Επισημοποιήθηκε η πολιτική ρήξη ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον πρόεδρο της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι κατά τη χθεσι...
Επισημοποιήθηκε η πολιτική ρήξη ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον πρόεδρο της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας».
Ο Τζανφράνκο Φίνι ετέθη εκτός κόμματος. Ύστερα από 17 χρόνια κοινής πολιτικής πορείας, οι δρόμοι των δύο πολιτικών χωρίζουν.Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε παρέμβασή του, την ερχόμενη Τρίτη, στη γερουσία της Ρώμης, αναμένεται να δηλώσει ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την πορεία της, αυτόνομα, χωρίς την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Παρατηρητές, όμως, τονίζουν ότι κανείς, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.
Στη Βουλή, πρόκειται να ακολουθήσουν τον Τζανφράνκο Φίνι, από 25 μέχρι 30 βουλευτές, οι οποίοι...
ετοιμάζονται να συγκροτήσουν αυτόνομη ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί και στη γερουσία, με πρωτοβουλία 13, πιθανότατα, γερουσιαστών.
Αυτό που περιμένουν να δουν οι αναλυτές, είναι αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να διατηρήσει την αυτοδυναμία της, κυρίως στη βουλή.Ο "Καβαλιέρε", διαβεβαιώνει τους συνεργάτες του ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να υπάρξει κυβερνητική κρίση και συνεχίζει τις επαφές με τους υποστηρικτές του Τζανφράνκο Φίνι, για να τους πείσει να μην εγκαταλείψουν το κόμμα.
Πάντως, ακόμη και αν ο Μπερλουσκόνι καταφέρει να διατηρήσει την αυτοδυναμία, δύσκολα, θα μπορέσει να εξαντλήσει τη νομοθετική περίοδο, που ολοκληρώνεται, κανονικά, την άνοιξη του 2013.
Δεν αποκλείεται, τονίζει ο ιταλικός Τύπος, να αποφασισθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Δεκέμβριο ή και την ερχόμενη άνοιξη, με μια σειρά ζητήματα να παραμένουν ανοικτά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Αστακός στην ενεργειακή ατζέντα Ελλάδας-ΗΠΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ.
Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI.
Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών(χωρών) φυσικού αερίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.
ΠΑΣΟΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικα οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι πολλοι!!
Αρα ποιοι φταινε για την καταρρευση του συστηματος?
Μηπως οι πολιτικοι τους παρελθοντος??
Απογραφτηκαν και οι υπαλληλοι της δηθεν "χεστας" που δολοφονησαν τον Γκιολια???
Τι ηθελε να δημισιευσει ο Γκιολιας και του εκλεισαν το στομα??
Συνεχεια στο αρθρο του δρ Κουτουκου στο πρεσσ
Πανος Πεσοκ