Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί της αρχής, στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, πως χρειάζονται περιορισμένες αλλαγές στη συνθ...
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμα βαν Ρόμπεϊ επέδωσε στους ευρωπαίους ηγέτες ένα σχέδιο συμφωνίας σχετικά με την "περιορισμένη" αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας για την αναμόρφωση της ζώνης του ευρώ, όπως προτάθηκε από το Βερολίνο.
Το σχέδιο, αντίγραφο του οποίου διαθέτει το Γαλλικό Πρακτορείο, προτείνει να...
συμφωνηθεί η δημιουργία ενός μόνομου πλαίσιου ασφαλείας για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, όπως η Ελλάδα την άνοιξη.
"Οι χώρες μέλη συμφώνησαν για τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης της κρίσης στη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της και καλούν τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου (Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ) να δεσμευτεί για σχετικές διαβουλεύσεις" με τις χώρες "σχετικά με περιορισμένες αλλαγές της Συνθήκης για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο", υπογραμμίζεται στο σχέδιο συμφωνίας.
Προβλέπεται επίσης όπως οι ευρωπαίοι ηγέτες συζητήσουν εκ νέου το θέμα αυτό στη διάρκεια της προσεχούς συνόδου του Δεκεμβρίου "ώστε όλες οι αλλαγές να καταστεί δυνατόν να επικυρωθούν το αργότερο από τώρα έως τα μέσα του 2013" , όπως προστίθεται στο σχέδιο συμφωνίας.
Το σχέδιο προβλέπει ενισχυμένη επιτήρηση των εθνικών οικονομικών επιλογών, καθώς και νέες κυρώσεις εναντίον των χωρών που είναι υπερβολικά επιεικείς (με το δημοσιονομικό τους έλλειμμα), επεμβαίνοντας πιο γρήγορα απ΄ό,τι στο παρελθόν, ακόμη και αν είναι λιγότερο αυτόματες απ΄ό,τι προβλεπόταν αρχικά.
Για πρώτη φορά, οι κυρώσεις, με τη μορφή δεσμευμένων τραπεζικών καταθέσεων, θα μπορούν να αποφασίζονται για προληπτικούς λόγους, το οποίο σημαίνει πριν ακόμη μια χώρα υπερβεί το ευρωπαϊκό όριο του δημοσιονομικού ελλείμματος, που είναι το 3% του ΑΕΠ, αν για παράδειγμα το έλλειμμα έχει μια πολύ αυξητική τάση. Οι κυρώσεις θα εφαρμόζονται επίσης στις χώρες που υπερβαίνουν το 3% και, το σημείο αυτό είναι καινούριο, σε εκείνες των οποίων το χρέος υπερβαίνει το 60% και δεν το μειώνουν αρκετά γρήγορα.
Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο:
ΑπάντησηΔιαγραφήTο σύγχρονο «Οχι» του Γ. Παπανδρέου και τα διαχρονικά «Οχι»...
«28 Οκτωβρίου 2010 ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου λέει «ΟΧΙ» στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας, λέει «ΟΧΙ» στην Εθνική υποτέλεια!...»
Σιγά ρε Κουτσούκο, κι’ εγώ νόμιζα ότι θα φέρει πίσω τις Αμερικανικές Βάσεις που «έδιωξε» ο πατέρας του!!!!!!!!!!!
«Αντιλαμόγιας»
ΕΡΩΤΗΣΗ (ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ):
ΑπάντησηΔιαγραφή"ΡΕ ΦΙΛΕ 8.08
ΑΦΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 70%;
ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 88%!!!!!!!!
ΤΥΧΑΙΟ;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΟ 2190/94 - ΠΕΠΟΝΗ) ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ "ΣΠΡΩΧΝΕΙ", ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!!
Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ DNA ΣΑΣ!!!
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!
Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!
Παρατηρητής
ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!
..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!
ρε ζωοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφή100 φορές το έβαλες.
Δεν σε πληρώσαν πάλι ....
ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΗΡΕΣ
ΚΡΕΤΙΝΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΩΛΟΥ.
Αυτοι ειναι οι "δημοκρατες" bloopers:
ΑπάντησηΔιαγραφήδιαβαστε εδω:
http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_367.html?zx=3db6cd349fe16b6f
...