GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διανόηση; Ποια διανόηση;...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης « Καθένας που στοχάζεται πάνω σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα είναι ένας διανοούμενος. Κάποιοι άνθρωποι ε...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
«Καθένας που στοχάζεται πάνω σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα είναι ένας διανοούμενος. Κάποιοι άνθρωποι είναι προνομιούχοι και έχουν τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις τους. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι πιο διανοούμενοι από έναν ταξιτζή, ο οποίος προβληματίζεται, έστω και συμπτωματικώς, με τα ίδια πράγματα και επιχειρηματολογεί εξυπνότερα και ουσιωδέστερα από τους αυτοαποκαλούμενους διανοούμενους. Το ποιος είναι διανοούμενος ή δεν είναι, είναι κυρίως θέμα πρόσβασης στην εξουσία».
Noam Chomsky

Διακατεχόμενοι από φόβο, ανασφάλεια και αβεβαιότητα μπροστά στην κρίση, η οποία απειλεί να μας συνθλίψει όλους, αναρωτιούνται πολλοί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, «που είναι επιτέλους η Διανόηση; Που είναι οι λεγόμενοι πνευματικοί μας άνθρωποι και τι έχουν να μας προτείνουν»;
Αυτό το αόριστο και αιωρούμενο αίτημα προσπαθεί ίσως να καλύψει ο Μίκης Θεοδωράκης με την πρόσφατη πρωτοβουλία του για το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών.
Πέρα από την εύλογη διαπίστωση ότι «σε δύσκολους και...
 τελματώδεις καιρούς, οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι καλύτερη από την μη πρωτοβουλία», τα ερωτήματα που εγείρονται, αναφορικά με τη Διανόηση είναι πολλά. «Ποια είναι, τι μπορεί να κάνει, τι έκανε μέχρι σήμερα η ελληνική Διανόηση και κατά πόσο είναι αμέτοχη σ’ αυτόν τον εφιάλτη που βιώνουμε σήμερα σαν λαός»;
Αν δεχτούμε τον καθιερωμένο όρο του συρμού, που λέει πως «Διανοούμενοι είναι όλοι εκείνοι που έχουν επιστημονική ή καλλιτεχνική παιδεία», τότε μάταια θα περιμένουν πολλοί κάτι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο από τη λεγόμενη Διανόηση. Το επιχείρημα πολλών αυτοαποκαλούμενων Διανοουμένων ότι δεν ακούγονται γιατί τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν τους δίνουν βήμα συμμετοχής στο δημόσιο διάλογο, είναι μια ανόητη δικαιολογία. Δεν υπάρχει μέσο που θα μπορούσε να πνίξει μια αυθεντική φωνή, πόσο μάλλον ενός Διανοουμένου που θα είχε να πει κάτι πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας. Η αλήθεια βρίσκεται αλλού.
Η λεγόμενη Διανόηση δεν υπήρξε ποτέ αληθινά επαναστατική. Ο πρώτος αυθεντικός Διανοούμενος επαναστάτης που θυσιάστηκε για τις ιδέες του, ο κατά τον Μαρξ, πρώτος και μεγαλύτερος φιλόσοφος της ανθρωπότητας, ο Προμηθέας, ήταν ένα μυθικό πρόσωπο. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, η λεγόμενη Διανόηση ήταν πάντοτε ματαιόδοξη, καιροσκοπική, λιπόψυχη και δειλή. Ηρωισμός, αυταπάρνηση, αυτοθυσία, τιμή κ.λ.π. ήταν αρετές που πάντοτε εξιδανίκευε γιατί δεν ήταν ποτέ δικές της. Ελάχιστοι από εκείνους που προτίμησαν τον θάνατο από το να προδώσουν τις ιδέες τους ήταν διανοούμενοι με την καθιερωμένη έννοια του όρου. Οι περισσότεροι ήταν απλοί άνθρωποι, έντιμοι ή αφελείς για τους δήθεν διανοουμένους.
Η λεγόμενη Διανόηση ήταν πάντοτε συμβιβασμένη με την εκάστοτε εξουσία. Οι Διανοούμενοι, ήταν πάντοτε προσκολημμένοι στο άρμα του εκάστοτε ισχυρού. Γαυγίζουν λίγο, για όσον καιρό είναι εκτός εξουσίας και μόλις τους πετάξεις ένα κομμάτι ψωμί (φτερούγα ή μπούτι ανάλογα με το κύρος και τη δύναμη της φωνής τους), όχι μόνο σιωπούν αλλά είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν και την ψυχή τους στο Διάβολο. Σε όλους τους αγώνες της ζωής που απαιτούσαν αυτοθυσία, οι Διανοούμενοι ήταν πάντοτε λαθρεπιβάτες. Μόλις δουν ότι γκρεμίζεται ένας κόσμος για να δημιουργηθεί ένας άλλος, μόλις δουν ότι υπάρχει ένα αυθόρμητο ισχυρό κίνημα, το οποίο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κυριαρχήσει, ακόμα κι αν προηγουμένως το δυσφημούσαν, θα τους δεις σιγά-σιγά και αθόρυβα να μπαίνουν μπροστά για να το ιδιοποιηθούν. Αυτό γινόταν πάντοτε αυτό έγινε με το Πολυτεχνείο και αυτό θα γίνει και με το Μνημόνιο. Οσο είναι ακόμα νέοι, άδολοι και άπειροι, θα τους δεις μπροστάρηδες υπέρ των δικαιωμάτων των αδύναμων. Μετά……
Η αυτοβιογραφία ενός σύγχρονου έλληνα (δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ευθύνη») που θεωρείται Διανοούμενος και φιλόσοφος, δείχνει όλη την αλήθεια: Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1939. Χάρισα στον μαρξισμό την ύστερη εφηβεία μου και τα φοιτητικά μου χρόνια στην Ελλάδα. Παραδόθηκα σχεδόν άνευ όρων στην πολιτικολογία και όπως, λόγω ηλικίας, έκλινα συναισθηματικά προς τους διωκόμενους, γρήγορα τους εταύτισα στη συνείδησή μου με τους αδικημένους και αληθινούς και εξεγέρθηκα. Μετά το αδιέξοδο του Μάη του 1968 βυθίστηκα στον εαυτόν μου και βγήκα στη θρησκεία….. μετά τον Χριστό η ζωή δεν έχει τίποτε να κερδίσει.». Αφού μεγάλε στοχαστή μετά το Χριστό δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, τότε, με συνέπεια και απόλυτη αυτοϋπευθυνότητα ας μοιράσουμε όλοι τις περιουσίες μας, ας ντυθούμε με έναν χιτώνα και μια ζώνη από σκοινί και ας περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία. Τι καθόμαστε και χολοσκάμε με όλα αυτά τα καθημερινά και εθνικά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα με την ελληνική Διανόηση, είναι πιο ρεαλιστικό να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία, παρά κάτι καλό από αυτήν. Το να περιμένεις τη διανόηση να μπει μπροστά στους αγώνες είναι σαν να ζητάς απεγνωσμένα νέα αφεντικά και μάλιστα τα πιο έμπειρα στο να πειθαρχούν το ποίμνιο.
Αυτό που για έναν απλό άνθρωπο λέγεται καιροσκοπισμός, για ένα Διανοούμενο λέγεται ωρίμανση. Ή θα δεχτούμε τον όρο του Noam Chomsky για το τι είναι διανόηση ή το παιχνίδι το χάσαμε. Αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι κάτι για τον εαυτό μας, κανένας άλλος δεν έχει την υποχρέωση να το κάνει. Διανοούμενος είναι όποιος συλλογιέται ελεύθερα και με ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στις επόμενες γενιές.

16 σχόλια

  1. Re "Bloopers"-ακια..

    Δεν ειπαμε ρε πουστρακια να μαζεψετε αυτο το διανοητικα αναπηρο με τα ατελειωτα "copy-paste" που κατι λεει για .."δεξια" δεξια δεξια??..

    Προφανως θα του πεταξανε τα ματια εξω, και δεν ειναι οτι κραταει κακια,αλλα του αρεσε και ο .."αλλος" δεν τον θελει πια..

    Δεν θυμαμαι ρε πουστρακια,αυτο το "δικο σας" πουστρακι τοχα γαμησει??

    Μηπως ηταν αυτο που το εδιωξα με τις κλωτσιες γιατι ητανε απλυτο??

    Τελος παντων.
    Ειτε τσοντα βαζει ειτε τα ασυναρτητα σκατα ξερναει το ιδιο και το αυτο ειναι.
    Τωρα,γιατι τα γραφει συνεχεια??

    Αβυσσσος η ψυχη του ανθρωπου.
    Φαντασου τωρα τι γινεται στο μυαλο καποιου διποδου ζωου της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)!!!

    Εκει πια η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια..
    Ισως να μην την ενδιαφερει κιολας...

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Re "Bloopers"-ακια..

    Δεν ειπαμε ρε πουστρακια να μαζεψετε αυτο το διανοητικα αναπηρο με τα ατελειωτα "copy-paste" που κατι λεει για .."δεξια" δεξια δεξια??..

    Προφανως θα του πεταξανε τα ματια εξω, και δεν ειναι οτι κραταει κακια,αλλα του αρεσε και ο .."αλλος" δεν τον θελει πια..

    Δεν θυμαμαι ρε πουστρακια,αυτο το "δικο σας" πουστρακι τοχα γαμησει??

    Μηπως ηταν αυτο που το εδιωξα με τις κλωτσιες γιατι ητανε απλυτο??

    Τελος παντων.
    Ειτε τσοντα βαζει ειτε τα ασυναρτητα σκατα ξερναει το ιδιο και το αυτο ειναι.
    Τωρα,γιατι τα γραφει συνεχεια??

    Αβυσσσος η ψυχη του ανθρωπου.
    Φαντασου τωρα τι γινεται στο μυαλο καποιου διποδου ζωου της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)!!!

    Εκει πια η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια..
    Ισως να μην την ενδιαφερει κιολας...

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε βασιλοχουντοδεξιά κωθώνια, νεοδημοκράτες...

    Τα θέλει ο κώλος σας, τα μπινελίκια σας μου φαίνεται!!

    Είσαστε τρισάθλιοι και θρασύτατοι !!

    Ο μπουχέσας σας και όλη η «νόμιμη και ηθική» συμμορία του, κατέστρεψαν τη χώρα ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ!!!

    Έλεγαν ψέματα στην Ευρώπη (6% έλλειμμα, ενώ ήταν 15,6%!!!), γκρέμισαν το κύρος της Ελλάδας και μας κατεξευτέλισαν διεθνώς ως λαό και ως χώρα.

    Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, έμεινε για να καθαρίσει τα σκατά, που αφήσατε πίσω σας, παλιοτόμαρα!!!

    Για να δείτε πόσο γελοίοι είστε, δέστε το κύρος που έχει ο Γιώργος στο εξωτερικό, ένας αγαπητός και τολμηρός ηγέτης, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες στα δύσκολα, φερέγγυος απέναντι στους ξένους ηγέτες και από την άλλη- Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΨΕΥΤΗΣ (ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ- "μας εξαπάτησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση"), Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδια, "νόνιμες και ηθικές off shore" κλπ.) και ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!!!!

    Και τώρα έχετε τον γελοιότερο και μεγαλύτερο από τον μπουχέσα λαϊκιστή, το Σαμαρούλη, που θα "μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε 1,5 χρόνο" (?!?!) , ο ψεύτης και αφερέγγυος προδότης της παράταξης του (όχι μόνο την πρόδωσε, αλλά έριξε και την κυβέρνησή της!!).

    Μόνο που δε μοιράζει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, ο γελοιότατος!!!

    Είστε για λύπηση γελοία δεξιά υποκείμενα, σας έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο λαός και δεν τρώει άλλο κουτόχορτο από το κόμμα-απολίθωμά σας!!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!


    ...αλλά ποιός την έχασε τη ντροπή του για να τη βρείτε εσείς???
    ...ΒΡΕ, ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ Ο ΔΕΞΙΟΣ???
    Αυτός πουλάει και τη μάνα του ακόμα, για το συμφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΡΕ ΒΟΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΕΥΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΣ.....ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΡΕ ΖΩΩΟ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ......

    2 Κοινοβουλευτικές θητείες - 5 πραγματικά έτη στην κυβέρνηση!!!!!!

    Παγκόσμιο Ρεκόρ ανικανότητας, φυγομαχίας, ευθυνοφοβίας και αχρηστίας της αχρείας Δεξιάς!!!!

    Ο μπουχέσας, μόνος του δεν τις προκήρυξε τις εκλογές ή κάνω λάθος????

    Είχε ή δεν είχε το Σεπτέμβριο του 2009 ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ????

    Τότε γιατί το έκανε???

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ- ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η "ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ" ΤΟΥ, ΕΧΑΣΑΝ "ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΑΝ!!!

    ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΛΛΟΥ!!!!

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ- ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΥΑΙΝΕΣ- ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ, ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΜΕ!!!!

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΜΕ- ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!!!!!


    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΟΛΙΣ ΣΕ 8 ΑΠΟ ΑΥΤΑ (3+5)!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!

    Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ!!

    ΜΕΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ – ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι διαολο τωρα θα ξεχασουμε και τα Ελληνικα??
    Η θα τα μιλαμε οπως τα μιλαει ο ανεκδιηγητος φιογκος βλακας γιοργο???

    Ρωταω:
    "Τι παει να πει απατη"???
    Να λες τωρα αυτο και μετα να λες το αλλο.

    Τι εννοουμε οταν λεμε τον "εξαπατησε"??
    Εννοουμε οτι του ειπε τωρα αυτα,του εδωσε το λογο του και μετα τον αναιρει..

    Λοιπον η αλητοσυμμορια πασοκ(σκυλια) και το ιδιο το βλακας γιοργο που (υποτιθεται) ειναι προεδρος της προεκλογικα ελεγε οτι δεν θα παρθουν αλλα μετρα .
    Τωρα αυτο ειναι απατη..
    Ξαναπαιρνουν και αλλα μετρα..

    ΠΩς σιχτιρ οριζεται η απατη???

    Αν εγω ελεγα σε καποιον υπαλληλο κατι τετοιο αυτος δεν θα με πηγαινε στο δικαστηριο για απατη??

    ΠΩΣ διαολο δεν βγαινει κανενας εισαγγελικος υπαλληλος και να καλεσει σε απολογια αυτους τους αλητες????

    Να τους ασκησει διωξη για απατες κατα συρροη????

    Ε?? Γιατι δεν βγαινει κανενας τετοιος???

    Ανεξαρτητοι δεν λενε οτι ειναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΑΝΟΗΣΗ -ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ)ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ..ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ..ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΑΜΑΔΕΣ ΡΙΤΟΣ ΕΛΥΤΗΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΛΠ ΜΠΑ..ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ..ΔΕΞΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΗΣ.ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑ..ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ..ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ ΕΓΙΝΑΝ..ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 2-3 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΤΛΟ...ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΑΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ..ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΩΠΙΑ ΜΑΣ..ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΕ ΣΕ ΒΙΛΛΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕΙΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΕΝΑ , ΚΟΥΤΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΑΜΠΑΛΑΖ. . ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ.ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΣΑΙ,ΕΚΤΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ , ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΙΟΥΜ.ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ [ΚΕΙΜΕΝΑ ] ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΤΩΣΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Ας ξεχασουμε προς το παρον αγαπητοι το εγκλημα της "συνεχισης της Μικρασιατικης εκστρατειας,κυριος υπευθυνος της οποιας ηταν ο μεθυστακας,μεγαλομανης,
    γλοιωδης βενιζελος..)//

    Ας πουμε ο .."δημοκρατικος" ο .."κεντρωος" ο .."αριστερος" κλπ Κονδυλης εφερε τον βασιλια Γεωργιο καπου το 1934 ,λιγο πριν λιγο μετα ,δεν γνωριζω ουτε εχει και σημασια αλλωστε..

    Ας πουμε (εδω λεμε ΑΛΗΘΕΙΑ) ο Γεωργιος κατα την αφιξη του "σνομπαρε" τον Κονδυλη ,τοσο πολυ που αυτος τα πηρε στο κρανιο..
    Νο προμπλεμ.
    Μια δυο βδομαδες και τον στειλανε εν τοπω χλοερω..
    Οι .."δημοκρατικοι" εννοειτε,που φεραν τον βασιλια Γεωργιο.
    Να ξερουμε γιατι μιλαμε..

    Λοιπον το 1936 ,ο βασιλιας Γεωργιος,θελοντας να κυβερνησει επιβαλλει δικτατορια.
    Πολυ σωστα. Μιλαμε ειχε να κανει με εξαθλιωμενα βουδια,με κλεφτοκοταδες κουκουεδια,με λησταρχους "αριστερους" με τζογλανια καθε ειδους τελος παντων.
    Πρωθυπουργος εκλεγεται ο αειμνηστος Ιωαννης Μεταξας..

    Απο αυτο το σημειο ,αγαπητοτατοι αγαπητοι,ξεκιναει ο .."μυθος" της .."επαρατου δεξιας"..
    Απο τα τοτε κουκουεδια..

    Θα δουμε στην συνεχεια..

    Αποφασισα να .."συγγραψω" ενα μικρο στορυ ..
    Ξεκιναω απο μια αρχη:
    ""δεξιος" και "αριστερος" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ..

    Για κατι τζογλανια διποδα ζωα της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια):
    Ρε ζωα να το επαναλαβω:
    "Δεξιος" και "αριστερος" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
    Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!!!!!

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΔΡΑΜΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ..ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ..ΣΑΝ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΑΣ..ΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑΣΤΕ ΤΡΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ-ΔΕΞΙΑ-ΔΕΞΙΑ?..ΚΑΙ ΣΥ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ..ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ..ΚΕΝΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ..ΑΝΤΕ ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΩΠΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ.. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ..ΑΥΤΗ ΣΕ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΙΝ 10000000 ΧΡΟΝΩΝ..ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ..ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ..ΑΝΑΚΑΜΨΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανουν οτι εκαναν και επι χουντας εκτος ελαχιστων...λουφαζουν περιμενοντας να κερδισουν κατι απο αυτο,επειδη ειμαι αρκετα μεγαλος για να θυμαμαι ,και τοτε το ιδιο ειχε γινει.
    Ειχαν σιωπησει ολοι,εξ'αλλου εχουν τους παχυλους μισθους τους να διαφυλαξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγραψε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    but I am also one of the pigs and I am proud to be one of the pigs
    πως την λενε την μαμα του…
    ..να δεις πως την λενε……

    ΜΑΛΛΟΝ .. όπως λένε και την
    μάνα του _______________________
    αλητη του κουκουλοφόρου ΘΑΝΑΣΗ
    ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, του εν δράση όπως τότε..
    στα ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.γεμίζει όλα τα σχόλια πάλι με εμμετό....


    Η λοβοτομή που τους έκανε ο Ανδρέας δεν θεραπεύεται και οδηγεί στην ολική αποβλάκωση.


    ____ΤΕΛΟΣ ???????_________________
    Aφού είσαι τόσο
    ΚΟΠΑΝΟΣ
    και δεν καταλαβαίνει ότι καταστρέφει το PRESS- ΠΑΣΟΚ BLOKS
    ΣΟΥ ΛΕΩ και ευχαριστώ που το παρασέρνει στα έγκατα του ΒΟΘΡΟΥ όπου ζεις ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ λιγδασμίενε
    απο τα ΣΚΑΤΑ και τα ΚΑΤΟΥΡΑ,
    των χεστρών της Ιπποκράτους Πασοκ.
    ----------------------------------
    γελοίε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 66 χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά, η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες πάλι με έναν Παπανδρέου.........
    ΦΤΟΥΥΥ..


    Εξήντα έξι χρόνια πέρασαν από τα «Δεκεμβριανά» (3-12-1944), μια από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που οδήγησαν στον Εμφύλιο Πόλεμο. Ο ελληνικός λαός, προτού καλά-καλά χαρεί την απελευθέρωσή του από τον ζυγό των ναζί, βρέθηκε αντιμέτωπος με τα στρατεύματα του Σκόμπυ, τους μοναρχοφασίστες συνεργάτες τους, που λίγο πρίν ήταν στο πλευρό των κατακτητών, και μια αστική πολιτική ηγεσία, με επικεφαλής τότε τον Γεώργιο Παπανδρέου, που, αντί να φρενάρει τα αποικιοκρατικά σχέδια των Εγγλέζων, λειτούργησε ως υποτακτικός τους.

    Καταλυτικό ρόλο στην καταστροφή της Ελλάδας, τότε, έπαιξε η ξενόφερτη βασιλική οικογένεια, που προσπαθούσε να ανακτήσει την εξουσία της με τη βοήθεια των αγγλικών όπλων. Πάντως, τόσο οι αστοί πολιτικοί, όσο και η ηγεσία της Αριστεράς, σε εκείνη την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της χώρας μας, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Έτσι, η Ελλάδα μπήκε στην περιπέτεια του Εμφυλίου, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και την περαιτέρω (μετά την κατοχή) καταστροφή της οικονομίας της, ακολούθησαν τα «πέτρινα χρόνια» για τη Δημοκρατία με τα ξερονήσια και τις φυλακές γεμάτες Ελληνες, και στη συνέχεια ήλθε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και η κυπριακή τραγωδία.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Ελλάδα, μέσω του σχεδίου Μάρσαλ, δέθηκε ολοκληρωτικά στο οικονομικό άρμα των ΗΠΑ. Σήμερα, 66 χρόνια μετά, με έναν άλλο Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα ξαναχάνει την ανεξαρτησία της και αλυσσοδένεται από τα μεγάλα δυτικά συμφέροντα.


    + Φαίνεται δύσκολο αλλά να δεις που και αυτός ο Παπανδρέου θα καλέσει τους ξένους να τον σώσουν.

    Αν και αυτή τη φορά δεν τον βλέπω να γλιτώνει το σαρκίο του + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ααααααα......για αυτό τον βγάλανε Εβδομηκοστος ενατο, το χαζό τον Γιωργάκη του νεοΠασόκ.... !!

    Φιλοτεχνουν το πορτρετο του οι ξενοι με πασα επιμελεια-και εχω αρχισει να αναρωτιεμαι αν εχει πιασει πατο το α”ι” κιου του ανθρωπινου γενους …

    Απλώς την ΓΟΥΡΟΥΝΙΣΑ μούρη του
    μακιγιάρανε..σαν ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ γουρουνιών
    π ο υ ...νομίζουν ότι είμαστε !!!

    ΕΙΠΕ ομως ΚΑΝΕΝΑΣ.. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

    ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΙΜΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    ΝΑ ...ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ~!~
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντισταθείτε

    I M F
    G O.... H O M E.
    creece is not for sale.


    Επίσκεψη στην Ελλάδα, προκειμένου να μιλήσουν στη Βουλή, έχουν προγραμματίσει την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.


    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προτείνουμε να κυκλοφορούμε όλοι με μπλουζάκια που θα έχουν αυτήν την εικόνα κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.


    Και φυσικά η πρόταση ισχύει και για τους Έλληνες βουλευτές.
    Να εμφανιστούν στην Βουλή φορώντας μέσα από τα κουστούμια τους ένα παρόμοιο μπλουζάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση