GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηθικόν ακμαιότατον...

Από το http://ideopigi.blogspot.com/    Γράφει ο Κλεισθένης Ένα επακόλουθο της σημερινής δραματικής οικονομικής κατάστασης ,(«επιτυχία...

Από το http://ideopigi.blogspot.com/  
Γράφει ο Κλεισθένης

Ένα επακόλουθο της σημερινής δραματικής οικονομικής κατάστασης ,(«επιτυχία» των πολιτικάντηδων), είναι η καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων. Αγέλαστοι, κατηφείς και διαρκώς εκνευρισμένοι οι Έλληνες, κυκλοφορούν στους δρόμους, αηδιασμένοι και θυμωμένοι με τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, συλλέγουν οργή που πιθανόν να μετατραπεί σε μίσος η εκδήλωση των οποίων μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Οι πολιτικάντηδες διαμαρτύρονται ότι είμαστε ισοπεδωτικοί και τους...
 βάζουμε όλους στο ίδιο «τσουβάλι». Υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι δεν μετείχαν στις ρεμούλες, τις απατεωνιές και τις μίζες; Υποθέτουμε ότι υπάρχουν, τα ερωτήματα μας όμως είναι αμείλικτα.
1ο) Δεν ανήκουν στην ομάδα των ξεπουλημένων αρχιλησταρχών του σάπιου συστήματος επειδή κινήθηκαν με γνώμονα την ηθική; ή δεν μετείχαν στα κέντρα εξουσίας που θα τους έδινε τη δυνατότητα να «βάλουν» το δάχτυλο στο μέλι.
2ο) Αφού ισχυρίζονται ότι είναι «καθαροί» πως καταδέχονται να κάθονται δίπλα στους «βρώμικους» να χαιρετιούνται, να φιλιούνται, να ανταλλάσουν χαμόγελα και να συνεργάζονται μαζί τους; Αυτές οι συνεργασίες είναι για το καλό του τόπου που κατέκλεψαν; Θα μας σώσουν τα κάθε λογής «λαμόγια»; Η δικαιολογία ότι δεν τους γνωρίζουν είναι υποκριτική και αστεία.
3ο) Τι έκαναν και τι προτίθενται να κάνουν (εκτός απ' την ένοχη σιωπή) για να καθαρίσει ο «κόπρος» του Αυγεία; Εξεταστικές και άλλα τέτοια «καραγκιοζιλίκια» που όλοι ξέρουμε που καταλήγουν;
4) Ο νόμος της ντροπής (περί ευθύνης υπουργών) εκτός απ' την ατιμωρησία προβλέπει και τη διατήρηση των όσων παράνομα αποκτήθηκαν;
Η αναγκαιότητα να ανέβει ψυχολογικά ο λαός, να αποκτήσει πάλι το ηθικό του είναι προφανής, το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα όπως, η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, η δήμευση των όσων παράνομα απέκτησαν οι «λαδιάρηδες» μιζαδόροι πολιτικάντηδες και η αναλογικό μοίρασμα των βαρών σε όλους.
Η επικράτηση του δικαίου δίνει στον Έλληνα πολίτη την δυνατότητα να αρχίσει να αισιοδοξεί και σφίγγοντας τα δόντια αν αρχίσει απ' την αρχή με σκληρή δουλειά και θυσίες να ξαναχτίσει ότι κατεδάφισαν τα «μπουμπούκια» της πολιτικής τα τελευταία χρόνια. Αν θελήσουμε να κάνουμε «ταμείο» θα φτάσουμε στην οδυνηρή διαπίστωση ότι η στροφή των τελευταίων κυβερνήσεων σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές μας υπερχρέωσαν με συνέπεια την εγκατάσταση του καταστροφέα των κοινωνιών ΔΝΤ και την κατοχή της χώρας απ' την τρόικα.
Προσπαθούν να μας φοβίσουν ότι τυχόν άρνηση πληρωμής του τοκογλυφικού χρέους θα σημάνει τον αποκλεισμό και την καταστροφή της χώρας λες και η πορεία που ακολουθεί το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του πρόκειται να μας σώσουν. Η ύφεση, η ανεργία και παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Οι πολίτες δεν συμφωνούν με τις πολιτικές που επιβάλει η υπερκυβερνητική τρόικα και η αντίδραση θα είναι σύντομα πολύ δυναμική, η λύση οικουμενικών σχημάτων δεν θα λύσει το πρόβλημα όσο θα παραμένουν ατιμώρητοι οι κλέφτες πολλοί απ' τους οποίους θα θέλουν να πάρουν μέρος σε τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Οι καταστροφείς της χώρας δεν μπορούν να γίνουν οι σωτήρες της αυτό πρέπει να το καταλάβουν πριν να είναι αργά και επαναληφθούν επεισόδια ξυλοδαρμών και λυντσαρίσματος. Ας αποφασίσουν να «ματώσουν» όπως είχε πει και ο Παπανδρέου αν θέλουν να διασωθούν οι ίδιοι και η υστεροφημία τους. Με εκβιασμούς και πολιτικάντικα τερτίπια δεν κυβερνιέται μια χώρα πολύ δε περισσότερο αν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η έξοδος απ' αυτή προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του λαού που όμως δεν πρόκειται να συμβεί με ηγεσίες που ανέχονται απατεώνες δίπλα τους. Η κάθαρση αποτελεί το υπ' αριθμό ένα παλλαϊκό αίτημα, χωρίς αυτήν θα πηγαίνουμε απ' το κακό στο χειρότερο έως ότου ο λαός με δυναμικές κινητοποιήσεις θα ανατρέψει το υπάρχον σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Όλοι έχουμε καθήκον να εξυψώσουμε το ηθικό του λαού. Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει το δίκαιο.

9 σχόλια

  1. Τους ψηφίζαμε και είμαστε ήσυχοι (λόγω εμπιστοσύνης) ότι γνώριζαν το αντικείμενο τους όπως κάναμε και εμείς στις δικές μας δουλειές.

    Πόσο λάθος κάναμε! Απεδείχθη ότι ήσαν εντελώς άσχετοι και το μόνο που γνώριζαν ήταν να θεσπίζουν νόμους για το ακαταδίωκτο τους και να μαζεύουν οικονομικά και άλλα προνόμια.

    Τώρα πια φάνηκε ότι ο Βασιλιάς άταν εντελώς γυμνός.

    Ως προς την διοίκηση του κράτους.......
    Είδαμε το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης τους (όλων ανεξαιρέτως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ *★ 。*
    ˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛..♥ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2011♥
    ˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____ ˛* ˛**★* 。*˛.*.★*
    .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。
    *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ *.*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια, οπως λενε οι δημοσκοπισεις και ο Γιαννης Μανωλης η διαφορα μηδενιστηκε (οπως του ελλειμματος σε 18 μηνες) και τωρα ειναι μπροστα η ΝΔ. Ας ζητησουν εκλογες (νομιζω θα γινει αποδεκτο το αιτημα απο Πασικ αμεσα) για να ξαναγυρισει το χαμογελο στα χειλη των Ελληνων. Περιμενουμε.....
    Οχι τιποτα αλλα να δουμε τελικα ποιος κοροιδευει ποιον και σε ποι βαθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τρόικα έβαλε βέτο
    Η τρόικα απαίτησε
    Η τρόικα ζήτησε
    Η τρόικα είπε
    Η τρόικα επέβαλε
    Η τρόικα έβαλε τον ακόλουθο όρο…..
    Η τρόικα δεν ενέκρινε
    Η τρόικα καθόρισε
    Η τρόικα τον θεωρεί απαράβατο όρο
    Το ΔΝΤ απαίτησε μέχρι το Μάρτιο τα ακόλουθα 1689 μέτρα – βήματα
    Αυτό περιλαμβάνεται στο μνημόνιο ……
    Αυτό επιβάλλεται από το μνημόνιο….
    Αυτό περιέχεται στο μνημόνιο
    Όταν υπογράψατε το μνημόνιο δεν το είδατε;

    Αυτές οι φράσεις αποτελούν πλέον κλισέ και τη καθημερινότητα στη πληροφόρηση των ΜΜΕ. Αναμασώνται καθημερινά από τους αισχρούς παπαγάλους, χωρίς καμιά ντροπή. Τις ακούμε εμείς οι πολίτες και τις θεωρούμε κάτι το απόλυτα φυσικό. Τις ακούμε και δεν ζωνόμαστε τα γιαταγάνια…. να στείλουμε στον αγύριστο τους προδότες.

    Αν όλες οι παραπάνω φράσεις δεν χαρακτηρίζουν την υποταγή της χώρας σε μια ξένη δύναμη, τότε τι άλλο μπορεί να είναι. Αν όλες οι παραπάνω φράσεις δεν αποτελούν την ατράνταχτη απόδειξη, ότι η λαϊκή κυριαρχία και η κυριαρχία της πατρίδας μας έχουν καταργηθεί, τότε τι άλλο μπορούν να είναι;

    Η γενιά μας θα είναι η ντροπή του έθνους στα χρόνια που θα έρθουν. Ξεπουληθήκαμε για να σώσουμε τα μισθά μας και τη βολή μας.

    Και τα νεοφιλελεύθερα καθίκια πήραν τα πάνω τους. Η καθαρή φυλή των Ινδοευρωπαίων Αρείων αποκτά και πάλι τη δύναμή της για να σώσει τη γη:

    Να γίνουν απολύσεις….
    Όσοι δεν μπορούν να ψοφήσουν….
    Οι αδύναμοι να πεινάσουν…..
    Τα ορφανά στον καιάδα…
    Οι γέροντες στις αποθέσεις….
    Μόνο οι δυνατοί έχουν δικαιώματα.
    Το μνημόνιο ήταν αναγκαίο

    Ακόμη και σε αυτό το μπλογκ δεν ακούγονται οι παραπάνω φράσεις από διάφορους σχολιαστές;
    Μιλάνε οι χορτασμένοι για λογαριασμό των πεινασμένων.

    Αλλά στη χώρα αυτή, ποτέ δεν έλειψαν οι Νενέκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2011
    ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,
    ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ MEGA,
    ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΣΟΚ,
    ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “βάζουμε τέλος στην ζούγκλα της εργασίας…”
    -----------------------------------
    Δημόσιος υπάλληλος ακόμη η Γιάννα με 55.000 ευρώ μισθό!

    Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος**
    το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε... φιλανθρωπίες

    Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου. Η σύζυγος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου διορίστηκε από τον Θόδωρο Πάγκαλο***** πρέσβης εκ προσωπικοτήτων το 1998, λόγω του ρόλου της στην ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση αυτή εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της, αλλά και θεμελιώνοντας τα συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα που έχουν όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Διπλωματικού Σώματος.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυρία Αγγελοπούλου έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αμείβεται, ωστόσο εισπράττει κανονικά το μισθό της από το υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία 13 χρόνια, ακόμη και μετά τη λήξη της αποστολής της με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τη μακροβιότερη πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια συμμετοχή της σε διπλωματικές προσπάθειες της χώρας τα τελευταία χρόνια.
    -----------------------------------
    ΚΟΠΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΤΗΝΟΥΣ ΠΑΓΚΑΛΕ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΩΛΟΥ.....

    Αντί να καταθέτει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η κυρία Αγγελοπούλου προκειμένου να μην επιβαρύνει το προυπολογισμό της «χρεωκοπημένης» Ελλάδας προτιμά να δίνει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες και φυσικά να εξασφαλίζει έκπτωση φόρου!

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας ακόμη λόγος που η κυρία Αγγελοπούλου δεν παραιτήθηκε της θέσης είναι ότι κράτησε το διπλωματικό διαβατήριο που της εξσφαλίζει επαφές με τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ και αξιωματούχους ξένων χωρών.

    Το διορισμό της κυρίας Αγγελοπούλου έκανε ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος!

    Ο ίδιος κύριος Πάγκαλος **** που αποκαλεί τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες και θέλει να μας πείσει ότι φάγαμε τα χρήματα της Ελλάδας μαζί!!!!!!!!!
    ---------------------------------
    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΟΚ...
    ΠΟΥ ΘΑ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ζώααααααααααα του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ είναι Μπουρδέλο και Μπουρδέλο πρέπει να το συνεχίσουμε, και τρανταχτό παράδειγμα η στάση των Φαρμακοποιών που προσπαθούνε με λυτούς και δεμένους να διατηρήσουν τα προνόμια που εις βάρος όλων των άλλων Ελλήνων κατέχουν, προνόμια που τα πήραν έχοντας ανθρώπους στην εξουσία!!!!
    Από πού και ως που μια επιχείρηση Φαρμακείο που εκτός από τα φάρμακα πουλά και καλλυντικά και παπούτσια να έχει κέρδος επί των φαρμάκων, για τα καλλυντικά και τα παπούτσια δεν ξέρω, 26/100 που λένε οι φαρμακοποιοί ή 36/100 που λέει το Υπουργείο?
    Ποιοι τελικά γδέρνουν τα Ταμεία και το Δημόσιο τα φάρμακα ή οι φαρμακοποιοί? Και γιατί σε μια εποχή όπως αυτήν που ζούμε να μην τους λέει το Δημόσιο, η Κυβέρνηση δηλαδή, δεν θα κερδίζετε παραπάνω από 12-15/100? Ποια επιχείρηση έχει τόσο καλά όπως αυτοί οι κύριοι εξασφαλισμένη πελατεία? Πόσα και πόσα δεν πουλάνε εκτός συνταγών και που ο κάθε ένας από εμάς το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές? Πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που και με την φαρμακολαγνεία που μας δέρνει δεν έχουμε αγοράσει, η κάθε οικογένεια, φάρμακα αξίας τουλάχιστον πεντακοσίων ευρώ αποκλειστικά από την τσέπη μας?
    Και ερχόμαστε στην περίφημη άδεια που έχουν για να μπορούν να λειτουργούν το φαρμακείο. Ποιος τους την έδωσε? Το Δημόσιο! Και εκεί να την επιστρέφουν και να μην την κληρονομούν στα παιδιά τους . Τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα τίνος Θεού είναι? Μπάσταρδα είναι? Πουτάνας παιδιά είναι αποκλεισμένα κοινωνικά και μη βλέποντας στον ήλιο μοίρα? Κύριοι της Κυβέρνησης θα διαπράξετε το μέγιστο έγκλημα της Ηθικής Προδοσίας απέναντι στο σύνολο του Ελληνικού Λαού αν διατηρήσετε αυτήν την Άθλια κατάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 1:41

    ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ....

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥ...ΠΛΕΟΝ.
    ΣΤΟ 2011.
    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ
    ΝΑ ..."ΖΗΣΟΥΜΕ" !!!

    Ο ΚΑΚΟ/ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΣΠΙΛΟΓΟΣ
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.......
    Μιλάμε για ολόκληρο σήριαλ.
    Το σήριαλ του Forest ΓΑμΠ.

    Ο βλάκας, ο οποίος, κάθε φορά που εμφανίζονταν στο προσκήνιο, υποσχόταν νέα σπαρταριστικά επεισόδια.
    Ο βλάκας με τους κουραμπιέδες.
    Ο βλάκας με το ποδήλατο.
    Ο βλάκας με το κανό.
    Ο βλάκας με το Mp3.
    Ο βλάκας με τα ειδικά "γυαλιά", που βλέπει χρήματα.
    Ο βλάκας, ο οποίος στο άμεσο μέλλον μπορεί να γίνει ορόσημο της ίδιας της έννοιας της βλακείας.
    Αυτό είναι λογικό, αν σκεφτεί κάποιος ότι μέσα στον χρόνο οι γλώσσες εξελίσσονται και εμπλουτίζονται, εξαιτίας των νέων δεδομένων που ενσωματώνονται μέσα σ' αυτές.

    Κάποτε, για παράδειγμα, ένας Δελαπατρίδης έδωσε νέο όνομα στην έννοια της πολιτικής γελοιότητας και της γραφικής πολιτικής παρουσίας.
    Κάποτε ένας Μαδράς έδωσε νέο όνομα στην έννοια της "γλωσσομπερδεψιάς", αφήνοντάς μας τη λέξη Σαρδάμ.

    Σήμερα θα μπορούσε ο βλάκας ΓΑΠ να είναι το αίτιο της εμφάνισης μιας νέας λέξης.
    Η λέξη βλάκας, όταν θα αναφέρεται σε περιπτώσεις περιορισμένης ή ελάχιστης πολιτικής αντίληψης, θα μπορούσε ν' αντικατασταθεί από τη νέα λέξη ΓΑΠας
    …Είσαι και πολύ ΓΑΠας …
    Αυτός ο πολιτικός είναι τελείως ΓΑΠας κλπ..

    Όμως, —όπως εκ των υστέρων διαπιστώνουμε— το πρόβλημα δεν ήταν αυτός ο ΓΑΠας.
    Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήταν μόνος του. Αυτός ήταν μια γελοία βιτρίνα. Κάποιοι κρύβονταν πίσω του και αυτοί γνώριζαν τι ήθελαν να κάνουν. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι κρύβονταν πίσω του, εφόσον ήταν εμφανές ότι δεν καταλάβαινε ούτε ο ίδιος τι ακριβώς έλεγε.

    Κάποιοι άλλοι του "έγραφαν" τις ομιλίες του, εφόσον, όταν αφηνόταν αβοήθητος, ψέλλιζε κάτι ακατανόητα greeklish. Αυτοί οι κάποιοι δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως και αυτό δεν ήταν καλό. Εξαιτίας αυτών των κάποιων και με τη βοήθεια της διαπλοκής των ΜΜΕ και των εθνικών μας εργολάβων, διεκδικούσε την εξουσία.
    Από την αρχή έλεγε ψέματα σε όλους τους τομείς και ήταν φανερό ότι στόχευε μόνον στην εξουσία …
    Στόχευε την εξουσία όχι απαραίτητα με αποκλειστικό στόχο τη δόξα ή τη φιλοδοξία.

    ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΤΟ..2011 ________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *