GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει η κυβερνητική ανακοίνωση για την παραίτηση Σιούτη..

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχετικά με το θέμα της Γλ. Σιούτη και την παραίτηση από τη θέση τ...

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχετικά με το θέμα της Γλ. Σιούτη και την παραίτηση από τη θέση της νομικής συμβούλου του κ. Παπανδρέου, έχει ως εξής:
Σχετικά με τις αναφορές ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης στην πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών στις υπηρεσίες του γραφείου του Πρωθυπουργού, τα ονόματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας, η αλήθεια έχει ως έξης:
- Πράγματι προτάθηκε από την νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την...
 υποστήριξη του γραφείου της. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή.
- Παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου.
- Η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κα Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης.
Με αφορμή την υπόθεση αυτή και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
- Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.
- Από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.
Είναι σαφές ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης.
Τέλος, σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.
Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης.
Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

9 σχόλια

  1. ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΜΑΞΙΜΟΥ,ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΣΑΝ-ΓΑΠ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ

    ΚΑΚΩΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Εχει τρελλανει κοσμο η προσεγγιση Παναγιωτακοπουλου - Δρ Κουτσουκου

    για να ξυπνησει το Πασοκ
    και να παει καλα και η Κυβερνηση και το Πασοκ!

    Το Πασοκ ειναι ενωμενο
    αλλα αυτοι που τωρα ειναι Υπουργοι να ανοιγουν και την πορτα και σε αυτους που τους ψηφισαν!!

    Το Πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο, ειπε ο δρ Κουτσουκος πριν λιγο στην Μηλιωνη και ησυχασαν πολλοι!!

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΒΟΥΛΗ

    ΜΗ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΕΝΕΤΕ
    Ή ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΥΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ

    ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ

    ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τέλος είναι κοντα.
    Κ. Πάγκαλε εκτός από πολιτικές έχετε και πονικές ευθύνες. Το στρατοδικείο σας περιμένει από την υπόθεση Οτσαλαν..

    Υστερα απο ...ΤΑ ΞΕΚΙΤΙΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΥΣΕΛ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ (που φαντάζομαι ειναι μόνο η κορυφή του παγωβουνου απο ότι συμβαίνει και δε μαθαίνουμε) πραγματικά δε ξέρω…
    Σίγουρα ποτέ δε πίστεψα οτι το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ ειναι οι σωτήρες.. αλλά δε πίστεψα οτι μπορέι να ειναι τόσο ανόητοι (έστω και για επικοινωνιακούς λόγους)
    και να κάνουν τέτοια πράγματα.

    Η ανικάνότητα, ή κομματίλα (γκουχ γκουχ ξανα..) ή μέγιστη βλακέια… οτι και να είναι, δείνει πόσο μικροί ειναι και αυτοι…
    Αντε, να δούμε.. τουλάχιστον την απαγόρευση για το κάπνισμα θα καταφέρουν να την εφαρμόσουν?


    Το GAP γνώρισε τον νεαρό, καθώς λέγεται, στον ιστιοπλοϊκό.
    χιχιχιχιχιχιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - Παιδιά είναι κόντρα από τη μια πλευρά του επικοινωνιακού παρακράτους Αναστασιάδη και από την άλλη του Παπανδρέου που “δε χρωστάει”.
    Απλώς ρίχνουν στο Γιωργάκη μερικές σφαλιαρίτσες για να θυμάται ποιός κυβερνάει αυτό τον τόπο.

    -Εκτος απο τον Χριστοφορακο,νομικη του συμβουλος οταν ειχε αρχισει ηδη η φασαρια για την Ζημενς,ηταν και η νομικη συμβουλος μαζι με τον Παμπουκη,της COSCO,πριν την ελευση της εθνοσωτηριου,
    Αυτη διαπραγματευτηκε τις συμφωνιες εκ μερους των κινεζων.
    Αντε να παιρνουν σειρα και οι αλλοι το πλοιο βουλιαζει,
    φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. " Σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου”

    ….βρε μας έκανε την χάρη!
    ….για την ψυχή της μάνας του προσφέρεται αφιλοκερδώς ;
    .. ή για την ψωλή του νεαρού πασόκου, τον χαβά ;

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ..
    θα τον βλέπει κρυφά.
    Ή ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ 42.000 ΕΥΡΩ ΜΠΟΥΛΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " Σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου”

    ….βρε μας έκανε την χάρη!
    ….για την ψυχή της μάνας του προσφέρεται αφιλοκερδώς ;
    .. ή για την ψωλή του νεαρού πασόκου, τον χαβά ;

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ..
    θα τον βλέπει κρυφά.
    Ή ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ 42.000 ΕΥΡΩ ΜΠΟΥΛΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παντως καθε μέρα
    αυξάνεται ο κόσμος

    που συχαίνεται να μπει
    με πασοκο
    ακόμα και σε ανσασέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *