GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όπως έστρωσαν ...κοιμούνται. Ας είναι καλά ο Στυλιανίδης...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/    Σοβαρότατα προβλήματα στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, κ...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/  
Σοβαρότατα προβλήματα στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, καθώς εκτός από την πτώση της κίνησης έχουν να αντιμετωπίσουν και την απαξίωση των αδειών τους.
Έτσι επαγγελματίες που επένδυσαν πριν από μερικά χρόνια δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν μία ή μισή άδεια ταξί, βλέπουν σήμερα την επένδυσή τους να χάνει ακόμα και πάνω από το 50% της αξίας της.
Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς μία άδεια ταξί για την Αθήνα, που πέρυσι κόστιζε έως και 205.000 σήμερα έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της και έχει πέσει στις 80 με 100.000 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και με...
 στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και σύμφωνα με τα στοιχεία στη Θεσσαλονίκη οι άδειες ταξί έχουν πέσει από τις 350.000 στις 140.000 ευρώ, στην Πάτρα από τις200.000 στις 90.000 ευρώ και στο Ηράκλειο από τις 300.000 ευρώ που ήταν πριν από δύο χρόνια στις 130.000 ευρώ.
Δύσκολα είναι τα πράγματα όμως και για το μεροκάματο, καθώς η κίνηση των πελατών έχει μειωθεί κατά 50% στην Αθήνα, 40% στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο και πάνω από 50% στην Πάτρα. Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση για τους οδηγούς, οι οποίοι τις περισσότερες μέρες του μήνα ίσα που καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας και τα ασφάλιστρα.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες δεν δέχθηκαν την τελευταία αύξηση στα κόμιστρα, ενώ δεν εισπράττουν και το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα τον τελευταίο χρόνο, σε μια προσπάθεια να μην επιβαρύνουν και άλλο τους καταναλωτές, μειώνοντας και άλλο την κίνηση.

13 σχόλια

  1. Να πεσει ακομη αλλα 150% και οπως λες να κοιμουνται οπως εστρωσαν.
    Μονοι τους, οπως και οι φορτιγαντζιδες, ανεβασαν στα υψη τις τιμες των αδειων τους και μαλιστα κατω απο το τραπεζι με 100%μαυρο χρημα. Πιστευω οτι η κριση και η τροικα θα βαλει πολλα κακα στην θεση τους χωρις να παραβλεπω οτι θα γινουν και αδικιες και πολλοι θα την πληρωσουν αδικα οποτε ας βοηθησουν και αυτοι να μην μας ξανασυμβουν τουλαχιστον στο μελλον τετοια πραγματα. Να γνωριζουν δηλαδη οτι αυτοι που τα δημιουργουν ποτε δεν παθαινουν τιποτα και παντα οι αλλοι την πληρωνουν γιαυτο να μην ανεχθουν ποτε ξανα τετοι μπαχαλο και να απαιτουν κανονες που να εφαρμοζονται γιατι μονο τοτε θα πλρωνουν και αυτοι οι μονιμοι μπαταξιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΕΞΙΑ Η ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΗ ΤΑΚΑΝΕ ΟΛΑ.
    ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταριφόσκυλα καλά να πάθετε! Η ελεεινότερη φάρα της ελληνικής κοινωνίας. Βρομιάρηδες, αγενείς, θρασύτατοι και φοροφυγάδες του κερατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή,

    η αδεια ΤΑΞΙ

    Η αδεια δικηγόρου

    φαρμακοποιού

    συμβολαιογράφου

    είναι επένδυση;

    Ολα τα παραπάνω "κοινωνικού λειτουργήματος" επαγγέλματα είναι επενδύσεις και περιουσία;

    Και περιμένουμε μετά πραγματικές επενδύσεις, φρέσκο χρήμα να μπεί στον τόπο;
    Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θε επενδύσσει εδώ ρε;

    Ουτε οι εφοπλιστές,

    που είναι και φιλέλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους ταξιτζήδες ενα εχω να πώ,

    πρίν την επιβολή! των ταμειακών μηχανών πλήρωνα για μια διαδρομή 7Κμ, 7ευρώ.

    Οταν μπήκαν οι αποδείξεις, το ΦΠΑ και τα κόλπα, η διαδρομή μου κοστίζει 12 ευρώ, και ο ταξιτζής "σκοτώθηκε" να μου κοψει αποδειξη.

    Επομένως η κυβέρνηση αυτή οπως και η προηγούμενη τα κανει πλακάκια με ολους αυτους τους λαμογιο αυτοαπασχολούμενους και με την πρόφαση του ΦΠΑ,

    ουσιαστικά τους χορηγεί αύξηση στα κέρδη τους διοτι,

    μή μου πείτε πως οι ταξιτζήδες; θα αποδώσουν τον ΦΠΑ στην εφορία.

    Οση επιστροφή ΦΠΑ κανουν και οι μαγαζάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πέσει στα 0 € η αξία της άδειας... Καθένας που ενδιαφέρεται, ξέρει την πόλη, πλένεται καθημερινά και μπορεί να αρθρώσει 5 λέξεις ελληνικά, να μπορεί να πάρει άδεια, πληρώνοντας ένα παράβολο 200-300 ευρώ... Και με την πρώτη απάτη που θα κάνει, αφαιρείται αυτή η άδεια για 5-10 χρόνια... Μετά άλλη δουλειά, καμιά επαφή με πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 30 Δεκ 2010 11:41:00 π.μ
    --------------------------
    συμφωνω απολυτα με τον ανωνυμο.
    ηοι χειροτεροι ανθρωποι. μια ζωη εκαναν οτι ηθελαν. μαζευαν απο το δρομο τον κοσμο εκλεκτικα. διαλεγαν διαδρομεσ. ο υποκοσμος ηταν πιο καλος απ αυτους. μια ζωη κλαιγοντουσαν. το φχαριστιεμαι οτι και να παθουν. βρωμοσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν θέλετε να παρετε ταξί να κάνετε παζάρια, πόση έκπτωση θα σας κάνει στην κούρσα, απ αυτά που γράφει το ταξίμετρο. Ήδη το έχω κάνει και οδεύτερος ή τρίτος το δέχεται. Το 5% το έχω σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ είναι Μπουρδέλο και Μπουρδέλο πρέπει να το συνεχίσουμε, και τρανταχτό παράδειγμα η στάση των Φαρμακοποιών που προσπαθούνε με λυτούς και δεμένους να διατηρήσουν τα προνόμια που εις βάρος όλων των άλλων Ελλήνων κατέχουν, προνόμια που τα πήραν έχοντας ανθρώπους στην εξουσία!!!!
    Από πού και ως που μια επιχείρηση Φαρμακείο που εκτός από τα φάρμακα πουλά και καλλυντικά και παπούτσια να έχει κέρδος επί των φαρμάκων, για τα καλλυντικά και τα παπούτσια δεν ξέρω, 26/100 που λένε οι φαρμακοποιοί ή 36/100 που λέει το Υπουργείο?
    Ποιοι τελικά γδέρνουν τα Ταμεία και το Δημόσιο τα φάρμακα ή οι φαρμακοποιοί? Και γιατί σε μια εποχή όπως αυτήν που ζούμε να μην τους λέει το Δημόσιο, η Κυβέρνηση δηλαδή, δεν θα κερδίζετε παραπάνω από 12-15/100? Ποια επιχείρηση έχει τόσο καλά όπως αυτοί οι κύριοι εξασφαλισμένη πελατεία? Πόσα και πόσα δεν πουλάνε εκτός συνταγών και που ο κάθε ένας από εμάς το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές? Πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που και με την φαρμακολαγνεία που μας δέρνει δεν έχουμε αγοράσει, η κάθε οικογένεια, φάρμακα αξίας τουλάχιστον πεντακοσίων ευρώ αποκλειστικά από την τσέπη μας?
    Και ερχόμαστε στην περίφημη άδεια που έχουν για να μπορούν να λειτουργούν το φαρμακείο. Ποιος τους την έδωσε? Το Δημόσιο! Και εκεί να την επιστρέφουν και να μην την κληρονομούν στα παιδιά τους . Τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα τίνος Θεού είναι? Μπάσταρδα είναι? Πουτάνας παιδιά είναι αποκλεισμένα κοινωνικά και μη βλέποντας στον ήλιο μοίρα? Κύριοι της Κυβέρνησης θα διαπράξετε το μέγιστο έγκλημα της Ηθικής Προδοσίας απέναντι στο σύνολο του Ελληνικού Λαού αν διατηρήσετε αυτήν την Άθλια κατάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Μάνος Χατχηδάκις του ονόμαζε "κίτρινους αλήτες", προσωπικά χρησιμοποιώ τα μαζικά μέσα και ως εκ τούτου δεν έχω άποψη. Από τον τρόπο ωστόσο που οδηγάνε, φαίνεται ότι ο καθένας τους θέλει ένα δρόμο μόνος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασπαιτε

    Μετα την αποκαλυπτικη καταθεση του δρ Κουτσουκου σημερα το πρωι στην Ευελπιδων στην Ανακριτρια και τον Εισαγγελέα

    εγινε κατανοητο οτι η κ. Μακρη Μποτσαρη Ευανθια ειχε παρανομα εκλεγει Καθηγητρια και ετσι ουδεν υπαρχει εναντιον τρτιτων οτι δηθεν συκοφαντηθηκε ή εκβιαστηκε από τα μπλογκ και το ινερνετ!!

    Νικη της αληθειας στο ψεμμα και την απάτη!

    Σελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    30 Δεκ 2010 4:14:00 μ.μ.


    Είσαι τόσο μαλάκας,πού αναρτάς τήν μαλακία σου σέ όλα τά σχόλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλεος ρε παιδιά. Μία ερώτηση προς όλους εσάς που τα βάζετε με τους ταρίφες και τους φαρμακοποιούς: *αμάτε ποτέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *