά τους προηγούμενους αιώνες. Οι επικρατήσαντες χριστιανοί, καθότι και μειονότητα, φέρθηκαν με απέραντη σκληρότητα ως κράτος προς τους πρώην μωαμεθανούς συναγωνιστές των στον αγώνα, που ήταν και η πλειονότης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της γυναίκας του Οδυσσέα Ανδρούτσου (Ελένης, γνωστής ως "Οδυσσέαινας", το γένος Καρέλη), η οποία ανετράφη στην αυλή του Αλή Πασά και παντρεύτηκε τον Οδυσσέα εκεί. Όλη της την ζωή έκανε δίκες για τους αρπαγέντες θησαυρούς του άνδρα της (βλέπουμε κι εδώ πάλι "θησαυροί".), τους οποίους φυσικά ουδέποτε πήρε, όταν δε έχασε και τον γιο της σε ηλικία δώδεκα ετών στο Μόναχο, όπου τον είχαν πάρει για δωρεάν σπουδές, αφέθηκε στην εγκατάλειψη και πέθανε φτωχή και λησμονημένη. Ο Οδυσσέας όμως ήταν μωαμεθανός Έλληνας. Η μάνα του ήταν μπέησσα, όπως αναφέρεται και στον ανδριάντα του στην πλατεία της Πρεβέζης. Η "προδοσία" του υπήρχε μόνο στην φαντασία των εχθρών του και η φρίκη του θανάτου του στον θρησκευτικό βαρβαρισμό τους. Το ίδιο συνέβηκε και για πολλούς άλλους αγωνιστές, όταν επεκράτησε το χριστιανικό κράτος. Όχι ο Όθωνας και η βασιλεία ή η Διοίκηση με τους "ετερόχθονες"· ο "Χριστιανισμός" τιμώρησε πολλούς αγωνιστές του '21.
Αυτές όμως οι λεπτομέρειες στα χέρια του Μακρυγιάννη ήσαν μαντηλάκια στα χέρια θαυματοποιού. Μαζί με τον Παλαμήδη, καίτοι μειοψηφία στην Συνέλευση, τα κατάφεραν. Όντως απεκλείσθησαν από τις δημόσιες θέσεις όλοι οι ικανοί και μορφωμένοι, ειδικά οι πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών δι' ιδιαιτέρας συνεδρίας της 19/1/44, και οι οπωσδήποτε έχοντες σχέση με Γράμματα και Τέχνες. Από εδώ και πέρα ο δρομοδείκτης της Ελλάδας θα ήταν σαφής: Οι πολλοί θα επιχειρούσαν τα "ιδιωτικά έργα" και κάποιοι στα "Υπουργήματα" θα "εκανόνιζαν" τα.βάλσαμα. Γιατί θα έπρεπε οι ξένοι να ενδιαφερθούν περί του αντιθέτου, όταν οι ιθαγενείς με όλα τα παράσημά τους ήθελαν την Ελλάδα σώνει και καλά Λίβανο; Κι ωστόσο ο Όθων πολύ ενδιαφέρθηκε.
Πηγές:
1. Αποσπάσματα από το βιβλίο του Μαθηματικού Γεράσιμου Κακλαμάνη, Η Ελλάς ως Κράτος Δικαίου, Εκδόσεις του 21ου, Αθήνα 1990, σελ. 90-94
2. Από από τα «Τα αρχεία της εθνικής παλιγγενεσίας».
3. Κων. Μ. Γράψας: "Ελληνική πολιτική εγκυκλοπαίδεια", τευχ. Α' (Η πρώτη εθνική Συνέλευσης 1843-1844), Αθήναι 1947, σελ. 21).
Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=
Μία είναι η ΒΑΣΙΚΗ συμπαιγνία.
ΑπάντησηΔιαγραφήMEGA-ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ - ΔΝΤ.
--------------------------------
mega ΣΚΑΤΟ ρε παιδί μου..
το ΤΡΩΝΕ και δεν χορταίνουν ..
ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΗΣ ΘΟΛΌΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ
ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ
ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.
ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΡΑΜΟΛΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟ ΠΕΣΙΜΟ Η ΑΠΟ ΧΕΣΙΜΟ ΘΑ ΠΑΝΕ.
ΟΙ ΤΡΕΜΟΠΡΕΤΕΝΤΕΡΟΤΣΙΜΟΙΟΡΔΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ αξια ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ
(IQ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ)
ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΓΚΛΕΟΥΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.
ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ..
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΦΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.
ΑΜ ΔΕ.
ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ.
ακομα ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙ ΆΥΤΟΥΣ τους πουτανο/πούστηδες ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΗ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ.
Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ δντ..ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.
Εξαιρετικο αρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλοι το ειδαν, λιγοι το καταλαβαν...στην Παρέλαση..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ αμερικανο-βλακωδης χαιρετισμος του παγκαλου στο ακουσμα του Εθνικου μας Υμνου στις 25 Μαρτη.
Φωτογραφια ειναι που δειχνει τον Παγκαλο να βαζει το δεξι χερι αριστερα στο μερος της καρδιας. Την ιδια ακριβως κινηση την κανει και ο Παπουλιας οταν περναγαν τα αγηματα απο μπροστα του,
με την διαφορα οτι αυτος εκανε και υποκλιση…μπατλερ στυλ !
Κάποιος να του πει ότι στην Ελλάδα δεν υποκλινόμαστε σαν μπατλερ, αλλά στεκόμαστε προσοχή μπροστά σην Σημαία !
Πάλι καλά που δεν κουνούσε την ουρά... το γρούν΄..
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΞΙΝΕ ΤΑ ΑΡ….Α ΤΟΥ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ..!!
Τελικά τα Αμερικανάκια του Τζέφρυ εισάγουν και νέο χαιρετισμό ?
Αντιστοιχο κράξιμο είχε φάει και ο Παναγούλιας όταν στο Μουντιάλ του ΄94 είχε βάλει τους παίκτες στην ανάκρουση του Εθνικού Υμνου αντί για προσοχή να χαιρετίσουν ανάλογα με το Πάγκαλο.
Παπούλιας ο υπογραφάκιας….ότι και να του φέρουνε μπροστά, το υπογράφει με το αριστερό και με το δεξί κρατάει την καρδιά του….
ουσττττττττ......σκυλιά.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ .
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .
ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
Η ΔΥΣΩΔΗΣ ΑΠΟΦΟΡΑ , ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙssΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντρομα και περιδεή , τα νοικιασμένα γουσουφάκια.
Οι λουστραρισμένες μαριονέτες, μιάς καταλυτικής γιά την
ΠΑΤΡΙΔΑ μας Μαφίας.
Οι εφιαλτικές κέρινες κούκλες που μιλούν χωρίς έκφραση,που εθίστηκαν στο δηλητήριο
και στο ψεύδος.
Οι παπαγάλοι ,που κελαηδούνε κρώζοντας.Οι έμποροι της σκέψης μας,οι μεταπράτες της καρδιάς μας,οι πυρπολητές της ψυχής μας.
Οι φακίρηδες των οκτώ,οι σαλτιμπάγκοι του γυαλιού,οι γυναίκες με τ’αστραφτερά
μπιχλιμπίδια στα στεγνά τους στήθια και οι άντρες με τα μεταξωτά σκουτιά τ’αγορασμένα από πειρατές.
Κρύφτηκαν σαν την έχιδνα,αμόλησαν σαν τη σουπιά το μελάνι τους,σαν τον ασβό σκορπίσαν τη βρωμερή οσμή τους.
Βλέπεις ,στραπατσαρίστηκαν . Φωτίστηκαν στο φώς ενός ήλιου αδυσώπητου,κουρελιάστηκαν από το προφανές, κηλιδώθηκαν απ’την αργοπορημένη αφύπνιση της νοημοσύνης, μιάς εισέτι υπνώττουσας κοινωνίας.
Ξεσκίστηκαν.
Τρομοκρατήθηκαν. Ταπεινώθηκαν.Τρόμαξαν με το νομοτελειακά επερχόμενο. Κι αντέδρασαν πανικόβλητοι,
παρασυρμένοι από την απελπιστική μικρόνοιά τους.
Λές και θα ξορκίσουν τα μελούμενα.Θαρρείς και θα μπορούσαν, ν’αποφύγουν το πεπρωμένο τους.
Οι δύστυχοι άφρονες.
Οι μεθυσμένοι κομπορρήμονες.
Και δεν βρέθηκε κάποιος να τους ορμηνέψει, πως η σιωπή είναι η σοφώτερη επιλογή τους.
Η,έστω να καλέσουν
στο βρωμερό κανάλι τους, τους επικριτές τους.Γιά μιά κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο. Γιά μιάν αντρίκεια κουβέντα.
Τώρα ;;; Τώρα ροβολούν στα καλντερίμια, μέσα στους εκκωφαντικούς θορύβους των τενεκέδων,που τους κρεμάσανε
στην πλάτη. Διαλαλούν στις ρούγες και στα μουράγια ,την έκδηλη τη γελοιότητά τους και μοστράρουν στις πλατείες,
τον ανεξίτηλο πανικό τους.
Τα έπαθλα της αφροσύνης τους,
θα τους τ’απονείμουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ στην μεγάλη
πλατεία. Στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΧΑΡΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΚΟΛΑ .
(ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟ "ΕΥΚΟΛΑ")
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΕΚΑΝΕ
ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.
Μα για να τα βάλουν με την ιστορία, κάτι τους ενοχλεί. ¨Αρα σωστά τα λέει η υπάρχουσα Ιστορία, όσο κι άν αυτοί προσπαθούν να τα αλλάξουν. Όι λένε ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
ΑπάντησηΔιαγραφήτα σύντομα ανέκδοτα του άρθρου
ΑπάντησηΔιαγραφή-δεν υπάρχει έλληνας πριν το 1821
-χριστιανοί=μειοψηφία
-η θρησκευτικες διαφορες οδήγησαν στο "φαγωμα" και όχι οι εμφύλιοι ρουμελης-μωριά-νησιών καθοδηγούμενοι απο τους ευρωπαιους ξεφτιλισμένους
Διαβάστε λίγο σοβαρους ανθρωπους και οχι μονιμως στρατευμενους ανιστορητους
Προς το "Συγγραφέα":
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ?
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΚΑΣ Η ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΕΜΕΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καταγωγή του ήρωα ήταν οι Λιβανάτες Φθιώτιδας (Λοκρίδα όπως λέγονταν παλαιότερα). Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1790 και πέθανε το 1825, σε ηλικία 35 ετών, από Ελληνικά χέρια.
Απο μικρός έζησε την καταπίεση των Τούρκων και ήξερε καλά τί θα πει σκλαβιά. Ήταν παιδί όταν οι Τούρκοι, με εντολή του Σουλτάνου, σκότωσαν τον πατέρα του στην Κωνσταντινούπολη. Η μάνα του η Ακριβή φοβήθηκε πως οι Τούτκοι θα σκότωναν και τον μικρό Οδυσσέα της. Για να τον γλυτώσει τον πήγε στην αυλή του Αλή Πασά Τεπελενλή των Ιωαννίνων πιστεύοντας πως ήταν το καλύτερο για το παιδί της (εκμεταλλευόμενη μια χάρη που χρωστούσε ο πασάς στον άνδρα της). Σκέφτηκε πως αν ο Πασάς τον δεχόταν θα προστάτευε τη ζωή του και ταυτόχρονα θα σπούδαζε.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ:
ΑπάντησηΔιαγραφή......Αποστρέφοντας το πρόσωπο τους απο τους επισήμους και γυρίζοντας το αντίθετα, προς το άγαλμα του Μιαούλη, οι μαθητές της Σύρου έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στους νεοταξίτες.
EKTAKTOΣ ΡΙΖΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΟΚΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΤΟΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΥΡΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ:
ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΤΟ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ, ΣΚΑΙ, ΑΝΤΕΝΑ, ΑΛΤΕΡ, ΑΛΦΑ
.
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ:
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΛΙΑΡΕΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΡΟΙΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ:
ΤΡΕΜΗ ΟΛΓΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ-ΜΠΑΜΠΗΣ
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΚΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΚΑΤΙΑ
ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΔΗΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ:
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΑΡΗΣ
ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ:
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΓΕΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ
ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΙ:
ΚΑΨΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.
μονοπλευρο, αποσπασματικό, ψευδές, κατευθυνόμενο και προπαγανδιστικό το παραπάνω άρθρο προσπαθεί σχεδόν ταυτοχρονα με πρόσφατες εκπομπές ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού να θέσει σε εφαρμογή το δεύτερο τμήμα του σχεδίου σλαβοποίησης των βαλκανίων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μάλιστα εντυπωσιάζει η μεγάλη ταχύτητα με την οποία πλεόν κινούνται τα πραπαγανδιστικά κέντρα της σλαβοποίησης αγνοώντας τον κίνδυνο να αποκαλυφθει η τόσων ετών προπαγάνδα τους που δείχνει όμως πως κάτι δεν τους "βγαίνει" και γιαυτο βιάζονται.
Αφού λοιπόν αφαίρεσαν από τα νέα παιδιά την ικανότητα να σκέπτονται λογικά και να μελετούν μετατρέποντας την παιδεία σε "copy paste" αρχίζουν το ξαναγράψιμο της βαλκανικής ιστορίας χρησιμοποιώντας στην ελλάδα ποιούς άλλους από τα νέα "γιουσουφάκια" που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι.
Πράγματι η "δουλειά" έχει στηθεί καλά.
Πρώτα χτύπησαν τα σχολεία, ώστε τα παιδιά μας να μην μαθαίνουν ούτε ιστορία ούτε ορθολογισμό. Μετά τα έκαναν να πιστεψουν σε περίεργα αριστερά ελληνικού τύπου ιδεολογήματα.
Μετά τους πετάνε τα ψέματα για την τάχα ψευτικη ιστορία που πρέπει να ξαναγραφθεί. Ακυρώστε τα πάντα τους λένε. Έχετε πτυχία πανεπιστημίων και πιστεύετε σε τετοιες ανοησίες.
Πτυχία όμως που πάρθηκαν με "copy paste".
Απόφοιτοι που είναι αγράμματοι με ελλειπέστατες γνώσεις.
Και εμείς δεν τους το λέμε για να μην τους στεναχωρήσουμε.
Τα παιδιά μας έχουν ελλειπέστατες ιστορικές γνώσεις της σύγχρονης ελλάδας με αποτέλεσμα να γίνεται θύμα εκμεταλλευσης εύκολα τόσο η νεανική τους αγνότητα όσο και ανάγκη της αγράμματοσυνης τους να ακολουθεί περίεργα πυροτεχνήματα.
Παρόλαυτά θεωρώ πως στην καρδιά τους καει μια φλόγα παλιά, πολύ παλιά που όταν έρθει η ώρα θα αρκεί για να ξαναπυρώσει τα σπαθιά της πατρίδας.
Ειναι η ελληνική φλόγα που την γέννησε το φως του Απόλλωνα σε αυτά τα μέρη τα μαγικά που έχουν κάτι που ξεχνούν οι υποστηρικτες της σλαβοποίησης.
Πως όποιος έρχεται και ζει σαυτά τα μέρη γίνεται ελληνας από μόνος του.
Πηγαινε και πες στην κερατέα στους αγωνιστές των μπλόκων πως δεν είναι έλληνες!
Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου σε προτρέπω να πας κιότη, και έλα να μας πείς τι απάντηση σου έδωσαν.
Μηπως θέλεις να στην πω από τώρα ?
η μήπως έχεις την λίγη ακοή νακούσεις την ελληνική καρδιά σου ?