ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ Από το http://athensgr.blogspot.com/ Ο Καποδίστριας 2 προβλέπει συνενώσεις δήμων και μεγάλε...
Από το http://athensgr.blogspot.com/
Ο Καποδίστριας 2 προβλέπει συνενώσεις δήμων και μεγάλες ανακατατάξεις στην Αττική. Ποιοι δήμοι θα συνενωθούν και ποιες οι αντιδράσεις των πολιτών; Εάν επικρατήσει η πρόταση της κυβέρνησης για Καποδίστρια 2 και εκλογικό νόμο γερμανικού μοντέλου με ισοπληθυσμιακές διοικητικές ενότητες που εκλέγουν 1 βουλευτή, εκτός από την Α' Αθηνών και Α' Πειραιώς που παραμένουν πολυεδρικές, το λεκανοπέδιο είναι πιθανόν να χωριστεί στους παρακάτω δήμους: Δήμοι που διατηρούνται αυτοτελείς και εκλέγουν από 1 βουλευτή: Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Ίλιον, Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Νέα Σμύρνη, Άγιος Δημήτριος, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Ηλιούπολη. Το Περιστέρι παραμένει ως έχει και εκλέγει 2 βουλευτές. Ο δήμος της Αθήνας παραμένει αυτοτελής με 11 βουλευτές, όπως και...
ο δήμος Πειραιά με 3 βουλευτές ή 4 εάν διατηρήσει τα νησιά.
Οι παρακάτω δήμοι συνενώνονται και εκλέγουν από 1 βουλευτή:
1. Αμαρουσίου - Πεύκης - Φιλοθέης,
2. Κηφισιάς - Παλαιάς και Νέας Πεντέλης - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης,
3. Ηρακλείου - Λυκόβρυσης - Μεταμόρφωσης,
4. Αγίας Παρασκευής - Βριλησσίων,
5. Χολαργού - Παπάγου - Παλαιού και Νέου Ψυχικού,
6. Αγίων Αναργύρων - Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας,
7. Πετρούπολης - Καματερού,
8. Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας,
9. Περάματος - Σαλαμίνας,
10. Κερατσίνι - Δραπετσώνα,
11. Αργυρούπολης - Ελληνικού - Αλίμου.
Από 2 βουλευτές θα εκλέγουν οι υπό συνένωση δήμοι:
Α. Νίκαιας και Ρέντη
Β. Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου
Γ. Βύρωνα - Καισαριανής - Υμηττού - Δάφνης
Προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων για το όνομα των παλαιών δήμων όλοι οι νέοι θα πάρουν τα ονόματα που είχε η περιοχή τους στην αρχαία ή ρωμαϊκή εποχή, π.χ., ο δήμος Ηρακλείου Αττικής θα μετονομαστεί σε «Αράκλι». Εάν όμως επικρατήσει η πρόταση της αντιπολίτευσης για ολιγοεδρικές και όχι μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, τότε οι συνενώσεις δήμων αναμένονται ακόμα πιο μεγάλες, με τους ενδεχόμενους 12 νέους δήμους της Αττικής να είναι:
Δήμος Αθηναίων, πληθυσμός 750.000
Δήμος Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Φιλαδέλφειας, πληθυσμός 240.000
Δήμος Δάφνης, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμυρνης, πληθυσμός 220.000
Δήμος Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού, πληθυσμός 217.000
Δήμος Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας. Ηλιούπολης, πληθυσμός 200.000
Δήμος Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Παπάγου, Υμηττού, πληθυσμός 190.000
Δήμος Φιλοθέης, Ψυχικού, Νέου Ψυχικού, Χολαργού. Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, πληθ. 190.000
Δήμος Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Λιοσίων, Ιλίου, Πετρούπολης, πληθυσμός 190.000
Δήμος Ταύρου, Μοσχάτου, Καλλιθέας, Αγιου Ιωάννη Ρέντη, πληθυσμός 165.000
Δήμος Αμαρουσίου, Πεύκης, Μελισσιών, Βριλησσίων, Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, πληθυσμός 150.000
Δήμος Περιστερίου, πληθυσμός 140.000
Δήμος Κηφισιάς, Εκάλης, Νέας Ερυθραίας, πληθυσμός 65.000
«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;»
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι η προκήρυξη της κατοχικής «κυβέρνησης» Τσολάκογλου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της «κυβέρνησης», στις 29 Απρίλη του 1941.
«Μετά την κατάληψιν των Αθηνών υπό του γερμανικού στρατού δε δύναται να γίνει ουδείς πλέον λόγος περί συνεχίσεως του αγώνος. Πρέπει να αναλάβωμεν την τύχη της χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και να ατενίζωμεν κατάματα τη σκληράν πραγματικότητα. Διά να ανταποκριθώμεν εις αυτά αποφάσισα να σχηματίσω υπό την προεδρίαν μου κυβέρνησιν. Αυτή θα είναι η μόνη νόμιμος κυβέρνηση εν Ελλάδι και θα έχει ως εντολήν και μοναδικόν προορισμόν, τη συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής, να αποκαταστήσει την ησυχίαν και την τάξιν εις τον δυστυχισμένον αυτόν τόπον και να χαρίσει στον ελληνικόν λαόν την ασφάλειαν διά μιας υπευθύνου και δραστηρίας ενεργείας, ώστε κανείς να μην αισθάνεται τον εαυτόν του (…) ως απροστάτευτον».
69 χρόνια μετά ήρθε και πάλι επιτέλους η ώρα ώστε κανείς Έλληνας να μην αισθάνεται απροστάτευτος. Ο Έλλην πρωθυπουργός Γιώργος ΙΙ Παπανδρέου III έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα προστατεύσω τη χώρα μου». Υπάρχει πάντως μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Τσολάκογλου δήλωσε τα παραπάνω ατιμάζοντας τη στρατιωτική του στολή και την ως τότε προσωπική διαδρομή προκειμένου να διοριστεί πρωθυπουργός από τους Γερμανούς προστάτες που είχαν καταλάβει τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό βάσει ενός συγκεκριμένου προεκλογικού προγράμματος και κατόπιν προσκάλεσε τους Γερμανούς και Αμερικανούς προστάτες. Είναι πασιφανές λοιπόν ότι δεν ατίμασε τίποτα και κανέναν. Άλλωστε το παλιό ερώτημα «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;» έχει βρει ήδη την απάντησή του όταν παντού, στους δρόμους, τους τόπους εργασίας, τα σπίτια, τα λειβάδια, τα βουνά και τους λόγκους, όλοι οι Έλληνες τραγουδούν λυτρωμένοι, με δάκρυα χαράς, τον παντοτινό ύμνο του σοσιαλιστικού κινήματος:
Ο ήλιος ο πράσινος, Ο ήλιος π’ ανατέλλει, Μας οδηγεί
Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
Ελάτε μαζί μας και όλοι αδελφωμένοι να πάμε μπροστά
Κι άμα σταθούν εμπόδιο σ’ αυτή μας τη πορεία, το δίκιο μας φωτιά
Πυρωμένες ρομφαίες, Πυρωμένα σπαθιά
Ο λαός των ελλήνων πήρε απόφαση πια
Δε θ’ αφήσει ποτέ σκλάβο να τον κρατούν
Λαϊκή Κυριαρχία Εθνική Ανεξαρτησία, Όλοι-όλοι ζητούν (ΔΙΣ)
Μαζί οι εργάτες, μαζί οι αγρότες και οι φοιτητές
Χιλιάδες υπάλληλοι καταπιεσμένοι και οι μαθητές
Ένας λαός, μία ψυχή, Σε μια κοινωνία σοσιαλιστική (ΔΙΣ)
Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί
Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί (ΤΡΙΣ)
Και βέβαια οι διαχρονικά δεινοπαθούντες Άρχοντες ζητάνε ξανά από τον λαό να καταλάβει.
«Όταν κάποιος κάνει κάποια παλιανθρωπιά σε κάποιον, έχει την αξίωση ο δεύτερος κάποιος να κατανοήσει την αδήριτη ανάγκη που ωθεί τον πρώτο στη διάπραξη της παλιανθρωπιάς»
Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (στο «10»)
Ότι απέμεινε όρθιο από τον Καποδίστρια θα το αποτελειώσει ο Καλλικράτης . Πώς να πεισθώ , ότι είναι για το καλό της χώρας μας , όταν έχω υπόψιν μου , την μεγάλη σπατάλη του δημοσίου χρήματος που γίνεται σήμερα , πόσα άτομα είχε κάθε Δήμος ή Κοινότητα πρώτα και πόσα έχουν μετά τον Καποδίστρια . Η να πιστέψω ότι θα μειωθούν οι δημοτικές επιχηρήσεις και τα εργαζόμενα άτομα θα απολυθούν; Εγώ βλέπω ότι πληρώνω πολλά περισσότερα μετά το Καποδίστρια χωρίς να έχω και τίποτα το ιδιαίτερο τώρα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες . Όταν βλέπω να εργάζεται στο Δήμο , ο πατέρας με τη κόρη και το γυιό του , τι να περιμένω ;
ΑπάντησηΔιαγραφήO πρωθυπουργός μας προεκλογικά , έλεγε ότι υπήρχαν τα λεφτά , ενώ είχε ενημερωθεί από το κ.Προβόπουλο και τελικά μας οδήγησε στο ΔΝΤ , όπου θα δεινοπαθήσουμε όλοι.
Να πιστέψουμε στο Καλικράτη , με τους δήμους που θα έχουν μεγάλες αρμοδιότητες , αλλά δεν λέγεται τίποτα για τη χρηματοδότηση . Να πληρώνουμε και άλλους φόρους , δεν αντέχουμε φορομπήχτες. Οσον αφορά για την πρόσληψη στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ, είδαμε τη προκοπή μας στο άλλο δημόσιο.
Και μη ξεχνάμε την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες , σαν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης . Να μη μείνει τίποτα όρθιο.
Ούτε για έκθεση ιδεών δεν κάνετε.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Στην εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, μετά από τα ηρωικά του, ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη για να ανταποκριθεί σε πέντε στόχους ταυτόχρονα.
Εμείς θα σας τους πούμε και εσείς δείτε τι έχει καταφέρει ο Παπανδρέου στους έξι μήνες πρωθυπουργίας του...
...Πρώτος στόχος η σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών.
- Δεύτερος στόχος, η έξοδος από την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια.
- Τρίτος στόχος, η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας.
- Τέταρτος στόχος, η δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης, πράσινης
- Πέμπτος στόχος, η κοινωνική δικαιοσύνη.
Λοιπόν; Ποιους από αυτούς έχει πετύχει;
Ααα; Για την Ελλάδα μιλάμε και όχι για τη Σουηδία...
ΡΑΓΚΟΥΣΗ... ΚΟΨΤΟΥ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΤΟ ΧΑΖΕΨΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ..Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.