GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πολιτικό ναυάγιο της Μέρκελ άρχισε στο λιμάνι του Αμβούργου...

*Τυπική στα πλαίσια επαφών η συνάντησή της με Παπανδρέου Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas - xoris - ellada . blogspot . com...

*Τυπική στα πλαίσια επαφών η συνάντησή της με Παπανδρέου

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Το πολιτικό ναυάγιο της πληθωρικής μας ΄Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι άρχισε εκεί που ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία και τον τόπο που γεννήθηκε. Στο λιμάνι του Αμβούργου. Το αν θα αποχαιρετήσει οριστικά την Καγκελαρία θα το δούμε τους επόμενους μήνες στις έξη περιφερειακές εκλογές (από τις συνολικά 16 στα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας) και σίγουρα πριν το τέλος της χρονιάς. Το βέβαιο είναι πως το αυριανό “ραντεβού της χρονιάς” με τον δικό μας πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θα της αμβλύνει τον πόνο από την χθεσινή συντριβή των χριστιανοδημοκρατών στο πρώτο εμπορικό λιμάνι της χώρας της. Ποιός αποκλείει, όμως, να αποδειχτεί ... “η χρονιά” και για τον δικό μας με τα ημέτερα αξεπέραστα προβλήματα;
Η σαρωτική επικράτηση των σοσιαλδημοκρατών στο (ουσιαστικά) κρατίδιο του Αμβούργου μετά από μια 10ετία κυριαρχίας των χριστιανοδημοκρατών, ίσως...
 αποδειχτεί φέτος μοιραία για την Μέρκελ, μετά τα τόσα και τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε την περασμένη χρονιά (annus horribilis, για τους δικούς της). Οι μισοί περίπου Γερμανοί θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες για την Bundestag (γερμανικό κοινοβούλιο), μέχρι το τέλος του 2011, με τον κεντροδεξιό συνασπισμό της κυβέρνησης Μέρκελ να κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία του. Για να πάρετε μια εικόνα, θα αποφασιστεί το μέλλον των 27 εδρών (από τις 69 στην ΄Ανω Βουλή), με την καγκελάριο να χάνει μέχρι και 16.
Μπροστά στο φάσμα μιας ολικής κατάρρευσης του κόμματος μειοψηφίας των χριστιανοδημοκρατών στο κοινοβούλιο, το χτεσινό αποτέλεσμα στο κρατίδιο των εκατομμυριούχων του Αμβούργου εντυπωσιάζει. Οι σοσιαλδημοκράτες πλησίασαν το 50% της προτίμησης του εκλογικού σώματος, σε σύνολο πέντε κομμάτων, με τους χριστιανοδημοκράτες να μη ξεπερνούν το 22%. Είναι σαφές ότι οι εύποροι του βόρειου λιμανιού της Γερμανίας προτιμούν το κόμμα τού δικηγόρου Olaf Scholz, πρώην υπουργού Εργασίας την περίοδο 2007-2009. Το παραδοσιακό φέουδο των σοσιαλδημοκρατών ξαναγύρισε στα χέρια εκείνων που κυβερνούσαν επί 44 ολόκληρα χρόνια μέχρι πριν μια 10ετία.

Η συνάντηση του Παπανδρέου με την Μέρκελ είναι στα συνηθισμένα πλαίσια των επαφών της δεύτερης με τις οικονομικά προβληματικές χώρες της ευρωζώνης. Ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι η καγκελάριος προτίμησε να μην έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα, όπως έκανε προ ημερών με την Μαδρίτη για να διαπιστώσει από κοντά και να δώσει όχι μόνο εύσημα (τυπικά) αλλά και οδηγίες σε μια άλλη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μεσογειακού νότου, αυτή του Θαπατέρο. Προέχει το πολιτικό της μέλλον, με τα περί μηχανισμού στήριξης των αδύναμων της Ε.Ε., σε συνδυασμό με το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

7 σχόλια

  1. Προδότες - Φασίστες - ΣοσιαΛηστές - Πασόκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ
    ΚΟΚΟΡΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝΕ.ΠΑΝΤΟΣ Η
    [ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ] ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
    ΓΕΩΡΓΙΟ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ,ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ.ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΠΑ
    Μα των Πολιτικών μας δεν τους κόβει το νιονιό ή έχουν βαλθεί κάποιοι από αυτούς να μας στείλουν όλους στην κόλαση, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Β! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ?
    Και εξηγούμαι. Αυτές τις μέρες τέθηκε το Μέγα Ζήτημα αν η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι Διαρκές έγκλημα ή Στιγμιαίο, ( Θυμίζει τον Καραμανλή με τους Χουντικούς!)
    Που τους αθώωσε με το ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
    Έτσι γίνετε η συζήτηση αν πρέπει να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο ο μη αποδίδων, κλέπτων κατ’ εξακολούθησην τον ΦΠΑ ή όχι, αφού τη ΣΤΙΓΜΗ που αποκαλύφτηκε από τους ελεγκτές το αδίκημα του, στην διάρκεια του ελέγχου, δεν προέβαινε σε κλοπή! Πως? ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝΕ?
    Θεέ και Κύριε! Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ΜΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και να πει ότι σε μια χώρα σαν την δική μας που έχει μπει στο λάκο με τα φίδια και εξ αιτίας τους, με τις άστοχες επιλογές τους, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΕΡΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, και χωρίς να βγούνε από την αίθουσα της Βουλής, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ούτε για πιουν νερό, να έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ την λύση η οποία θα είναι μία και μόνη.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ!
    Και το Εθνικό Τυπογραφείο να είναι σε συναγερμό έτσι που μόλις τους πάνε το κείμενο, όχι με κουτσό γάιδαρο αλλά με PORSE και οδηγό αγώνων, να το τυπώσουν και να γίνει το γρηγορότερο Νόμος του Ελληνικού Κράτους.
    Γιατί αυτός που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ, κάνει ένα έργο που είναι ΔΙΑΡΚΕΣ, δεν το κάνει μια φορά, αλλά ξανά και ξανά και ξανά γιατί πιστεύει πως έχει να κάνει με ΚΟΠΑΝΟΥΣ!!!
    Και από που και ως που θα συλλαμβάνατε ο μη αποδίδων τον ΦΠΑ, μόνο αν το ποσό υπερβαίνει τις 75.000 ΕΥΡΩ? Μα η μεγαλύτερη συνολικά ποσότητα μη αποδιδόμενου ΦΠΑ, τα ΔΙΣ, είναι στις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους και άλλους.
    Όχι λοιπόν από τις 75.000ΕΥΡΩ, αλλά κάθε επιχείρηση μέσα σε τρεις μήνες να τον αποδίδει αλλιώς σύλληψη! ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
    Και στο κάτω κάτω αφού ζούμε στην εποχή της Πληροφορικής, άσχετο αν σε αυτή την Χώρα οι έχοντες τελειώσει Ανώτατη Σχολή Πληροφορικής δεν έχουν καθορισμένα από το ρημαδιασμένο Κράτος καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, συνδέστε όλες μα όλες τις ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και θα έχουμε μείωση απόδοσης ΦΠΑ τουλάχιστον 80/100.
    Και επίσης Κυρίες και Κύριοι Βουλευτίνες και Βουλευτές εδώ και τώρα είναι Εθνική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος περί Αυτοφώρου, και Αυτόφωρο να θεωρείτε κάθε αδίκημα μέχρι και την παρέλευση πέντε ετών από την τέλεση του.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
    Γιατί κυρίες και κύριοι κάθε κλέφτης φοβάται το Αυτόφωρο, αυτό τον καίει, καθώς αν πάει σε Δικάσιμο και να την κοπανήσει μπορεί, και να συνεχίσει την ζωή του κανονικά, και να καθυστερήσει την εκδίκαση για καμιά δεκαριά χρόνια, και με Βούλευμα να απαλλαγεί, και Χάρης να τύχη, άσε που μπορεί να έχει και Μπάρμπα στην Κορώνη, και ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο Μπάρμπας…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΕΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Ανδρεας θα της ειχε πεταξει εναν πουτσο

    ο γιωργος δεν μπορει κανει σκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    23 Φλεβαρη αρχιζει η εξεγερση

    Ακομα τουτη την Ανοιξη Ραγιαδες Ραγιαδες...

    ο Γιωργος
    πρεπεινα στριψει αριστερα και να αφησει τους δεξιοστροφους και ανικανους που καταστρεφουν την χωρα!
    Ανασχηματισμος Κοινωνικη Δικαιοσυνη εξοδος απο ΔΝΔΤ!!!!!

    Αυτα λεγαν στην Μηλιωνη και ο δρ κουτσουκος τους ειπε παλι για την διακριση των
    Πειραματικων δημοκρατικων σχολειων

    και των Προτυπων χουντικων σχολειων


    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο θα πρέπει να καθορίζεται:
    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση),
    β) Πειραματικό που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση),
    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις)αν ποτε γινει!!.


    Κωστας πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση