GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς ράγισε το γυαλί...

Από τον Πέτρο Τρουπιώτη ptroupiotis@yahoo.gr Την επόμενη των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών , δεν θα είναι μόνον κυβέρνηση και αξιωματικ...

Από τον Πέτρο Τρουπιώτη
ptroupiotis@yahoo.gr
Την επόμενη των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, δεν θα είναι μόνον κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που όπως φαίνεται θα έχουν να λύσουν ορισμένα εσωκομματικά ζητήματα (που ίσως οξυνθούν υπέρμετρα λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών) αλλά και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Και εδώ τα προβλήματα, δεν σχετίζονται άμεσα με το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών αλλά είναι από τώρα γνωστά , έχουν όνομα και επώνυμο. Το «πρόβλημα» του κόμματος του κ Καρατζαφέρη λέγεται Μάκης Βορίδης.
Ο σαρανταεξαχρονος δικηγόρος, βουλευτής του ΛΑΟΣ από το 2007, έχει...
 αναδεχθεί (και εντος και εκτός Βουλής) σε ένα άλλο πόλο στο κόμμα του κ Καρατζαφερη, ένα κόμμα που ο ιδρυτής του δείχνει να θέλει να το κρατήσει κάτω από την προσωπική του καθοδήγηση. Και αυτή ίσως να είναι και η αιτία της σύγκρουσης.
Μια σύγκρουση που «σέρνεται» εδώ και καιρό. Μια σύγκρουση που πολλοι είναι αυτοί που την περιμένουν από το 2007 ακόμα , όταν ο κ Βοριδης εξελέγη βουλευτής του ΛΑΟΣ για πρώτη φορά.
Ο Μ Βοριδης, δεν είναι ένας άνθρωπος που κράτα το στόμα του κλειστό και κυρίως ένας άνθρωπος που δεν παλεύει για όσα ο ίδιος πιστεύει. Όσοι τον γνωρίζουν , ακόμα και από την περίοδο που ήταν Προεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβούλιου του Κολλεγίου Αθηνών, το 1982, λένε πως έχει μάθει να αγωνίζεται για τις θεσεις του με όποιο κόστος. Οι ίδιοι λένε πως τα τελευταία χρόνια( και όχι μόνον μετά το 2007) έχει κινηθεί προς «ηπιότερες» πολίτικες κατευθύνσεις από αυτές που εξέφραζε ένα μέρος τουλάχιστον του Πατριωτικού Μετώπου , που είχε παλαιοτερα ιδρύσει.
Οι απόψεις του , η διεισδυτικότητα στον μέσο πολίτη , κυρίως της κεντροδεξιάς λογω του σαφούς λογού του αλλά και η δημοτικότητα του εντος και εκτός πολιτικού συστήματος, τον έκανε , όπως φαίνεται στόχο σε ένα μέρος στελεχών του ΛΑΟΣ που σιγά-σιγά έπεισαν τον κ Καρατζαφερη πως αποτελεί απειλή και για τον ίδιο.
Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των δυο είχαν φανεί ήδη πριν τις εκλογές του 2009, όταν ο Μ Βοριδης και διαφοροποιημένες σκέψεις εξέφραζε σε συγκεκριμένα θέματα και επαφές με άλλους πολιτικούς χώρους είχε και η δημοτικότητα του ανέβαινε αλλά και δεχόταν φλερτ από πλευράς ΝΔ.
Οι πρώτες εκείνες αψιμαχίες, δεν οδήγησαν σε σύγκρουση αλλά φαίνεται ότι έστρωσαν το έδαφος γι αυτό που σημερα εξελίσσεται.
Οι εξελίξεις στην «πολυκατοικία της κεντροδεξιάς», όπως την ονομάζει ο κ Καρατζαφέρης , μετά τις εκλογές έθεσαν σε κίνηση πολλά ζητήματα στον χώρο αυτό.
Η αλλαγή αρχηγού στην ΝΔ, η διαγραφή της κ Μπακογιάννη και η απογοήτευση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, πυροδότησαν συζητήσεις τόσο για τις θεσεις και την γραμμή της παράταξης , όσο και για τα σχήματα που πρέπει να υπάρξουν. Και βέβαια για τα προσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν την επόμενη μέρα.
Ο κ Καρατζαφέρης, ένοιωσε πως πιέζεται τόσο από το Α Σαμαρά που ίσως τον στριμώξει προς τα δεξιά κόβοντας του σημαντικό ζωτικό χώρο, όσο και από την πιθανότητα να «σηκώσουν κεφάλι» κάποιοι στο κόμμα του και να ζητήσουν να ξεκαθαρίσει τις αρχές και την ιδεολογία του και παράλληλα να αφήσει πίσω τον αρχηγικό χαρακτήρα που και σημερα εν πολλοίς έχει.
Έτσι , ξεκίνησε μια σειρά από κινήσεις για να δείξει ότι αποτελεί μεγάλο τμήμα της κεντροδεξιάς και όχι μικρό κομμάτι στην δεξιά πλευρά της και παράλληλα άρχισε να ζήτα «επανένωση της παράταξης», ξεχνώντας πάντως ότι αυτός ήταν που ξεκίνησε την διάσπαση της….
Ο Μ Βοριδης, δεν φάνηκε (όπως και ορισμένοι άλλοι βουλευτες) να συμμερίζεται τις κινήσεις του και αυτό έδωσε άλλη μια ευκαιρία στους συνεργάτες του πρόεδρου να φτιάξουν και πάλι το αρνητικό κλίμα για τον Βουλευτή.
Αν και ήταν ο μονός που εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική (έχοντας εμπειρία από αυτοδιοικήθηκες εκλογές μια και έχει κατέβει δυο φορές για Δήμαρχος της πρωτεύουσας) δεν επέλεγα από τον κ καρατζαφερη που διάλεξε δυο άλλους βουλευτες της Αττικής προφανώς για να προκαλέσει και μεταξύ τους κάποια προβλήματα Η δικαιολογία ήταν «για να τον προστατέψει»
Δικαιολογία που συγκεκριμενοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα, όταν ξαφνικά ο κ Καρατζαφέρης υποστήριξε πως δεν ήθελε να εμφανίσει η ακροδεξιά πορεία του κ Βοριδη, την οποία όπως είπε επιμελώς έχει καλύψει. Η φράση αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε όπως φαίνεται το ποτήρι.
Ο κ Βοριδης δήλωσε «Θα συζητήσω με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και αν με αισθάνεται βάρος θα απαλλάξω το κόμμα από την παρουσία μου» έσπευσε να προσθέσει ως ένα ακόμα καρφί ότι δεν τον εκφράζουν τα αρχηγικά κόμματα.
Ο κ καρατζαφερη κατά την προσφιλή τακτική του μίλησε για παρεξήγηση και πως δεν τίθεται θέμα, διαψεύδοντας τα πάντα.Το γυαλί όμως και φαίνεται ότι ράγισε και όπως είναι φυσικό είναι θέμα χρόνου να σπάσει
ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Ο Μάκης Βοριδης δεν φαίνεται να βιάζεται να μετακινηθεί. Έξαλλου δεν είναι αυτός που ξεκίνησε το όλο ζήτημα.
Ο ίδιος είναι σαφές πως έχει πολλές διαφωνίες και με τις αρχές , και με την πρακτική που ακόλουθη το ΛΑΟΣ αλλά και δεν «κολλάρει» με μια σειρά από στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Πρόεδρο, πίσω από τις κουρτίνες. Δεν αποτελούν μέρος του αύριο, θεωρεί.
Όπως φαίνεται μετά τις εκλογές , θα περιμένει να δει τις εξελίξεις στο συνολικό πολίτικο σκηνικό, το οποίο μπορεί να «ταρακουνηθεί» από το αποτέλεσμα συνολικά και να οδηγηθούμε ακόμα και σε εκλογές.
Σε μια τέτοια περίπτωση, αν μάλιστα γίνουν γρήγορα, μια μετακίνηση του δεν φαίνεται να ωφελεί ούτε τον ίδιο ούτε ίσως τον κ Καρτζαφερη. Αν βέβαια τα πράγματα μείνουν ως έχουν.
Είναι σαφές ότι η κ Μπακογιάννη θα τον ήθελε στο υπό ίδρυση κόμμα της , γιατί αποτελεί ένα άφθαρτο πολίτικα πρόσωπο, με πολίτικο λόγο, επιρροή και θα της κάλυπτε ίσως και ένα χώρο στον οποίο η ιδία δεν έχει και μεγάλη διεισδυτικότητα.
Η  επικοινωνία τους υπάρχει αλλά δεν φαίνεται ως τώρα κάτι περισσότερο.
Οι σχέσεις του με τον Α σαμαρά είναι πάλαιες ενώ πολύ καλύτερες είναι με τον αδελφό του Αλέξανδρο , Πρόεδρο σημερα του Κολλεγίου Αθηνών. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ τους. Ο κ Βοριδης έχει συναντηθεί μετά το τελευταίο επεισόδιο με τον Γ καρατζαφερη με πολύ στενο συνεργάτη του κ Σαμαρά, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της κουβέντας αυτής.
Η πόρτα της ΝΔ πάντως φαίνεται να είναι ανοιχτή για τον κ Βοριδη ,μονον που θα πρέπει να επιλεγεί ο χρόνος και ο τρόπος.
Ίσως μάλιστα , σε μια τέτοια εξέλιξη, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να ακολουθούσαν τον κ Βοριδη και δυο ακόμα βουλευτες του ΛΑΟΣ, που έχουν αντίστοιχες αντιρρήσεις. Και οι δυο πολύ γνωστοί.
Η πιθανότητα, αν δεν υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στο πολίτικο σκηνικό, ο κ Βοριδης να μείνει ανεξάρτητος για να μην δηχθεί την κατηγορία του «αποστάτη», είναι ένα άλλο πιθανό σενάριο.
Ο ίδιος πάντως ο βουλευτής είναι υπέρ της δημιουργίας μια μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης(έστω και ως συνομοσπονδίας κομμάτων). Σε αυτή βρίσκει ρολό και στον Κ Καραμανλή, με τον οποίο πάντα διατηρούσε (και διατηρεί) σχέσεις. Αυτή η τελευταία λογική του ίσως αποτελεί ένα εμπόδιο συνεννόησης με στελέχη του περιβάλλοντος Σαμαρά. Και αυτό γιατί οι ίδιοι εκτιμούν πως "η κεντροδεξιά έχει φορέα και αυτός είναι η υπό τον Α Σαμαρά ΝΔ».
( δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ το Σάββατο 30-10-2010)

6 σχόλια

  1. O KARATZAFER EINAI ΑΦΙΛΟΣ. ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΕΞΕ ΤΡΕΞΕ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΓΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ..ΟΣ..Σ..

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΦΟΡΟΙ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΡΕΧΕΙ !!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ Η ΟΧΙ ;


    ΤΑΞΙΔΙΑ, ΚΑΝΟ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΤΡΕΞΙΜΟ.
    ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!

    Εσείς ρε ζώωωωωωαααα που έχετε απομείνει και τον υποστηρίζετε
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΓΟΜΑΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ...ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ..
    ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΣΑΣ..

    ΤΙ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΤΗΝΗ ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο antinews-αντιλαος.

    (Ο Μάκης Βορίδης ήταν και είναι άνθρωπος του Συστήματος Μητσοτάκη
    από το έτος 2004 και μέχρι σήμερα. Το Σύστημα Μητσοτάκη τον επέβαλε
    στον Καρατζαφέρη τότε, και παρά τις σοβαρές διαφωνίες της ηγετικής
    ομάδας του ΛΑΟΣ, ο Καρατζαφέρης τον προώθησε χωρίς να το επιθυμεί,
    αφού καλώς γνώριζε ότι αυτός είναι ο “δούρειος ίππος” της Ντόρας μέσα
    στο Κόμμα του. Δεν μπορούσε όμως να κάνει διαφορετικά, αφού και αυτός
    ο ίδιος ο Καρατζαφέρης ήταν και είναι (μερικώς σήμερα) άνθρωπος της Ντόρας.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Βορίδης θα κάνει κίνηση αυτοκτονική, μπαίνοντας σε ένα θνησιγενές κόμμα της αρχομανους Ντορας.
    Τώρα ο Καρατζαφέρης πληρώνει τα πολιτικά παιχνίδια με Καραμανλή και Ντόρα.
    Τώρα θα δει τη λεηλασία που του ετοιμάζει το Ντορέικο.
    Αλίμονο σε εκείνους που πιστεύουν ακόμα στη Ντόρα και στο Καρατζαφέρη.
    Αλίμονο και σε εμάς, που θα υποστούμε μαζί με όλους τα πάνδεινα του νέου μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΡΑΓΙΣΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *