Του Δημήτριου Αγαμ.. Θεοδοσιάδη ( Πολιτικού Μηχανικού, Ass.Prof. Τ.Η. DARMSTADT, Ειδικού Εδαφομηχανικού ) Θα ξαναγράψω και εδώ για να θυμ...
(Πολιτικού Μηχανικού, Ass.Prof. Τ.Η. DARMSTADT, Ειδικού Εδαφομηχανικού)
Θα ξαναγράψω και εδώ για να θυμίσω την Ευρώπη που ήθελαν τότε οι αείμνηστοι ιδρυτές της.Και φυσικά γαι να ούμε εμείς οι μεταγενόμενοι, πώ την καταντήσαμε...
Δεν θυμάμαι την ακριβή χρονολογία αλλά ήταν τότε που στην Προεδρία της τότε ΕΟΚ βρίσκονταν το Λουξεμβούργο και είχε αρχίσει η διαδικασία για την συγγραφή των άρθρων του πρώτου ευρωπαϊκού συντάγματος. Τότε βρίσκονταν στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης και σε κάποιο βασικόΥπουργείο ο Έβερτ.
Κάποια μέρα ο Έβερτ επικοινωνεί με τον Πρόεδρο του Λουξεμβούργου με την παράκληση να ταυτισθούν τα προς ανατολάς σύνορα της Ευρώπης με αυτά της χώρας μας και φυσικά να φαίνονται στον χάρτη της επικράτειας της ΕΟΚ. Ο λόγος βέβαια αυτονόητος. Η Ευρώπη να μετατραπεί σε κράτος ανάλογο με αυτό των ΗΠΑ, δηλαδή ΗΠΕ με ενιαία υπόσταση σε διοίκηση, πολιτική και σύνορα για να ησυχάσει κάποτε και η χώρα μας και να μην χρειάζεται να πληρώνει με ατέλειωτα δάνεια τις βιομηχανίες των ΗΠΑ, που παράγουν όπλα για να εξασφαλίζουμε τους Έλληνες από τους γείτονες που θέλουν μια το Αιγαίο, μια την Θράκη και μια την Γαύδο και το Γαϊδουρονήσι.Δύο μέρες μετά απήντησε ο Πρόεδρος του Λουξεμβούργου:
"Αγαπητέ κ. Έβερτ,
Είναι περισσότερο από αυτονόητη η σύμπτωση των προς ανατολάς συνόρων Ευρώπης και Ελλάδος, διότι είναι αδιανόητο στην προσπάθεια που κάνουμε να περιλάβουμε στο πρώτο άρθρο και φυσικά ούτε και στα επόμενα ότι το παρόν σύνταγμα θα ισχύει για δύο επικράτειες!"
Ήταν μία σπουδαία στιγμή για την τότε κυβέρνηση και για την Ελλάδα. Μόνο που διήρκεσε ΜΟΝΟ 121 λεπτά της ώρας. Γιατί αμέσως μετά ακούσαμε στγην Ευρώπη την υπερατλαντική «υμβουλή και πραγγελία».
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την ανατολική περιοχή της Μεσογείου!
Από τότε και μέχρι σήμερα μπορεί να γράφουμε και να λέμε για την Ε.Ε., αλλά δεν παύει να έχει ισχύ μηδενικού χωρίς σύνταγμα και κάποια ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.
Εδώ βρίσκεται και η ειδοποιός διαφορά. Η Καλιφόρνια βρέθηκε στην αρχή της κρίσης στην ίδια και χειρότερη θέση με την Ελλάδα. Μέσα σε τρείς μέρες η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ έλυσε το οικονομικό πρόβλημα και η ιστορία δέν εμφανίσθηκε ούτε στα μικρά γράμματα των εφημερίδων. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που δεν την εξέθεσε κατ'εξοργιστικόν και προδοτικόιν τρόπο μόνο ό άρτι εκ-λεγείς μετανάστης Πρωθυπουργός της, αλλά δυστυχώς ( και χάριν αλληλεγγύης) και η Ε.Ε., σεβόμενη τις εντολές του Δ.Ν.Τ. που επρόκειτο να φέρει και έφερε αυτός ο ανεκδιήγητος Πρωθυπουργός στην Ελλάδα, που τραβάει σήμερα τον ανήφορο με τον ελληνικό λαό εξοργιζόμενο όχι μόνο απο τα μέτρα που του επιβάλλονται, αλλά αφ'ενός απο το κουκούλωμα όλων των κλεφτών του δημοσίου χρήματος και αφ'ετέρου απο την στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στα ζόρια του λαού, που δέν αφήνει νησί για νησί για προκλητικές διακοπές προκειμένου να δείξει το μαγιοφορεμένο του μπόϊ και ίσως συμβολικά και εκεί, όπου γάφει όλα τα ποβλήματα που δέν τον απασχολούν. Και άς βεβαιώνει η εικόνα περι του αντιθέτου. Το περιεχόμενο είναι πολύ μικρό για όσα νομίζει ότι, αντιλαμβάνεται, καταλαβαίνει και γράφει ...
«Χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που έβγαλε η δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Γιούροστατ) δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στους πιο άγριους εφιάλτες της η κυβέρνηση Παπανδρέου.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Κακή» κρίνει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το… 98% (!) των ερωτηθέντων.
«Κακή» κρίνει την κατάσταση της αγοράς εργασίας το… 99%!
Μάλιστα, το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερεύσει και μόνο το 8% ότι θα βελτιωθεί.
«Πάμε άθλια και θα πάμε ακόμη χειρότερα», είναι δηλαδή η γνώμη της παμψηφίας του ελληνικού λαού. Ενας λαός σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα.
Κανείς δεν πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε καλύτερες μέρες…
Κι όμως δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που οι Ελληνες επανέφεραν θριαμβευτικά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, προσδοκώντας ένα πολύ καλύτερο μέλλον από το μελαγχολικό παρόν που τους είχε επιβάλει η κυβέρνηση Καραμανλή.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου διέψευσε όμως οικτρά τις προσδοκίες και τις ελπίδες όχι μόνο των ψηφοφόρων της, αλλά όλων των Ελλήνων.
Ποιον εκπροσωπεί άραγε η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου από τη στιγμή που φτάσαμε στο σημείο να την καταγγέλλουν μέχρι και οι έμποροι και οι βιομήχανοι του ΕΒΕΑ; Εναντίον του Μνημονίου έχουν ήδη ταχθεί και οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία εκτιμά ότι περίπου 175.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν τους επόμενους μήνες. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι φυσικά έξαλλοι κατά του Μνημονίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤραπεζίτες και ΣΕΒ είναι πλέον οι τελευταίοι υποστηρικτές της πολιτικής της κυβέρνησης που εδράζεται στο διαβόητο μνημόνιο. Αυτές οι ολιγομελείς κοινωνικές ομάδες έχουν βεβαίως εξαιρετική οικονομική ισχύ. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο ότι επαρκούν για να στηρίξουν μια κυβέρνηση που έχει στρέψει εναντίον της οικονομικής πολιτικής της όλα τα κοινωνικά στρώματα, τα οποία πλέον στρέφονται τώρα μαζικά και εναντίον της ΕΕ. Πολύ φυσιολογικό, καθώς οι Ελληνες είδαν με δυσάρεστη έκπληξη πόσο εχθρικά και περιφρονητικά συμπεριφέρθηκαν εναντίον της χώρας μας οι Ευρωπαίοι.
Καταρρέει το κύρος της ΕΕ στη συνείδηση των Ελλήνων. Καταποντίστηκε από το 61% στο 44% (!) μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο, βάσει της δημοσκόπησης της Γιούροστατ, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «καλό πράγμα» τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η δημοσκόπηση έγινε τον Μάιο, πριν αρχίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να εξαγγέλλει τα αντιλαϊκά μέτρα που ξεσήκωσαν τους πάντες.