GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας ακόμη θάνατος νεοσύλλεκτου στρατιώτη...

Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ http://diktiospartakos.blogspot.com/     Για μια ακόμη φορά...

Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.com/  
 Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η ηγεσία του ελληνικού στρατού και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Βενιζέλος και Μπεγλίτης, όχι μόνο δε μπορούν και δε θέλουν να κάνουν πράξη τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις τους για "μια θητεία με ανθρώπινο πρόσωπο", αλλά αποτελούν απειλή και μάλιστα θανάσιμη για τους στρατευμένους και το μόνιμο προσωπικό.
Ο θάνατος στρατιώτη στο Κ.Ε. Κορίνθου σημειώνεται μια μόλις εβδομάδα μετά την...
απώλεια δύο ακόμη μόνιμων που προκάλεσε η πτώση του πανάκριβου και συγχρόνως άχρηστου πολεμικού ελικοππτέρου ΑΠΑΤΣΙ με τα τεράστια κατασκευαστικά προβλήματα στα ηλεκρτρονικά συστήματα (ενώ στην απαξίωσή του οδήγησαν οι όροι της πολυετούς του αποθήκευσης, που όμως δεν "έπεισαν" τον νεό υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλο, ο οποίος έκανε τα κέφια της αμερικάνικης πολυεθνικής και έδωσε διαταγή ένταξής τους στον στόλο των επιθετικών ελικοπτέρων!).
Ο αρχηγός ΓΕΣ μπορεί να δηλώνει συγκλονισμένος και να στέλνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού παλικαριού, αλλά η ευθύνη της απώλειας βαραίνει αποκλειστικά τον Ελληνικό Στρατό.
Ο νεοσύλλεκτος φαντάρος Π.Π. που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, το οποίο σε κάθε σειρά κατάταξης έρχεται στο προσκήνιο εξαιτίας των καταγγελιών των φαντάρων, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής 13/8 αναπνευστικά προβλήματα.
Ακολούθως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου, δυστυχώς, κατέληξε.
Όμως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οφείλουν ορισμένες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα:
Ο 27χρονος στρατιώτης είχε πάρει αναβολή για λόγους υγείας, όταν όμως παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα.
Οι φαντάροι που έχουν κάνει χρήση αναβολής κατατάσσονται μια βδομάδα πριν την Σειρά Κατάταξης, παρουσιάζουν τα δικαιολογητικά τους, εξετάζονται από στρατιωτκούς γιατούς που κρίνουν την κατάσταση της υγείας τους και το αν χρειάζονται ανανέωση της αναβολής τους ή πρέπει να απαλλαγούν της υποχρεώσεως στράτευσης.
Πώς είναι δυνατόν ένας φαντάρος που "έρχεται" με αναβολή, εξετάζεται και κρίνεται ικανός για στράτευση, ελάχιστο χρονικό διάστημα αργότερα να Πεθαίνει;
Πώς ερμηνεύει την απώλεια του 27χρονου παλικαριού το Υγειονομικό και ποιες οι εξηγήσεις του διοικητή του Κ.Ε.Κορίνθου και του ΓΕΣ;
Πώς είναι δυνατόν ο Στρατός να παίρνει τα παλικάρια από τους γονείς και να τους τα επιστρέφει νεκρά σε ένα φέρετρο τυλιγμένο σε σημαία;
Μήπως η υποχρεωτική στράτευση αποτελεί μια κόλαση δωρεάν εργασιακής εκμετάλλευσης και εθνικιστικής χειραγώγησης των αναλώσιμων φαντάρων της πρώτης γραμμής, προάγγελος μιας ζωής χωρίς δικαιώματα, με στερήσεις, πειθάρχηση στις "εθνικές ανάγκες" όπως τις ορίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.-ΔΝΤ;
Κύριε Βενιζέλε μήπως οι τελευταίοι τρεις νεκροί είναι και αυτοί θύματα των δικών σας χειρισμών και της κυβερνητικής πολιτικής;
ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ...

8 σχόλια

  1. Όταν σταθεί στο ύψος των συνταγματικών του γνώσεων, κατά των πολιτικοεραστών και πολιτικομικτών, θα είναι και δείγμα ΗΘΟΥΣ και υπεύθυνου πολιτικού στη σχέση λόγου και πράξης.

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο κύκλος είναι ενάρετος" απεφάνθη η πουτάνα των τραπεζιτών, η εκδιδόμενη όλων των κυβερνήσεων, ο επικεφαλής του μπουρδέλου των τραπεζών, ο Προβόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 19 συμβουλές για διακοπές χωρίς απρόοπτα

    Η ηλίαση, η αφυδάτωση, η αύξηση των λιπιδίων του αίματος και του σωματικού βάρους, τα ηλιακά εγκαύματα, οι λοιμώξεις και οι ερεθισμοί του δέρματος, οι βλάβες στα μάτια και η λεγόμενη διάρροια των ταξιδιωτών, είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι για την υγεία μας στις διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ.Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΝΕΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ. .ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα τι μαλακιες λεει ο καθενας δε λεγεται..

    Εστω οτι δεχομαι τα επιχειρηματα σου για να μην παμε στρατο, το επιχειρημα σου πως ο στρατος παιρνει τα παιδια ζωντανα και τα γυριζει νεκρα, που στεκει?

    Τοσες χιλιαδες μπαινουν σε καθε ΕΣΣΟ, πεθαινουν ολοι?

    Ο στρατος θα εφταιγε αν ο ατυχος νεος πεθαινε (απο αγνωστη αιτια συμφωνα με την δικη σου αναρτηση) στο δρομο?

    Ποιες διαδικασιες δεν τηρηθηκαν?
    Δεν πηγε να εξεταστει απο γιατρους?
    Απο τους ιδιους γιατρους που οι περισσοτεροι φαν του σαιτ σας ζητουν να βγουν αοπλοι γιωταδες Ι-4 και Ι-5 ???

    Αν λοιπον πεθαναι απο ανακοπη ή αιφνιδιο θανατο τι φταιει ο στρατος?

    Και στο κατω κατω απο τη στιγμη που ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για ολους τελειωνει η υποθεση.


    Γνωστο μου που μπηκε στη προηγουμενη ΕΣΣΟ τον στελναν καθε μηνα απο τη Ροδο στο 401 ΓΣΝΑ για εξετασεις λογω συμβαντος επιληψιας που ειχε πριν απο 20 χρονια στα 3 του. Εκει δηλαδη εχει αλλη τακτικη ο Στρατος και στον ατυχο νεο εδειξε το κακο του προσωπο.


    Και για να κλεισουμε, ο στρατος, οι εφοριες, οι πολεοδομιες και οτι αντιμετωπιζουμε με το που περναμε την πορτα του σπιτιου μας ή ακομη και του δωματιου μας ειναι η κοινωνια που την αποτελουμε εμεις. Οι αξιωματικοι του ατυχου νεου ειναι οι δικοι μας συνανθρωποι-φιλοι-συγγενεις ειμαστε ΕΜΕΙΣ και εχουν-εχουμε ευθυνη στο βαθμο που δειχνουν0δειχνουμε αδιαφορια στο συνανθρωπο μας.


    Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο να αλλαζουν Παντα οι αλλοι χωρις να θελουμε εμεις να κανουμε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναφέρει, επικαλούμενο τις εντάσεις στη χώρα την ώρα που τα μέτρα λιτότητας… εκπυρσοκροτούν «Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου».

    ΣΕ σπιραλ θανάτου
    με Υπουργείο Θανάτου.
    Με την Μαριλίζα ..ΘΑΝΑΤΟ
    και την ΦΩΦΩ ..ΧΑΡΟ.

    ΠΑΣΟΚ: ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
    ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.....
    ηλίθιε που μας ψηφίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνήθως εάν δεν έχεις βίσμα ή σακάτης θα γυρίσεις λόγω της μεγάλης ανευθυνότητας των αξιωματικών ή πεθαμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση