GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κατάρρευση της "ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ" και η Lehman Brothers ...

Γράφει ο Ευαγ. Γ. Σπύρου * από το http://www.nextdeal.gr/    Ένα χρόνο και κάτι μετά την κατάρρευση της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ. Τίποτα δεν άλλαξε σ...

Γράφει ο Ευαγ. Γ. Σπύρου*
από το http://www.nextdeal.gr/  
Ένα χρόνο και κάτι μετά την κατάρρευση της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ. Τίποτα δεν άλλαξε στο καλύτερο. Το ίδιο και με την Lehman Brothers
Τραγική επέτειος, η λήξη δύο χρόνων από όσα έγιναν μετά την 15 Σεπτ. 2008 όταν έκλεισε Τράπεζα Lehman Brothers που έφερε την χειρότερη οικονομική κρίση μετά το 1929 στον κόσμο. Μαύρη επέτειος και για την Ελληνική ασφαλιστική αγορά το κλείσιμο της ΑΣΠΙΔΟΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ διαπιστώνει το http://www.nextdeal.gr/. Τίποτα δεν άλλαξε προς το...
 καλύτερο. Όλα ακόμα «κατηφορίζουν».
Βασικός υπεύθυνος της κατάρρευσης ήταν, λένε, ο τότε υπουργός Οικονομικών του Τζωρτζ Μπους, ο Χανκ Πόλσον. Αυτός «έπεισε» τον ομοσπονδιακό τραπεζίτη Μπεν Μπερνάκι αλλά και την Bank of America να μην επέμβουν για να «σώσουν» μια «καταδικασμένη» τράπεζα. Η Bank of America ήταν έτοιμη να εξαγοράσει τη Lehman. Αργότερα «αποζημιώθηκε» αγοράζοντας όσο-όσο την επίσης χρεοκοπημένη Merril Lynch.
Ο Πόλσον ήταν πρώην Δ/νων Σύμβουλος της Goldman Sachs και για χρόνια αντίπαλος του Διευθυντή της Lehman. Ο Νο 2 της Fed είναι σημερινός υπουργός Οικονομικών του Ομπάμα. Ο Μπερνάκι δήλωσε πρόσφατα ότι ήταν αδύνατο να διασωθεί η Lehman. Κάποιοι όμως ρωτάνε «πώς τότε διασώθηκε η AIG, μια ασφαλιστική δεκαπλάσια σε μέγεθος από την Lehman;».
Η Αμερικανική κυβέρνηση δαπάνησε 10 τρις δολάρια για την διάσωση των τραπεζών. Η Fed έδωσε τα 5, το υπουργείο Οικονομικών τα 2,5 και η Ομοσπονδιακή Εταιρία Ασφάλισης Καταθέσεων τα υπόλοιπα. Λεπτομέρειες για όλα αυτά έχει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 19.9.2010 όπου γράφεται ακόμη σε ρεπορτάζ του Γ. Τσιάρα ότι ο νόμος Glass-Steegap που κατήργησε ο Μπιλ Κλίντον ήταν αυτός που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και δεν επανέφερε μετά την καταστροφή ο Ομπάμα. Ο νόμος αυτός διαχώριζε τις εμπορικές από τις επενδυτικές δραστηριότητες των Τραπεζών για να μη «ανακατεύονται» τα χρήματα των καταθέσεων με το «καζίνο» των αγορών. Έτσι σήμερα οι Τράπεζες εμφανίζουν κέρδη, τα μπόνους συνεχίζονται και οι ΗΠΑ θα έχουν έλλειμμα κάπου στα 1,34 τρις δολάρια! Τι άλλαξε; Οι θυσίες των λαών μεγαλώνουν και του Κράτος Πρόνοιας συρρικνώνεται.
Κάπως έτσι διαδραματίσθηκαν και τα γεγονότα με την ΑΣΠΙΔΑ. Με φόντο το «ανακάτεμα» των χρημάτων των ασφαλιστικών, τραπεζικών, επενδυτικών πελατών.
Το Nextdeal.gr θυμίζει κάποιες ημερομηνίες της όλης ιστορίας:
Στις 8.4.2008 η ΕΠΕΙΑ αντιτάσσεται σε ειδική συμμετοχή της COMMERCIAL VALUE ποσοστού 91,29% στο μετοχικό κεφάλαιο της PROTON ΑΑΕ.
Στις 29.7.2008 η ΕΠΕΙΑ αποφασίζει ότι «απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των κατά την έκδοση της παρούσας, υφισταμένων περιουσιακών στοιχείων των ασφ. εταιριών Commercial Value, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ.
Στις 18.8.2008 αποδεσμεύονται δυο τραπεζικοί λογαριασμοί της Commercial Value στην «ΑΣΠΙΣ BANK» για να πληρωθεί το προσωπικό.
Στις 23.9.2008 η ΕΠΕΙΑ αποφασίζει να κάνει δεκτό το αίτημα της «ASPIS HOLDING PUBLIC COMPANY LTD» της Κύπρου για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο COMMERCIAL VALUE».
Στις 30.9.2008 η ΕΠΕΙΑ απαγορεύει την ελεύθερη διάθεση του συνολικού ποσού αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ποσού 90.012.509,27 της Commercial Value.
Στις 14.10.2008 η ΕΠΕΙΑ: Αναπροσδιορίζει τα αναφερόμενα στην υπ' αρ. 2/125/29.7.2008 απόφασή της ποσά που αφορούν την C.V. ως εξής: Αρνητική καθαρή θέση για το 2007 στο ποσό 60.627.231,01. Για να καλύψει η εταιρία το Περιθώριο Φερεγγυότητας πρέπει να έχει κεφαλαιακή επάρκεια 33.212.744,10 πλέον της αρνητικής καθαρής θέσεως (δηλαδή 93.839.975,11), 71.698.145,71 για Εγγυητικό, 22.141.829,40 για Περιθώριο Φερεγγυότητος. Προθεσμία καταβολής ως την 15.11.2008.
Στις 21.5.2009 η ΕΠΕΙΑ δεσμεύει το σύνολο των περιουσιών «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΖΗΜΙΩΝ» (ΑΕΑΖ), «COMMERCIAL VALUE AAE».
Στις 31.3.2009 είχε επιβάλλει Δέσμευση στην ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ, και ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ καθώς και μη έγκριση συμμετοχής στον Π. Ψωμιάδη σ' αυτές τις εταιρίες.
Στις 30.4.2009 η ΕΠΕΙΑ είχε εγκρίνει συμμετοχή 92,71% της «ASPIS HOLDING Κύπρου» στην «PROTON».
Στις 25.6.2009 η ΕΠΕΙΑ είχε αποδεχθεί αιτήματα αρκετών εταιριών για παρέκκλιση αποτίμησης στοιχείων του ενεργητικού τους (άρθρο 6, ΝΔ 40070).
Στις 21.9.2009 γίνεται ανάκληση αδειών των 5 εταιριών ΑΣΠΙΔΟΣ και ΣΚΟΥΡΤΗΣ.
Στις 1.10.2009 η ΕΠΕΙΑ ανακοινώνει ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν. Μιλά για. ιδιαίτερο σεβασμό προς τους πελάτες της Ζωής. Αναφέρει ότι. τα νοσοκομεία συνεχίζουν να νοσηλεύουν και να δέχονται κανονικά τους ασθενείς και ότι υπό τον επόπτη θα αρχίσουν να λειτουργούν τα διάφορα τμήματα. Παράλληλα καλούσε τους ασφαλισμένους να καταβάλλουν κανονικά τα ασφάλιστρα !!!
Ένα χρόνο μετά στις 8 Σεπτ. 2010 ο επόπτης χαρτοφυλακίου Ζώης Ι. Παντελίδης αναρτά κατάλογο ασφαλισμένων και απαιτήσεων που έχουν αναγγελθεί ενώ η ΕΠΕΙΑ ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι για όποιο θέμα σχετικό οι ασφαλισμένοι να απευθύνονται στις αντίστοιχες εταιρίες και όχι στην ΕΠΕΙΑ. Το κλείσιμο της εταιρίας με εισήγηση του κ. Γ. Πέτσα στο ΔΣ της ΕΠΕΙΑ είχε γίνει όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της «με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των χιλιάδων ασφαλισμένων, των εργαζομένων και της αξιοπιστίας του θεσμού.». Η Ένωση Ασφ. Εταιριών Ελλάδος με πρόεδρο το Δούκα Παλαιολόγο ανακοίνωσε στις 22/9 ότι «θλίβεται» για τις εξελίξεις και ότι οι αποφάσεις ήταν στην σωστή κατεύθυνση. Ακόμη ενημέρωνε ότι η Πολιτεία με πρόσφατο νόμο της «προνόησε για την προστασία των ασφαλισμένων κλάδου ζωής» και ότι παρέχεται ΠΛΗΡΗΣ προστασία προς τρίτους ζημιωθέντες κλάδου αυτοκινήτων. Δεσμευόταν εξάλλου η ΕΑΕΕ να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την απορρόφηση των εργαζομένων.
Στις 11 Νοε 2009 η ΕΑΕΕ με πρόεδρο το Δούκα Παλαιολόγο αναβάλλει την γιορτή ημέρας Ιδιωτ. Ασφάλισης ενώ την ίδια μέρα γίνεται συλλαλητήριο διαμεσολαβούντων και ασφαλισμένων ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στο υπουργείο Οικονομικών.
Στις 16 Δεκ το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει την αναδρομική κάλυψη 200.000 περίπου ασφαλισμένων από το υπό ίδρυση Εγγυητικό Κεφάλαιο.
Στις 5/2/2010 το ΔΣ της ΕΑΕΕ με πρόεδρο τον κ. Δούκα Παλαιολόγο εκφράζει αντίθεση να υπαχθεί η εποπτεία στην Τράπεζα Ελλάδος.
Στις 10/2/2010 σε εσπερίδα Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών ασφ. εταιριών μιλά για την «τρωθείσα» αξιοπιστία του κλάδου ο πρόεδρός τους Θ. Μελακοπίδης.
Δημοσιεύματα τέλος Φεβρουαρίου φέρνουν την ΕΘΝΙΚΗ να έχει διπλασιάσει τον στόλο αυτοκινήτων της από 480.820 οχήματα στα 821.290 στις 31.12.09. Αύξηση είχαν η INTERNATIONAL LIFE που από τα 85.427 ασφ/να οχήματα του 2008 έφτασε τα 194.000, η DEMCO από τα 5.814 στα 17.119, αύξηση έως και πάνω από 50% και η INTERLIFE, η VICTORIA, η EFG Eurolife, η Πρώτη Ασφαλιστική, η ΑΙΓΑΙΟΝ, η Ευρωπαϊκή Πίστη.
Στις 4 Μαρτίου 2010 όλα τα σωματεία διαμεσολαβούντων διαμαρτύρονται για την εικόνα της ασφ. αγοράς παρ' όλο ότι στην αρχή οι πρόεδροί τους τα έβλεπαν στην σωστή κατεύθυνση! (Και ο κ. Γιώργος Καραβίας, πρόεδρος του ΣΕΜΑ, και η Ελένη Γρυπάρη πρόεδρος του ΠΣΑΣ επανειλημμένα συνέχαιραν την ΕΠΕΙΑ και τα μέτρα της...).
Αρχές Μαρτίου επιβεβαιώνεται η εξαγορά της ALICO από την Metlife.Οι Αμερικανοί «σβήνουν» τα λάθη του AIG σιγά-σιγά. Σύντομα θα αλλάξει και το όνομα ALICO.
Η Ένωση Ασφ. Ετ. Ελλάδος με πρόεδρο τον κ. Μωυσή ανακοινώνει ότι η εισφορά του 1,5% επί των εργασιών Ζωής για το Εγγυητικό είναι χτύπημα στην ανταγωνιστικότητά του. Την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΑΣΠΙΣ ξαναπροτείνει ο σύλλογός τους.
Στις 23 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γιώργος Καραβίας που επανεξελέγη ξαναδηλώνει καλά λόγια για την ΕΠΕΙΑ και σωστή την απόφασή της για το κλείσιμο της Ασπίδας. Στα μέσα Απριλίου αλλάζει πρόεδρος στην Ένωση, φεύγει ένα κεντρικότατο πρόσωπο όλων των εξελίξεων με την ΑΣΠΙΣ ο Δούκας Παλαιολόγος και έρχεται ο Μ. Μωυσής.
Αρχές Μαΐου ο Ι. Παντελίδης και Κ. Βλαχογιάννης ρίχνουν στην ΕΠΕΙΑ ευθύνες για την μη καταβολή αποζημιώσεων στους εργαζόμενους ΑΣΠΙΣ. Στις 10 Μαΐου 2010 ο κ. Σαχινίδης στη Βουλή επιμένει να καλυφθεί από το Εγγυητικό κεφάλαιο το 50% των συμβολαίων Ζωής.
Στις 10 Ιουνίου 2010 νέες μάχες στη Βουλή για την ΑΣΠΙΣ.
Στις 10 Ιουνίου 2010 ο κ. Παντελίδης με επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών ανεβάζει τις υποχρεώσεις της ΑΣΠΙΣ στα 610 εκ. ευρώ. (Δημοσιεύονται στο NextDeal.gr).
Στις 15 Ιουνίου το νομοσχέδιο για την κατάργηση ΕΠΕΙΑ μπαίνει θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Το έλλειμμα του Επικουρικού κεφαλαίου ανέρχεται στα 608.880.007,61 Ευρώ ανακοινώνει ο Σπ. Λευθεριώτης και παραλαμβάνει ο Δ. Ζορμπάς νέος πρόεδρος Επικουρικού.
Στις 22 Ιουλίου υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εποπτεία ιδιωτ. Ασφάλισης στην Βουλή που περιέχει και ρυθμίσεις για την ΑΣΠΙΔΑ. Προβλέπεται οι αξιώσεις των ασφαλισμένων να ικανοποιηθούν κατά 70% από το «εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής». Επίσης προβλέπεται τώρα πλέον κατόπιν εορτής με μία διάταξη τριών αράδων ο διορισμός επιτρόπου στις ασφαλιστικές εταιρείες κατά τα πρότυπα των τραπεζών (βλέπε Τράπεζα Κρήτης). Ολόκληρος ο νόμος δημοσιεύθηκε στο http://www.nextdeal.gr/ στις 28 Ιουλίου 2010.
Στις 27.7.2010 η ΕΠΕΙΑ εξετάζει νέες αιτήσεις εταιριών για ένταξη στο άρθρο 6.
Σε ανακοίνωση της ΕΠΕΙΑ 7.8.2010 εμφανίζεται πτώση στον κλάδο Ζωής το α΄ εξάμηνο 2010. Την ίδια μέρα βγαίνουν ακίνητα ΑΣΠΙΣ και C.V.για εκμίσθωση.
Καθυστέρηση στην καταβολή ασφαλίστρων διαπιστώνει η ΕΑΕΕ σε έρευνά της. Οι πελάτες πληρώνουν κάθε 77 μέρες έναντι 66 το 2008 κατά μέσο όρο. Η μελέτη είναι στο www.NextDeal.gr/27.8.2010.
Η Ένωση εξετάζει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Εγγυητικό. Ο κ. Μωυσής συμφωνεί.
Με νέα πρόστιμα σε εταιρίες από την ΕΠΕΙΑ. Το μεγαλύτερο στην INTERLIFE Θεσ/νικης. (Βλέπε NextDeal.gr-8.4.2010). Τετάρτη 15 Σεπτ. 2010 στο site της ΕΠΕΙΑ αναρτήθηκαν οι λίστες ασφαλισμένων.
Στις 21.9.2010 η Ένωση Επαγγελματιών Ασφ. Ελλάδος αντιδρά στην πολιτική της ΕΠΕΙΑ για θέματα πρόσκτησης και είσπραξης εργασιών. Το ίδιο και η ΠΟΑΠ.
1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η άδεια της VDV Leben.
Πάλι τα ίδια από την αρχή.
Στις 6 Οκτωβρίου 2010 η αγορά ενημερώνεται ότι κάποια κίνηση με επικεφαλής τον κ. Μπράβο και κ. Μ. Νεκτάριο ξεκίνησε. Στόχος να προλάβουν κάποιοι τον έλεγχο της Τράπεζας Ελλάδος που μάλλον δεν θα αστειεύεται.
Στις 18.10.2010 το www.NextDeal.gr δημοσιεύει λεπτομέρειες για το πώς θα αποζημιώνει το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής. Λίγο νωρίτερα η GROUPAMA στην Γαλλία ζητά παράταση στην εφαρμογή SOLVENCY II. Στις 14.10.2010 πάλι το www.NextDeal.gr δημοσιεύει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την Capital που αθωώνει τον Π. Ψωμιάδη.
Στις 19.10.2010 το Επικουρικό ζητά δάνειο 150 εκ. Ευρώ (που μάλλον είναι δύσκολο να το πάρει). Την 26 Οκτ. 2010 εξελέγη διαχειριστική Επιτροπή του Εγγυητικού. Τις 4 θέσεις των μελών κατέλαβαν άνθρωποι από ALICO, INTERAMERICAN, ΕΘΝΙΚΗ, EUROLIFE EFG. Ερωτήματα προκαλεί η απουσία της ALLIANZ και του κ. Παπανικολάου. Μια μέρα πριν έγιναν αλλαγές στο ΔΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ. Μπήκαν τραπεζικά στελέχη και ίσως έχει την σημασία του. Την ίδια μέρα η ΕΠΕΙΑ δημοσιεύει Δελτίο οικονομικών αποτελεσμάτων 2009 των ασφ. επιχειρήσεων (www.NextDeal.gr) όπου υπάρχουν και στοιχεία των εταιριών που έκλεισαν. Από τις εταιρίες δημοσιεύουν στοιχεία σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα οι ακόλουθες 14 εταιρίες: ALLIANZ, Άλφα, ΑΧΑ, EFG EUROLIFE, INTERNATIONAL LIFE, MARFIN, VICTORIA, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ευρώπη, IMPERIO, INTERAMERICAN.
Η μαύρη επέτειος (για μερικούς ΑΣΠΡΗ) από το κλείσιμο του ομίλου ΑΣΠΙΣ μας βάζει σε σκέψεις για κάποιες παρατηρήσεις!
Η εικόνα της αγοράς είναι σε μαύρα χάλια.
Η οργή του κόσμου γύρω από την ΑΣΠΙΔΑ μεγαλώνει όσο δεν κατατίθενται ΑΜΕΣΕΣ λύσεις.
Τα θέματα που έχουν να λύσουν οι αρμόδιοι επόπτες κ.λ.π. συναντούν ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΥΣ που εμποδίζουν την συνέχιση του έργου τους. Η στασιμότητα εμφανίζεται σιγά-σιγά καθώς μπαίνουν στα θέματα με τα νομικά πρόσωπα.
Φαίνεται ότι τα ασφαλιστικά προβλήματα ήταν αποτέλεσμα χρηματιστηριακών παιγνιδιών στην Ελβετία, Κύπρο, Ρουμανία και Σουηδία.
Υπάρχουν αρκετοί εμπλεκόμενοι στο θέμα γύρω από τον Π. Ψωμιάδη, τον οποίο μαζί με όλους τους άλλους «συμμετόχους του» η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη ακουμπήσει ουσιαστικά. Τράπεζες, φορείς, ενώσεις, χρηματιστήρια, μέτοχοι, εκτιμητές, άνθρωποι ακινήτων, ελεγκτικοί μηχανισμοί, ΕΠΕΙΑ, πολιτικοί. Δεν παρακάμπτονται εύκολα αυτοί οι μηχανισμοί με τους οποίους κινούνται όλοι αυτοί στο καπιταλιστικό σύστημα, που είναι πάντα νόμιμο αλλά όχι και ηθικό.
Οι ημερομηνίες «κρύβουν» πολλές λύσεις και εκπλήξεις.
Τα «ακίνητα» είναι ένα κλειδί που θα δείξει πολλά και όχι μόνο στην ΑΣΠΙΔΑ.
Πολλά «καίρια» ζητήματα για να επιλυθούν (αν) χρειάζονται 5-8 χρόνια ακόμα.
Γιατί δεν προχωρούν οι αρμόδιοι σ' αυτό που η ΕΠΕΙΑ προανήγγειλε την 1.10.2009, στο κάλεσμα δηλαδή των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ να συμβάλλουν ΥΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ στην «διαλεύκανση» υποθέσεων που μόνον ΑΥΤΟΙ γνωρίζουν καλύτερα οποιονδήποτε άλλον; Είναι δυνατόν να βρουν άκρη «τρίτοι» που δεν γνωρίζουν την «αιτία» κάποιων θεμάτων; Έτσι γρηγορότερα θα σχηματισθεί εικόνα διεξόδου από το αδιέξοδο. Όσο περνά ο καιρός τόσο και πιο πολύ «χάνονται» στοιχεία, «οργανώνοντας ανομίες» «συμμαχούν παρανομούντες» κ.λ.π. Εξαφανίζονται ακόμα και στοιχεία και περιουσιακά στοιχεία.
Κανείς από τους ασφαλιστές και υπαλλήλους δεν θέλει να μείνει με το μαύρο σημάδι αυτού που έκλεψε ή συνέπραξε να γίνουν ενέργειες σε βάρος άλλων ανθρώπων. Οι λίγοι που το έκαναν θα φανούν και θα τιμωρηθούν.
Ας καλέσει η ΕΠΕΙΑ τον κ. Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο και τον κ. Νίκο Χαλκιόπουλο που έπαιζαν πρωτεύοντα ρόλο την περασμένη δεκαετία και κυρίως στα συμβόλαια bond κ.λ.π. για να βοηθήσουν στο ξεμπέρδεμα.
Ας παρθούν γενναίες αποφάσεις ΤΩΡΑ! Η αιμορραγία της ασφ. αγοράς δεν επιτρέπεται να κρατήσει πολύ. Οι ασφαλιστές της ΑΣΠΙΔΟΣ, οι διοικητικοί, το Επικουρικό Κεφάλαιο, η ΕΠΕΙΑ, η ΕΑΕΕ μπορούν σε μια νέα τους απόφαση να ξεκινήσουν μια αντίστροφη μέτρηση. Όπως. Αμερική! Αυτοί γιατί να βρίσκουν να βρίσκουν λύσεις πάντα υπέρ τους; Μπορούμε κι εμείς!
  
* Ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 1989 έως σήμερα εκδίδει το περιοδικό Ασφαλιστικό ΝΑΙ και από το 2000 έως σήμερα την εφημερίδα NEXTDEAL. Από το 2007 προΐσταται του www.nextdeal.gr. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδιού ως ιδιοκτήτης του Νηπιακού Κέντρου "ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ" και της εφημερίδας "Παιδικός Σταθμός για Γονείς". Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου -ΕΔΙΠΤ (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων) και μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Ασφαλίσεως Προσωπικού-Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

11 σχόλια

  1. ΑΠΑΡΑΔΣΕΚΤΟ SERVICE EXEI TO PLAISIO ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΚΑ8ΟΛΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΜΑ ΟΜΩΣ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΥΜΑΣΤΕ-ΔΟΞΑΣΤΕ-ΦΤΥΣΤΕ- ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΕΕΕΕΕ...
    ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ. ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΗΣ.

    Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, άνθρωπος του Πρωθυπουργού, που προειδοποιούσε
    προ εβδομάδων με sms τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους«συντρόφους»
    βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα και να «ματώσουν» !!!

    Συναίνεσε στην προ ημερών ΤΡΙΧΟΤΌΜΗΣΗ της ΔΕΗ με αντάλλαγμα χαμηλότοκο δάνειο 500.000 ευρώπουλων προς τη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ….

    ———————–
    ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ
    Στην Αθήνα σήμερα στις ……… του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2010 μεταξύ:
    1) αφενός της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αριθ. 30, όπως αυτή εκπροσωπείται σύμφωνα με τον Νόμο και το καταστατικό της, και

    2) αφετέρου της Ένωσης Επαγγελματικών Σωματείων με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Στουρνάρη αριθ. 75-77, και εκπροσωπείται νόμιμα,συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά τα ακόλουθα:

    Ο δεύτερος των συμβαλλομένων, που θα ονομάζεται εφεξής στο παρόν για συντομία «Οφειλέτης», δήλωσε ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες λειτουργικές δαπάνες, ζήτησε από τον πρώτο συμβαλλόμενο, ο οποίος στην συνέχεια θα καλείται για συντομία «ο Δανειστής», να λάβει το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000,00) ευρώ. Ο Δανειστής συμφώνησε στην καταβολή του ποσού αυτού προς τον Οφειλέτη, συνομολογουμένης έτσι σύμβασης δανείου με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:

    1. Το παραπάνω ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000,00) ευρώ σε μετρητά θα καταβληθεί ως εξής: ……………………………….
    2. Το δάνειο συνάπτεται για χρονικό διάστημα …………. (…..) ετών που αρχίζει από σήμερα και λήγει στις ……………………
    3. Το δάνειο θα εξοφληθεί πλήρως και ολοσχερώς ως εξής: ……………..
    4. Το παραπάνω δάνειο συνάπτεται έντοκο με ετήσιο επιτόκιο ……%. Σε περίπτωση δε υπερημερίας του Οφειλέτη σχετικά με τον χρόνο επιστροφής του κατά κεφάλαιο και τόκους θα βαρύνεται με το κατά το χρόνο εκείνο επιτόκιο υπερημερίας και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση του.
    5. Τον Οφειλέτη επίσης βαρύνουν πέραν των τυχόν τόκων υπερημερίας όλα γενικά τα έξοδα και τέλη του παρόντος συμφωνητικού συμπεριλαμβανομένων των τελών χαρτοσήμου, τα τυχόν πραγματοποιηθησόμενα δικαστικά έξοδα και αυτά της τυχόν εκτελέσεως και κάθε γενικά σχετικό έξοδο, το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα.
    6. Προς εξασφάλιση της επιστροφής του συναπτομένου δανείου ………………….
    5. Οι συμβαλλόμενοι ορίζουν ως αρμόδια Δικαστήρια αυτά της πόλης των Αθηνών.
    6. Επίσης ρητώς συμφωνείται μεταξύ των συμβαλλομένων ότι το παρόν δάνειο είναι αδιαίρετο οσοιδήποτε και οποιοιδήποτε και αν είναι οι καθολικοί ή ειδικοί διάδοχοι του οφειλέτη.
    8. Το παρόν δάνειο μπορεί να παραταθεί μόνο με έγγραφη συμφωνία των μερών.

    Σε πίστωση και βεβαίωση των ανωτέρω που συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν οι συμβαλλόμενοι συντάχθηκε το παρόν σε τρία (3) αντίγραφα, το οποίο, αφού διαβάσθηκε και βεβαιώθηκε από τους συμβαλλόμενους, υπογράφεται από αυτούς, όπως ακολουθεί.
    ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
    -------------------------------------
    Ετσι αγοράζονται οι εργατοπετέρες. του ΠΑΣΟΚώλου.
    Που θα τα φάνε τα 500.00 ευρώπουλα των μετόχων της ΔΕΗ ?

    Οι οικονομικές ανάγκες τον π.χ. Τσαρουχα ,Ριζου ,Παναγιωτακη.. ακολουθούν νεώτεροι και πολλοί!!!!! είναι προφανές αυξημένες.. χρόνια τώρα....
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!
    ΤΗΣ ΑΡΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ....
    αι σιχτίρ πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΛΟΠΑΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΓΑΠ-ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ & ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

    Έρχεται ΤΟ.. τσουνάμι…........
    πράσινα παράσιτα και ΔΝΤ Τραπεζικά βοθρολύμματα.


    "...για ολα αυτα, χτυπατε αλυπητα οσους γνωστους πασοκους εχετε.
    Σπαστε τους στο ξυλο, σπαστε τους πλευρα, χερια, κεφαλια, μη χαριστειτε σε κανεναν ακομα και αν ειναι συγγενεις σας, ακομα και γονεις σας.
    Φτιαξτε αντιπασοκικες επιτροπες σε καθε γειτονια και χτυπατε οποιον φοραει κατι πρασινο πανω του χωρις δευτερη κουβεντα.
    Εκαναν την Ελλαδα ζουγκλα, απανταμε με τον νομο της ζουγκλας.
    Βυθισαν την Ελλαδα στο σκοταδι, ας τους κανουμε να χασουν το φως τους.
    ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ.Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΙΧ . ΤΙ ΕΠΘΑΘΕ ΑΦΩΝΙΑ.

    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΒΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΨΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ .ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση