GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικό άσυλο...

Από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό         και τη Φασιστική Απειλή    Δώστε τώρα πολιτικό άσυλο στους Ιρανούς πρόσφυγες με τα ρα...

Από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό
        και τη Φασιστική Απειλή  
Δώστε τώρα πολιτικό άσυλο στους Ιρανούς πρόσφυγες με τα ραμμένα στόματα!
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου,
συντονιστή Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Δέκατη τέταρτη μέρα της απεργίας πείνας των Ιρανών πολιτικών προσφύγων στα Προπύλαια με τα ραμμένα στόματα. Πόσες άλλες χρειάζεται άραγε για να ξυπνήσει η κρατική γραφειοκρατία και να δώσει το αυτονόητο δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο των προσφύγων; Μήπως με το να μολυνθούν και άλλα στόματα και να...
 κινδυνεύσει η ζωή τους;
Αυτό τον αγώνα τον στήριξαν από την πρώτη μέρα, όπως και τον Αύγουστο εξ΄ άλλου, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και χιλιάδες αγωνιζόμενοι άνθρωποι σε όλο τον Πλανήτη που πιέζουν ασφυκτικά τις ελληνικές πρεσβείες από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη.
Ούτε η κινδυνολογία και η συκοφάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών για .κίνδυνο τρομο0κρατικών επιθέσεων στις πρεσβείες, ούτε και οι περιπολίες των υπαλλήλων της Ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα με την παραβίαση του ασύλου, ούτε και η βίαιες επιθέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας του Νικήτα Κακλαμάνη στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της κινητοποίησης για πολιτικό άσυλο στους Ιρανούς πρόσφυγες. Φοιτητικοί σύλλογοι μάλιστα εκδώσαν ψηφίσματα και οργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ βρέθηκαν από την αρχή στο πλευρό τους.
Η κινητοποίηση των Ιρανών προσφύγων δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Εκφράζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρεθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην απάνθρωπη ουρά της Π.Ράλλη για υποβολή αίτησης ασύλου, που έχουν δεχτεί τις ρατσιστικές, αστυνομικές και φασιστικές επιθέσεις.
Η ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο με τα μέρα του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και της καταστρατήγησης του δικαιώματος στο άσυλο πριμοδοτώντας ρατσιστικές πολιτικές και την άνοδο φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων είναι η ίδια πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και συνεχίζει ένα χρόνο να εφαρμόζει ξανά η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά για χάρη μιας πολιτικής που μπροστά στα αδιέξοδα της κρίσης, την αποτυχία των πολιτών φτώχειας και ανεργίας του Μνημονίου και της Τρόικα αναζητά στους μετανάστες «του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας»(και όχι μόνο) τους αποδιοπομπαίους τράγους.
Μέχρι και ειδικό Υπουργό σκέφτεται η κυβέρνηση ότι θα διορίσει για να εκκαθαρίσει το κέντρο εφαρμόζοντας την πολιτική Πάγκαλου περί μηδενικής ανοχής στους μετανάστες και συνεργαζόμενη με την συμμαχία Κακλαμάνη-Καρατζαφέρη στο Δήμο Αθήνας. Σχέδια με τα οποία συμπλέει ο κ.Γιώργος Καμίνης τέως συνήγορος του Πολίτη και νύν εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ της Τρόικα στον Δήμο της Αθήνας, ο οποίος δεν βρήκε τρία λεπτά στην εκστρατεία του για να περάσει από τα Προπύλαια, να απευθυνθεί έστω με αυτό τον τρόπο στους απεργούς πείνας με τα ραμμένα στόματα, ενώ την ίδια ώρα παρίσταται σε πλήθος συζητήσεις για την «αναβάθμιση» τάχα του ιστορικού κέντρου ζητώντας απελάσεις των προσφύγων χωρίς χαρτιά! Αντί να δοθούν λεφτά για δουλειές, για κοινωνικές υπηρεσίες για τους φτωχούς, τους άστεγους, τους εξαρτημένους, αντί για ξενώνες για τους πρόσφυγες στήνουν ένα σχέδιο για τους ζάμπλουτους φίλους τους(εμίρηδες και τοκογλύφους Τραπεζίτες) που βλέπουν το κέντρο σαν κερδοσκοπικό φιλέτο και τους φτωχούς σαν σκουπίδια που πρέπει να πάνε στις χωματερές!
Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, στο πλευρό των Ιρανών πολιτικών προσφύγων και να απαιτήσουμε άμεση χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση των μεταναστών!

23 σχόλια

  1. -ΔΩΣΤΕ ΑΣΥΛΟ,ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ(ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ)ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗΣ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΗΤΑΙ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΝΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θελουν να παραπονεθουν για τα δικαιωματα τους ας το κανουν στην χωρα τους και οχι στην δικη μας, αρκετη σαβουρα εχουμε, δεν θελουμε και εισαγομενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρος να στειλουμε τον κυριο αυτο
    και την παρεα του μαζι με τους ιρανους του στην Τουρκια να απολαυσει
    μιναρεδες και τζαμια. ουστ ρε εξω απο την παραγκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΟΙΠΟΤΑΚΤΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάθος όνομα έχει αυτή η κίνηση μάλλον έπρεπε να λέγετε Φασιστική απειλή υπέρ του ρατσισμού στους Έλληνες.
    Ρε φασισταριό Κωνσταντίνου θα μας πεις σε ποια υποβαθμισμένη συνοικία των βορείων προαστίων μένεις να ξέρουμε κι εμείς.
    Μήπως κατά λάθος είσαι και Δημόσιος υπάλληλος που αφού έγλυφες κατουρημένες ποδιές για να διοριστείς τώρα το παίζεις ρατσιστοφάγος για να μην δουλεύεις.
    Άμε ρε μαζί τους από εκεί που ήρθες βρωμερέ προδότη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνου και η παρέα σου καλύτερα να ράψετε κι εσείς τον κώλο σας γιατί πολύ σύντομα θα "φάτε" το δωράκι σας από τους αγανακτισμένους Έλληνες, και θα πονάει πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πετάξτε τους έξω, με όλο το σεβασμό.

    Ούτε εγώ πληρώνω. Κωνσταντίνου, πάρ΄τους σπίτι σου, τάιζε τους, πλήρωνέ τους και όχι πολλές-πόλλες βόλτες έξω, ανάμεσά μας.

    ή...

    Μπείτε όλοι μαζί σ΄ένα αεροπλάνο και άντε στο καλό. Πήγαινετε να αγωνιστείτε στο Ιράν. Όπως κάναμε εμείς οι Έλληνες κάποτε εδώ, ούτως ώστε να είσαι εσύ ελεύθερος και ανθέλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νά τούς πάρετε στά σπίτια σας ρέ ηλίθια καθάρματα,ψευτοθωλοκουλτουριάρηδες,
    μαλακισμένα,μουνοχυσιές σκύλας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σκεψου τι κονομα εχει αυτο το παραμυθι με τους λαθρομεναταστες-εισβολες-εποικους, που υπαρχουν ακομα καποιοι που τους θελουν στη χωρα μας!! μια γελοια μειοψειφια που προσπαθει να κονομησει παριστανοντας τους αντιρατσιστες, επαγγελματιες αντιρατσιστες δηλαδη....γιατι για να λες τετοιες μαλακιες υπερ των λαθρομεταναστω-εισβολεων-εποικων η πεπει να εισαι παντελως βλαμμενος η να κονομας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΟΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΡΣΕ ΚΑΓΙΕΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε τα καθαρματα...αυτοι μου εφαγαν το σκυλο!!! αυτοι σουβλιζουν σκυλο στη παραλια της πατρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσεις εισαστε οι μεγαλυτεροι ρατσιστες και οχι ο απλος κοσμακης που οταν πρωτοηρθαν αυτα τα παλιοτομαρα οι αλβανοι, τους διναμε ρουχα, φαγητα, φαρμακα και αυτες τις σαχλαμαρες πληρωνουμε σημερα.
    Αν καναμε οτι ακριβως εκαναν και οι υπολοιποι ευρωπαιοι δεν θα ειχαμε κανενα μα κανενα προβλημα.
    Στο κατω κατω ρατσιστες εισαστε εσεις που "συμπονατε" αυτους που εχουν ερθει εδω (απροσκλητοι και παρανομα φυσικα) και δεν ενδιαφερεστε για τους υπολοιπους φουκαραδες που εχουν μεινει πισω στις πατριδες τους.....ας τους φερουμε λοιπον ολους εδω!!! απο το μπαγκλαντες απο το πακισταν απο τη σομαλια το ιρακ την αφρικη την ασια, ας φερουμε 200-300 εκ. κοσμο εδω που υποφερει.....γιατι να ειμαστε....ρατσιστες και να ενδιαφερομαστε μονο για τους εδω φουκαραδες και οχι για ολους τους φουκαραδες της γης????? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ......ΕΜ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΕΝΑ, ΤΑ ΜΑΚΡΙΝΑ..... ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ....ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ (ΠΟΥ ΤΟ 80% ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ)....
    καλη σας νυχτα επαγγελματιες αντιρατσιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πως γινετε εδω σε τουτη εδω τη αμοιρη χωρα να ακουγετε παντα μα παντα η φωνη των λιγων, της μειοψειφιας και οχι των πολλων της πλειοψειφιας , ειναι πραγματικα απιστευτο!!! εδω πλειοψειφια ειναι το 5% που ζει και εις βαρος του 95%....διαφοροι μακηδες. λακηδες και ακηδες που ολως τυχαιως ζουνε στην εκαλη η στην διονυσιου αραιοπαγιτου, ζουννε προκλητικοτατα, δεν εχουν παει ουτε μια μερα φυλακη και αντι να κατσουν στα αυγα τους θελουν ντε καλα να μας επιβαλλουν πως θα ζουμε ποιος πρεπει να θελουμε ποιος πρεπει να μην θελουμε, αν πρεπει να ανεχομαστε τους πρεζεμπορους εξω απο τη πορτα μας, αν πρεπει να κλεινομαστε στα σπιτια μας απο το απογευμα και αν δικαιουμαστε να πηγαινουμε στις πλατειες μας.....
    κουλογλεια δημακρατια δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παντα οι πλουσιοι ειναι υπερ των φτωχων στα λογια ασφαλως, ετσι κυριοι "κυριοι" που πουλατε "δημοκρατια" απο την εκαλη??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοι ειναι οι bloopers τα καθαρματα!

    διαβαστε:

    http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_6919.html


    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ώρες ώρες ρε γαμώτο είμαστε κι εμείς πολύ ξεφτίλες και αχάριστοι! Άσε που δε σκαμπάζουμε ντιπ από τη δική μας την ιστορία! Με αυτά που διαβάζω εδώ, έχω φρίξει. Τι να πρωτοπώ, τους αγώνες των Ελλήνων της διασποράς και τις διαμαρτυρίες και τα λόμπυ τους στο εξωτερικό όταν γινόταν εδώ επανάσταση; διαφέρει πολύ από το σημερινό Ιράν; ή να σχολιάσω το πώς στην πραγματικότητα ο κάθενας από εμάς έχει φερθεί στους πρόσφυγες; και μη μου πείτε "όπως οι γερμανοί ή οι αμερικανοί τότε στους Ελληνες"!!! Τέλος πάντων, κουραστικό εχει καταντήσει αυτό το "για όλα φταίνε οι άλλοι"! Δε φταίει ούτε ο κάθε δήμαρχος ούτε ο κάθε υπουργός (μόνο), αλλά και εμείς όλοι. Αλλά πώς να ξυπνήσουμε; κλείνουμε την τηλεόραση ποτέ; μπαααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ANTE TE PHGAINETE STO DIAOLO MAZI ME TA MEMETIA, ALITARADES.AN den goustarete,na pate eseis sto iran

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ.
    ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΟΡΜΕΣ,ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ,ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΥΠΙΑ ΣΥΝΟΡΑ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ντόστε και σώστε...Σώσε τα παιντιά από Ιραν και ντόστε πολιτικό άσυλο..να ρτούν κι' άλλα παιντιά ντώσει κι' αφτά και σώσει καλέ κυρία..Ντόσει βοήτια σώσει παιντιά..από αχμαντινεζάντ..σαλαμ θες Αλέκομ;;;;;;;;;Αλαβάνομ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ολοι της γης οι καταφρονεμενοι εδω θα'ρχονται?
    Δεν πατε να γαμηθειτε σκατολαμογια, "αριστεροι" της Εκαλης και του Κολωνακιου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο!!! νομιμοποιήστε τους μετανάστες δώστε τους δουλείες και να μεταναστεύσουμε εμείς οι ντόπιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *