GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρήκαν μικρόβια που «καταπίνουν» πετρέλαιο...

Από το http://www.milamouprasina.gr/    Επιστημονική ομάδα η οποία πραγματοποιεί έρευνες στον Κόλπο του Μεξικού για να διαπιστώσει το εύρο...

Από το http://www.milamouprasina.gr/  
Επιστημονική ομάδα η οποία πραγματοποιεί έρευνες στον Κόλπο του Μεξικού για να διαπιστώσει το εύρος της οικολογικής καταστροφής που έχει συντελεσθεί λόγω της τεράστιας διαρροής πετρελαίου μετά τη βύθιση εξέδρας άντλησης ανακάλυψε ότι κάποια μικρόβια «καταπίνουν» το πετρέλαιο.
Πρόκειται για ένα είδος θαλάσσιων μικροβίων το οποίο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας και εντελώς ξαφνικά οι πληθυσμοί του άρχισαν να πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα συγκεκριμένα μικρόβια έχουν την ικανότητα να απορροφούν το πετρέλαιο.
Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Βerkeley, οι...
 οποίοι διαπίστωσαν μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα μικρόβια απορροφούν το πετρέλαιο χωρίς να χρειάζεται κατά τη διαδικασία να αφαιρούν ταυτόχρονα από το νερό οξυγόνο που είναι πολύτιμο για τη ζωή στα θαλάσσια οικοσυστήματα. Αυτό το νέο είδος μικροβίων ζει και ακμάζει σε βάθη όπου η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή και δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μικρόβια αυτά έχουν ήδη καθαρίσει τις συγκεντρώσεις πετρελαίου που είχαν δημιουργηθεί πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα βακτήρια ζούσαν σε περιοχές όπου υπήρχε συχνή διαρροή πετρελαίου είτε από γεωτρήσεις είτε από πλοία και στην πορεία του χρόνου προσαρμόστηκαν και όχι μόνο κατάφεραν να επιβιώνουν ερχόμενα σε επαφή με το πετρέλαιο, αλλά και να το «καταναλώνουν».

5 σχόλια

  1. Αυτά δεν είναι τίποτα, δεν χρειάζονται.
    Αν βρεθούν μικρόβια που εξοντώνουν τίμιους πολίτες και δεν πειράζουν τους κλέφτες ... τότε ναί το συζητάμε.
    Μόνο πολιτική συνεργασία το έχει καταφέρνει μέχρι σήμερα αυτό, αν το αναλάβει και ένα μικρόβιο θα ήταν πολύ καλύτερα.
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Η ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ.ΝΤΡΟΠΗ .Η ΚΟΤΤΑ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΙΜΑΡΕΤΕ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΔΙΚΕ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ Η ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΛΑ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΔΕΝ ΓΕΡΝΑ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MIA AKOMA MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MHN MOY ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΝΕ
    ΚΑΙ NIKOS PAPANDREOY
    Ή
    ΧΑΡΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βακτήρια πού τρέφονται καί πολλα-
    πλασιάζονται μέ τό πετρέλαιο,χρησι-
    μοποιούνται από τό 1970 για τόν
    καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *