Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Οι παρακάτω σκέψεις βασίζονται σε δύο πεποιθήσεις, οι οποίες αποτελούν μάλλον κοινό τόπο πλέον σ’ όσους Έλλην...
Οι παρακάτω σκέψεις βασίζονται σε δύο πεποιθήσεις, οι οποίες αποτελούν μάλλον κοινό τόπο πλέον σ’ όσους Έλληνες επέτρεψαν στον εαυτό τους να στοχαστεί λίγο περισσότερο πάνω στην πολύμορφη κρίση που πλήττει την χώρα: (α) Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήρθε για να λύσει προβλήματα, αλλά για να προβληματοποιήσει σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο τις οικονομικές, διεθνείς και υπερεθνικές σχέσεις της χώρας και (β) να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε η χώρα να αποτελέσει το βασικό πιόνι της ελίτ που επιχειρεί να μανουβράρει την παγκοσμιοποίηση προς ένα συγκεκριμένο διεθνές μοντέλο ηγεμονίας που θεμελιώνει την ισχύ της λεγόμενης «uni-multipolarity», η οποία έτεινε να αμφισβητηθεί έμμεσα αλλά ουσιαστικά, κυρίως από την Κίνα, την Γερμανία και την Ρωσία.
Με δύο λόγια η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μετέτρεψε τον εαυτό της στο βασικό πιόνι εκείνων που δεν επιθυμούν να καταστεί η Ευρώπη ένας αυτόνομος πόλος ηγεμονίας στον κόσμο. Δεν έχει καμία σημασία αν ο κ. Παπανδρέου προφασιστεί «κλίμα ανωμαλίας» στην χώρα μας και καταφύγει σε εκλογές. Πολλά γεγονότα έχουν ήδη δρομολογηθεί και η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει αποφάσεις εθνικού χαρακτήρα, οι οποίες θα...
ανατρέπουν σε θεσμικό επίπεδο το status quo στην περιοχή. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μετατρέψει σε κρίση δανεισμού την σοβαρή δημοσιονομική κρίση που έπληττε την χώρα, εγκλωβίζοντας παράλληλα πολιτεία και κοινωνία σε ένα ελεεινό «προσωρινό μηχανισμό», ο οποίος ήταν σαφές ότι θα κατέληγε σε κοινωνική και οικονομική απορύθμιση, ύφεση, ανεργία και διόγκωση του δημόσιου χρέους. Σήμερα με απόλυτη «ειλικρίνεια» – σπάνια για κυβερνητικό εκπρόσωπο – ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, που πήγε στην Τουρκία για σκι, δήλωσε: «Ως χώρα βιώνουμε μια βαθιά κρίση, προχωράμε στο να την ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει αφορμή το να κάνουμε με τους γείτονές μας καινούργιες και καλύτερες συνεργασίες». Δεν θα έπρεπε να απορεί κανείς πώς η ελληνική κρίση θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αν γνώριζε ότι εδώ και αρκετό διάστημα μεταξύ Ουάσιγκτον, Νέας Υόρκης και Λονδίνου έχει ωριμάσει η ιδέα μιας Βαλκανικής Συνομοσπονδίας (Τουρκία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία + Κόσοβο).
Το σχέδιο αυτό κυκλοφορεί ευρύτερα στην βόρειο και δυτική Ευρώπη, το γνωρίζουν ασφαλώς οι Ρώσοι, οι Βρυξέλλες και μάλλον όλοι οι άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το προσκήνιο, αλλά κυρίως το παρασκήνιο στις τρέχουσες σχέσεις μας με την Τουρκία, η υπόθεση των αγωγών, η φιλολογία περί υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, το timing στο σκοπιανό, η πρακτική στις παρενοχλήσεις στρατιωτικού χαρακτήρα στην περιοχή, ο τραγέλαφος και η φημολογία για τα εξοπλιστικά και πολλά άλλα … ακόμα και η επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Ουάσιγκτον, σε κάποιο βαθμό ασφαλώς. Εάν πειστεί και η Γαλλία, καθώς η Γερμανία δεν φαίνεται να έχει σημαντικές αντιρρήσεις - μια και οι προτεραιότητές της είναι να διατηρηθεί ισχυρό το ευρώ, υψηλή η ανταγωνιστικότητά της και δυναμική η παραγωγικότητά της – τότε τα πράγματα θα κινηθούν ταχύτατα εντός του 2011, μέσω τετελεσμένων που θα οδηγήσουν την Ελλάδα να κάνει ένα βήμα που θα την απομακρύνει από τις κεντροευρωπαϊκές δυνάμεις και δύο βήματα προς την αγκαλιά της Τουρκίας, τα οποία θα εμφανιστούν, ασφαλώς, ως συμφέρουσες επιλογές για να απεξαρτηθεί η χώρα από τους «δυτικούς δυνάστες» της. Πρόκειται, δηλαδή, για την ένταξη της Ελλάδας και των υπολοίπων Βαλκανικών χωρών που ανέφερα, στην ζώνη χαλαρής ηγεμονίας της Τουρκίας, η οποία μέσω αυτής της οδού θα εισέλθει στην ΕΕ, δίχως να ενταχθεί επίσημα για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον σε αυτήν. Έτσι διαμορφώνεται ένα γεωπολιτικό «sub-region» μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και ΕΕ, που ουσιαστικά θα αποτελεί οργανικό τμήμα της τελευταίας, αλλά υπό την αυξημένη επιρροή της Τουρκίας και την καθοριστική παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου θα επιλυθεί αναγκαστικά και το κυπριακό μέσω ενός μεταβατικού μηχανισμού «power – sharing» για τις δύο κοινότητες και θα αλλάξει εντελώς το καθεστώς του Αιγαίου και ευρύτερα της ανατολικής Μεσογείου. Σε ότι αφορά στο Αιγαίο, θα υπάρξει η πρόνοια ώστε ανατολικά του 25ου μεσημβρινού να ουδετεροποιηθεί η κυριαρχία στα ελληνικά νησιά. Αυτό σημαίνει ότι τα ήδη ελληνικά νησιά και όχι ασφαλώς οι «γκρίζες ζώνες» κατά ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό ελληνική διοίκηση, αλλά θα είναι απολύτως αποστρατικοποιημένα και δεν θα απολαμβάνουν ορισμένων δικαιωμάτων εθνικών περιοχών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όπως είναι για παράδειγμα η (νομική) υφαλοκρηπίδα. Όλα αυτά προϋποθέτουν μία νέα συνθήκη για την περιοχή, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί με πολλούς τρόπους. Νομίζω ότι σε αυτό το κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι ουσιαστικές διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών αυτή την περίοδο κι έτσι εξηγείται η πολιτική «μαστίγιο και καρότο», που ακολουθούν οι γείτονες. Μη σας φαίνεται περίεργο, αλλά οι συζητήσεις αυτές που άνοιξαν διάπλατα επί Γιώργου Παπανδρέου για να κλείσουν με την επόμενη κυβέρνηση, σχετίζονται απολύτως με την τελική διευθέτηση της διαφοράς της Αθήνας με τα Σκόπια, σ’ ότι αφορά σε μία πλειάδα ζητημάτων που άπτονται αυτού που συνηθίσαμε να αποκαλούμε «το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος».
Άρα το 2011 θα είναι σε κάθε περίπτωση η κρισιμότερη χρονιά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του ελληνισμού μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλέον η οικονομική κρίση που επέφερε το καθεστώς, μεταβλήθηκε σε κοινωνική κρίση, η οποία σε λίγο θα εμφανιστεί ως εθνική κρίση, ώστε να υπάρξει δυνατότητα πολιτικών διευθετήσεων που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα, που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν την ελληνική κοινωνία για τις επόμενες δεκαετίες. Το πώς θα περάσουμε από την κοινωνική στην εθνική κρίση, αυτό ενδεχομένως να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός, οι έμπιστοι σύμβουλοί του και ενδεχομένως πολιτικοί συνοδοιπόροι του σε αυτήν την περιπέτεια, όπως είναι το πατριδοκάπηλο ΛΑΟΣ (δείτε τις τελευταίες δηλώσεις Πάγκαλου, όπου χαρακτηρίζει το ΛΑΟΣ ως τον πιο σοβαρό συνομιλητή). Ενδεχομένως και άλλοι, οι οποίοι επιδιώκουν εκλογές με λίστα και ανάδειξη μίας κυβέρνησης ευρύτερου συνασπισμού, όπου θα χωρούν όλοι οι «καλοί» του καθεστώτος. Το δυστύχημα γι’ αυτούς είναι ότι πλέον τα βήματά τους τούς προδίδουν. Και το ακόμη μεγαλύτερο δυστύχημα είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που δεν εμπλέκονται σ’ αυτά τα παιχνίδια, περί άλλων τυρβάζουν, ανίκανες να οργανώσουν αμέσως ένα σχέδιο εναλλακτικής ηγεμονίας που θα αμφισβητήσει αποτελεσματικά αυτούς που σχεδιασμένα αποσταθεροποιούν την χώρα για να συνεχίσει να υπάρχει και αύριο το υφιστάμενο καθεστώς.
Υ.Γ. Σε αυτό το σύντομο σημείωμα που προβλέπει την σχεδιασμένη επίκληση εθνικών απειλών, πέραν των οικονομικών, ώστε το καθεστώς να δρομολογήσει εξελίξεις για το συμφέρον του και επ’ ωφελεία των κέντρων που ελέγχουν την σημερινή διάσταση της παγκοσμιοποίησης, δεν υπάρχουν αξιολογικές κρίσεις, με την στενή έννοια. Μη γνωρίζοντας τι συζητείται επιμέρους για το περιεχόμενο του τουρκικού «sub-region», δεν μπορώ να προδικάσω τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει την Ελλάδα. Αυτό που σίγουρα δεν την συνέφερε σε καμία περίπτωση, ήταν να ανοίξουν αυτά τα ζητήματα σήμερα και με δεδομένη την πολυεπίπεδη και πολύπλευρη κρίση που επέφερε στην χώρα το καθεστώς και την κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση που λειτουργεί υπό την διακυβέρνηση της τρόικας. Ίσως ο πρωθυπουργός να αποδειχθεί το 2011 η χειρότερη περίπτωση που μπορούσε να μας τύχει την χειρότερη στιγμή!
Τοσο νοσηρη φαντασια δεν εχω ματαδει Η απλα Ελληνικα ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα ήταν στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης αλλά η πολιτική ή μάλλον η ανυπαρξία πολιτικής του Κουρασμένου και της παρέας του την οδήγησε στο χείλος του γκρεμού και στην επαιτεία. Οσο γιά την ανάλυσή σας είναι οι συνήθει πατριδοκάπηλες κορώνς των δεξιών που πίσω από την δήθεν ανησυχία τους γιά την Ελλάδα, ΄κρύβουν την επιθυμία τους γιά το ξεπούλημά της αρκεί να τα κονομήσουν οι ίδιοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην είδαμε την πολιτική σας όλη την εξαετία του Κουρασμένου και της καταρράκωσης κάθε έννοια δικαίου και χρηστής διακυβέρνησης και εάν πάμε ιστορικά , την είδαμε και στο ξεπούλημα της Κύπρου από το 1960 και μετά , στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων επι Μητσοτάκη, στο ξεπούλημα του ΟΤΕ επί Αλογοτέτοιου.
Πάντα πίσω από τις ΄δήθεν ανησυχίες σας κρύβονταν οι υστερόβουλες σκέψεις σας γιά το ξεπούλημα του λαού και την προσωπική κονόμα.
Οσο γιά την παρούσα ανάλυση, είναι γιά γέλια ή μάλλον γιά κλάματα.!!!
<>
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω τον "Γώγο" σαν να είναι σ΄ενα κανώ.
Κάθε φορά που πλησιάζει επικίνδυνα την μια βραχώδη όχθη αμέσως κανει κουπί προς την άλλη.
Ξέρει που του αρέσει να πάει αλλά δεν ξερει πως.
κι αν καποτε φθάσει τελικά εκει δεν θα ξέρει γιατι πήγε.
<>
Oσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τα σχέδια του Τσολάκογλου ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟΙ...
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo apogevma.polli fantasia ehis patioti i patridamas katastrftike ikonomika to 2007 xefige me 10 monades .
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημητρη Γιαννακοπουλε:
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να τα κανει ολα αυτα αυτος που δειχνεις
χρειαζεται ΑΝΩΤΕΡΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
και ΣΧΕΔΙΟ
Νομιζεις οτι αυτος που αναφερεσαι
τα διαθετει;
.. . . .. .. .... .. . . . .
Ενδιαφερον θα ηταν να μας ελεγες ΠΟΥ στηριχτηκες
για αυτα που γραφεις......
Προσωπικα παντως νομιζω οτι ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙΣ
Ιδωμεν . . . ... . . . ... . . . ...
Ο Γιωργος
ΑπάντησηΔιαγραφήαν δεν ακολουθησει γραμμη δρ Κοτσουκου
ειναι καμμενος στην συνειδηση των πολιτων
Εξω τα λαμογια Παπακωνσταντινου Ραγκουσης η εβραια Νταλαραινα η ξαδερφη της αδρερφης εβραιας ραγκουση κλπ..
και η μιζοπαρεα τους
τελευταια ευκαιρια....
Νασος Πασοκ
Ελεύθερος ο ηλικιωμένος που τον πυροβόλησε στη Χαλκίδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένας 83χρονος πυροβόλησε έναν εκ των δύο ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Παραλία Αυλίδας στη Χαλκίδα.
Αυτή τη στιγμή ο 32χρονος ληστής νοσηλεύεται φρουρούμενος στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Λαμίας. Αρχικά ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήβας από το συνεργό του, αλλά εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και από εκεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λαμία.
Ο 83χρονος που τον πυροβόλησε οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χαλκίδας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.
Καλή χρονιά σε όλους. Όσο δυσβάστακτη και ανίκητη φαίνεται ετούτη την ώρα η κυρίαρχη πολιτική, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ-παπαγαλάκια, ΕΕ και ΔΝΤ και πουλημένοι μεγαλοσυνδικαλιστές, τόσο εύκολα θα τους πάρει όλους αυτούς ο διάολος και θα πάνε στον αγύριστο εάν ο λαός αποφασίσει να βγει μαζικά στο δρόμο και με συνεχείς άγριες απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και άρνηση οποιασδήποτε πληρωμής σε δημόσιο φορέα, τράπεζα ή ιδιώτη που εκμεταλλεύεται παρανόμως δημόσια περιουσία κατά παραχώρηση, κλονίσει το αστικό μπουρδελοκράτος των μονοπωλίων και αποφασίσει ελεύθερα ο λαός με εκλογές για την τύχη του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιατυμπανισεν ο ΓΑΠ: τρεχω για το συμφερον της Ελλαδας. Μπορει να μου εξηγησει καποιος ποιο ακριβως συμφερον υπερασπιστηκε πηγαινοντας στο Ερζερουμ;
ΑπάντησηΔιαγραφήarhidia analysi
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει τίποτε απολύτως από αυτήν την περιεκτική εικόνα τούτου του σχολίου το οποίο να μην έχει προσεγγιστεί αναλυτικά από τον συγγραφέα της ανάρτησης κατά το πρόσφατο παρελθόν. Όταν αναλύουμε ένα-ένα τα συμβάντα δεν αντιδράτε οι φίλοι του καθεστώτος ή του Γιώργου, όταν όμως παρουσιάζουμε την συνολική εικόνα, μας κατηγορείτε για δεξιούς και ευφάνταστους! Τα ίδια λέγατε κάθε φορά που εκτιμούσα ορθά τις εξελίξεις, σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση και τα χονδροειδή ψεύδη της κυβέρνησης. Μόνον αυτό θα έπρεπε να σας έχει κάνει προσεκτικότερους.
Προφανώς αστειεύεστε αποκαλώντας με δεξιό. Είναι μάλλον κάποια “φάρσα” που σας βασανίζει! Εγώ έκανα πραγματική αποδόμηση στην πολιτεία Καραμανλή, καθ’ όλη την κυβερνητική του θητεία, ενώ εσείς "δανειζόσασταν" κάποιες ατάκες μου για να κάνετε λαϊκιστική αντιπολίτευση, φίλοι του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ. Είναι ψέματα; Μήπως είναι ψέμα το ότι εγώ ήμουν εκείνος που τρείς μήνες πριν από τις εκλογές σημείωνα εδώ, χρησιμοποιώντας μη δημοσιευμένα στοιχεία από το economist ότι το έλλειμμα είναι διψήφιος αριθμός, υπερβαίνοντας ελάχιστα το 10%; Εγώ το γνώριζα, αλλά ακόμη ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτε, παρότι τον είχε ενημερώσει επίσημα από τον Αύγουστο η Τράπεζα της Ελλάδας! Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το σχέδιο του κ. Παπανδρέου και του καθεστώτος έχει αποκαλυφθεί; Δεν γνωρίζετε ότι στις 22 Απριλίου ο Υπουργός Οικονομικών συμφωνούσε με το ΔΝΤ για τις λεπτομέρειες του μηχανισμού, ενώ ο αρμόδιος επίτροπος μπήκε στο παιχνίδι δύο μέρες αργότερα;
Αλήθεια πιστεύετε ότι υπάρχει δεξιότερη κυβέρνηση από αυτήν κατά την μεταπολίτευση; Ξέρετε πού έχει πετάξει η αναλογία έμμεσων/άμεσων φόρων; Γνωρίζετε τους ρυθμούς αύξησης της ανισότητας (Gini: 0.34); Έχει κανείς άλλος μειώσει μισθούς και συντάξεις; Σας έχουν πληροφορήσει πώς κινείται η ανεργία, ή ανήκετε στα κοπρόσκυλα του Πάγκαλου και δεν ενδιαφέρεσθε γι’ αυτές τις λεπτομέρειες.
Απαιτείται πολύ θράσος να αποκαλείτε δεξιό έναν πολέμιο της δεξιάς πολιτικής και πρακτικής, εσείς που είστε αντικειμενικά δεξιότεροι των δεξιών και έχετε ως σύμμαχο τον Καρατζαφέρη ( Μάλλον δεν παρακολουθείτε τα λόγια του Πάγκαλου, και δεν κάνετε καλά. Έχουν σημασία οι αλητείες του).
Ίσως ήρθε ο καιρός να σταματήσετε αυτό το παιχνίδι: όποιος κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ είναι ΝΔ και το αντίστροφο. Και οι δύο φορείς του δικομματισμού αποτελούν μαύρες σελίδες της πολιτικής ιστορίας. Τροφοδότησαν το πελατειακό κράτος και ζημίωσαν πολλαπλά την κοινωνία. Όπως έγραψα, ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσει το καθεστώς την ζημιά εισάγοντας την κρίση και τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Σε πολύ λίγο διάστημα τα ξαναλέμε επ’ αυτού.
Δ.Γ.
....H megalyteri fasi einai oti oi perisoteroi malakes Ellines eina istin kosmara tous!To sxedio einai poly aplo....patiste tous kato san ta skoulikia opote apo to 10 tha ftasoun sto 0 kai meta dwste tous ena 3 na einai xaroumenoi san provatakia. To arthro paei ligo makria tin "valitsa" alla opoios exei matia kai xerei na vlepei (anexeretou kommatos)katalavainei oti kati poly vromiko paizetai. Aplos den xeroume akoma ti!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά στους Πολιτικούς μας και καλά μυαλά, και ξεκινώ με αυτό γιατί στην κατάσταση που είμαστε εσείς μας έχετε φέρει, και έχετε κάνει μάλιστα πάρα πολλούς να νοσταλγούν την οικονομική πολιτική της Δικτατορίας του Παπαδόπουλου όσον αφορά την εσωτερική οικονομική πολιτική και να παραβλέπουν όλα τα άλλα, δηλαδή να προτιμούν ένα Λοχία από όλους εσάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μην πει κανείς σας ότι και στα οικονομικά η Δικτατορία τα έκανε θάλασσα και χάρισε σε ημέτερους χρήματα του Ελληνικού λαού, γιατί το φαγοπότι που έχει γίνει από τους ημετέρους σας και ίσως κάποιους από εσάς δεν παίρνω όρκο δεν το αποδέχομαι, αλλά αυτό λέει ο πολύς Λαός, εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος επί Δημοκρατίας, με την ανοχή σας και τους Νόμους σας, τα Βουλεύματα σας και τις Χάρες σας, και τις φωτογραφικές διατάξεις που ψηφίζετε στην Βουλή η οποία έχει καταντήσει Μεγάλη Προστάτιδα Αμαρτωλών και Κλεφτών θα χρειαζόταν εκατοντάδες τόμους ή και χιλιάδες σαν αυτούς της μεγάλης Αμερικανικής Εγκυκλοπαίδειας για να χωρέσει η περιγραφή τους, και απόδειξη είναι το Οικονομικό – Πολιτικό – Κοινωνικό χάλι που έχετε οδηγήσει την Ελλάδα ολόκληρη!
Ποιος σας έχει εμπιστοσύνη? Κανείς, μόνο που τι να κάνει ο Λαός και κάθε φορά θες από ανάγκη, θες από προσωπικό συμφέρον, θες από απόγνωση εμπιστεύεται το Μη Χείρον Βέλτιστον! Και εσείς να αλληλοσπαράζεστε, να αλληλοκουκουλώνεστε, από την μια άκρη του Πολιτικού κόσμου μέχρι την άλλη.
Όλοι το ίδιο είναι, ακούς από όποιον μπορεί και ανοίγει το στόμα του και δεν έχει την ανάγκη σας ή δεν έχει γίνει Ζόμπι σας.
Και θα έρθω συγκεκριμένα σε ένα από πολλά σφάλματα σας στο ζήτημα της Υγείας και συγκεκριμένα στην περί αυτής Φαρμακευτική Δαπάνη η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρο τον κόσμο ίσως, ανά κάτοικο κάθε χώρας.
Σε αυτήν λοιπόν την Τεράστια Δαπάνη, 5-6-7 Δις Ευρώ την οποία εσείς με τις παραλήψεις σας, τους Νόμους και τις Διατάξεις σας αφήσατε να διογκωθεί, επιτρέψατε Ποσοστό Κέρδους στους Φαρμακοποιούς κατ’ εκείνους 25/100, και κατά το Υπουργείο Υγείας 36/100, και ο κάθε ένας μπορεί να υπολογίσει το όφελος τους συνολικά και κατά προσέγγιση στον καθένα τους, ανάλογα με το που έχει το Φαρμακείο του, χωρίς να υπολογισθούν τα κέρδη από καλλυντικά, παπούτσια και άλλα.
Και το τραγικό Κυρίες και Κύριοι σήμερα που Πατώσαμε είναι ότι Όλοι σας, από την μια Άκρη ως την Άλλη, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή Αμέριμνοι, Άβουλοι και Μοιραίοι επιτρέπετε με την Απραξία σας να συνεχίζετε το Μεγάλο Φαγοπότι εις Βάρος των Πολιτών αυτής της χώρας και των Ασφαλιστικών Ταμείων τους από τους Φαρμακοποιούς, την τεράστια μετακίνηση Πλούτου από την μια μεριά στην άλλη, από την μια μέρα στην άλλη. Ένα Δυο Δις Ευρώ είναι αν σας ενδιαφέρει… Καλή Χρονιά και καλά Μυαλά για το συμφέρον ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Λαού της Ελλάδας, αυτό μας ενδιαφέρει….Αλλιώς ο Λοχίας θα είναι για πολλούς καλοδεχούμενος.