GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πτωχοί και ... μακάριοι τω πνεύματι!"...

...δηλώνει για την ηγεσία της ΝΔ, ο  Γ. Αναστασόπουλος πρώην Γενικός Γραμματέας και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη!...

...δηλώνει για την ηγεσία της ΝΔ, ο  Γ. Αναστασόπουλος πρώην Γενικός Γραμματέας και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη!

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Ομολογώ ότι δεν τον γνώριζα προσωπικά, δεν ήξερα ποιός ήταν και εκ τούτου δεν μπορούσα να συνδυάσω το όνομά του, την εικόνα του και το προφίλ του στο facebook με το πρότερο αξίωμά του.
 Συχνά, σχολιάζει κείμενά μου -όντας διαδικτυακός φίλος μου- συνήθως με το να αναρτά links από το blog "Ατίθασος" (http://atithasos.blogspot.com/) στο οποίο είναι ο μόνος που εμφανίζεται να αρθρογραφεί με πρωτογενές υλικό και επώνυμα. Επιπρόσθετα, στο συγκεκριμένο blog γίνονται αναδημοσιεύσεις από την φίλια εφημερίδα της Καθημερινής ή του ιστότοπου του κ. Χατζηδάκη. Συνεπώς, εύλογα κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι ίσως ο "Ατίθασος" είναι ο κ. Γιώργος Αναστασόπουλος. Το πόσο ατίθασος είναι ο κ. Αναστασόπουλος μπορεί να το διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας και...
 το διάλογο που έλαβε χώρα μεταξύ μας, όταν ανήρτησα στο προφίλ μου στο facebook ενημερωτικό κείμενο για την αναβολή των Συνδιασκέψεων της ΝΔ, λόγω αναμπουμπούλας (http://press-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_8981.html) στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Τεχνοκράτης ο ίδιος, δίχως να έχει καμιά σχέση με τον χώρο των Τηλεπικοινωνιών διετέλεσε γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, ενώ μεταφέρθηκε και στο Ανάπτυξης ως γενικός γραμματέας Βιομηχανίας. Πρόσωπο εμπιστοσύνης του τότε υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών και μετέπειτα υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, είναι και αυτός από την γενιά των 40ρηδων, ενώ σύμβουλος επικοινωνίας του ήταν ο κ. Ακρατόπουλος, κολλητός φίλος του κ. Χατζηδάκη.
Ο κ. Αναστασόπουλος –με σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Πολυτεχνείο Πατρών, ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Chadwick των ΗΠΑ, MSc στην Θεωρητική και Εφηρμοσμένη Μηχανική και Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ- έχει μια αξιοσημείωτη παρουσία στο χώρο της Πιστοποίησης Προσωπικού, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. Παγκόσμιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Προσωπικού IPC/IATCA και Πρόεδρος του Οργανισμού Πιστοποίησης Επαγγελματιών.
Παράλληλα, έχει εργαστεί τόσο ως Μέλος του Συμβουλίου Διαπίστευσης του ΟΗΕ για το πρωτοκόλλου του Κιότο, όσο και ως Εμπειρογνώμων – Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γενική Διεύθυνση ΙΒ, αποκτώντας πολύτιμη διεθνή εμπειρία. Όσον αφορά στην πολιτική του δράση, υπήρξε, μεταξύ άλλων, ενεργό μέλος φοιτητικής παράταξης, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Υποστήριξης του M. Δουκάκη στο Illinois των ΗΠΑ, όταν σπούδαζε εκεί.
Ο ίδιος ο κ. Αναστασόπουλος αρνείται την ιδιότητα του πολιτευτή στο διάλογο που ακολουθεί και μετά από αλλεπάλληλες κρούσεις παραδέχθηκε με διάθεση αστεϊσμού ότι διετέλεσε γενικός γραμματέας. Το πράγματι αξιόλογο βιογραφικό του, όμως, αποκαλύπτει ότι δεν ήταν μόνο αυτές οι φορές που έλαβε σημαίνουσα θέση, εκτός του ιδιωτικού τομέα, με πολιτική απόχρωση. Επιπρόσθετα, ενώ αρχικά φαίνεται να κατηγορεί τους "εραστές της εξουσίας", στη συνέχεια και αφού επισημάνθηκε η θέση που κατείχε, δεν αποποιείται -λεκτικά- των δικών του ευθυνών, καταδηλώνοντας για ακόμη μια φορά την υποκριτική στάση πολλών, που ενώ μετείχαν την περίοδο ακυβερνησίας Καραμανλή, τώρα κατηγορούν τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και γράφουν καυστικά για την κατάσταση της οικονομίας, όντας έξω από το χορό και ενώ πριν χόρευαν σε διονυσιακούς ρυθμούς και σε κατάσταση μέθης από την εξουσία, κατά την περίοδο (2007-2009) που φαίνεται να έχει στοιχίσει πολύ στον τόπο. Μετά, λοιπόν, από ένα περιπαικτικό κρυφτούλι, ο κ. Αναστασόπουλος δεν παραδέχθηκε μόνο τη θέση που κατείχε την περασμένη καταστροφική 2ετία, αλλά αλλαζονικά έδειξε να μην υπολογίζει την ηγεσία Σαμαρά. Μίλησε απαξιωτικά γι' αυτή δημόσια και δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν διαγραφεί από το κόμμα.
Αναρωτιέμαι πραγματικά, αν ο κ. Χατζηδάκης συμφωνεί με τα λεγόμενα του πολύ καλού του φίλου και θα ήθελα να μάθω τί θα πράξει τώρα ο πρώην υπουργός, μετά την αποχώρηση της κ. Μπακογιάννη και ενώ στο Μητσοτακέικο χρωστάει την όλη πολιτική του παρουσία. Εύχομαι να μην παρασύρεται από φίλους του που δημιουργούν ήδη group στο facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=146759053450&ref=nf) και παίρνουν τα μυαλά του αέρα, αφού πολλοί αυλικοί του ψιθυρίζουν ότι μπορεί να είναι αυτός ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Ποιάς ΝΔ θα μου πεις; Ποιός Χατζηδάκης θα σου απαντήσω.
Επιπρόσθετα, επανερχόμενος στις παρεμβάσεις του κ. Αναστασόπουλου, σε μετέπειτα κείμενό μου (http://press-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_8905.html) για τα "μαθήματα δημοκρατίας από τους επίδοξους μονάρχες", παρέθεσε άλλο κείμενό του (http://atithasos.blogspot.com/2010/05/blog-post_8194.html), στο οποίο ασκεί δριμύτατη κριτική στον κ. Σαμαρά για τις επιπτώσεις των "όχι" που έχει κατά καιρούς πει, με αφετηρία την διαγραφή της κ. Μπακογιάννη.
Εκ των παραπάνω, θεωρώ πιο έντιμο πολιτικά και πιο σωστό από αντρική σκοπιά, ο κ. Αναστασόπουλος και όλοι όσοι -συμπεριλαμβανομένου και εμού- διαφωνούν με τις επιλογές, τις στρατηγικές και την εν γένει πολιτική του κ. Σαμαρά, να καταθέσουν την κομματική τους ταυτότητα, καθώς το κόμμα τους έχει ήδη μεταλλαχθεί σε κάτι μη οικείο για τους ίδιους και για μένα τον ίδιο. Καταλαβαίνει, όμως, κανείς ότι ο κ. Σαμαράς δεν δύναται και δεν είναι λογικό να κάνει διαδικτυακό σαφάρι για να εντοπίσει τους διαφωνούντες μ' αυτόν και να τους διαγράψει, ούτε να ρωτά έναν έναν απ΄όσους είχαν σημαίνουσα θέση, για να εντοπίσει τις παραφωνίες.
Ακολουθεί ο διάλογος που εκθέτει τον κ. Αναστασόπουλο.

George Anastasopoulos:  Πτωχοί και... μακάριοι τω πνεύματι! http://atithasos.blogspot.com/2010/05/blog-post_7179.html

Διαδικτυακός φίλος μου:  "Και ζητούν και τα ρέστα από πάνω οι αναιδείς! Λόγος και έργα κίβδηλα, ανάξιοι εραστές μια εξουσίας που δεν γνωρίζουν οι μωροί πως ως άλλη μέδουσα εξοντώνει όποιον ανόητο τολμά να την κοιτάξει κατάματα! Πτωχοί και... μακάριοι τω πνεύματι!"Κύριε Αναστασόπουλε, με όλο το σεβασμό, όταν ήσασταν γενικός γραμματέας σε δυο από τα πιο κρίσιμα υπουργεία επί ΝΔ, δεν είδα πουθενά να διατρανώνετε τέτοιες αντιλήψεις...τώρα που είστε εκτός χορού είναι άκαιρο, άτοπο και κίβδηλο να ενστερνίζεστε και να διαδίδετε τέτοιες τοποθετήσεις...

George Anastasopoulos: Μα ποιός είπε πως εγώ εξαιρούμαι;

Antonis-Marios Papagiotis: Αυτό ομολογώ δεν το έχω ξαναδεί. Να είστε καυστικός και να περιλαμβάνεται και τον εαυτό σας. Διχασμένο μου μοιάζει κ. Γενικέ..

George Anastasopoulos:  Μα γιατί το λέτε; Απ'ότι καταλαβαίνω το ανωτέρω κείμενο αναφέρεται στην τωρινή ηγεσία της ΝΔ, παρ'όλα αυτά δεν μπορώ παρά να αποδεχθώ το μερίδιο ευθύνης που μου αντιστοιχεί για την σημερινή κατάσταση...

Antonis-Marios Papagiotis:
Συνεπώς, είστε μακάριος και πτωχός το πνεύματι..
Δεν θυμάμαι άλλον άνθρωπο να το παραδέχεται και μάλιστα πολιτευτή. Αλήθεια, αυτή η αποδοχή από μέρους σας, πιστεύετε είναι ικανή τώρα να καταστήσει την γραφή σας ικανή για την όποια διαβούλευση;

George Anastasopoulos:  Α. Δεν υπήρξα ουδέποτε πολιτευτής
Β. Το τι είναι το πνεύμα μου αυτό αξιολογείται εκ των πραξεών μου ή των τοποθετήσεων μου.
Στο συγκεκριμένο θέμα που πραγματεύεται το σχετικό κείμενο ουδέποτε στήριξα την χρεοκωπία της χώρας μου όπως έπραξαν με την ψήφο τους οι κκ Σαμαράς, Παπαρήγα και Τσίπρας, αρνούμενοι το πρόγραμμα στήριξης των 110 δισ ευρώ της ΕΕ/ΔΝΤ, την στιγμή που τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ ψήφιζαν την στήριξη της χώρας μας.
Γ. Από λογοπαίγνια και ευφυολογήματα γενικά τα πάω καλά αλλά επιτρέψτε μου να μην σας παρακολουθήσω :-)

Antonis-Marios Papagiotis: Δεν υπήρξατε ποτέ υποψήφιος ευρωβουλευτής ή βουλευτής?

George Anastasopoulos: Ποτέ...ούτε καν δημόσιος υπάλληλος...πάντα εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Antonis-Marios Papagiotis:  Tελικά, μάλλον είστε δισυπόστατος, αφού υπήρξατε Γενικός Γραμματέας και αν ενθυμούμαι καλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

George Anastasopoulos:  Με μπερδευέτε με τον κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο που υπήρξε Ευρωβουλευτής της ΝΔ (και πρώην διευθυντής της Μεσημβρινής). Εξαιρετικός χαρακτήρας από μια στόφα ατόμων που στην εποχή μας εκλείπουν.

Antonis-Marios Papagiotis:  Μέρος του ιδιωτικού τομέα, με το ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι τα κάτωθι;:
-Ministry of Developement
January 2009 - October 2009
State Secretary for Industry
-Ministry of transport & communications
October 2007 - January 2009
State Secretary for Communications

George Anastasopoulos:  Και μια που πιάσαμε την κουβεντούλα υπήρξα όντως ΓΓ για 2 μόνον χρόνια όχι γιατί είχα πολιτικές φιλοδοξίες αλλά διότι ένα παλιός καλός μου φίλος που έτυχε να γίνει υπουργός με κάλεσε να κάνουμε πράξη όσα πιστεύαμε από μικροί! Σε μια όχι τόσο καλή στιγμή (φάση φθοράς της ΝΔ) αλλά κάτι καταφέραμε...

Antonis-Marios Papagiotis:  Τί καταφέρατε;
Tην πώληση πχ της Ολυμπιακής με επωφελείς όρους για το δημόσιο;
Το ξεκαθάρισμα των εταιριών καθαρισμού που επί χρόνια λειτουργούν άναρχα με πολλά κέρδη;

George Anastasopoulos:
Νομίζω ότι η πώληση της Ολυμπιακής ήταν όντως μια σοβαρή επιτυχία. Επί 22 χρόνια το project αυτό αποτύγχανε...τα καταφέραμε σε 1 περίπου χρόνο. Οι όροι ήταν σαφέστατα επωφελείς για το δημόσιο, αλλά ιδιαίτερα προνομιακοί εως προκλητικοί επιτρέψτε μου να πω, για τους εργαζόμενους . Γενικά όμως ο φορολογούμενος πολίτης κερδισε και κερδίζει από αυτή την ιστορία.

George Anastasopoulos:  Ιδιαίτερα σημαντικό πιστεύω επίσης ότι ήταν το project του ΤΕΜΠΜΕ που υλοποιήσαμε στο ΥΠΑΝ τροφοδοτώντας σε 8 μήνες κατά το ξέσπασμα της κρίσης 60.000 ΜΜΕ επιχειρήσεις με δάνεια της τάξης των 6 δις ευρώ, χωρίς να επιβαρύνουμε το εθνιό μας έλλειμμα ή χρέος. Μόνο τα logisitcs του project να σκεφθείτε είναι πρωτοφανή για το δημόσιο (πλήθοε επιχειρήσεων, μέγεθος budget, μικρή περίοδος)
15 hours ago

Antonis-Marios Papagiotis: Είναι σύνηθες το όνομά σας και μου διέφευγαν τα μικρά ονόματα (πχ ο υποψήφιος βουλευτής ονομαζόταν Στάθης Αναστασόπουλος) ή οι συνωνυμίες.. Αρκεί η θέση του Γεν. Γραμ.
Τώρα αλήθεια θα αυτοδιαγραφείτε από τη ΝΔ, αφού εμφανώς δεν συμφωνείτε με τη νέα ηγεσία;

George Anastasopoulos:  Κοιτάξτε, έχω πολλές φορές διαφωνήσει με τις ηγεσίες της ΝΔ. Δεν αυτοδιαγράφομαι κάθε φορά, αλλά αυτό δεν μου στερεί το διακίωμα να σχολιάζω και να καυτηριάζω τα κακώς κείμενα...Δεν χρωστάω σε κανένα κερατά και δεν περιμένω τίποτα από κανένα...άρα είμαι ελεύθερος, τώρα αν θελουν να με διαγράψουν δικαίωμά τους.

3 σχόλια

  1. Ο Γονιδιακός ΗΛΙΘΙΟΣ και ΨΕΥΤΗΣ Παπανδρέου μαζί με την παρέα του υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού, αραδιάζοντας ένα σωρό ψέματα, για να μετατρέψει αμέσως μετά το πολίτευμα σε ολιγαρχικό και την κυβέρνηση του τόπου σε μια δικτατορία που αποφασίζει και πράττει ερήμην του λαού, επικαλούμενη μια άλλη λαϊκή εντολή που ποτέ δεν της εδόθη

    ΔΕΝ κυβερνά με τους βουλευτές.
    Κυβερνά με το ΔΝΤ και μια παρέα δικών τους.
    Και συνδικαλιστές δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ.
    Για τους συνδικαλιστές μία λέξη μόνο:ΤΟΜΑΡΙΑ!!!

    ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ = ΛΑΣΑΛΙΣΜΟΣ.
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.
    Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ.
    ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ;
    ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ;
    ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΛΕΡ;
    ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λίγα και σταράτα λόγια
    αυτο το πράγμα, ο Παπανδρέου....
    Άχρηστος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός.

    Άχρηστος και ανίκανος για πρωτοβουλίες Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Και άβουλος και… σιωπηλός ο λαός που του …αξίζουν αυτοι στην γωνία.

    Προσκυνημενοι “Ελληνες” πολιτικοι…
    οι τυψεις για τα εγκληματα κατα της πατριδας θα σας ακολουθουν..
    μεχρι να σμιξουν με το πεπρωμενο του Τσαουσεσκου…_________________

    δεν ειναι μακρυα αυτη η ωρα…
    ερχεται και θα ειναι αμειλικτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτείστε τον πρώην κο γενικό ,που 'μάχεται' στον ιδιωτικό τομέα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας Διαχείρισης που του ανήκει (και την διαχειρίζεται η γυναίκα και ο κουνιάδος του όσο ήταν γγ), για την απίστευτη ιστορία με την λήψη διαχειριστικής επάρκειας των ΟΤΑ (που καταργήθηκε) για την εταιρεία 'λαγό' από την Κοζάνη που έπαιρνε τις αναθέσεις σωρηδόν ως δήθεν συνεργάτης της εταιρείας του πρώην κου γγ, ο οποίος είχε στο γραφείο του στο Υπουργείο συγγενικό πρόσωπο των 'λαγών' ως ένα εκ των ανταλλαγμάτων κλπ κλπ

    Ρωτήστε τον εάν το γνωρίζει και εάν γνωρίζει πόσο τζίρο μπορεί να κάνει η εταιρεία του και η οι λαγοί από την Κοζάνη για να πουλάνε με 40.000 και 45.000 τα ίδι ααρχεία σε Δήμους και Νομαρχίες σε όλη την Ελλάδα
    να δούμε τα πέρασαν τα 3.000.000 € ή πήγε χάλια η δουλειά του copy paste λίγο λιγότερο !

    Και εαν δεν ξέρει τίποτα υπάρχουν και στοιχεία για συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση