GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε "σπιράλ θανάτου" η Ελλάδα...

Από το http://apneagr.blogspot.com/ Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναφέρει, επικαλούμενο τις εντάσεις στη χώρα την ώρα πο...

Από το http://apneagr.blogspot.com/
Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναφέρει, επικαλούμενο τις εντάσεις στη χώρα την ώρα που τα μέτρα λιτότητας… εκπυρσοκροτούν «Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου».
«Τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα διόρθωναν τα προβλήματα της Ελλάδας, λαβώνουν την εγχώρια οικονομία. Τα καταστήματα κλείνουν, τα φορολογικά έσοδα υποχωρούν και το ποσοστό ανεργίας έχει αναρριχηθεί στο ασύλληπτο 70% σε ορισμένες περιοχές. Οι απογοητευμένοι εργαζόμενοι απειλούν με...
 νέες απεργίες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Τα δυσμενή προγνωστικά γίνονται παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Αθήνας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά –το σχεδόν απίστευτο- 39,7% αλλά και σε περιορισμό των κυβερνητικών δαπανών κατά 10%, ποσοστό που υπερβαίνει τις απαιτήσεις των Ε.Ε. και ΔΝΤ, σημειώνει η... Der Spiegel.
«Το πρόβλημα είναι ότι στο μεταξύ, τα μέτρα της κυβέρνησης επηρέασαν κάθε πτυχή της ελληνικής οικονομίας.
Η αγοραστική δύναμη συρρικνώνεται, η κατανάλωση κάνει βουτιά, ενώ χρεοκοπίες και άνεργοι βρίσκονται σε αυξητική τροχιά. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 1,5% στο β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Τα φορολογικά έσοδα, που χρειάζεται απεγνωσμένα η χώρα για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της, υποχωρούν. Ένα μίγμα φόβου, απελπισίας και οργής επωάζεται στην ελληνική κοινωνία».
«Οι Έλληνες παραμένουν χρεοκοπημένοι και όλο και πιο θυμωμένοι. Το πρόγραμμα λιτότητας είχε σκοπό να επαναφέρει την οικονομική "υγεία", όμως το μόνο που πέτυχε ήταν να βυθίσει τη χώρα σε μια μεγάλη ύφεση, με τα ποσοστά ανεργίας να αγγίζουν ακόμη και το 70% σε κάποιες περιοχές. Περίπου το 1/5 των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας έχουν βάλει λουκέτο και καθώς η κατάσταση προβλέπεται να χειροτερέψει, οι αναλυτές φοβούνται μαζικές ταραχές. Όπως αναφέρει ένας καθηγητής ΑΕΙ στην ελληνική τηλεόραση, τον επόμενο μήνα προβλέπεται νέο κύμα απολύσεων που θα φέρει "ακραίες κοινωνικές συνέπειες".
Οι εξαγριωμένοι Έλληνες άρχισαν να μη πιστεύουν πια στα εργατικά και άλλα συνδικάτα, καθώς και στα πολιτικά κόμματα. "Αν μου πάρεις το ψωμί της οικογένειάς μου, θα σε ανατρέψω. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να το καταλάβει" λέει ένας άνεργος. "Και μη τυχόν μας χαρακτηρίσετε ως αναρχικούς όταν θα το κάνουμε. Είμαστε οικογενειάρχες και είμαστε απελπισμένοι". Και όπως δηλώνει κάποιος άλλος άνεργος: "Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το μεροκάματο. Μια φρατζόλα ψωμί είναι το μόνο κόμμα μου. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου. Δώστε μου εργασία, και εγώ θα πληρώνω τους φόρους που αναλογούν"».
Ότι δηλαδή σας γράφουμε τόσο καιρό το γράφουν και τα ξένα περιοδικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το γερμανικό περιοδικό γράφει ότι μόνο η Θεία παρέμβαση θα σώσει την ελληνική οικονομία.
Λέτε γι’ αυτό να συναντήθηκαν στην Πάρο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Γ. Παπανδρέου; Να τους ζήτησε άραγε ο πρωθυπουργός να μεσολαβήσει στον… Κύριο να μειώσει λίγο το χρέος της χώρας;

8 σχόλια

  1. Ειδηση

    Σγουρος Φωφη και δρ Κουτσουκος

    το τριδιμο συμπληρωνεται με δρ Κουτσουκο Αντιπεριφερειαρχη Αθηνων, τον ηγετη των εντιμων πρασινοφρουρων τον προστατη των υπερδανεισμενων τον ανθρωπο που γκρεμισε τη δεξια με τους μπλογκερ και ολους εσας!

    Μανος Πασοκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ σπιραλ θανάτου
    με Υπουργείο Θανάτου.
    Με την Μαριλίζα ..ΘΑΝΑΤΟ
    και την ΦΩΦΩ ..ΧΑΡΟ.

    ΠΑΣΟΚ: ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
    ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.....ηλίθιε
    που μας ψηφίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Spiral είναι το αποτέλεσμα όλων των αποτυχημένων συνταγών του ΔΝΤ. Θα ήταν θαύμα αν στην περίπτωση της Ελλάδας είχε διαφορετικά αποτελέσματα. Όμως, τίθεται το ερώτημα τι κάνουμε με αυτούς τους κατ επίφαση «σοσιαλιστές» οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ευδαιμονία των δανειστών/τοκογλύφων και στα παλιά τους υποδήματα ο Λαός. Η στάση αυτή της κλειστής ομάδας Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλου, Κατσέλη και των υπολοίπων μηδέ εξαιρουμένων των βουλευτών που ψήφισαν ως αρνιά, δηλώνει επιλογή και όχι ανάγκη. Η επίκληση της «ανάγκης» με το ψευτοδίλημμα «ή πηγαίναμε ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ ή πτωχεύαμε» έχει επαρκώς αναλυθεί και εξηγηθεί καταδεικνύοντας ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πολιτικές.
    Αντικειμενικά πλέον τίθενται για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα όχι μόνο πολιτικές ευθύνες (αυτές να τις βράσω) αλλά ποινικές. Και πολύ εύστοχα πριν λίγες μέρες επισημάνθηκε στους άφρονες ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα είναι το καλαμπούρι του 89 αλλά θα είναι ουσιαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθήνα
    Σε ξενοδοχείο της περιοχής Γουβών του Ηρακλείου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για ολιγοήμερες διακοπές.

    Ο πρωθυπουργός έφτασε αεροπορικώς αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο και αμέσως αναχώρησε για το ξενοδοχείο, όπου και κατέλυσε.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ! ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΦΕΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΦΑΠΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ?ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αθλιότητες των εισπρακτικών/ενημερωτικών εταιρειών συνεχίζονται...
    Ό κόσμος πρέπει να καταλάβει κάτι. Οι σημερινές συνθήκες ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να κάνουμε ως πολίτες ΠΑΥΣΗ πληρωμών προς τις τράπεζες, εφόσον κινδυνεύει η ατομική- οικογενειακή μας επιβίωση.
    Μόνο όσοι έχουν προσημειώσει ακίνητα και υπό τον φόβο κατασχέσεως πρέπει να είναι ενήμεροι. Το οποίο και πάλι το συζητάμε βάσει του νέου νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι τράπεζες έχουν σταματήσει να τροφοδοτούνε την αγορά με ρευστό. Εμείς γιατί να τις κάνουμε τη χάρη και να τις ενισχύουμε; ΑΜΕΣΗ παύση σε καταναλωτικά δάνεια- κάρτες κπ. Όσο για τις εισπρακτικές η λύση είναι πλέον γνωστή. Καμία απολύτως σημασία!! "Γαλλικά" και κλείσιμο!! Επίσης δεν υπάρχουν δικηγορικά γραφεία που ενοχλούν τηλεφωνικώς. Είναι οι γνωστές εισπρακτικές. Μία συζήτηση με ένα δικηγόρο θα σας διώξει το άγχος και θα σας γλυτώσει από περιττά χρήματα στις τράπεζες! Μην τους αφήνετε να σας ελέγχουν άλλο τη ζωή. Πάρτε την στα χέρια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ξενοι την πηραν χαμπαρι την δουλεια για το τι ερχεται τα μαλακισμενα που κυβερνανε εχουν παρει χαμπαρι το τι θα γινει; μαλλον οχι ...ευκαιρια να μαθουν η πρωτη σφαλιαρα να πεσει στην ΔΕΘ και καθε μερα στους δρομους μεχρι ο χαραμοφαης να ξεκουμπιστει το παλιοτομαρο το πουλημενο μαζι με τους τεντογιακαδες του ΔΝΤ και ολα τα πουσταρια που τους συνοδευουν.
    Ηρθε η ωρα να παρουν απαντηση για ολα τα μετρα που πηραν εις βαρος του λαου ενω ολοι οι υποδικοι φυγοδικοι πολιτικοι που κατεστρεψαν την χωρα κανουν διακοπες μαζι και ο πανηλιθιος πεοθυπουργος που εδω και δυο μηνες ειναι σε μονιμες διακοπες.Ας τον στειλουμε λοιπον μια και καλη σε μονιμες και εξω απο την Ελλαδα.
    Μην πληρωνετε κανενα πουστη να πανε να γαμηθουνε και να φερουν τα κλεμμενα να δημευσουν τις περιουσιες των πολιτικων που κατεκλεψαν τον τοπο να κοψουν τους μισθους τους απο την βουλη να νοιωσουν οπως νοιωθουν οι ανεργοι και υπερχρεωμενοι.
    Σταματηστε τους ειναι τομαρια επικινδυνα, εχουν ξεπουλησει και την κολοτρυπιδα τους . ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Ισοπεδωνουν τον τοπο με προσχημα την φοροδιαφυγη που τοσα χρονια τους ταιζαν οι μεγαλοσχημονες περνουν νομους εναντια στον λαο εξοντωτικους.Μιλουν γαι 90 -100 -150 απο καθε επαγγελμα που τελικα δεν κανουν τιποτε εναντιον τους την στιγμη που κομματιαζουν τους υπαλληλους συνταξιουχους εμπορους ελευθερους επαγγελματιες. Ειναι κοπριες πρεπει να αντισταθουμε στην λαιλαπα ειναι ξευτιλισμενοι κλεφτες που ζητανε τα ρεστα τωρα.
    Σκιστε τους ρε!!!!!Μη μασατε απο την κουλτουριαρα υπουργο με το δισακι στον ωμο παραμυθι ειναι, κορακια και αρπακτικα ειναι δουλοι των νταβατζηδων και τοκογλυφων που τους δινουν ευσημα οι λιγοι και τους φτυνουν οι πολλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι διακοπές ? Πάλι ?
    Εμείς ψηνόμαστε στον καύσωνα κι αυτός συνεχώς διακοπούλες ?
    Ε άντε ρε και στο @#*&!@#!!!

    Η κυβέρνηση της Ικαρίας, της Πάρου, της Σερίφου, της Ρόδου, του Πόρου και της Κρήτης.

    Η ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ,
    ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΣΧΕΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,
    ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,
    ΜΙΑ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ,
    ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ “ΔΟΥΛΕΥΕΙ”

    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ) ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ,ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ…

    Μετρά κανείς πόσες μέρες έχει κάνει διακοπές και πόσες είναι στο Μαξίμου ή είναι ταξιδάκια;

    Αν τα ίδια έκανε ο καραμανλής, θα τον είχαν σταυρώσει τα νταβατζοΜΜΕ, αλλά και οι νεοδημοκράτες θα έβγαιναν και θα έλεγαν για ανύπαρκτο πρωθυπουργό, κλίκες του μαξίμου, περιβάλλον που κάνει κακό στον καραμανλή, κ.α.
    Μετά θα γίνονταν εκλογές και το πασοκ θα κέρδιζε με 10 μον’αδες…

    Τώρα που τα κάνει ο ΓΑΠ τουμπεκί τα νταβατζοΜΜΕ, οι δε πασόκοι τον υμνούν καθημερινά και θα βγαίνουν πάλι να του λένε μαντινάδες.
    ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΠΟΥΤΑΝΟΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ είναι οι ΛΑΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση