GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχητικές διαστάσεις για την Κομισιόν το λαθρεμπόριο...

...και η παραποίηση τσιγάρων - κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών. 5 δισεκατομμύρια τσιγάρα απομίμησης και λαθρεμπορίου κατάσχονται ετη...

...και η παραποίηση τσιγάρων - κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών. 5 δισεκατομμύρια τσιγάρα απομίμησης και λαθρεμπορίου κατάσχονται ετησίως από τις χώρες της ΕΕ

Λαθρεμπόριο και παραποίηση τσιγάρων υπονομεύουν εξίσου τις πολιτικές ελέγχου καπνού της ΕΕ, αφενός λόγω της αυξημένης δυνατότητας πρόσβασης στην αγορά και των προσιτών τιμών που προσφέρουν, ιδίως στους νέους και αφετέρου διότι παραβλέπουν κάθε μέτρο προειδοποίησης για την υγεία.
Σύμφωνα με επίσημη απάντηση της Επιτροπής σε σχετική ερώτηση, οι δύο κατηγορίες παράνομου εμπορίου τσιγάρων, προκαλούν την...

ίδια ανησυχία για την υγεία των ευρωπαίων καταναλωτών, ενώ έρευνες δείχνουν ότι τα τσιγάρα απομίμησης/παραποίησης μπορεί να περιέχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα μετάλλων στον συνήθη τύπο καπνού ανάλογα με το πού και πώς καλλιεργήθηκε.
Ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης, κ. Algirdas Semeta, στην απάντησή του αναγνωρίζει τη διογκούμενη απειλή για την υγεία των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών, υπογραμμίζοντας ότι η μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), η Επιτροπή εφαρμόζει σαφή στρατηγική για τη συνδρομή των κρατών μελών στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων με ενέργειες όπως:
- η υποστήριξη επιχειρησιακών υποθέσεων και ο συντονισμός με τρίτες χώρες
- η τοποθέτηση αξιωματικού-συνδέσμου στην Κίνα, μία από τις κύριες πηγές τσιγάρων απομίμησης/παραποίησης που εισάγονται στην ΕΕ και αντίστοιχα σε τρία άλλα επικίνδυνα σημεία μέσα στο 2010
- η οργάνωση τελωνειακών επιχειρήσεων πχ. «Diabolo» και «Diabolo ΙΙ» για τον εντοπισμό προϊόντων απομίμησης ή παραποίησης από την Κίνα που εισάγονται παράνομα στη ΕΕ σε εμπορευματοκιβώτια (Σεπτέμβριος 2009)
- η παροχή πληροφοριών στα κράτη μέλη σχετικά με νέους κινδύνους και τάσεις στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι ο διεθνής χαρακτήρας του λαθρεμπορίου καθιστά αναγκαία τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους, ώστε να εξαρθρωθούν τα οργανωμένα παράνομα συμφέροντα. Για το λόγο αυτό έχει συνάψει συμφωνίες αμοιβαίας συνδρομής με 55 χώρες, ενώ άλλες βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, η συνεργασία με την καπνοβιομηχανία είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση εκατοντάδων εκατομμυρίων τσιγάρων και το κλείσιμο πάνω από 30 παράνομων εγκαταστάσεων παραγωγής στην επικράτειά της.
Τέλος, ο Επίτροπός επισημαίνει ότι, μέσω της OLAF, η ΕΕ διαδραματίζει βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις σύναψης πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού, σύμφωνα με το άρθρο 15 της σύμβασης-πλαισίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τον έλεγχο του καπνού. Εάν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν επιτυχώς, το πρωτόκολλο θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε περισσότερες από 165 χώρες και να δώσει πραγματική ώθηση στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού.

5 σχόλια

  1. Ας αφήσουν τον κόσμο να φτιάχνει μόνος του τσιγάρα και ας φορολογήσουν τα χαρτάκια και τον καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας πώ την βασική λογική του τί πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Η σταδιακή ενημέρωση που κάνω είναι ακριβώς για να μπορέσω να δώσω μία πρακτική και εφαρμόσιμη απάντηση στον Λαό για το τί μπορεί να κάνει άμεσα.

    Συνεπώς, συγχωρήστε μου την έλλειψη λεπτομερειών σε αυτή την φάση αλλά ακούστε την βασική λογική :

    Οι απλές πορείες τύπου ΚΚΕ / ΣΥΡΙΖΑ /ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, αλλά και κάθε τέτοια πορεία που όλο το φάσμα κομματικής / συνδικαλιστικής οργάνωσης χρησιμοποιεί, δεν λειτουργούν πλέον διότι οι οργανωτές σιγουρεύονται ότι τίποτα δεν θα βγεί από αυτές. Μόνο ( και αυτό είναι πολύ σημαντικό ) το φρόνημα του Λαού ενδυναμώνουν αλλά τα ΜΜΕ κάνουν άκρως επιθετική πολιτική φίμωσης και λογοκρισίας, καλύπτοντας την κυβέρνηση ώστε να μην ανταποκρίνεται σε αυτές.

    Αυτό που ο Λαός πρέπει να κάνει λοιπόν είναι μαζική ταυτόχρονη πανελλήνια κινητοποίηση με μία μεγάλη διαδήλωση, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΟ με πολλές υπογραφές ( χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα 60% του Λαού ) που να είναι ένα κείμενο βασισμένο στα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα μας και με το οποίο να απαιτούμε από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί, ειδ' άλλως βάσει του Συντάγματος όλοι οι υπογράφοντες να αρνούνται να την αναγνωρίσουν και αυτή και τους νόμους της.

    Είναι το Δημοψήφισμα που μας αρνούνται, είναι καθ' όλα νόμιμο / Συνταγματικό και είναι αναίμακτο και ειρηνικό, αλλά έχει την δυνατότητα να κόψει την φόρα των κυβερνούντων.

    Η οργάνωση που χρειάζεται είναι ελάχιστη αλλά η απόδοση που θα έχει θα είναι πολλαπλάσια.

    Υπενθυμίζω ότι αυτή είναι μία πρώτη γενική ιδέα για εφαρμογή της Δημοκρατίας.

    Λεπτομέρειες και οι επόμενες κινήσεις θα υπάρξουν στο μέλλον όταν και εφ' όσον ο Λαός αποφασίσει να κινηθεί.

    Η κατάσταση όπως εξελίσσεται θα μας αναγκάσει, θέλοντας και μη, να λάβουμε θέση στο τί θέλουμε από την ζωή μας και πόσο εννοούμε να γίνουμε ενεργοί για να το αποκτήσουμε και να ζήσουμε : δεν μας αφήνουν επιλογή, ή θα είμαστε είλωτες - κολλήγοι ή θα είμαστε Ελεύθεροι Άνθρωποι και θα ζούμε πάνω από τα όρια της φτώχειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.....
    ΠΑΣΟΚΕ ΑΛΗΤΗ....... ΤΙ ΚΑΛΑ !!!!!!!
    200.000 μετατάξεις ή απολύσεις στο Δημόσιο

    Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο επέρχονται με νομοθετική ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη». Πάνω από 200.000 υπάλληλοι μετατάσσονται υποχρεωτικά ή και απολύονται τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της κατάργησης χιλιάδων ανενεργών και ζημιογόνων οργανισμών των σημερινών δήμων. Η μεταρρύθμιση, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του νέου έτους.

    * Κλείνουν όλα ανεξαιρέτως τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τις 6.000. Κάθε δήμος έχει ανάλογα με τον πληθυσμό του από 5 ως και 50 ΝΠΔΔ. Αποστολή τους είναι η συντήρηση βιβλιοθηκών, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η διαχείριση των ΚΑΠΗ και κληροδοτημάτων κτλ., ενώ πολλά δεν έχουν καν ουσιαστικό αντικείμενο. Μόνο στα Διοικητικά τους Συμβούλια έχουν τοποθετηθεί πάνω από 60.000 άτομα.
    Με τη ρύθμιση της κυβέρνησης επιτρέπεται σε κάθε νεοσύστατο «καλλικράτειο» δήμο να διατηρεί μόνο δύο Νομικά Πρόσωπα, ένα για την εξυπηρέτηση «κοινωνικών - προνοιακών αναγκών» και ένα για την άσκηση «πολιτιστικής, αθλητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας» . Ετσι να νέα Νομικά Πρόσωπα δεν θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα 700 ή 740.

    * Αναστέλλουν τη λειτουργία τους περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ετήσιο τζίρο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Πολλές εξ αυτών είναι ανενεργές ή και ζημιογόνες. Στη θέση τους θα επιτρέπεται η σύσταση μόνο μιας δημοτικής επιχείρησης ανά δήμο, η οποία θα ονομάζεται «κοινωφελής δημοτική επιχείρηση». Δηλαδή θα περιοριστούν σε 350-370.

    * Εξακολουθούν, προσώρας, να λειτουργούν 46 μονομετοχικές ΑΕ, οι οποίες με βάση και τον νέο νόμο για τις προσλήψεις θα έπρεπε να κλείσουν, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης αποδέχθηκε σχετικό αίτημα των δημάρχων. Παράλληλα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων το αν θα διατηρήσουν ή θα κλείσουν άμεσα τις πολυμετοχικές αναπτυξιακές εταιρείες.

    * Καταργούνται περίπου 900 σχολικές επιτροπές μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, ενώ θα επιτρέπεται σε κάθε δήμο να έχει μία σχολική επιτροπή για κάθε βαθμίδα.

    Απολύσεις και μετατάξεις
    Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει στους δήμους. Ολοι οι συμβασιούχοι, που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή και με συμβάσεις έργου θα απολυθούν μετά τη λήξη τους, ανεξαρτήτως του χρονικού ορίου που έχει τεθεί για την εν γένει ανανέωσή τους (31.12.2011). Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, επισήμαναν ότι «οι ανάγκες θα καλυφθούν κυρίως από μόνιμο προσωπικό». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμβασιούχων που τελικά θα απολυθούν θα υπερβαίνει τις 35.000.
    Οι μόνιμοι υπάλληλοι που μετά τις αναγκαστικές μετατάξεις δεν θα αποδεχθούν το νέο καθεστώς εργασίας, θα πρέπει να απολυθούν.

    Θ. Πάγκαλος: Αν χρειαστεί θα απολυθούν
    Ανοικτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος το ενδεχόμενο να απολυθούν υπάλληλοι στους οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να συγχωνευτούν. «Το προβλέπει το Σύνταγμα. Προς το παρόν θεωρούμε ότι η λύση μπορεί να είναι η μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκες γιατί είναι μικρός ο αριθμός των υπαλλήλων» δήλωσε στην εκπομπή «Ζoom» της ΝΕΤ. Οπου όμως είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των υπαλλήλων, είπε ότι δεν αποκλείει τίποτε. «Ο,τι επιτρέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και το νομικό της καθεστώς και είναι ωφέλιμο οικονομικά πρέπει να εξεταστεί. Εχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

    ΠΑΜΕ ΗΛΙΘΙΟΙ..ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ !!!!
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ..ΖΩΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια

    Ότι κινείται και αναπνέει θα φορολογείται. Αυτό είναι το δόγμα του ΠΑΣΟΚ και το κάνει πράξη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα.

    Τα τεκμήρια διαβίωσης απλώνονται παντού και δεν θα υπάρχει Έλληνας που δεν θα πρέπει να δικαιολογεί ότι έχει. Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια αλλά, όπως αντιλαμβανόμαστε τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους λοιπούς υπουργούς, δεν θα αργήσει κι αυτό το μέτρο.

    Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο είναι πολλές και καθημερινές με το νέο «φρούτο» να ακούει στο όνομα τεκμήρια και στους συνταξιούχους ηλικίας έως 60 -65 ετών. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να δείξουν πόσο φιλολαϊκό προφίλ έχουν δήλωσαν εξοργισμένοι που θα την γλιτώσουν όσοι εργαζόμενοι πήραν σύνταξη στα 45-50 έτη με εθελούσια έξοδο και πρέπει τώρα να τους τσιμπήσει η εφορία Σύμφωνα με το σχέδιο, στην παγίδα των τεκμηρίων θα πιάνονται και οι συνταξιούχοι ηλικίας έως 60 ή 65 ετών οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί με την αρχική ρύθμιση. Σκοπός είναι να τεκμαίρουν τον τρόπο που διαβιούν έτσι ώστε αν η σύνταξή τους δεν δικαιολογεί τις δαπάνες να παρεμβαίνει η εφορία για να τσιμπήσει την «μαύρη» εργασία. Ουσιαστικά έρχεται το υπουργείο τώρα και λέει στους συνταξιούχους να μη δουλεύουν χωρίς να δηλώνουν τα χρήματα που παίρνουν.

    ΧΕ..ΧΕ....ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.
    ΖΙΩΓΑΣ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΔΡΟΥΤΣΑΣ
    και οι άλλες αγαπούλες, θα το απολαυάνουν τζάμα.
    ΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με περικοπές μισθών ζεις, με ένα Καλάσνικοφ όμως στο κεφάλι όχι.

    «Τα όμορφα λόγια κ. Χρυσοχοϊδη και κ. Παπανδρέου, όμορφα καίγονται» και δυστυχώς για την περίπτωσή τους κάηκαν πολύ γρήγορα. Οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν.

    Απ’ ότι μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, προσωπική και πολιτική εννοούμε. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι δε θέλει να αφήσει έργο. Αλλού είναι το πρόβλημα. Στο αν μπορεί να δώσει λύσεις στο πιο κρίσιμο θέμα για τους πολίτες, την ασφάλειά του.

    Κατά τη γνώμη μας η δημόσια αταξία, η απώλεια του αισθήματος ασφάλειας, είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα ακόμη κι από την οικονομία. Με περικοπές μισθών μπορείς να ζήσεις, με χρεοκοπημένη τη χώρα το πολύ – πολύ να πάς στο ΔΝΤ.

    Με ένα Καλάσνικοφ στο κεφάλι όμως είναι αδύνατο να ζήσεις. Διότι είτε θα χάσεις τη ζωή σου άδικα, είτε δεν θα κοιμάσαι τα βράδια.

    Κατανοούμε λοιπόν, τον κ. Χρυσοχοϊδη και την κακή κατάσταση που βρίσκεται πολιτικά. Έκανε ότι μπορούσε. Έβγαλε αστυνομικούς στο δρόμο, απείλησε τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ., έβαλε στόχους, εν πάση περιπτώσει προσπάθησε.

    Όμως, ο ίδιος ανέβασε τον πήχη ψηλά. Ο πρωθυπουργός και πιθανότατα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε μεγάλες προσδοκίες από τον υπουργό, ίσως λόγω και της σύλληψης της 17Ν, έστω κι από τυχαίο γεγονός.

    Αλλά το μεγάλο λάθος του κ. Χρυσοχοϊδης ήταν ότι νόμισε πως μπορεί να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Όταν πίστεψε ότι μπορεί να έχει πρώτο λόγο στη μετά Παπανδρέου εποχή έχασε το στοίχημα. Βγήκε άπειρες φορές στην τηλεόραση και τις εφημερίδες, το’ παιξε και λίγο… αριστερός για να χαϊδέψει κάποιων τα αυτιά, πέταξε και ορισμένες επικοινωνιακές φούσκες και αυτό ήταν όλο.

    Τις πρώτες προειδοποιήσεις από τα απανωτά χτυπήματα τρομοκρατών δεν τα έλαβε υπόψη. «Κάτι παιδαρέλια είναι θα τα πιάσουμε» πίστεψε. Όταν, όμως το μίγμα της τρομοκρατίας με το καθημερινό έγκλημα έγινε εκρηκτικό, το παιχνίδι χάθηκε. Και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

    Το μόνο επιτυχημένο κομμάτι της θητείας του είναι, πάντως, το όνομα του υπουργείου. Πραγματικό… ΠΡΟ.ΠΟ: Ποντάρεις και άμα σου κάτσει το δελτίο κέρδισες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *