GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι έλεγε ο Κεμάλ στη Νταλμάς για Τούρκους και Έλληνες!..

Μαγνητοφωνημένη συνέντευξη αποκλειστικά για το press-gr Με την ευκαιρία της “αναθέρμανσης” της ελληνοτουρκικής φιλίας και της έκθεσης που ...

Μαγνητοφωνημένη συνέντευξη αποκλειστικά για το press-gr

Με την ευκαιρία της “αναθέρμανσης” της ελληνοτουρκικής φιλίας και της έκθεσης που έγραψαν οι Έλληνες μαθητές για το “σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ” ανασύρεται απο το αρχείο του Δημήτρη Λιμπερόπουλου η μαγνητοφωνημένη αποκλειστική συνέντευξη που του είχε δώσει η Ζωζώ Νταλμάς, ερωμένη του Τούρκου εθνάρχη, αλλά -κατά την ίδια- και συνεργάτιδα (κατάσκοπο;) του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει ότι ο Κεμάλ (που είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και μιλούσε άπταιστα ελληνικά) όχι μόνο τραγουδούσε "το γελεκάκι που φοράς εγώ στο 'χω ραμμένο...", αλλά έλεγε στη πανέμορφη πρωταγωνίστρια ότι...
 οι Τούρκοι θέλουν χρόνια πολλά για να ξυπνήσουν σαν τους Έλληνες που τους θαύμαζε... Πως αλλάζουν οι καιροί, μετά τόσα χρόνια, αφού μάλλον εμείς αποκοιμηθήκαμε και πέσαμε σε λήθαργο, ενώ ξύπνησαν οι γείτονές μας...
Ακούστε τι λέει η Νταλμάς, το "ουρί του παραδείσου" (όπως την αποκαλούσε ο Κεμάλ) που την είχε εγκαταστήσει κατά τη διάρκεια του δεσμού τους σε πτέρυγα των ανακτόρων του Ντολμά Μπαξέ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΚΟΥΣΤΕ πως περιγράφει η πρωταγωνίστρια της ελληνικής και τουρκικής οπερέτας το δεσμό της με τον Κεμάλ. Τραγουδάει κι΄όλας...

20 σχόλια

  1. H Zωζώ Νταλμάς είναι η Κυρία στό
    πακέτο τού κόκκινου Σαντέ πού έχω
    σχολιάσει προηγουμένως σέ άλλη
    ανάρτηση,τής 9:00.
    Ά καί η ρακή,είναι ρακία από τό
    Πόντο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΕΜΙΩΝ
    ΠΙΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΙΧΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡ ΕΓΛΗΜΑΤΙΑΣ ΧΙΤΛΕΡ
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ
    ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κεμάλ. Αντρέας και Γιωργάκης χόρευαν ζεμπέκικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ζωζώ της νταλκαδιάς πέθανε στη ψάθα, να δούμε τον Τόλη της καψουριάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DIMOSIOGRAFIA THS XRYSHS EPOXHS TIS DIMOSIOGRAFIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Νταλμάς είπε κι΄άλλα στη συνέντευξη, όπως ότι ήταν κατάσκοπος του Ελευθερίου Βενιζέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΕΜΑΛ & ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ



    Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, o ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους, και ο “Πατέρας των Τούρκων” γεννήθηκε το 1881 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ήταν Εβραϊκής καταγωγής από την αίρεση των Ντονμέδων.Οι Ντονμέδες αριθμούσαν κοντά στα 15,000 άτομα, και ήταν μια υπόγεια αίρεση Σαμπεταϊνών Εβραίων που είχαν μουσουλμανικά ονόματα, και που προς τα έξω συμπεριφέρονταν ως Μουσουλμάνοι,

    http://geopolitics-gr.blogspot.com/2010/05/h.html


    Την εβραϊκή καταγωγή του Βενιζέλου επιβεβαιώνει ο Α.Μ.Παπαδάκης στο έργο του «Βιογραφία Ελ. Βενιζέλου». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Παπαδάκη, επί των οποίων αναφέρεται ο Νίκος Α. Αντωνακέας στο τρίτομο έργο του «Φαυλοκρατία», ο πατέρας του Βενιζέλου, Μπένυ Σελόν εκ Θεσσαλονίκης, παντρεύτηκε μία εβραία από την Κέρκυρα. Ωστόσο επειδή πλησίαζε η ώρα της στρατεύσεως και ήθελε να αποφύγει την στρατιωτική θητεία, ο Μπένυ Σελόν βρήκε απασχόληση σε ένα καράβι ως μούτσος, όπου αντικατέστησε έναν τεθνεώντα ναύτη που τον έλεγαν Κυριάκο. Στο λιμεναρχείο δηλώθηκε ως Κυριάκος Μπενιζέλος, όνομα που διατήρησε και στην Κρήτη, όπου έφθασε με το πλοίο, ύστερα από πολλές περιπέτειες. Γιος αυτού του Κυριάκου Μπενιζέλου (Μπεν ζελόν) υπήρξε ο γνωστός Εφιάλτης Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος διετέλεσε όργανο της ξενοκρατίας καθ' όλο το διάστημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας.




    Ο Βενιζέλος, ο Κεμάλ και το Νόμπελ Ειρήνης.

    http://erodotos.wordpress.com/2009/02/02/kemal-benizelos-nobel-eirinis/


    Όπως πάντα οι λαοί θρηνούν και οι "ηγέτες' γλεντούν....

    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=3587

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διηγόντας τα να κλαις μας έχει πάρει ο κατήφορος και τσουλάμε στο γκρεμό κυρ Αναστάση μου τράβα καμιά ρουφιξιά τσιγάρο να έρθης στα ίσια σου κι΄εσύ και τα υποβρύχια που μας πουλήσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Η Νταλμάς σαν αραγμένη τρικάταρτη παροπλισμένη φρεγάτα, με μαζεμένα τα ιστία, θύμιζε απέραντες θάλασσες και πελώρια κύματα, που είχε διαβεί με καπετάνιους που είχαν σεντούκια γεμάτα γρόσια, χρυσάφι, διαμάντια και την έραιναν μ΄αυτά… Δυστυχώς κανένας σεναριογράφος ή σκηνοθέτης δεν σκέφτηκε να αναβιώσει τη ζωή και τη καριέρα αυτής της θρυλικής ερωμένης που κοιμήθηκε σε κρεβάτια από ελεφαντόδοτο και σμάλτο, σε μεταξωτά σεντόνια και πουπουλένια μαξιλάρια, σε αγκαλιές βασιλιάδων της Ανατολής, πριγκίπων, πασάδων, με αποκορύφωμα εκείνη του δημιουργού του σύγχρονου τουρκικού κράτους… Μετά τον τελευταίο σουλτάνο μόνο η Ζωζώ κοιμήθηκε για καιρό στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, με κουστωδία θεραπενίδων… « Έπινα γαλλική σαμπάνια, μασούσα αρωματική χιώτικη μαστίχα, γευόμουνα πολίτικο λουκούμι και ταούκιοκτσού, μπανιαριζόμουνα σε απόσταγμα από ροδοπέταλα, ακούγοντας στο γραμμόφωνο οπερέτες και αμανέδες…»
    Οι δημοσιογράφοι εκείνης της εποχής ήξεραν και έγραφαν, οι σημερινοί παπαροπορδίζουν στα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Καψαμπέλη συχνά διδάσκετε με μεγάλους δασκάλους σωστή δημοσιογραφία με δημοσιεύματά τους, αλλά επεμβαίνουν οι ζηλόφθονοι προχωβείστε και εμείς ακολουθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ!!

    ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΑ ΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ!!

    ΔΑΝΕΙΑ

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ


    ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ...ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


    ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

    Οι τραπεζες πηραν ακομα 10 δις σημερα επιπλειον των 28 δις!!

    Ελεος ο κοσμος αυτοκτονει!!


    Κατσέλη ειτε κάνε το νομο ειτε πες δεν μπορω να το κανω!
    Μην αναβαλεις!

    ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταγγέλλουν ως “προσχεδιασμένη” την επιχείρηση της Αστυνομίας.

    ΔΗΛΩΣΗ, Αν. Προέδρου ΓΣΕΕ Γ.Γαβρίλη και Αντιπρέδρου ΑΔΕΔΥ Η.Βρεττάκου

    Χαιρετίζουμε και την σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, συνεχίζουμε μέχρι την ακύρωση αυτών των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων.

    Η συμμετοχή εκατοντάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, η μαζικότητα και ο δυναμισμός και της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης επιβεβαιώνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μετατρέπουν το τρόμο και την οργή τους σε συνειδητή επιλογή αγωνιστικής διεκδίκησης.

    Οι εργαζόμενοι σήμερα ανεξάρτητα από ιδεολογικές αναφορές και αφετηρίες μπορούν να χτίσουν μια απροσπέλαστη κοινωνική άμυνα που δεν θα επιτρέψει να ισοπεδοθούν δικαιώματα και κατακτήσεις μιας ολόκληρης ζωής.

    Η δικαίωση αυτού του αγώνα περνάει μέσα από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας αξιοποιώντας όλες τις μορφές δράσης που θα συγκεντρώνουν κάθε φορά τη μεγαλύτερη συμμετοχή και μαζικότητα των κινητοποιήσεών μας.

    Ακόμα καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας που χωρίς κανένα λόγο επιδώθηκε σε μια επιχείρηση προσαγωγών συνδικαλιστών και απεργών εμποδίζοντας ακόμα και οργανωμένα σωματεία να προσέλθουν στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης.

    Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες γιατί στη προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους διολισθένει σε μια τροχιά αυταρχισμού χωρίς τέλος πότε με τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και πότε με την ένταση της αστυνομοκρατίας και τις προληπτικές συλλήψεις.

    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν με τον αγώνα τους, την ζωή τους, τα δικαιώματά τους και την αξιοπρέπειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ο πιό διάσημος και ο πιό πλούσιος, εκμηδενίζεται από το θάνατο το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ κάθε ζωής... Κι΄άντε εσύ επώνυμε ή ανώνυμε ξερόλα να παριστάνεις τον κάποιο στα μπλογκ.ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΞΕΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5:07,
    μ΄ένα άρλεκιν ξεχνιέμαι...λέμε τώρα
    Αναστάσης,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο παππούς μου έμενε στη γειτονιά της κυρίας Νταλμάς στη Κυψέλη εκείνη ήταν Σπετσών 29 και όταν την έπαιρναν για το γηροκομείο την άκουσε να λέει κάποτε πήγαινα σε παλάτια και μέγαρα ως αξιαγάπητη πρωταγωνίστρια τώρα πάω στο γηροκομείο ως ένα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ """ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ"" ΚΑΙ ΤΗΝ ""ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΝ"" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΝ ΤΗΣ Mde ΟΡΤΑΝΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ!!!!
    ΚΑΜΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ????
    Είσαι τραγικός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. XAXAXOYΠΡΕΠΕΝΤΕΡΗΔΕΣΧΑΤΖΛΗΛΑΛΑΚΗΔΕΣΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΤΣΙΜΙΖΟΥΝ...ΝΑ ΠΕΝΤΕ !!!

    Τα κανάλια δεν έκαναν απεργία για να... βρίζουν τους διαδηλωτές

    ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

    Ένα μεγάλο μπράβο στους θεματοφύλακες της ενημέρωσης, τα ελληνικά κανάλια που αποφάσισαν να ξεκινήσουν και να αναλωθούν για τις αντιδράσεις της απόφασης της Μέρκελ για κοινή οικονομική πολιτική στην Ευρώπη και να μην καλύψουν επαρκώς τις αντιδράσεις του λαού που...
    ...για άλλη μια φορά, μαζεύτηκε έξω από τη Βουλή και πήγε η μούτζα σύννεφο!

    Τελικά υπάρχει μάλλον σκοπός που δεν έκαναν απεργία τα μέσα σήμερα. Ήθελαν προφανώς να "θάψουν" την απεργία.

    Το καλύτερο είναι ότι έπαιζαν και ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις των... Ευρωπαίων που "στραβώνουν" για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πίπες του έπαιρνε του Κεμάλ; Τι είπε η ερωμένη του επ' αυτού;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «μπρε Ζωζώκα μου, πίστεψέ με, θαυμάζω τους Έλληνες κι΄όχι τους μπουνταλάδες δικούς μου…». έλεγε ο Κεμάλ στη Νταλμάς, αλλά 80 χρόνια μετά ενώ ξύπνησαν οι Τούρκοι εμείς είμαστε οι μπουνταλάδες όπως φαίνεται από τα κομματικοποιημένα σχόλια των μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Λυμπερό ήταν δημοσιογράφος λογοτέχνης, οι σημερινοί είναι μικροφωνατζήδες διαλαλητές διαφημίσεων, ο κόσμος ήταν πατριώτης σήμερα όλοι είναι προδότες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση