H oμιλία του Αλέκου Παπαδόπουλου στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Κρίση, η μητέρα της αλλαγής» Κυρίες και κύριοι, Πράγματι, στις κανο...
Κυρίες και κύριοι,
Πράγματι, στις κανονικές χώρες η κρίση είναι “η μητέρα της αλλαγής”. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη χώρα μας. Δεν κατακτήθηκαν ακόμα οι πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προϋποθέσεις για τον μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Το 2011 θα είναι μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική χρονιά. Θα διαμορφωθούν νέες πραγματικότητες στο πολιτικό, στο κοινωνικό και στο οικονομικό πεδίο.
Πολιτικό πεδίο. Το 2011 θα διαφανεί η αδυναμία του πολιτικού συστήματος, εκ κατασκευής λαϊκιστικού, φοβικού και εξουσιαστικού, να χαράξει γραμμές στρατηγικού βάθους για την ανόρθωση της οικονομίας. Τ’ αδιέξοδα και η συνειδητοποίηση ότι η οικονομία είναι “σε αργό θάνατο” θα καταδείξουν την χαμηλή πολιτική διαχείριση της χώρας απ’ όλο το πολιτικό σύστημα.
Εκτιμώ ότι κάτω από το φοβικό σύνδρομο της απώλειας επιρροής και...
δύναμης στο εκλογικό σώμα, θ’ αρχίσει να ομιλεί και να καθοδηγεί και πάλι τη χώρα η εκπαιδευμένη πλέον φύση αυτού του λαϊκισμού. Ήδη έχουμε τα πρώτα σημάδια, όπως η συζήτηση για αναθεώρηση του μνημονίου, η χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής κλπ.
Φαίνεται ότι εξαντλούνται τα ψυχικά αποθέματα της πολιτικής ελίτ της χώρας και των πέριξ αυτής δυνάμεων επιρροής. Σε λίγο θ’ αδυνατούν πλήρως να υποστηρίξουν σταθερά και με συνέπεια το επιβληθέν από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να συγκροτήσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης.
Φοβάμαι δηλαδή ότι εκπνέουν οι ψυχικές αντοχές και ότι το ψυχολογικό φορτίο υποστήριξης ρεαλιστικών πολιτικών από τις ιθύνουσες δυνάμεις της χώρας έχει φτάσει στα όριά του.
Να γνωρίζουν πάντως εκείνοι που καλλιεργούν αφελώς την ιδέα της δημοσιονομικής χαλάρωσης και προσαρμογής σε βάθος χρόνου ότι ακόμα κι αν το ανεχόταν η τρόικα, οι αγορές θα αντιδρούσαν βίαια.
Κοινωνικό πεδίο.
Κυρίες και κύριοι,
Η κοινωνία μας είναι έντονα μικροαστικοποιημένη στην συντριπτική της πλειοψηφία, κατακερματισμένη και με καταργημένες τις ιεραρχίες της, με σχολάζουσες έως και ανύπαρκτες τις πρωτοπόρες εκείνες μειοψηφίες που θ’ άνοιγαν τους καινούριους δρόμους και χωρίς κινητήριες εσωτερικές δυνάμεις. Είναι έτοιμη η κοινωνία μας σήμερα να παραδοθεί στον ανεξέλεγκτο μικροαστικό λαϊκισμό, που αντιδρά ως άθροισμα ατομικών συμπεριφορών και όχι ως συντεταγμένη κοινωνική δύναμη.
Στο λαό μέχρι σήμερα δεν καλλιεργήθηκε η εθνική αυτογνωσία. Δεν του έχουν μιλήσει ακόμη για τη δεινή θέση της χώρας και την προοπτική της. Επέλεξε, παραδείγματος χάριν, ο λαϊκισμός που καταδυναστεύει τη χώρα δεκαετίες να του αποκρύψει την φοβερή αλήθεια ότι τελούμε υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Αντίθετα, του μιλάνε και διαπληκτίζονται για ένα κάποιο “χαρτί”, το “μνημόνιο”, θέλοντας συνειδητά κάτω από το βάρος συνολικών ενοχών τους να ελαχιστοποιήσουν ή να ξορκίσουν ότι ο διεθνής οικονομικός έλεγχος έχει ήδη επιβληθεί από τον περασμένο Μάιο.
Και το λαϊκίστικο πνεύμα δε σταματά μάλιστα εδώ. Παρουσιάζει τον διεθνή οικονομικό έλεγχο ως μια συνήθη απλή επιτήρηση ρουτίνας, η οποία μάλιστα θα αρθεί πολύ σύντομα.
Και αυτά τα λένε όλα τα κόμματα, ισχυριζόμενα μάλιστα ότι έχουν δήθεν έτοιμες λύσεις για να εξέλθουμε από την κρίση και να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση. Δεν επιτρέπουν δηλαδή στο λαό να κατανοήσει το βάθος του προβλήματος, αφήνοντάς τον να πιστεύει απλώς ότι «κάτι κακό συμβαίνει, γι’ αυτό κάνε υπομονή, μπόρα είναι θα περάσει».
Ένα ψεύδος που επίσης καλλιεργείται στο λαό είναι αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι. Αρνείται ο παραπλανητικός λαϊκισμός ν’ αποδεχθεί ότι τέτοιο δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί η χώρα ήδη τελεί “υπό χρεοστάσιο” από τον περασμένο Μάιο, όταν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αρνήθηκαν να μας χρηματοδοτήσουν με συνέπεια να επέμβει ένας πολυμερής διεθνής οικονομικός έλεγχος και να μας χορηγήσει ένα διακρατικό δάνειο προκειμένου να εξοφλήσουμε τους δανειστές μας. Το δίλημμα αντίθετα είναι αν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι, και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις εθνικών διαστάσεων αποφάσεις που θα λάβουμε.
Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι, έχουν ως συνέπεια την ουδετεροποίηση της κοινωνίας αλλά και την πλήρη αποδυνάμωση των ελάχιστων εκείνων δυνάμεων που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Αν σ’ αυτά προσθέσει κανείς ότι η χώρα δεν διαθέτει ιθύνουσα τάξη ή μια πραγματικά αστική τάξη με κριτήριο κουλτούρας, η οποία θα διαμόρφωνε κατευθύνσεις για μια διατηρήσιμη έξοδο από την κρίση, τότε αντιλαμβάνεται κανείς την μεγάλη σημασία της εθνικής αυτογνωσίας.
Οικονομικό πεδίο. Το 2011 προβλέπω ότι θα είναι μια εφιαλτική χρονιά. Θα καταπέσουν μύθοι και λεοντές. Οι επικοινωνιακές τεχνικές δεν θα φτάνουν πια να συγκαλύψουν δισταγμούς, φοβίες και αμηχανίες. Θα φανεί με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο ότι η χώρα βιώνει, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, τον θανατηφόρο συνδυασμό υψηλού κόστους δανεισμού και ύφεσης.
Χαρακτηριστικά, οι τόκοι που θα πληρωθούν το 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία θα κινούνται γύρω στα 16 δις και μέχρι το 2015 θα αυξάνονται συνεχώς μέχρι του μυθώδους ύψους των 20 δις ευρώ, δηλαδή γύρω στα 9% του ΑΕΠ. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο για τη χώρα, γιατί οι τόκοι είναι καθαρό έλλειμμα πάνω στο οποίο πρέπει κανείς να προσθέσει και το υψηλό λειτουργικό έλλειμμα.
Το λέω αυτό για όσους βαυκαλίζονται ότι έχουν είτε έτοιμες συνταγές είτε - άλλοι – έτοιμες πολιτικές να εξαφανίσουν σύντομα το έλλειμμα της χώρας. Για ν’ απομειωθεί το έλλειμμα, να μειωθούν οι τόκοι και να σταθεροποιηθεί το χρέος πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει για πολλά χρόνια με σταθερό τρόπο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Προϋπόθεση όμως για να διασφαλιστεί υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Διερχόμαστε όμως μια δεινή υφεσιακή περίοδο, η οποία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και το 2011, με ύφεση πάνω από -4%, αλλά δυστυχώς θα συνεχίσει και το 2012 και το 2013.
Συνεπώς, η αποκλιμάκωση του ελλείμματος της χώρας τα επόμενα χρόνια κάτω από τις σημερινές συνθήκες διαχείρισης της οικονομίας είναι ανέφικτη. Για να το πετύχουμε πρέπει να καλυφθούν μεγάλα κομμάτια πληρωμής τόκων. Και για να γίνει αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή πολύ περισσότερα έσοδα από τις δαπάνες. Επειδή όμως, λόγω ύφεσης, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε έσοδα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το ν’ απαλλαγεί η ελληνική οικονομία από μεγάλα τμήματα του δημόσιου τομέα και κρατικές δραστηριότητες που την επιβαρύνουν.
Σύμφωνα με μελέτες, το 30% περίπου του σημερινού κράτους είναι περιττό. Γι’ αυτό πέρα από τις καθολικές αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων προτείνω όλως ενδεικτικά την άμεση κατάργηση τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων. Περιορισμό του μεγάλου αριθμού στρατηγών, ναυάρχων, πτεράρχων και ταξιάρχων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των πολυάριθμων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών υπουργείων και οργανισμών, δραστική μείωση του μεγάλου αριθμού των αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τέλος εξορθολογισμό ή κατάργηση και άλλων πολυάριθμων αφανών δημοσίων καταλυμάτων, τα οποία περιθάλπουν χρόνια τώρα τον κρατικό ανορθολογισμό.
Όλα θα κριθούν το 2011. Τότε θα φανεί αν θα επιβεβαιωθεί ο φόβος του μακροχρόνιου οικονομικού παγετώνα, που είναι το πιθανότερο ότι θα επικαθήσει επί της χώρας. Και εξηγούμαι: είναι σχετικά εύκολο για παράδειγμα να απομειώσεις το έλλειμμά σου από το 15,4% στο 10,4% το 2010, γιατί εκεί θα πάει απολογιστικά. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Για να το πας από το 10,4% στο 7,4% την επόμενη χρονιά και πολύ περισσότερο όσο πηγαίνεις προς τον πυρήνα, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αν όχι αδύνατα. Και αν η οικονομία σου είναι σε ύφεση, είναι ακόμα δυσκολότερα. Αν, ακόμη χειρότερα, οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνεις είναι περιορισμένης και ήπιας μορφής, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι ούτε σε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα οδηγηθείς, ούτε κι από την ύφεση θα εξέλθεις, ούτε ανάπτυξη θα οικοδομήσεις. Ακριβώς εκεί κρύβεται ο μεγάλος κίνδυνος να σχηματιστεί ο γνωστός παγετώνας της οικονομίας, που θα καθηλώσει τη χώρα στην οικονομική ακινησία και το λαό στη φτώχεια για πάρα πολλά χρόνια. Γι’ αυτό η θέση μου είναι, αν θέλουμε πραγματικά να θέσουμε τη χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά, να προχωρήσουμε τώρα σ’ επώδυνες περικοπές τεράστιας έκτασης και βάθους στον δημόσιο τομέα, αλλά και σε εξορθολογισμό των δομών και του προσανατολισμού του, τομές που απαιτούν σκληρές συγκρούσεις με συντεχνιακά κατεστημένα και οργανωμένα συμφέροντα. Μόνο μέσα από την ήττα του παραπολιτικού αυτού κατεστημένου μπορούν να δημιουργηθούν νέες προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης. Μόνο έτσι θ’ απελευθερωθούν οι εσωτερικές δυνάμεις για ενδογενή ανάπτυξη σ’ όλους τους τομείς. Μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά ελκυστικοί στις ξένες επενδύσεις.
Κυρίες και κύριοι,
Οι ανατροπές αυτές είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας και να μην τις επικαλούμαστε ευκαιριακά, απλά επειδή έγινε “της μόδας” αυτή την περίοδο να τα “βάζουμε” με το κράτος, χωρίς στην πραγματικότητα να τις πιστεύουμε.
Μια στρατηγική βάθους πρέπει να την εγγυώνται ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως:
α) Η χώρα πρέπει ν’ αποκτήσει εθνικό προσανατολισμό. Αρκετά τυραννιέται χρόνια τώρα με τη διαμάχη των δυνάμεων της “καθ’ ημάς ανατολής”, με τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στη λειτουργία της ως σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους. Δυστυχώς, αυτά τα δύο ρεύματα δεν συναντήθηκαν ποτέ ούτε τ’ άφησαν ώστε να κάνουν έστω και μια μείξη ελληνικής ιδιοτυπίας.
β) Επειδή στόχος είναι η διάσωση της χώρας, δεν ισχύουν τα διάφορα “δεν”, τα όρια, οι “κόκκινες γραμμές” και κάθε είδους αυτοδεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα πολλάκις αναιρούνται από τον Διεθνή Έλεγχο, προσθέτοντας αναξιοπιστία. Η λήψη των πολιτικών αποφάσεων θα πρέπει να είναι χωρίς φραγμούς και ιδεοληπτικές αυτοδεσμεύσεις.
γ) Οι περιστάσεις απαιτούν “μεταρρυθμίσεις-σοκ”. Συθέμελες αλλαγές σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής της χώρας.
Κυρίες και κύριοι,
Τονίζω με έμφαση ότι χώρα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο προορισμό και πλεύση. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πως. Αυτό απαιτεί όμως ένα μεγάλο εθνικό consensus, μία μεγάλη εθνική συναίνεση. Η συναίνεση όμως μεταξύ των σημερινών κομμάτων της χώρας είναι ανέφικτη και άνευ αξίας. Ο λαϊκισμός δεν παράγει consensus, παρά μόνο εξουσιασμό και υποκρισίες. Απαιτείται μια “νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας”, κυρίως με τον εαυτό της, για το που θέλει να πάει η χώρα.
Θα ζήσουμε για πολλά χρόνια υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Δεν πρέπει η χώρα ν’ αφεθεί να σέρνεται και ο λαός να βαυκαλίζεται με αυταπάτες και ψεύδη που του καλλιεργούν καθημερινά οι κατεστημένοι της χώρας.
Οι περιστάσεις απαιτούν έναν άλλο τύπο και κυρίως ένα άλλο πνεύμα διακυβέρνησης. Κατά καιρούς έχει γίνει συζήτηση για οικουμενικά σχήματα και κυβερνήσεις τεχνοκρατών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες λύσεις εντός των σημερινών τειχών. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται το ίδιο έναν ισχυρό κλονισμό πριν επιχειρήσει αξιόπιστα να καθοδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Προτείνω μέσα στο 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους, η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό “πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης”, στην ουσία δηλ. ένα σχέδιο αναγέννησης, που θα οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα, πειθαρχημένα και χρονοστοχευμένα στην έξοδο από την κρίση. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να κριθεί από το λαό με εκλογές – το ξαναλέω μ’ ΕΚΛΟΓΕΣ - . Τις εκλογές αυτές βέβαια δεν τις εννοώ και δεν τις προτείνω σε καμιά περίπτωση ως ένα από τα συνήθη πολιτικά παίγνια και καμώματα του συστήματος αλλά εκλογές με “ανοικτά τα βιβλία”, για να επιτευχθεί εθνική συμφωνία με βάση αυτό το πενταετές πρόγραμμα, που υπερβαίνει κόμματα και εκλογικές περιόδους. Θα ενσωματώνει τα μέτρα του μνημονίου και θα κινείται πέραν αυτού. Για ν’ αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους για το μέλλον της χώρας, και πολύ περισσότερο ο λαός.
Μόνο με αυτή την προϋπόθεση μπορεί να επιτευχθεί εθνικό consensus. Μόνο έτσι μπορούν να ληφθούν αποφάσεις εθνικών διαστάσεων. Μόνο έτσι δεν θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με ψευτοσυναινέσεις, ημίμετρα και αλυσιτελείς δήθεν μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν κοινωνικές συμμαχίες και ισχυρές πολιτικές νομιμοποιήσεις.
Αυτή τη στιγμή πλέουμε χωρίς πυξίδα. Με καθοδηγούσα την κουλτούρα του λαϊκισμού και τον “επικοινωνισμό” να καταστρέφει κάθε θετική προσπάθεια.
Το ριζοσπαστικό πνεύμα και περιεχόμενο αυτής της εθνικής συμφωνίας, που θα προκύπτει και θα επιβάλλεται από το πενταετές αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης θα καθοδηγεί εφεξής τη χώρα και θα ελέγχονται οι εκάστοτε διαχειριστές του. Και όχι οι δημοκόποι και τα ιδεολογήματα του παρελθόντος.
Αλλά, κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να συμπληρώσω τη σημερινή μου παρέμβαση και με ορισμένες συγκεκριμένες προτάσεις, όλως ενδεικτικές. Σε περιόδους μεγάλων αποδιαρθρώσεων, η φαντασία είναι επαναστατική δύναμη. Με παραδοσιακές φόρμες δεν αντιμετωπίζονται οι κρίσεις.
Προτείνω όλως ενδεικτικά:
1. Να προωθηθεί μέσω αναθεώρησης ειδική συνταγματική απαγόρευση παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Είναι επιτακτικό να διαπεράσει τη χώρα και τους θεσμούς ένα νέο πνεύμα, ώστε να μη ζήσουμε ξανά τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και τον ευτελισμό της χώρας μας.
2. Να καθιερωθεί συνταγματικό προνόμιο στον Υπουργό Οικονομικών για δικαίωμα άσκησης αρνησικυρίας (βέτο) επί των δαπανών στο σύνολο τις διοίκησης του κράτους.
3. Να καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων – των βολεμένων κοινωνικών συντεχνιών.
4. Να ανατεθεί ο φορολογικός έλεγχος των εταιριών που τηρούν βιβλία γ’ κατηγορίας σε πιστοποιημένα ιδιωτικά ελεγκτικά όργανα, όπως ελεγκτικές εταιρίες τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών κλπ.
5. Να συσταθεί σύγχρονος, αυτόνομος Οργανισμός Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΟΕΔΕ). Για να παύσει η είσπραξη των εσόδων να είναι το πάρεργο των εφοριών.
6. Να δημιουργηθεί άμεσα αυτοτελές Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, το οποίο θα διενεργεί ουσιαστικούς και όχι τυπικούς ελέγχους σκοπιμότητας των δαπανών στο σύνολο του κράτους.
7. Να καταργηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο ως δικαστήριο και να μετατραπεί σε σύγχρονη ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή, όπως σ’ άλλες χώρες.
8. Να καταργηθούν τα προνόμια του δημοσίου τομέα και να προσαρμοστούν τα δεδομένα της λειτουργίας του προς αυτά του ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορεί άλλο να σηκώσει ο ιδιωτικός τομέας τα “κεκτημένα” του δημόσιου.
Κυρίες και κύριοι,
Πολλοί από εσάς, ακούγοντάς με, θα πείτε ότι όλα αυτά που προτείνω είναι μάταια, ότι δεν γίνονται. Θέλω να επαναλάβω τη ρήση του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου, ότι «η μάταιη προσπάθεια δεν είναι μία άχρηστη προσπάθεια». Θα ήθελα αυτό το ριζοσπαστικό πνεύμα να κυριαρχήσει στη χώρα, για να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας και όχι η απελπισία.
Ο παγετώνας μας προέκυψε ΛΟΓΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοσιαλιστικό κίνημα της 17 Νοέμβρη Σ.Κ.Δ.Ε.Ν ή απλά 17 Νοέμβρη .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποκαλύφθηκαν επιτέλους μόνοι τους , (κοινώς καρφώθηκαν μόνοι τους ) χωρίς να το καταλάβουν .όλοι τους ήταν πράκτορες χρηματοδοτούμενοι από το ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ , έκαψαν την Αθήνα έκαναν τρομοκρατικά κτυπήματα , δολοφονίες δεξιών πολιτικών τώρα που είναι όλοι αυτοί αναρχικοί -κουκουλοφόροι , δεκαεπτανοεμβρίτες ;;;;;;;;;
Θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει ο καθ ένας μας ;;;;;
Σοσιαλιστικό κίνημα της 17 Νοέμβρη Σ.Κ.Δ.Ε.Ν ή απλά 17 Νοέμβρη .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποκαλύφθηκαν επιτέλους μόνοι τους , (κοινώς καρφώθηκαν μόνοι τους ) χωρίς να το καταλάβουν .όλοι τους ήταν πράκτορες χρηματοδοτούμενοι από το ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ , έκαψαν την Αθήνα έκαναν τρομοκρατικά κτυπήματα , δολοφονίες δεξιών πολιτικών τώρα που είναι όλοι αυτοί αναρχικοί -κουκουλοφόροι , δεκαεπτανοεμβρίτες ;;;;;;;;;
Θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει ο καθ ένας μας ;;;;;
Η επανάσταση του αυτονόητου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ο Ρέπας δεν θέλει να απολύσει, απολειφάδι του παρασοσιαλισμού ανάμεσα στον πρώτο δεύτερο και δέκατο έκτο δρόμο για τον σοσιαλισμό.
Ο Λοβέρδος το παλεύει.
Ο Παπακωνσταντίνου τρέχει χωρίς να ξέρει που πάει.
Ο μέγας βλάξ πρώην τρομοκρατοφάγος Χρυσοχοίδης δεν ξέρει τι του γινεται και το κακό είναιότι εκεί η μόνη βόμβα που μπορεί να σκάσει είναι στα χέρια του.
Η Κατσέλη συμβουλεύεται τον αποτυχημένο με γνώσεις της δεκαετίας του 30 από τους κουτβιστές και πάει λέγοντας.
Δηλαδή το αυτονόητο είναι δύσκολο στους λαμέδες αρχηγούς γρουπούσκουλων της δεκαετίας του 70. Σιγά μην χάσουν τα περιττώματα της καρέκλες που τους βολεύουν οι παρατρεχάμενοι αλητόσυνδικαληστάδες.
Ο Ερίκ Καντονά κηρύσσει την Επανάσταση κατά των Τραπεζών./.
ΑπάντησηΔιαγραφή“Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει (…).
Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών”: αναφέρει ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο στο οποίο ο γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά κάνει έκκληση σε όλους να αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
“Για να μιλήσουμε για επανάσταση, δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα σκοτώσουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό (…) Το σύστημα είναι δομημένο πάνω στη δύναμη των τραπεζών. Οπότε μπορεί να καταστραφεί μέσω των τραπεζών”, εξηγεί ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 44 ετών,
σε αυτό το βίντεο με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου.
“Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα (για να διαμαρτυρηθείς), πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου”, προτείνει ο Καντονά. Το βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Presse Ocean, έχει υπότιτλους σε πολλές γλώσσες και μέχρι στιγμής το έχουν δει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
“Αν υπάρξουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι που αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα”, υπογράμμισε.
“Τρία εκατομμύρια, δέκα εκατομμύρια και τότε θα υπάρξει πραγματική απειλή. Και τότε θα γίνει η πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών”, πρόσθεσε ο Καντονά.
Σε μία σελίδα κοινωνική δικτύωσης περίπου 12.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση υπό τον τίτλο: “Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες”.
Απάντηση
Παιδιά αποσύρερε τα χρήματά σας από τις τράπεζες!!!!!
έγκυρες τραπεζικές πηγές αναφέρουν πτώχευση το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου!
το τραπεζικό ευρώ θα χάσει το 60% της αξίας του !
ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ(ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ!!)ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ??ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ??ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ???ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ??Η ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟς!!ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΟΙ!!ΑΡΚΕΤΑ!!Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ Η ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΣΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ!!ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΜΕ 3 ΚΑΙ60!!ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!ΟΥΣΤ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια διάφορους λόγους πολιτικοί με κύρος και δυνατότητες επηρεασμού της κοινής γνώμης
ΑπάντησηΔιαγραφήενεργείτε σαν μοναχικοί λύκοι. Ελάτε σε επαφή και αποκτήστε μια ενωμένη φωνή. Οι τελευταίες
εκλογές έδειξαν ότι ο κόσμος θέλει μια λύση έξω από τα τετριμμένα , που από καιρό έχουν φθαρεί στη συνείδηση του. Μία κίνηση πολιτικών που έχουν δείξει την θέλησή τους να υπηρετήσουν και όχι να εκμεταλλευτούν , θα βρει ανταπόκριση στο σκεπτόμενο μέρος του εκλογικού σώματος. Το ποσοστό δεν είναι μηδαμινό , και θέλει να εκφρασθεί μέσω ανθρώπων που θα προτείνουν το πρέπον χωρίς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
Παπαδόπουλος ,Γιαννίτσης , Χατζηδάκης και όσους άλλους εσύ ξέρεις .
Για διάφορους λόγους πολιτικοί με κύρος και δυνατότητες επηρεασμού της κοινής γνώμης
ΑπάντησηΔιαγραφήενεργείτε σαν μοναχικοί λύκοι. Ελάτε σε επαφή και αποκτήστε μια ενωμένη φωνή. Οι τελευταίες
εκλογές έδειξαν ότι ο κόσμος θέλει μια λύση έξω από τα τετριμμένα , που από καιρό έχουν φθαρεί στη συνείδηση του. Μία κίνηση πολιτικών που έχουν δείξει την θέλησή τους να υπηρετήσουν και όχι να εκμεταλλευτούν , θα βρει ανταπόκριση στο σκεπτόμενο μέρος του εκλογικού σώματος. Το ποσοστό δεν είναι μηδαμινό , και θέλει να εκφρασθεί μέσω ανθρώπων που θα προτείνουν το πρέπον χωρίς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
Παπαδόπουλος ,Γιαννίτσης , Χατζηδάκης και όσους άλλους εσύ ξέρεις .
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ..., ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ BLOG ΠΟΥ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!!!!
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤ ΕΜΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΟΙ ΕΛΙΤ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ;
ΠΟΤΕ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΛΙΤ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σοφές οι μπούρδες του Παπαδόπουλου, ας πάει με την ομοιδεάτισσά του τη Δρακουλίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κυριος αυτος το εβαλε αμετι μουχαμετι να γινει μια μερα πρωθυπουργος απο την πισω πορτα. Κατι που συζητιεται περι εθνικης ενωτητας.Για αυτο και δεν ελαβε μερος στις προηγουμενες εκλογες γιατι τα λαμογια πιστευανε πως κανεις δεν θα συμπληρωσει τους 151 βουλευτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΥΣΣΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Ο ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΝΟΝΩΜΑΤΟ ΤΟΥ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΚΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ
ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥΣ?
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕ ΑΝΗΘΙΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΚΕ?
ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΓΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΗΤΗ....
κ. Παπαδόπουλε τόσα χρόνια στον υπουργικό θώκο τι έκανες για το αύριο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έκανες απολύτως τίποτα και τώρα τι μας λες?
Εσύ και κάποιοι άλλοι μας έφεραν σε αυτό το χάλι και τώρα προσπαθείς να πολογηθείς.
Αυτό κατάλαβα.
Μισές αλήθειες που γέρνουν προς ΔΝΤ μεριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ Παπαδόπουλος στη Θεσπρωτία έκανε όργια ρουσφετολογικών προσλήψεων και φαυλοκρατίας και τώρα έρχεται να μας κάνει μαθήματα του πως θα φτιάξουμε το κράτος... Δεν ντρέπονται καθόλου;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ δεξιέ κ. Τζών, εσύ που ενοχλείσαι από το ποστ μου περί αχρείας Δεξιάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟρίστε λοιπόν…
1. Το χρέος υπήρχε και προ του 81’ και μην σφυρίζεις αδιάφορα...(δες την επιστολή Αβέρωφ προς Ράλλη το 1980-παρακαλώ- ότι τα δημόσια οικονομικά είναι στο ναδίρ και ότι αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα "μας πήρε η κάτω βόλτα".
2. Ο Ανδρέας ήταν πράγματι λαοπλάνος και λαϊκιστής, συμφωνώ μαζί σου...αλλά ο Κων/νος Καραμανλής τί ήταν??
Πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω, ότι η Ελληνική Δεξιά, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά χριστιανοδημοκρατικά ή φιλελεύθερα κόμματα, είναι παράταξη δίχως ιδεολογία!!!
Το ότι επικαλείται διάφορες έννοιες όπως «κοινωνικός φιλελευθερισμός» ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!
Ο μόνος συνδετικός ιστός, που συνδέει ενδοπαραταξιακά τους δεξιούς, είναι οι αναφορές στον εμφύλιο, στον Μεταξά, στον Παπάγο, στον αντι-κομμουνισμό, στην υπερσυντηρητική Εκκλησία, στο γκλομπ του χωροφύλακα, στον εθνικισμό, η κρυφή και φανερή συμπάθεια στη Χούντα και προπαντώς το Κράτος-Αγελάδα, που όταν το καταλαμβάνουμε πρέπει να μας ταΐζει και να μας διορίζει!!!!
Ας γυρίσω στον Καραμανλή…Και ρωτάω:
Δεν ήταν λαϊκιστής?? Ήταν δεξιός με τη διεθνή έννοια? Υπέρμαχος της ιδιωτικής οικονομίας??
Όχι, φυσικά!!
Πιό κρατικιστής από τον Καραμανλή (και τη φαύλη χούντα, επίσης) δεν υπήρξε!!!
Αντί να ιδιωτικοποιεί εταιρίες (ως φιλελεύθερος γαρ)- δες Ολυμπιακή- αυτός εθνικοποιούσε ιδιωτικές και έχωνε μέσα πολίτες "καθαρών κοινωνικών φρονημάτων"!!!
Άρα, ο Ανδρέας δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ακολουθήσει αυτή την φαύλη Δεξιά πρακτική βολέματος και ρουσφετιού, αλλά με μια ΜΕΓΑΛΗ διαφορά!!!
Για πρώτη φορά έβγαλε από την αφάνεια και άτομα της Άλλης Ελλάδας, αυτής της αποκλεισμένης από την εποχή του Εμφυλίου, τους πολίτες β' Κατηγορίας, τα μιάσματα κατ’εσάς τους δεξιούς!!!
Αλλά ο Αντρέας, όσα αρνητικά κι αν έχει να του προσάψει κανείς, προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες.
Έφτιαξε το Νόμο Πεπονή (2190/94), ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην διεφθαρμένη και ρουσφετο-κρατούσα Ελλαδίτσα.
Έφτιαξε το ΕΣΥ (θυμάστε πριν κατά τη δεκαετία του 70’, πόσα τουριστικά λεωφορεία φεύγαν για τη Βουλγαρία σε "εκδρομές υγείας" και μαζί τους πολύτιμο συνάλλαγμα??) κλπ. κλπ.
3. Όσον αφορά το χρέος- όλες οι χώρες έχουν χρέη, αλλά με μιά διαφορά!!
Η πιο σημαντική παράμετρος ενός χρέους είναι το εάν είναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ (ελέγξιμο δηλαδή).
Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!
Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.
ΚΑΜΙΑ!!!!
Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!
Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:
ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!
Παρατηρητής
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ.
Ο παπαρας Παπαδοπουλος επι Σιμητη μας φορολογουσε με το τετραγωνικο μετρο [Αντικημενικα τεκμηρια] τα οποια τα καταργησαν φυσικα.Τωρα εχει το θρασος να μας βρη τη λυση στο οικονομικο προβλημα της χωρας αφου την της εβγαλε τα ματια με τους μισθους του και με τις παπαριες του
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτυσιμο οπου τον βρητε στο ξυνοφατσο τομαρι.
καλως τον διανοητικά ηλίθιο του
ΑπάντησηΔιαγραφήΠασοκ.
παρατηρητή του ανοικτού ΚΩΛΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ......
ΣΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΤΣΑΝΙ
ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......ΡΕ.....
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11...ΤΑΚΤΙΚΟΣ
ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.
ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ
ΜΟΥΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
Ή ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ
ΓΑΜΙΩΛΑ ?
XEΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ.
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΜΑΣΜΕΝΟΣ
ΠΕΣΤΟΥ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
Αλεξ και εσυ τι εκανες τοσα χρονια ως Υπουργαρα του ΠΑΣΟΚ ? Μονο αυτην την απορια θελω να μου λυσεις και ας πεθανω!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή"ΚΟΜΜΑ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΑΧΑ...ΧΑ XΑ ΧΑ ΧΑ...
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΟΥ...ΧΑΧΑΧΑ!
ΚΟΥΙΖ: ΧΘΕΣ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΟΟΣ??
«Σφάξτε τους όλους μετά τα Χριστούγεννα!»
ΑπάντησηΔιαγραφή...γραφουν οι συμπολιτευομενες (!!!) εφημεριδες για τον Ιρλανδο πρωθυπουργο και την κυβερνηση που τους παρεδωσε στα χερια των τοκογλυφων.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ!
Δεν ειναι δυσκολο, αν και εχουν για προστασια στρατιες απο εβραιους της μοσαντ.
Καταλληλα οπλα μπορουν να βρεθουν, σκοπευτες καλοι υπαρχουν, ολα μπορουν να γινουν οταν υπαρχει θεληση._________________________________________________________________
Λυπάμαι που έχασα τον χρόνο μου να διαβάσω την ανάρτηση και τα σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ μαζί με τους άλλους είσαι ο υπεύθυνος αυτής της κατρακύλας.
Καλά θα κάνεις να εξαφανισθείς, να πας στο καλό δεν θέλουμε άλλο τις ##συμβουλές σου##, μας χόρτασες.
Λυπάμαι που έχασα τον χρόνο μου να διαβάσω την ανάρτηση και τα σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ μαζί με τους άλλους είσαι ο υπεύθυνος αυτής της κατρακύλας.
Καλά θα κάνεις να εξαφανισθείς, να πας στο καλό δεν θέλουμε άλλο τις ##συμβουλές σου##, μας χόρτασες.
Λυπάμαι που έχασα τον χρόνο μου να διαβάσω την ανάρτηση και τα σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ μαζί με τους άλλους είσαι ο υπεύθυνος αυτής της κατρακύλας.
Καλά θα κάνεις να εξαφανισθείς, να πας στο καλό δεν θέλουμε άλλο τις ##συμβουλές σου##, μας χόρτασες.
Λυπάμαι που έχασα τον χρόνο μου να διαβάσω την ανάρτηση και τα σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ μαζί με τους άλλους είσαι ο υπεύθυνος αυτής της κατρακύλας.
Καλά θα κάνεις να εξαφανισθείς, να πας στο καλό δεν θέλουμε άλλο τις ##συμβουλές σου##, μας χόρτασες.
Να μας πείτε κ. Παπαδόπουλε, γιατί δεν πλήρωνε φόρους ο τραγουδιστής που φοροδιαφεύγει περίπου εδώ και 20 χρόνια και χρωστά όπως γράψανε οι εφημερίδες κάπου 5 εκατ. ευρώ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παπαδόπουλος υπήρξε μέρος του χειρότερου συστήματος της χώρας και τώρα προσπαθεί να βγει από πάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος γνωρίζει τα πεπραγμένα του καταλαβαίνει τι λέω.
Ένα απλό ερώτημα, από τα πάρα πολλά που θα μπορούσε να θέσει κανείς:
Πόσες ρουσφετολογικές προσλήψεις μονίμων πια δημοσίων υπαλλήλων έκανε ως Υπουργός;
Άλλο ερώτημα:
Ποιες ακριβώς ήταν οι "μεγάλες μεταρρυθμίσεις", που έκανε στο χώρο της Υγείας και ποια είναι τα αποτελέσμτά τους στην πράξη;
Αρκετά με τις αυτοαγιογραφίες σου Αλέκο...
Εσύ κύριέ μου, μαζί με πολλού άλλους, έφτιαξες αυτή την κοινωνία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκάσε τώρα και κρύψου πριν σε πάρουμε με τις πέτρες.
Κρετίνε.
Στο ΕΛΙΑΜΕΠ την εκανε τη διαλεξη. Στο αντρο των εθνομηδενιστων και προδοτων, Τσουκαλη και Βερεμη, που οπως διαφημιζουν στην ιστοσελιδα τους, καποιοι απο τους κυριους χρηματοδοτες τους ειναι το ιδρυμα Σορος και το ιδρυμα Ροκφελλερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετα μας τσαμπουνατε μαλακιες για δηθεν συνομωσιες.
Αφου ειναι ξεκαθαρο βρε ζωντοβολα, δε βλεπετε τα κομματια του παζλ???