GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλάς: από φρενοκομείο σε αναμορφωτήριο!..

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Ποτέ άλλοτε δεν αποσυντίθετο οι μύθοι τόσο γρήγορα στην Ελλάδα, όσο σήμερα. Ο λόγος είναι ότι καταρρέει το κύρ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ποτέ άλλοτε δεν αποσυντίθετο οι μύθοι τόσο γρήγορα στην Ελλάδα, όσο σήμερα. Ο λόγος είναι ότι καταρρέει το κύρος των μυθοποιητικών μηχανισμών και η αντίστοιχη βαρύτητά τους στη κοινωνία. Τώρα πια η ιεραρχική δομή της ελληνικής κοινωνίας αμφισβητείται έμπρακτα σχεδόν απ’ όλους. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα, που τυπικά τουλάχιστον κυβερνά, «κατάφεραν» να υπονομεύσουν μέσα σ’ ένα εξάμηνο ολόκληρο το σύστημα αναφορών, στη βάση των οποίων νομιμοποιούνται οι εξουσιαστικές λειτουργίες του κράτους. Μεταξύ μας, δεν ήταν και τόσο δύσκολο, καθώς οι...
 προηγούμενοι κυβερνήτες φρόντισαν να πολιτευθούν και να οικονομήσουν μέσω μιας …πολιτικής υποκριτικής που παρήγαγε φούσκες και διαπλοκή.
Εξαιτίας αυτού, οι μέχρι τώρα διαμορφωμένοι κοινωνικοποιητικοί μηχανισμοί αδυνατούν πλέον να υποστηρίξουν διαλεκτικά την θεσμοποιητική λειτουργία της πολιτείας στη συγκυρία , και έτσι τα μέτρα του ΔΝΤ και της κυβέρνησης εμφανίζονται με τη μορφή επιβολής και συμμόρφωσης και όχι με αυτή της νομιμοποιημένης και κατανοητής αναγκαιότητας. Κάπως έτσι η χώρα μεταβλήθηκε από ένα απέραντο φρενοκομείο σε ένα απέραντο αναμορφωτήριο. Όταν τα μέσα κοινωνικοποίησης χάνουν την ικανότητα να χειραγωγούν προσωπικότητες, τότε η θεσμική λειτουργία ασκείται στο κενό. Εκλαμβάνεται, με άλλα λόγια, ως κοινωνικός εξαναγκασμός, που επιφέρει το αίσθημα της αφόρητης καταπίεσης σε μεγάλο εύρος του κοινωνικού ιστού.
Σήμερα οι πολίτες της Ελλάδας νοιώθουν να εισήχθησαν βίαια και αιφνιδιαστικά σε ένα είδος αναμορφωτηρίου για να εκτίσουν την ποινή που τους επέβαλαν αυτοί που προσκλήθηκαν από το καθεστώς της χώρας για να διασώσουν την εθνική μεγαλοαστική τάξη και τα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί. Δηλαδή, οι αναμορφωτές μας ενώ είναι εκείνοι που μέσω μιας θεσμοθετημένης ή/και παραθεσμικής λειτουργίας οδήγησαν στη μορφή κοινωνικοποίησης που κατά την άποψη τους προκάλεσε τη κρίση, τώρα σπεύδουν να πάρουν …τα μέτρα τους για αν περισωθούν από αυτήν! Μεταβάλλουν το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τον τρόπο παραγωγής των θεσμών, ώστε να διαφοροποιηθεί η διαδικασία και το περιεχόμενο της κοινωνικοποίησης στην Ελλάδα και να πραγματοποιείται από εδώ και εμπρός σε άλλο πλαίσιο αξιών, προσδοκιών και προκαταλήψεων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι εξουσιαστικές επιδιώξεις τους. Όμως, καθώς επέλεξαν αυτό να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι αναγκαίο το συγκυριακό κενό πολιτικής νομιμοποίησης που αναπόδραστα προκύπτει, να καλυφτεί μέσω του εγκλεισμού μας στο …αναμορφωτήριο!
Μόνον αν αποδεχθούμε το δίκαιο της ποινής που μας επιβάλλεται ή τέλος πάντων ανεχθούμε τον «εγκλεισμό» μας, για να… σωθούμε από τις οικονομικές αμαρτίες μας, είναι δυνατόν το νέο θεσμικό μόρφωμα που τώρα κατασκευάζεται να αποδώσει με κοινωνικοποιητικούς όρους. Σε διαφορετική περίπτωση το καθεστώς κινδυνεύει με πτώχευση. Θα καταστεί αδύνατον, δηλαδή, να αναπαράγει την ηγεμονία του με θεσμικά και οικονομικά μέσα.
Μίλησα εγώ μέχρι τώρα για λεφτά; Όχι. Τότε γιατί το μυαλό σου, φίλε, πάει στο …χρήμα; Διότι ο ισχυρότερος θεσμός κοινωνικοποίησης σήμερα είναι η αγορά. Άρα, η καλύτερη μέθοδος αναμόρφωσης χαρακτήρων συναρτάται με αυτήν. Μόνον αν αισθανθείς την φτώχια, είναι δυνατόν – πιστεύουν οι αναμορφωτές μας - να αλλάξεις μυαλά. Να εκλιπαρείς, δηλαδή, πλέον για έλεος από την εξουσία, αντί να διεκδικείς δικαιώματα. Φεουδαρχικό σας φαίνετε; Κι εμένα. Η παγκόσμια διακυβέρνηση αναστήνει φεουδαρχικές δομές εξουσίας και ένα ήθος διακυβέρνησης που στηρίζεται σε δόγματα και ηγεμονικά στερεότυπα, μάλλον προκαπιταλιστικά.
Ο καπιταλισμός… φράκαρε και ζητεί διέξοδο μέσω μιας άλλης μορφής ηθικής. Είναι η ηθική των εξιδανικευμένων αγορών που μετουσιώνεται σε πολιτική ηθική για να καταλήξει σε μια μορφή φονταμενταλισμού, σύμφωνα με την οποία η επιβίωση και η δημοκρατία θα αποτελούν σχετικά μεγέθη και θα εκλαμβάνονται ως ανταμοιβή για τους υπάκουους και προσαρμοσμένους στο νέο κόσμο μας. Εδώ, η θυσία δικαιωμάτων θα θεωρείται πράξη εξαγνισμού από την κατάχρηση του υλικού πολιτισμού και της καταναλωτικής κουλτούρας. Μέσω αυτής της νέας κουλτούρας, πιστεύουν, ότι το μονεταριστικό σύστημα θα επιβιώσει, διότι αν δεν επιβιώσει πώς θα μπορούσε να υπάρξει παγκόσμια διακυβέρνηση; Δεν γίνεται!
Καταλαβαίνετε τώρα καλύτερα τον καημό του φίλτατου «Γιώργου του Αναμορφωτή». Προφανώς τον…καταλαβαίνετε! Όσοι από εμάς υπάρχουμε μέσω κάποιας μορφής τεχνολογίας της γνώσης - που την λένε επιστήμη με την τρέχουσα έννοια - η οποία ασφαλώς στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, δεν είμαστε ικανότεροι στο να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο από οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη μας. Να το ξεκαθαρίσουμε. Το μόνο μας «προσόν» είναι η μεθοδολογία και τίποτε άλλο. Συνεπώς, αν κάποτε φαίνεται να ερμηνεύουμε με περισσότερη ή λιγότερη ακρίβεια τον κόσμο δεν σημαίνει ότι τον καταλαβαίνουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ή ότι μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις πιο έξυπνες από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ο γράφων έχει συναντήσει, για παράδειγμα, τσοπάνη στη Κεφαλονιά που αντιλαμβάνεται το φαινόμενο της εξουσίας καλύτερα από εκείνον - και ας είναι το αντικείμενο μου!
Ο κόσμος δεν αλλάζει άλλωστε από φιλοσόφους και επιστήμονες. Τούτοι, αν είναι ικανοί, μπορούν να μεταβάλουν απλώς τις αναπαραστάσεις του κόσμου. Αλλά και αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς θα παρεμβληθούν τα ΜΜΕ που συντονισμένα θα ιδεολογικοποιήσουν ή θα αποϊδεολογικοποιήσουν τις αναπαραστάσεις αυτές σύμφωνα με το συμφέρον των ιδιοκτητών τους. Άρα, μην αναρωτιέστε πού πήγε η πνευματική ηγεσία του τόπου και χάθηκε τώρα την περίοδο της κρίσης. Τέτοιο «πράγμα» (πνευματική ηγεσία) δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα . Τα ΜΜΕ το κατασκεύασαν και αυτό, ώστε να διευκολυνθούν στην διαδικασία της νομιμοποίησής τους και σε αυτήν της ιδεολογικοποίησης και νοηματοδότησης των συμβάντων.
Τώρα που εξηγηθήκαμε, πιστεύω ότι γίνεται κατανοητό, ότι η ευθύνη κατανόησης του κόσμου είναι ατομική, ενώ η ευθύνη δράσης για την ανατροπή του καθεστώτος είναι συλλογική. Όμως και μόνον η συμμετοχή σε ένα συλλαλητήριο είναι ικανή να σε κάνει να αλλάξεις στάση και αντιλήψεις για τον κόσμο. Η διαδικασία ανατροπής και η προσωπική μας εμπλοκή σε αυτήν είναι που μας κάνει ευφυέστερους και αποτελεσματικότερους. Το ζήτημα λοιπόν είναι σε τι διαδικασίες εμπλεκόμαστε και αν αυτές θα διαδραματιστούν εντός ή εκτός του θεσμικού αναμορφωτηρίου που κατασκευάζεται τούτες τις ημέρες και ώρες στον τόπο μας. Μόλις που προλαβαίνουμε, αν και ποτέ δεν είναι αργά…για κλάματα! «Ποτέ ξανά παρακμή» δήλωσε πριν από λίγο ο Γιώργος ο Αναμορφωτής, θεωρώντας ότι το αναμορφωτήριο που κατασκευάζει θα μεταβάλει τους παρακμιακούς Έλληνες σε μεταμοντέρνους Πολίτες του Κόσμου. Αυτό, αγαπητοί φίλοι, είναι έκφραση της απόλυτης πολιτικής παρακμής ενός συστήματος που επιχειρεί να δραπετεύσει από τον διαπλεκόμενο μοντερνισμό του σε έναν ηθικοπλαστικό μεταμοντερνισμό που υποδηλώνει premodern αντί για postmodern σχέσεις. Εγώ θα έλεγα, ποτέ ξανά στην εξουσία τόσο παρακμασμένα υποκείμενα, τα οποία με περισσή επιπολαιότητα ευαγγελίζονται την μετατροπή του «Φρενοκομείου η Ελλάς» σε «Αναμορφωτήριο η Ελλάς»!
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από όσους κούρασαν οι παραπάνω αράδες αλλά και η σαχλαμάρα έχει τα όριά της. Κάνω έκκληση σε όλους όσοι έχετε αγανακτήσει με τον εσμό των ηλιθίων που μας εξουσιάζουν, να κάνετε ότι περνά από το χέρι σας μέσω του διαδικτύου, των διαδηλώσεων, των ποικιλόμορφων εκδηλώσεων ακτιβισμού κλπ, ώστε να συμβάλετε στην απομυθοποίηση των χυδαίων αναμορφωτών μας. Το παιχνίδι μόλις άρχισε… Ας δείξουμε ότι δεν είναι αυτοί που μονομερώς θα ορίζουν τους κανόνες.

8 σχόλια

  1. Mε αυτούς τους μυθους μας τρέλαναν οι αλήτες που μας κυβερνουν, ΤΩΡΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ
    Ψήφισα Παπανδρέου.
    Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστακός: Ερώτηση για τη μονάδα υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου

    Ερώτηση προς τις υπουργούς Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, κατέθεσαν για τη θερμοηλεκτρική μονάδα υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας οι ανεξάρτητοι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

    Ειδικότερα, οι βουλευτές αναφέρουν:

    Με ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα ολοκληρώθηκαν τους τελευταίους μήνες οι διαδικασίες αδειοδότησης της μεγαλύτερης θερμοηλεκτρικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας ισχύος 1100 ΜW. Πρόκειται για επένδυση της εταιρείας πετρελαίων του Κατάρ (Qatar Petreleum) και αφορά μεταξύ άλλων την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού με καύσιμο υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (Liquid Petroleum Gas - LPG) στο Πλατυγιάλι του Δήμου Αστακού.

    Το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, οι επισκέψεις υπουργών στο Κατάρ και του πρέσβη της χώρας αυτής ερμηνεύουν ίσως την ασυνήθιστη ταχύτητα έκδοσης της πρώτης άδειας παραγωγής που δόθηκε από τη ΡΑΕ σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, αλλά δεν είναι αρκετές για να αιτιολογήσουν ένα τέτοιο επενδυτικό σχέδιο για τους παρακάτω λόγους:

    • Δεν προβλέπεται στον κατατεθειμένο στη Βουλή μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, ούτε ως μέγεθος ηλεκτρικής ισχύος ούτε ως καύσιμο ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσο είναι συμβατό με τους εθνικούς στόχους για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και για αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο 20% του εθνικού ενεργειακού μείγματος , πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία.

    • Ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα (κίνδυνος έκρηξης με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων, αλλά και από τις διαφυγές αερίου που αναμένεται να φθάνουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα -κατά μέσο όρο 40.000 τόνους- ετησίως). Εξάλλου υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση.

    • Συνεπάγεται σοβαρότατη τοπική θερμική ρύπανση τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στη θάλασσα, αλλά και τοπική ατμοσφαιρική ρύπανση από οξείδια του Αζώτου και του Θείου, μονοξείδιο του Άνθρακα, αιωρούμενα σωματίδια σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη του Αστακού.

    • Περιλαμβάνει, ως περιβαλλοντικό άλλοθι, μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων από φύκια μέσω διοχέτευσης του διοξειδίου του άνθρακα στη θάλασσα, τεχνολογία που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε τέτοια κλίμακα.

    • Βρίσκει αντίθετο τον τοπικό πληθυσμό που θέλει τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγυαλίου ως διαμετακομιστικό λιμάνι και πλήττει σοβαρά την τουριστική προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

    Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην το διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα, επικινδυνότητας, αφού μέρος της επένδυσης εμπίπτει στην οδηγία Sevezo.

    Ερωτώνται οι υπουργοί:

    1. Ποιο θα είναι το όφελος για τους κατοίκους της περιοχής και την Εθνική μας οικονομία, από την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης σε ένα λιμάνι που διαθέτει ελεύθερη ζώνη εμπορίου και ελεύθερη ζώνη βιομηχανίας, χωρίς την επιβολή φόρων και χωρίς την επιβολή προστιθέμενης αξίας στα διακινούμενα προϊόντα της, όπως είναι τα πετρελαϊκά παράγωγα;

    2. Πόσο θα επιβαρύνει η συγκεκριμένη επένδυση με νέα χρηματικά πρόστιμα την προβληματική κατά τα άλλα Ελληνική οικονομία αφού θα ανεβάσει τους ρύπους και σε πανελλαδικό επίπεδο.

    3. Πως θα αντισταθμιστούν οι λιγοστές (140 από 1500 που είχαν αρχικά αναφερθεί) θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την εγκατάσταση της εν λόγω εταιρίας στο λιμάνι του Αστακού, με τις απώλειες των θέσεων εργασίας που θα επιφέρει η λειτουργία της εν λόγω μονάδας σε άλλους υφιστάμενους οικονομικούς τομείς οι οποίοι θα υποστούν σοβαρή συρρίκνωση;

    4. Αληθεύει ότι απ’ τις 23/10/2009 έχει κατατεθεί αίτηση στη ΡΑΕ (απ’ την εταιρεία ENGAL) για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από καύση αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών) 200MW στην ίδια περιοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Ο Λύκος θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει,, κ.Καρατζαφερη ξεσκεπάστηκες με τον Βουλγαρακη, όχι ότι δεν σε ξέρουμε αλλά σε αφήσαμε να το πεις μόνος σου, Μπροστά σε μια συνεργασία με την Μπακογιάννη αναιρείς ότι έχεις πει μέχρι τώρα δυστυχώς .. και ευτυχώς που οι Έλληνες είναι καχύποπτοι.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Aγία Οικογένεια. Η τωρινή της εκπρόσωπος Θοδώρα Μητσοτάκη μπορεί να εκδιώχθηκε κλωτσηδόν από τη Νέα Δημοκρατία αλλά ο Χατζηπαπαγαλάκης και ο Κουρής του Alter είναι εδώ, μαζί με τα καλόπαιδα του Αλαχαβούζου του Σκάι.
    ......
    1.Λέμε ΝΑΙ στους φίλους και συμμάχους Αμερικανούς.
    2.Λέμε ΝΑΙ στο καραφλό παλληκάρι από τη μινεσότα που έχουμε την τιμή να μας πηδάει.
    3.Λέμε ΝΑΙ στα δάνεια από το εξωτερικό για να μπαλώσουν τις τρύπες τους οι τράπεζες, να μην πεινάσουν τα αφεντικά τους.
    4.Λέμε ΝΑΙ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, διότι δεν μπορεί να καταστρέφεται η Ελλας, από εργαζόμενους, που τολμούν να ζητούν σύνταξη πριν τα 85!
    5.Λέμε ΝΑΙ στο Παπανδρέου και την ευτυχία που μας κερνάει καθημερινά, ειδικά στο σουπερμάκετ και τη βενζίνη.
    6.Λέμε ΝΑΙ στον Καρατζαφέρη, το τρίτο μέλος του συγκροτήματος Los Kolotoumbos, απίθανος τύπος (ο Στάθης Ψάλτης σε χοντρό).
    7.Λέμε ΝΑΙ στις εύκολες απολύσεις, τί θέλετε όλοι να δουλεύετε; H πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη.
    8.Λέμε ΝΑΙ στο ασφαληστρικό. Τί τη θέλετε τη σύνταξη; Να κάθεστε σπίτι να τσακώνεστε με τη γυναίκα; Χαρά και εργασία μέχρι τα 85.
    9.Λέμε ΝΑΙ στη λέσχη Βilderberg και το Βrookings institute.
    10.Λέμε ΝΑΙ στην "ενημέρωση" από τους αγαπημένους μας καναλάρχες, μάχονται καθημερινά για τα συμφέροντα μας και ας μην το ξέρουμε.

    Νίκος Χατζηπαπαγαλάκης
    Εκάλη
    (ALTER: τιμή και δόξα στο μέγα μητσοτάκη και την αυλή του, γλύψ, γλύψ, ... - είναι χοντρά τα πακέτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΡΙΞΤΕ ..~!!! ΜΕ TON ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΑΛΗΤΗ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ..

    Πραιτoριανή δήλωση Χρήστου Παπουτσή

    "ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

    Με μια δουλική-πραιτοριανή δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή σύσκεψη της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ είπε με λίγα λόγια πως κάποιος αρρωστημένος εγκέφαλος διακινεί παντού αθλιότητες και πως κάποιοι ανόητοι αμφισβητούν ότι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα στηρίξουν με την ψήφο τους τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠαΣοΚ.
    __________________________________
    Αυτοί οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι
    και οι ανόητοι που ελπίζουν
    ότι δεν θα ψηφιστεί το έκτρωμα που έχει ετοιμάσει η μειοψηφική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι ο ΛΑΟΣ, πραιτοριανέ εκπρόσωπε! ___________________________________

    ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ.
    ΦΤΟΥ........λεχρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ
    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών

    Αυτο ειπε το μεσημερι στη Μηλιωνη ο δρ Κουτσουκος και χαρηκαν οι πρασινοφρουροι

    Υπαρχουν βεβαια θετικα σημεια αλλα και ασαφειες και λάθη που πρεπει να διορθωθουν

    και ο δρ Κουτσουκος εγραψε μια κριτικη και την εστειλε στο πρεςς

    Αντωνης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αγωνία της κυβέρνησης και ο πόνος της …ψυχής των βουλευτών της”

    1. Μακάρι να το ψηφίσουν γιατί έτσι θα πέσουν πιο εύκολα.
    Αν δεν το ψηφίσουν θα έχουν μια δικαιολογία του κώλου για να τρενάρουν τη πτώση τους.

    2. ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ…..
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ..
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ

    3. Μακάρι να πέσουν ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!!!

    4. Μακαρι να πεσουν και να ΨΟΦΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *