GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μυθιστόρημα του «Αντι – Μνημονίου»...

Του Ορέστη Π. Κύρτση Υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Βόρειου Τομέα Αττικής με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού «Αττική – Με Έργο, Πάμε Μπροστά»   ...

Του Ορέστη Π. Κύρτση
Υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Βόρειου Τομέα Αττικής
με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού «Αττική – Με Έργο, Πάμε Μπροστά»
  
Δεν έχω καμμία πρόθεση να αναλύσω ξανά το κατά πόσον το λεγόμενο μνημόνιο είναι ή δεν είναι απαραίτητο, αν υπάρχει άλλος δρόμος και τα λοιπά. Άλλωστε πιθανότατα το κάνουν άλλοι πιο πετυχημένα από εμένα. Το ενδιαφέρον, ούτως ή άλλως, δεν είναι πια εκεί. Το ενδιαφέρον είναι στο πώς ολόκληρη σχεδόν η αντιπολίτευση, σε μια σπάνια αριστεροδεξιά σύμπνοια, αποφάσισε να πετάξει στα σκουπίδια οποιοδήποτε σχεδιασμό για τη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με μία καταφανώς κενή συνθηματολογία.
Μπορεί κανείς να διαφωνεί με επιμέρους στοιχεία, αλλά κάθε καλόπιστος άνθρωπος οφείλει να...
 ομολογήσει ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί μια τολμηρή τομή στην αυτοδιοίκηση και στον τύπο διακυβέρνησης. Ο κύριος λόγος είναι ότι η αποκέντρωση των εξουσιών στους δήμους και τις περιφέρειες φέρνει την εκάστοτε αρχή πιο κοντά στον πολίτη, μειώνει τη γραφειοκρατία και σπατάλη του κεντρικού κράτους και φαίνεται να αντιμετωπίζει επιτέλους τη διαφθορά, καθώς ο έλεγχος και η λογοδοσία διασφαλίζονται και θεσμικά. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει άρδην το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.
Θα ανέμενε κανείς τις πολιτικές δυνάμεις να σχεδιάσουν βάσει του νέου νόμου, να προτείνουν τις ιδέες τους για την αυτοδιοίκηση. Αντ’ αυτού παρακολουθούμε μία συνθηματολογία, που πάντως σίγουρα δεν αφορά τους δήμους και τις περιφέρειες, τη στιγμή που – υπενθυμίζω – το Νοέμβρη έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Είμαι υπέρ των εναλλακτικών προτάσεων, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω τι είδους εναλλακτική πρόταση αποτελεί η παρακίνηση των πολιτών να αντισταθούν με την ψήφο τους σε ένα μνημόνιο, το οποίο ακόμη κι αν δεν εκλεγεί ούτε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, θα εξακολουθήσει απαρέγκλιτα να εφαρμόζεται. Η άλλη πλευρά θα συμφωνήσει με αυτή την παραδοχή, αλλά θα προσθέσει ότι με αυτή την πρακτική θα τιμωρήσει τάχα την κυβέρνηση. Υπάρχει, αλήθεια, κανείς σοβαρός άνθρωπος που να παραδέχεται ότι ψηφίζει δήμαρχο ή περιφερειάρχη, όχι για να βελτιώσει και να αλλάξει την πόλη του ή την περιφέρειά του, αλλά για να τιμωρήσει την όποια κυβέρνηση; Δεν παραγνωρίζω ότι η τάση αυτή θα υπάρξει, αλλά ομολογουμένως απέχει από τη λογική ως καθαρά συναισθηματική και, πάντως, δε μπορεί να την επικαλούνται κόμματα τα οποία αξιώνουν να τα θεωρούμε αξιόπιστα.
Ώστε είναι πια προφανές ότι αυτές οι «αντιμνημονιακές» κραυγές δεν αποσκοπούν σε τίποτε περισσότερο από την κάλυψη της ένδειας προτάσεων αφ’ ενός και την ανάπτυξη της παραδοσιακής μικροκομματικής στρατηγικής αφ’ ετέρου. Πρόκειται, δηλαδή, για μια ακραία μορφή λαϊκισμού που μας βοηθά να βγάλουμε ρητά συμπεράσματα για την πολιτική ποιότητα αυτών των κομμάτων ή προσώπων.
Κάποια στιγμή πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημοκρατία προς όφελός μας. Με όποιο κριτήριο κι αν ψηφίζουμε, αύριο θα ανακύψουν καινούργια ζητήματα που θα αφορούν την ποιότητα της ζωής και το περιβάλλον μας. Καλό θα ήταν να μην ανακαλύψουμε εκ των υστέρων ότι δεν πήραμε θέση γι’ αυτά.

16 σχόλια

  1. εσυ ακομα με το σγουρο εισαι?


    ΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΠΑΣ ΩΡΕ ΟΡΕΣΤΗ;

    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που η αριστεροδεξιά πέταξε στα σκουπίδια μόνο το σχεδιασμό.
    Τα φασιστοειδή που υπηρετείς πέταξαν στα σκουπίδια τις ψυχές μας, τις ζωές πολλών, ήδη καταπιεσμένων, συνταξιούχων, το μέλλον των παιδιών μας, και την αυτοπεποίθηση των χιλιάδων εργαζομένων.
    Η μόνη ένδεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι η ένδεια που δημιούργησε η κυβέρνηση του νεοταξίτη εγκάθετου. Βγές στο δρόμο να δεις τους πεινασμένους να ψάχνουν σε κάδους, κοίτα στα συσσίτια τις αυξανόμενες ουρές, δες τις χιλιάδες απολύσεις που έρχονται, και μετά μίλα.
    Υπήρχαν και υπάρχουν λύσεις υπερβολικά πολλές, αλλά δυστυχώς θα πονέσουν κομματόσκυλα και τραπεζίτες.
    Η μόνη λύση που απομένει στο λαό, αφού θα έχετε πειραματιστεί πάνω του σαν νέοι Μέγκελε, είναι σβήσει ήσυχα μέσα στην μιζέρια του και την απελπισία του.
    Γιατί αυτό το δικαίωμα δεν του το έχετε στερήσει ακόμα.
    Βέβαια υπάρχει και η άλλη περίπτωση. Οταν στριμώξεις τη γάτα στην γωνία, θα χυμήξει και θα σου βγάλει τα μάτια.

    ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καλλικράτης είναι το πρώτο βήμα στο ξεπούλημα των Δήμων σε ιδιώτες και δεν το έχεις πάρει είδηση.Σ ε χρησιμοποιούν.Σκέψου λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καλλικράτης είναι το πρώτο βήμα στο ξεπούλημα των Δήμων σε ιδιώτες και δεν το έχεις πάρει είδηση.Σ ε χρησιμοποιούν.Σκέψου λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ Η΄ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΣΟΥ.
    ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΥΖ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ χάνει και τα χάνει…
    Από factorx στις 30/10/2010
    Share

    Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη σε πανικό.

    Συνήθως τα κόμματα εξουσίας πρώτα χάνουν το «ηθικό πλεονέκτημα», ύστερα χάνουν την υπεροχή στις δημοσκοπήσεις κι ύστερα πανικοβάλλονται…

    Και μόνον όταν πανικοβληθούν προεξοφλούν τη νίκη των αντιπάλων τους.

    Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να προεξοφλεί ότι θα χάσει, μέσα σε ένα μόνο χρόνο διακυβέρνησης…

    * Ο πανικός του το οδηγεί σε αληθινό παραλήρημα ηττοπάθειας:

    Για πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα… απειλεί το εκλογικό σώμα!

    Λέει ότι αν χάσει τις δημοτικές εκλογές, ενδέχεται να προκηρύξει… γενικές εκλογές!

    Δηλαδή απειλεί ότι θα… αυτοπυροβοληθεί!

    Διότι αν πήγαινε καλά στις δημοτικές εκλογές, τότε και μόνο θα είχε δυνατότητες να κερδίσει και τις βουλευτικές εκλογές…

    Αλλά το ΠΑΣΟΚ απειλεί με εκλογές αν πάει άσχημα (στις δημοτικές)!

    Κι αν χάσει τις δημοτικές εκλογές, τι το κάνει να πιστεύει ότι μπορεί, αμέσως μετά να… κερδίσει τις βουλευτικές;

    Μήπως έχει πάρει απόφαση να «παραδώσει»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση Κρίσεως: Αυτά που λέτε τα πιστεύετε κιόλας? Αν όχι, έχει καλώς, ντιλαμβανόμαστε πως με κάποιο τρόπο πρέπει να βγάλετε κ εσείς το πολιτικό σας "μεροκάματο". Αν όμως τα πιστεύετε, τότε λυπάμαι αλλα μάλλον χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το γονίδιο του μνημονίου επίσης βρέθηκε στην ανθρώπινη παραλλαγή με υπογένειο, τον γνωστό homo pasokous. Το ίδιο γονίδιο συναντάμε και στους υπερ-πατριώτες , τσιρίζοντες και μη.

    Όσοι δεν είναι ΠΑΣΟΚ και συμφωνούν με το μνημόνιο έχουν το «αριστερό γονίδιο», αλλά δεν ενεργοποιήθηκε λόγω περιβάλλοντος. Προοδευτικοί είναι μόνο οι homo pasokous and friends. Είναι τελεσίδικο.

    Θα μελετηθεί επίσης ενδελεχώς ο γενετικός κώδικας όσων ανεβάζουν τα σπρεντς, όταν βήχει ο Έλλην πρωθυπουργός.

    Τέλος θα μελετηθεί το αίσθημα του τρόμου που προκαλεί στους πολίτες η λέξη εκλογές. Αν βρεθεί υψηλό θα το λέμε μέχρι να κλείσουν οι κάλπες των περιφερειακών.

    Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 2.000 άτομα από την εφηβεία ως και την ενηλικίωσή τους, εξετάζοντας τη διαμόρφωση της πολιτικής ιδεολογίας τους σε συνδυασμό με το κοινωνικό τους δίκτυο κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι έφεραν μια παραλλαγή του γονιδίου DRD4, του υποδοχέα ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με το αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης στο άτομο, εμφάνιζαν πιο «αντισυμβατικές», αριστερές πολιτικές απόψεις από όσους δεν έφεραν την παραλλαγή- με την προϋπόθεση ωστόσο ότι είχε προηγηθεί στην περίοδο της εφηβείας τους μια έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Το «αριστερό γονίδιο» λοιπόν δεν αρκεί από μόνο του: πρέπει να «ενεργοποιηθεί» κοινωνικά. Στο ερώτημα αν η γενετική ή το περιβάλλον καθορίζουν την πολιτική ιδεολογία μας η απάντηση είναι προφανής: αμφότερα!

    Όποιος είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα εμπίπτει στην κατηγορία «μαζί τα φάγαμε». Όποιος δεν είχε, είναι αντικοινωνικός, ανέραστος, μουρτζούφλης, παλιοδεξιός με κομματικά σύνδρομα και πολιτικές αυταπάτες.

    Μια έρευνα που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν να βρεθούν 2.000 που ψήφισαν τον «λεφτά υπάρχουν» πέρυσι. Να δούμε τι λένε φέτος. Αν δεν τον ψηφίσουν, έχουν εκ γενετής νοητική υστέρηση.

    Έπονται οι έρευνες για την ανακάλυψη του γονιδίου που σε κάνει σοσιαλιστή στα χαρτιά, νεοφιλελεύθερο στην πράξη. Ιδίως θα μελετηθεί η αλληλεπίδραση των γονιδίων που οδηγούν ένα άτομο από τριάρι στα Πατήσια, σε πολυσέλιδο Ε9.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Ορέστη δεν μας είπες μόνο ένα πράγμα.
    Εσύ και το φιλαράκι σου ο Σγουρός πόσα ένσημα έχετε κολλημένα?
    Και δεν εννοώ ένσημα στο κόμμα ούτε σαν συνδικαλιστές?
    Έχεις απάντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η καταρευση DISASTER [=δυση αστρου] δημιουργωντας ΑΠΟΓΝΩΣΗ γεννα και
    ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΥ ΠΑΣ ΟΡΕΣΤΑΚΙ ΜΕ ΤΕΟΙΟ ΚΑΙΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "δικαιον το προσηκον ενι εκαστω αποδιδοναι"[ειναι δικαιο να αποδιδεις στο καθενα αυτο το οποιο του ανηκει.. Ισοκρατης]
    ΓΑΠΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ
    DISASTER [=ΔΥΣΗ ΑΣΤΡΟΥ ,ΕΞΑΛΕΙΨΗ, ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΣΥΜΦΟΡΑ ]
    ΕΙΝΑΙ και αυτη ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ- ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ …
    ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7/11/2010... και θα την θυμασαι για παντα .....
    ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ....
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρήκαμε τον …προπονητή του ΓΑΠ !!

    Η κυβέρνηση θυμίζει Ολυμπιακό που κέρδιζε με 1-0 και κατάφερε να χάσει με 2-1. !!!
    Τυχαίο δεν νομίζω!!!

    Στο μεταξύ και οι αμερικάνοι πασόκοι ανακάλυψαν το «ή μας ψηφίζετε, ή το χάος»

    Ο Paul Krugman λέει στους NY Times: “So if the elections go as expected next week here’s my advice: Be afraid. Be very afraid”.

    ” Αν οι εκλογές πάνε όπως αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα (προβλέπεται να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι) ιδού η συμβουλή μου: να φοβάστε, να φοβάστε…”

    Ο προπονητής του ΓΑΠ ;

    Δίνουμε μάχη για την ανεξαρτησία της χώρας, είπε ο Γιώργος. Να υποθέσουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εκλογής Σγουρού;

    Άμα είναι ν’ αλλάξουμε και τον εθνικό ύμνο. Να λέμε “Σε γνωρίζω από την φάτσα του Σγουρού την τρομερή, σε γνωρίζω απ’ τον Τατούλη τον υπερσοσιαλιστή…”

    Παρεμπιπτόντως ας του πει κάποιος να μη κάνει δηλώσεις περί ανεξαρτησίας τέτοιες μέρες γιατί μπορεί να τα πάρει η Μέρκελ και να έχουμε άλλα

    Κι ειλικρινά δεν θα αντέξω να την δω μελαχρινή με κολοβό μουστάκι και το χέρι τεντωμένο

    Σαφώς και θα βρεθεί ο θησαυρός του Αλή Πασά. Είναι πολύ πιο πιθανό απ’ το να βρεθεί ποιοι πήραν τα λεφτά απ’ τη Siemens

    Εκείνο που μ’ αρέσει πολύ είναι οι κοντινές φωτογραφίες του Γιώργου να ατενίζει το μέλλον. Μου θυμίζουν τον Βέγγο στο “θου-βου”, όταν δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε

    Η Ντόρα επιτέθηκε και σε Παπανδρέου και σε Σαμαρά. Δεν φοβάται μην την κατηγορήσει ο Καρατζαφέρης ότι κάνει διακρίσεις ;

    Ως τι επιτέθηκε όμως η Ντόρα ;
    Ως απλός στρατιώτης ή ως υποψήφιος έφεδρος υποδεκανέας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "δικαιον το προσηκον ενι εκαστω αποδιδοναι"[ειναι δικαιο να αποδιδεις στο καθενα αυτο το οποιο του ανηκει.. Ισοκρατης]
    ΓΑΠΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ
    DISASTER [=ΔΥΣΗ ΑΣΤΡΟΥ ,ΕΞΑΛΕΙΨΗ, ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΣΥΜΦΟΡΑ ]
    ΕΙΝΑΙ και αυτη ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ- ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ …
    ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7/11/2010... και θα την θυμασαι για παντα .....
    ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ....
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε τον Ορεστη, τον πουτσο μου τον πυροσβεστη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *