GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας διαφορετικός "εξ ανατολών" κίνδυνος...

Tου Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Για χρόνια στην ελληνική δημόσια ζωή κυριαρχούσε ο κίνδυνος εξ Ανατολών. Κι αυτός...

Tου Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/
Για χρόνια στην ελληνική δημόσια ζωή κυριαρχούσε ο κίνδυνος εξ Ανατολών. Κι αυτός αφορούσε βέβαια στην Τουρκία των στρατηγών. Των κληρονόμων δηλ. της Κεμαλικής παρακαταθήκης. Η Τουρκία που μας απειλούσε ήταν η χώρα που για  δεκαετίες συρρικνωνόταν και που είχε υιοθετήσει σαν στρατηγικό αξίωμα την πρόκληση εντάσεων εκτός των συνόρων της ώστε να μην χρειασθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον αμφισβητήσεις των εθνικών της εδαφών. Το γεγονός και μόνο πως από τις αρχές περίπου του 20ου αιώνα η χώρα μας, όπως και άλλες περιοχές των Βαλκανίων και της Εγγύς Ανατολής, διεύρυναν τα εθνικά τους εδάφη ενώ η Τουρκία - σαν διάδοχος των Οθωμανών - περιόριζε τα δικά της αποτελούσε απόδειξη όλων των παραπάνω. Μια τέτοια Τουρκία μοναχά η ευρωπαική προοπτική θα μπορούσε να...
 θέσει υπό έλεγχο. Διότι και την όποια της ανασφάλεια θα διασκέδαζε και τους θεσμούς της θα εκσυγχρόνιζε. Με την υπαγωγή τους στην λογική μιάς δυτικο-ευρωπαικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Η Τουρκία που τώρα έχουμε απέναντί μας δείχνει να είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Με άλλους προσανατολισμούς, ριζοσπαστικές επιδιώξεις και μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς. Στόχος των νέων ηγητόρων της Αγκυρας φαίνεται να είναι μια νέο-οθωμανική προοπτική. Με την ισλαμική σημαία να κυματίζει στην πλώρη της πολιτικο-κοινωνικής της κιβωτού. Κι' αυτός επερχόμενος βίαιος κυματισμός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με την μικροσκοπική ασπίδα της ευρωπαικής προοπτικής. Διότι η Ευρώπη δεν είναι παρά υποσημείωση πλέον στις εθνικές επιδιώξεις της Αγκυρας. Πρώτιστος στόχος είναι η ηγεμονία στην περιοχή. Με όχημα έναν ξαναγεννημένο παν-ισλαμισμό.
Τα χαιδέματα με το Ιράν, οι συνεννοήσεις με την Χαμάς, η καταδίκη του Ισραήλ και η επιδίωξη να επανακτήσει η Κων/πολη την αίγλη του Σουνιτικού Σουλτανάτου δείχνει μια Τουρκία με άλλες επιδιώξεις και διαφορετικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς. Η εξέλιξη αυτή εξηγεί και κάποια φαινόμενα που δεν ήσαν εύκολο να διερμηνευτούν. Γιατί η Τουρκία ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση μουσουλμάνων της Ανατολής προς την Δύση, μέσω των ελληνικών εδαφών. Για ποιο λόγο έγιναν κινήσεις υποχωρήσεων προκειμένου κάποιο πλειοψηφικά Τουρκικό κομμάτι να εξασφαλίσει την ένταξή του στην ΕΕ (η Βόρεια Κύπρος). Γιατί σχεδιάσθηκαν κι' εκτελέσθηκαν κινήσεις ρήξης με το Ισραήλ ώστε η Τουρκική ηγεσία να αποκτήσει πιστοποιητικά bona fides με τους μουσουλμάνους των Αραβικών χωρών. Και τόσα άλλα.
Σε μια μελλοντική προοπτική ισλαμοποίησης της Ευρώπης είναι φανερό πως η Τουρκία θα ήθελε να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ιππου. Και η Ελλάδα, όπως και παλαιότερα στην ιστορία της, έχει τον ελάχιστα ζηλευτό ρόλο του πρώτου αναχώματος. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την οργανωμένη εισβολή του ακραίου Ισλάμ σε μια ανεκτική κι' ακόμη ανύποπτη Δύση. Δεν είναι τυχαία τα εμπόδια που βρίσκει η Τουρκία στην προσπάθειά της να εισχωρήσει σε χώρες με Τούρκικες ρίζες στην γλώσσα τους και με ισλαμικούς κυρίως πληθυσμούς. Το Καζακστάν όμως και το Ουζμπεκιστάν είναι δεδομένο πως βλέπουν τους κινδύνους και κλείνουν τις κεκρόπορτες. Η Βρετανία όμως από την άλλη μεριά, με πολλούς να αποκαλούν πλέον την πρωτεύουσά της Λονδονιστάν λόγω της ανεξέλεγκτης στην ουσία διασποράς εκεί του ακραίου Ισλάμ, επιχειρεί να κολακεύσει την Τουρκία και να της ανοίξει τις θύρες της Ευρώπης.
Για την Ελλάδα το ζήτημα είναι ακραία επιτακτικό. Κι οφείλουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Και για την εξωτερική μας πολιτική. Αλλά και για τις εσωτερικές μας επιλογές. Καμία ανοχή κατ' αρχήν στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες. Οι μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται και συνιστούν ανατρεπτικό κίνδυνο της κοινωνικής συνοχής. Κάθε παράνομη είσοδος στην χώρα οφείλει να θεωρείται αδίκημα. Κι' όσοι τρίτοι το σχολιάζουν αρνητικά (Διεθνής Αμνηστία, Ευρωπαικές χώρες) ας κληθούν να αναλάβουν το κόστος της συντήρησής τους και την προώθησή τους στις δικές τους χώρες. Ανέξοδες παρατηρήσεις δεν χρειαζόμαστε άλλες.
Το κυριότερο όμως είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η Τουρκία αποτελεί συνειδητό εργαλείο προώθησης του ακραίου Ισλάμ προς την Δύση. Πάνω σ' αυτή την στρατηγική αντίληψη θα πρέπει εφ εξής να οικοδομήσουμε τις πολιτικές μας. Και απέναντι στον εξ Ανατολών γείτονά μας, αλλά και προς τους ευρωπαίους και αμερικανούς συμμάχους μας.

15 σχόλια

  1. ζω στην Κύπρο,είμαι δημοσιογράφος και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ.Ανδριανόπουλο πως η Τουρκία σήμερα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους δυτικοευρωπαίους.από τα κατεχόμενα οι Τούρκοι διακινούν χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους προς τις ελεύθερες περιοχές.μόλις αυτοί φτάνουν εκεί δηλώνουν πολιτικοί πρόσφυγες με αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία να τους παρέχει τεράστιες οικονομικές χορηγήσεις.οι μουσουλμάνοι ακραίοι και απαιτητικοί έχουν καταντήσει μάστιγα που ορισμένοι αριστεριστές και δήθεν υποστηριχτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δε θέλουν να την αντιληφθούν-για δικούς τους λόγους.οι αντιδράσεις όμως στην Λάρνακα κυρίως, έχουν αρχίσει.το χειρότερο είναι πως ελληνοκύπριοι μεγαλοδικηγόροι βοηθούν αυτή την κατάσταση.και όπως λέγεται μερικοί από αυτούς είναι και μέλη της Βουλής. η αστυνομία έχει σηκώσει τα χέρια και προειδοποιεί συνεχεια.αλλά οι προειδοποιήσεις εξαφανίζονται ως δια μαγείας.και η μουσουλμανοποίηση της Κύπρου προχωρά με αμείωτο ρυθμό.ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΦΙΛΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθε χωρα εχει τις στρατηγικες της. Καθε χωρα; Εμεις πχ τι στρατηγικη εχομε;
    Το μεγαλο προβλημα σ'αυτην την χωρα ειναι ο λαος της, ο οποιος, μεθοδευμενα φυσικα, μεταμορφωθηκε σε ενα λαο γυφτων, οχι οτι εχω τιποτα με τους ανθρωπους, απλα τους σιχαινομαι.
    Γιναμε ανθρωποι σκατα, αμορφωτοι, τεμπεληδες, συνεχως απιτητικοι, ακαματηδες, λαμογια. Θα μου πεις ολοι, φυσικα οχι ολοι αλλα το 90% τετοιοι ειμαστε. Η "κυβερνηση" που εχομε, ειναι ακριβως αυτο που ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΙΟ ΚΩΜΙΚΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ
    "Και απέναντι στον εξ Ανατολών γείτονά μας, αλλά και προς τους ευρωπαίους και αμερικανούς συμμάχους μας."


    ΤΙ ΣΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ,ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΤΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.



    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΣΚΑΛΕΥΟΥΜΕ , ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ,ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ.


    ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


    ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ "ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ" Η ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ
    "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ";


    ΚΑΚΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν ο κος Ανδριανόπουλος δεν ασχολείται με οικονομικά θέματα, που από τη φύση τους ενέχουν διαφορετικά-ταξικά συμφέροντα, άρα και υποκειμενισμό, τότε παράγει δημιουργική πολιτική σκέψη. Δύσκολα θα διαφωνούσε κανείς μαζί του, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

    Αλέξανδρος Π{ισατοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΒΟΥΒΑΛΑ ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ ....ΑΠΕΙΡΟΙ ΜΗΔΙΣΑΝΤΕΣ,ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΤΙΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΟΛΑΒΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ...ΚΡΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 30 Αυγ 2010 9:59:00 π.μ.


    Η ΑΒΑΝΤΑ
    ΤΗΣ ΑΒΑΝΤΑΣ

    ..........

    κ.ο.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aντε και γαμησου κωλομαγουλε παντοξεριτη βολεμενε . Τι εχεις κανει στην πολιτικη σου καριερα . Ποσα κομματα εχεις αλλαξει μεχρι σημερα και τι εχεις πετυχει μεχρι σημερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ Ανδριανοπουλε
    Ειναι απο τις λιγες φορες που σε αρθρο σας θα συμφωνησω μαζι σας και αυτο γιατι επιτελους αρχιζετε να βλεπετε τα πραγματα ως ΕΛΛΗΝΑΣ και οχι σαν εκπροσωπος του global goverment ειδικα σε θεματα οικονομιας.
    Πραγματι η στρατηγικη της Τουρκιας στην εξωτερικη πολιτικη τα τελευταια χρονια εχει στραφει στον πανισλαμισμο ανοιγωντας πορτες με κρατη που ως προτεινως η σταση της ηταν ουδετερη εως αδιαφορη και προσανατολισμενη στην Αμερικη και Ευρωπη.
    Το τι κανει η Τουρκια δεν μας ενδιαφερει εκεινο που μας ενδιαφερει ειναι αν αυτος ο σχεδιασμος θιγει δικα μας κυριαρχικα δικαιωματα η εθνικα.
    Εδω αρχιζει το προβλημα το δικο μας με τους μειοδοτες πολιτικους που διαθετουμε. Εκτος απο αυτους εχουμε και ανθρωπους καθηγητες που προσπαθουν να περασουν μια διεθνοποιημενη ιστορια στα παιδια απαλλασοντας την γειτονα χωρα απο τα κακουργηματα και τις γενοκτονιες που διεπραξε σε λαους στην περιοχη.
    Τι μπορει να περιμενει κανεις απο μια καθηγητρια που μιλαει για τουριστικη συναθροιση στην παραλια της Σμυρνης τις ημερες των διωγμων ,δολοφονιων και της μεγαλης φυγης απο τους τσετες του Κεμαλ.
    Αν ζουσε ο συγχωρεμενος ο παπους μου σιγουρα θα της εκοβε το κεφαλι οπως οι τσετες καβαλα στα αλογα εκοψαν το κεφαλι του αδερφου του που δεν προλαβε να ανεβει στο καραβι και ο παπους μου εβλεπε την σκηνη πιασμενος στην αλυσιδα της αγκυρας του πλοιου της ΑΤΑΝΤΕ. Ηταν μολις 16 χρονων!!!!
    Οσο κυλαει αιμα Ελληνικο στις φλεβες μας αυτη η χωρα παντα θα ειναι εχθρος ..μισητος εχθρος.Τουρκος και καλος δεν υπαρχει!!!!καλος Τουρκος μονο ο νεκρος Τουρκος οπως μας ελεγαν στις καταδρομες.
    Επανερχομενος στο αρθρο σας συμφωνω απολυτα για τον ελεγχο της λαθρομεταναστευσης εξ Ανατολων.
    Ας μην ειμαστε και τοσο ανθρωπιστες οι Ιταλοι τους βουλιαζουν μαζι με το πλοιο που τους μεταφερει.
    Καθε Ισλαμιστης που κατορθωνει να μεινει στην πατριδα μας ειναι ενα μελλοντικο αγκαθι για τον τοπο. Οποιοι τους αγαπουν πολυ ας φυγουν και αυτοι απο εδω και να πανε μαζι τους στις πατριδες τους να τους κανουν παρεα.
    Αυτα τα διεθνιστουλικα μυαλα γεμισαν τον τοπο κοντα στα 2000000 αλλοδαπους σε μια χωρα που σημερα δεν μπορει να θρεψει τον εαυτο τους στην καταντια που την οδηγησαν οι δοσιλογοι πολιτικοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕ ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ/ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Ο ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ,ΔΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ/ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ..
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΤΑΥΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Α.ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ/ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ!!


    ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΡΕ.

    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τωρα τον επιασε το αγχος τον Ανδριανοπουλο για τους Μουσουλμανους?
    Ή μηπως τωρα του ειπαν οι Εβραιοι να μιλησει για να σταματησουν οι αντιδρασεις στη συμμαχια με το Ισραηλ?
    Ασχετως αν αυτα πολυ λεει ειναι σωστα (που εν μερει ειναι), εχει χασει την εμπιστοσυνη του κοσμου προ πολλου και ο ρολος του ως φερεφωνο του Ισραηλινο-Αμερικανικου λομπυ ειναι φανερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @30 Αυγ 2010 7:24:00 μ.μ.
    Σωστόοος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για άλλη μια φορά συμφωνώ και επαυξάνω με τις επισημάνσεις του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Και διαφωνώ σφόδρα με τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη ότι οι όποιες αναλύσεις του Ανδρέα, ενέχουν το στοιχείο του υποκειμενισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *