GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καψόνια και αυθαιρεσία αξιωματικών...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/ Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Ναύπλιο οι αγώνες των φαντάρων φέρνουν αποτελέσματα. ...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Ναύπλιο οι αγώνες των φαντάρων φέρνουν αποτελέσματα.
Παλιές και νέες καταγγελίες για το νερό έφεραν την ιεραρχία σε θέση άμυνας. Εκεί που παλιότερα δε έδιναν δεκάρα για το τι πίνουμε, τώρα οι αναλύσεις και τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αναρτημένα σε κάθε λόχο. Μια πραγματικά ευχάριστη εξέλιξη αφού ξεμπερδεύουμε από αυτή την αβεβαιότητα που έχει σχέση με ότι πιο απαραίτητο για τη ζωή.
Νίκη είναι και το ζεστό νερό στα μπάνια. Τις πρώτες μέρες ζεστό νερό υπήρχε μόνο για τους πρώτους τυχερούς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων στις...
 συνεντεύξεις με τους ανωτέρους δε φοβήθηκε μήπως χαρακτηριστεί, μήπως σταμπαριστεί και ανέφερε το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύθηκε αμέσως.
Μια τέτοια στάση φυσικά δεν οφείλεται στην ευαισθησία του διοικητή. Που ήταν αυτή παλιότερα; Καίγεται η γούνα τους με τη δημοσιότητα γι' αυτό και τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα πριν εκτεθούν ανεπανόρθωτα.
Όσο όμως και να τρέχουν δε μπορούν να δικαιολογήσουν τα άπειρα λάθη στη διανομή των στρατιωτικών ειδών. Η αλληλεγγύη των φαντάρων έδωσε τη λύση, μιας και με δική μας πρωτοβουλία δεκάδες ανταλλαγές έσωσαν μια κωμικοτραγική κατάσταση.
Εκεί που οι στρατευμένοι άρχισαν σιγά σιγά να μαθαίνουν τα δικαιώματά τους αυτοί που αγνοούν σκόπιμα ή εσκεμμένα είναι οι αξιωματικοί. Ο ανθυπολοχαγός Αργυρίου μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι απαγορεύεται η ανάγνωση εφημερίδων. Απαγορεύεται δηλαδή η επαφή των φαντάρων με την κοινωνία και τον έξω κόσμο με μια διαταγή που σύμφωνα με τον ανθυπολοχαγό αποτελεί χουντικό κατάλοιπο!
Προς αποκατάσταση της αλήθειας επιτρέπεται η προσωπική ανάγνωση οποιουδήποτε βιβλίου ή εντύπου. Αυτό που πραγματικά ισχύει είναι η αστεία απαγόρευση της διακίνησης αυτών. Λες και υπάρχει περίπτωση να αρνηθούμε να δώσουμε σε κάποιο συνάδελφό μας ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα. Ίσα ίσα που θα διακινήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο ό,τι περιέχει απόψεις, πολιτισμό, ενημέρωση ως μια ακόμη άμυνα στη σαπίλα της χακί ισοπέδωσης.
Τέλος δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο σε κάθε καψόνι σε κάθε απόπειρα συλλογικής τιμωρίας σαν το περιστατικό που συνέβη στον 3ο λόχο. Ολόκληρος ο λόχος βγήκε βιαίως για αναφορά στις τρεις το βράδυ επειδή χάθηκαν κάτι μπουκάλια. Προσοχή- ανάπαυση μέχρι κάποιος να ρουφιανέψει το μεγάλο έγκλημα. Κατά τα άλλα η πρόθεση των αξιωματικών δεν ήταν να τιμωρήσει αλλά να μάθουν τι έχει γίνει λες και το να τραβιέσαι μες την άγρια νύχτα δεν είναι καψόνι αλλά βόλτα αναψυχής.
Η απαγόρευση των καψονιών, η τήρηση του ελεύθερου χρόνου και του χρόνου ανάπαυσης στο πρόγραμμα αλλά κυρίως η αξιοπρέπεια που έχει διαμορφωθεί στους νεολαιίστικους και εργατικούς αγώνες μας υποχρεώνουν να αρνηθούμε κάθε είδους παρόμοια μεταχείριση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

13 σχόλια

  1. ΕΧΟΥΝ ΙΣΩΠΕΔΩΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΜΟΥΧΑΛΑ ΤΡΑΒΕΣΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΒΑΛΙΑΝΑΤΙΚΑ ΛΟΥΓΚΡΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΩΛΟΓΕΝΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΥΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΠΟΥΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.
    ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΙ ΟΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΔΕΣ ΟΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΕΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΟΑΝΕ.
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ.
    ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΜΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΑΣ.
    ΑΙΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΟΥΤΣΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΨΩΛΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ ποιον ενδιαφερουν ολες αυτες οι ανουσιες μαλακιες για τη θητεία καποιων σε καποιο κεντρο εκπαιδευσης. Θα αντισταθουν λεει, γιατι τελειωνει το ζεστο νερό, γιατι τους ξυπνανε νυχτα, γιατι κανουν αναπαυση- προσοχη, γιατι το νερο δεν ειναι αποσταγμένο,γιατι θελουν να διακινουν εφημερίδες μεσα στα στρατόπεδα.ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΡΕ!
    Κριμα που οι συνδικαλιστες ειναι πλεον καταπτυστοι γιατι θα κανατε καλή καριερα ως τετοιοι μολις απολυθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ai re mamothreyta poustronia sto strato iste re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ta panta exoun isopedothi o stratos tha mini.tha kimomaste isixi oti tha iperaspisoun tin patrida mas afti i pisoglentides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    καλα μη εξαπτεστε κιολας , τα ανθρωπακια του ΣΙΡΙΖΑ ειναι και φυσικα δεν πηγαν ποτε στρατο! ειναι κανα 2/3 φλορια που κανουν την "φασαρια"
    Και μετα αυτο το υποτιμητικο φανταρος, αντι για στρατιωτες.....δηλωνει και το πως αισθανονται και το τι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κάθε λογής χουντοφασιστοστρατοκαυλοθεομπαιχτες βρίσκουν έδαφος στο Στρατό να βγάζουν τα απωθημένα τους στο όνομα της ...πατρίδας της θρησκείας και της (δικής τους) οικογένειας.
    Τους φταίνε τα παιδιά του κάθε φτωχού Ελληνα που δεν έχει το βύσμα να περάσει ο γιός τους καλά και ξεσπάνε εκεί για να κρύψουν την ξεφτίλα των γυναικών τους που γαμιούνται σα σκύλες μέσα και έξω από τα στρατόπεδα.
    Φταίνε βέβαια και οι Ελληνες που μόλις δουν καραβανά κάθονται σαν κότες για να τους πουλήσουν μια φτηνή εκδούλευση.
    ΝΤΡΟΠΗ στους ξεφτίλες τους ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ αλλα ντροπή και σε μας που μυαλό δεν βάζουμε.
    Γιαυτό κατα καιρούς θα βγαίνουν τέτοια στην δημοσιότητα τα οποία απλώς ειναι η κορυφή του παγόβουνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο στρατός έχει συγκεκριμένο σκοπό και λόγο ύπαρξης. Εάν υπήρχε για να κάνουν ζεστά μπάνια και εκδρομές στη φύση, δε θα λεγόταν στρατός αλλά κατασκήνωση, λέσχη φίλων της φύσης, κλπ.

    Η εκπαίδευση στο στρατό έχει σκοπό την προετοιμασία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Να μπορεί ο μέσος άνθρωπος να αγωνιστεί όταν θα είναι άυπνος, νηστικός, κουρασμένος, λερωμένος, διψασμένος κλπ. Τότε θα πρέπει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να είναι αποτελεσματικός και δυναμικός. Θα πρέπει να διατηρεί τη ψυχραιμία του και το ηθικό του.

    Αυτοί οι ακοινώνητοι που επαναστατούν στο να υπηρετήσουν τη θητεία, απολαμβάνουν μια χαρά όμως την ελευθερία και τη δημοκρατία της Ελλάδας. Δε θέλουν όμως να προσφέρουν στην πατρίδα που τους τάισε και τους ταΐζει. Μπορούν μια χαρά, να εξαφανιστούν από τη χώρα, μια και δε νομίζω ότι τους κρατάει κανείς με το ζόρι. Ας αφήσουν αυτόν τον τόπο στους υπόλοιπους που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα. Δε θα λείψουν σε κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @30 Νοε 2010 11:24:00 μ.μ.
    Πρέπει να ξέρεις ότι η ψυχανάλυση, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Δε χάνεις τίποτα να τη δοκιμάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @11.24
    πρ'επει να έχεις περασει δύσκολες ώρες αγόρι μου. Να μη το αφήσεις έτσι να το κοιτάξεις....Ρε ΒΛΑΞ πήγες στρατιώτης; Εμείς πήγαμε και υπηρετήσαμε στου διαόλου τη μάνα και άμα βλέπαμε κανά ¨περίεργο¨ τύπο που νόμιζε ότι είναι Θεός απλώς κάναμε τον αλέκο....ΔΕΝ ΚΛΑΙΓΑΜΕ όπως εσύ...αει στο διάολο κλαψομο@νια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΑΜΠΙΡΙΑ


    ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε βουτιρομπεμπεδοκεφτέδες που γράφετε αυτά για δήθεν καψόνια και μη συνθήκες υγιεινής διαβίωσης στο στρατό είσαστε ρε άχρηστοι.Τι περιμένετε να σας έχουν και από μια υπηρέτρια να σας νταντεύει;
    Κοιτάτε ρε να γυμναστείτε και να γίνετε άντρες που ερχόσαστε στο στρατό και είστε μαλθακοί και ανίκανοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε αντιξοότητα στη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. diktiospartakos δηλώνουν.
    Ο Σπάρτακος θά σάς ξάπλωνε στά
    γόνατα του μπρούμητα καί θά έκανε
    τούς τρυφερούς γλουτούς σας...
    pantiera rosa.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 30 Νοε 2010 11:24:00 μ.μ.
    Έχεις κι εσύ τα δίκιά σου. Από τη γόβα στην αρβύλα, το πόδι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *