GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Mαρίνα Σαμάρκου απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ...

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ) Είναι μόλις 23 χρονών (γεννήθηκε τον Απρίλη του 1987) αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ήδη για την ...

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Είναι μόλις 23 χρονών (γεννήθηκε τον Απρίλη του 1987) αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ήδη για την ερμηνευτική της ικανότητα σε όποια θεατρική σκηνή κι αν εμφανίζεται. Απόφοιτη της ανώτερης δραματικής σχολής θεάτρουMelissa Art School” (της Έλντας Πανοπούλου) και αριστούχος απόφοιτη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και δέχθηκε τις μνείες των κριτικών στην τελευταία παρουσία της στο σανίδι -που θα συνεχιστεί μέχρι τέλη Γενάρη- όπου...
 μετέχει σ' ένα επινοητικό σωματικό θέατρο, “Το Νησί”, που ανεβάζει η ομάδα βλακlist στο θέατρο Ειλισσός (σε σκηνοθεσία Federico Nieto El’ Gazi).
Την περίοδο 2009-2010 ξεχώρισε στις “Σκηνικές Οδηγίες”,  3 μονόπρακτα του Israel Horovitz με την ομάδα Nota Bene (στο θέατρο Ιλίσια Ντενίση, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου). Το 2009 έπαιξε στο Ουρλιαχτό του Έρωτα (συγγραφέας: Σάκης Τσιλίκης, σκηνοθεσία: Μαριάντζελα Γκίντη, θέατρο: Σοφούλη, Θεσσαλονίκη) και την ίδια χρονιά στο “Beirut Rocks” (συγγραφέας: Israel Horovitz, σκηνοθεσία: Οικονόμου Γιώργος, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου). Το 2008 συμμετείχε στο “Αισώπου Ζώα”, (σκηνοθεσία: Τερρανόβα Φωτεινή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου). Στο Κινηματογράφο, ξεχωρίζει η συμμετοχή της στην ταινία μικρού μήκους Λεπτή Γραμμή” του Θανάση Βλαχόπουλου, στα πλαίσια του 48 Hours Film Project.
Με τη σχολή θεάτρου έπαιξε επίσης και στα ακόλουθα: “Jordan”, (συγγραφέας: Ρεϋνολντς-Μπουφίνι, σκηνοθεσία: Ζωή Ρηγοπούλου, θέατρο: Μέλισσα, 2008), “Φωνάζει ο Κλέφτης” (συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς, σκηνοθεσία: Έλντα Πανοπούλου, ρόλος: Λία, θέατρο: Μέλισσα, 2008), “Ρωμαίος και Ιουλιέττα” (συγγραφέας: Μπόστ, σκηνοθεσία: Bora Tora, ρόλος: Λήδα, θέατρο: Μέλισσα, 2008), “Η Χαρτοπαίχτρα” (συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς, σκηνοθεσία: Έλντα Πανοπούλου, ρόλος: Αλέκα, θέατρο: Pierce, 2007), “Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτας” (συγγραφέας: Ουίλιαμ Σάιξπηρ, σκηνοθεσία: Έλντα Πανοπούλου, ρόλος: Ελένη, θέατρο: Βεάκη, 2007), “Στη σκηνή” (σκηνοθεσία: Έλντα Πανοπούλου, ρόλος: Ναταλία, θέατρο: Ακάδημος, 2006), “Γραμμή 1” (συμμετοχή, θέατρο: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, 2004), “Τα Μάγια της Πεταλούδας” (συγγραφέας: Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Θεάτρου, 2002), “Φρουτοποιΐα” (συμμετοχή, θέατρο: Παιδική Σκηνή Δήμου Ροδίων, 1999).
Όσοι βιάζονται να συναντήσουν τη Μαρίνα -αν και το βέβαιον είναι ότι θα έχουν όλο το καιρό μπροστά τους, καθώς θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια η παρουσία της στο θέατρο και όχι μόνο σ' αυτό- μπορούν να παρακολουθήσουν μαζί της σήμερα, την τελευταία παράσταση του "The theater case", που ανεβάζει η ομάδα της, στο Θέατρο Βικτώρια, στις 21:30.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Δεν έχω βρει την απόλυτη ευτυχία, αλλά οι μικρές καθημερινές στιγμές με φίλους και την οικογένεια μου με κάνουν ευτυχισμένη. 
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Κάθε πρωί με ξυπνάει η γάτα μου, η Κίρκη, που θέλει χάδια και φαγητό.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Την ώρα της παράστασης μαζί με τον Σάββα και τον Μαρίνο, αλλά ήταν τόσο αυθόρμητο και ειλικρινές με αποτέλεσμα να γίνει μια έκρηξη γέλιου κοινού και ηθοποιών.
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
H υπομονή.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Πολλά!!
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Δεν θα είμαι επιεικής εάν κάνει κάποιος το λάθος να μου συμπεριφερθεί με αγένεια, σε ένα μπαρ, στον δρόμο, στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, οπουδήποτε! Κατά τ' άλλα είμαι επιεικής και συγχωρώ. Άνθρωποι είμαστε.
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Πολύ πρόσφατα και μου έκανε καλό.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Θαυμάζω το έργο και γενικά την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζομαι με κάποια.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι γονείς μου είναι οι Ήρωες μου.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Πολλές αγαπημένες ταινίες. Το ημερολόγιο, Amelie, Η φωλιά του κούκου, Moulin Rouge.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Όταν πηγαίνω στο νησί μου την Ρόδο.
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Καζαντζάκης, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Ουίλιαμ Μπάροουζ, Stephen King, Χρύσα Δημουλίδου
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Το χιούμορ και η δύναμη είναι αρετές που εκτιμώ στους ανθρώπους γενικά και ο συνδυασμός των δύο θεωρώ πως είναι εφόδιο στη ζωή.
…Και σε μια γυναίκα;
βλ.π. προηγούμενη ερώτηση

Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Αγαπημένος συνθέτης, μουσικός, τραγουδοποιός είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Στο μπάνιο συνήθως δεν τραγουδάω. Τελευταία όμως σιγοτραγουδάω το "πες μου μια λέξη".
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Τα έργα των δικών μας τραγικών ποιητών Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αισχύλο. Αλλά και οι κωμωδίες του Αριστοφάνη. 
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Salvador Dali.
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Μ' αρέσουν τα χρώματα που έχει ο ουρανός στο ηλιοβασίλεμα και τα χρώματα του βυθού.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Η μεγαλύτερη επιτυχία όσον αφορά την δουλειά μου είναι ότι στην ομάδα μας τους Βλάκlist εκτός από συνεργάτες είμαστε και φίλοι.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Κόκκινο κρασί τον χειμώνα και για τις ζέστες μπύρα.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Τρώω βρώμικο και μετά το Μετανιώνω.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Την βία και τους δήθεν.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω για φίλους.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Τα φίδια.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Λέω τα πράγματα ως έχουν πάντα κι αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο απ' το να πω ένα ψέμα.
Ποιο είναι το μότο σου;
Η ζωή είναι ωραία!!
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο. Θα ήθελα όμως να έχω απογόνους.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;

Θα ήθελα να μου διαβάσει κάτι.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Αυτόν το καιρό είμαι σε πνευματική κατάσταση δημιουργικής βλακείας με την ομάδα για τα επόμενα σχέδια...

8 σχόλια

  1. Εδώ είναι Μπουρδέλο και Μπουρδέλο πρέπει να το συνεχίσουμε, και τρανταχτό παράδειγμα η στάση των Φαρμακοποιών που προσπαθούνε με λυτούς και δεμένους να διατηρήσουν τα προνόμια που εις βάρος όλων των άλλων Ελλήνων κατέχουν, προνόμια που τα πήραν έχοντας ανθρώπους στην εξουσία!!!!
    Από πού και ως που μια επιχείρηση Φαρμακείο που εκτός από τα φάρμακα πουλά και καλλυντικά και παπούτσια να έχει κέρδος επί των φαρμάκων, για τα καλλυντικά και τα παπούτσια δεν ξέρω, 26/100 που λένε οι φαρμακοποιοί ή 36/100 που λέει το Υπουργείο?
    Ποιοι τελικά γδέρνουν τα Ταμεία και το Δημόσιο τα φάρμακα ή οι φαρμακοποιοί? Και γιατί σε μια εποχή όπως αυτήν που ζούμε να μην τους λέει το Δημόσιο, η Κυβέρνηση δηλαδή, δεν θα κερδίζετε παραπάνω από 12-15/100? Ποια επιχείρηση έχει τόσο καλά όπως αυτοί οι κύριοι εξασφαλισμένη πελατεία? Πόσα και πόσα δεν πουλάνε εκτός συνταγών και που ο κάθε ένας από εμάς το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές? Πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που και με την φαρμακολαγνεία που μας δέρνει δεν έχουμε αγοράσει, η κάθε οικογένεια, φάρμακα αξίας τουλάχιστον πεντακοσίων ευρώ αποκλειστικά από την τσέπη μας?
    Και ερχόμαστε στην περίφημη άδεια που έχουν για να μπορούν να λειτουργούν το φαρμακείο. Ποιος τους την έδωσε? Το Δημόσιο! Και εκεί να την επιστρέφουν και να μην την κληρονομούν στα παιδιά τους . Τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα τίνος Θεού είναι? Μπάσταρδα είναι? Πουτάνας παιδιά είναι αποκλεισμένα κοινωνικά και μη βλέποντας στον ήλιο μοίρα? Κύριοι της Κυβέρνησης θα διαπράξετε το μέγιστο έγκλημα της Ηθικής Προδοσίας απέναντι στο σύνολο του Ελληνικού Λαού αν διατηρήσετε αυτήν την Άθλια κατάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αριστούχος του Υπουργείου Πολιτισμού;
    μάλιστα...
    να της διαβάσει κάτι επειγόντως!
    να τη διαβάσει κάποιος επιπροσθέτως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φωτογραφίες δεν μας επιτρέπουν να σχηματίσουμε σφαιρική άποψη. Ενώ για τη Χειλουδάκη είχες βάλει πολύ ωραίες φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν προκάνω,
    πρέπει νά βοηθήσω τόν πατέρα μου.
    Γμτ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΥΣΤ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤ.ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΟΦΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ,ΑΠΟ ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός από τους ... κρητικούς έχουν υμνήσει το ταλέντο της και άλλοι νησιώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι ρε φίλε, την έχουν υμνήσει και την αγαπούν χιλιάδες νησιώτες και στεριανοί!! Το πρόβλημα σου εσένα ποιο είναι; Εσύ τι σκατά είσαι ρε χαμένε; Τι έχεις κάνει; Για να σε υμνήσουν και σένα; Η μήπως είσαι κανένα ζηλόφθονο πουστράκι του λόγου σου και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου. Σε πείραξε το ότι ένα νέο κορίτσι με αγάπη και όνειρα για το θέατρο αρίστευσε στις πτυχιακές εξετάσεις του υπουργείου πολιτισμού; Να ξέρεις φίλε ότι η Μαρίνα Σαμάρκου έχει πατέρα, μάνα, και τρία αδέλφια, που την αγαπούν, την στηρίζουν, και με τον δικό τους τρόπο την υμνούν και την καμαρώνουν ποιο πολύ και από τους … κρητικούς.
    Αυτά για τον… eklag και τον Ανώνυμο ξερόλα. Όσο για Kourdistiri….. τι να πώ; Από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα!! Εντελώς εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, πε παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση