GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη Δευτέρα - μεγάλη μαχαίρα...

Aπό το http://fonaklas.blogspot.com Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα: α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ο...

Aπό το http://fonaklas.blogspot.com

Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα:
α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή.
Ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος, δισέγγονο του πατριάρχη Αβραάμ και 11ος γιος του Ιακώβ, πουλήθηκε ως δούλος από τα αδέρφια του στην Αίγυπτο. Εκεί η γυναίκα του Πετεφρή, αυλικού του Φαραώ, του επιτίθεται ερωτικά και όταν αυτός την αποπέμπει καταλήγει στη φυλακή. Θα ελευθερωθεί όταν θα ερμηνεύσει το περίφημο όνειρο με τις ισχνές αγελάδες που είδε ο Φαραώ και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει. Ο Ιωσήφ με την βοήθεια του Θεού είπε στον Φαραώ ότι...

θα ακολουθούσαν επτά χρόνια πλούτου και εφορίας στην Αίγυπτο, τα οποία όμως θα διαδέχονταν επτά χρόνια ξηρασίας και λιμού. Με την καθοδήγηση του Ιωσήφ, ο Φαραώ έσωσε τον λαό του και για να τον ανταμείψει, τον έκανε αντιβασιλέα του. Όταν οι αδερφοί του Ιωσήφ, χτυπημένοι από τον λιμό, πήγαν να ζητήσουν βοήθεια από τον αντιβασιλέα της Αιγύπτου, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι, εκείνος όχι μόνο δεν τους τιμώρησε, αλλά τους ευεργέτησε, για να ζήσουν ευτυχισμένοι. Η Εκκλησία παραλληλίζει τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, με τον Ιησού Χριστό καθώς όπως και Εκείνος, υπέφερε άδικα από την κακία των ομοφύλων του, και έδειξε απέραντη αγάπη συγχωρώντας τους.
β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς που ξέρανε ο Χριστός (Ματθ. 21, 18-22): Συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και γενικά την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα.
Η παραβολή της ξεραμένης συκιάς είναι μια συμβολική ιστορία που θέλει να μας δείξει ότι σημασία δεν έχουν τα λόγια ή η εξωτερική εμφάνιση κάποιου αλλά οι πράξεις και τα έργα του. Την επόμενη μέρα της εισόδου του στην Ιερουσαλήμ, ο Χριστός περπατώντας στον δρόμο, είδε μια συκιά με πλούσιο φύλλωμα. Πεινασμένος καθώς ήταν πλησίασε για να κόψει σύκα. Όμως η συκιά, παρά το πλούσιο φύλλωμά της , δεν είχε καρπούς. Τότε ο Ιησούς είπε σε αυτή “Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή” (Ματθ.21:19).

6 σχόλια

  1. ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ...ΣΩΒΡΑΚΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ,ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΩΒΡΑΚΟ....ΓΥΜΝΟΣ ΣΤ ΑΓΓΟΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pasok



    Εκδίδεται 7ετές ομόλογο 5 δισ. ευρώ

    Ξεκίνησε το τεστ του δανεισμού που ειχε προτεινει απο το πρεσσ o δρ Κουτσουκος


    Ανοιχτό είναι από σήμερα το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου, με την οποία η χώρα μας αναζητεί κεφάλαια ύψους 5 δισ. ευρώ, τουλάχιστον.

    Ανάδοχοι της έκδοσης του ομολόγου, λήξεως 20 Απριλίου 2017, ορίστηκαν οι Alpha Bank, Bank of America-Merrill Lynch, Εμπορική, ΙNG και Societe Generale, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.

    Το αρχικό εύρος τιμολόγησης ανέρχεται στα mid swaps (μέσο κόστος δανεισμού) συν 310 μονάδες βάσης, ενώ το επιτόκιο του υφιστάμενου 7ετούς ομολόγου είναι κοντά στο 6%.

    Το ποσό που αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών είναι τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ, αλλά εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (υπάρχει, δηλαδή, ισχυρή ζήτηση και το επιτόκιο θεωρείται «λογικό»), μπορεί να αυξηθεί.

    Εν τω μεταξύ, το spread στα 10ετή ομόλογα, αν και έχει υποχωρήσει αισθητά τις τελευταίες ημέρες, παραμένει πάνω από τις 300 μονάδες βάσης. Σήμερα, υποχώρησε μέχρι τις 301 μονάδες, αλλά λίγο μετά τις 14:00 είχε ανέλθει στις 311.

    Το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών αυξήθηκε στα 295.900 για κάθε 10 εκατ. ευρώ χρέους, από 295.300 την Παρασκευή, σύμφωνα με το CMA Datavision.

    Παράγοντες του οικονομικού επιτελειου της κυβέρνησης και του ΟΔΔΗΧ εκτιμούν ότι είναι εφικτή η υποχώρηση, τις επόμενες εβδομάδες, προς τις 250-200 μονάδες βάσης.

    Μέσα στο δίμηνο οι λήξεις παλαιότερων εκδόσεων ομολόγων (και εντόκων γραμματίων) πλησιάζουν τα 24 δισ. ευρώ. Τον Απρίλιο, οι λήξεις είναι 12,5 δισ. ευρώ και το Μάιο 11,6 δισ. ευρώ.

    Από τις αρχές της κρισης ο δρ Κουτσουκος ειχε προτεινει αυτον τον δανεισμό!

    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμως η συκιά, παρά το πλούσιο φύλλωμά της , δεν είχε καρπούς. Τότε ο Ιησούς είπε σε αυτή “Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή”
    ////////////////////////////////
    Χριστούλη μου πέρνα καί από τη TV.
    Οί συκιές ρατσιστικά,κατέχουν όλες
    τίς θέσεις εργαζομένων.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Περιμενω απο σημερα ολοι οι ψευτοεπαναστατες νεοι (και κατι συνασπισμοι και ψευτοαριστεροι...)
    να βγουν στους δρομους και να διαδηλωσουν, οπως το Δεκεμβρη του 2008.
    Τοτε ο Αλέξης τώρα το "Αφγανακι" ..

    Τοτε από σφαιρα αστυνομικου τωρα από "τρομοκρατες" ,
    αλλα τοτε εγινε χαμος ενω τωρα θα μιλήσουν ...
    για παραπλευρες απωλειες ενος "δικαιου" αγωνα.

    Ντροπή και αισχος , μαζεψτε όλα τα τσογ@@@ - καθ@@@ των βορείων προαστίων
    και καντε τατουαζ στο μετωπο τους τη φωτο του νεκρου παιδιου που δημοσιευσατε πριν λιγο,
    ετσι για να θυμουνται για παντα την επανασταση τους.

    ....ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.....ΣΩΘΗΚΕΣ !
    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Μ Ο Ν Ο.. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα υποτίθεται ότι είναι η πρεμιέρα του νέου «σώματος» της ΕΛ.ΑΣ, της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» (από το Δίκυκλη Αστυνόμευση).

    Η πραγματικότητα ΑΛΗΤΗ
    έρχεται για να διαψεύσει αυτούς που σχεδιάζουν στα χαρτιά, αλλά αδυνατούν να αντιληφθούν την πράξη:

    * Ένας 15χρονος Αφγανός νεκρός χθες από βόμβα, ένα 10χρονο κορίτσι τραυματισμένο, η μητέρα του επίσης τραυματισμένη,
    * ένας ιδιοκτήτης ΠΡΟ-ΠΟ νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, ένας ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου τραυματισμένος,
    * γιος και πατέρας τραυματισμένοι από μαχαίρι στη Θεσσαλονίκη από επτά άτομα για μία θέση στάθμευσης,
    * γκαζάκια σε Ιερό Ναό, εκρηκτικοί μηχανισμοί έξω από Τράπεζα και κατάστημα παιχνιδιών και πόσα άλλα ακόμα.

    Μέσα λίγες ώρες είναι σαν να έχει ξεσπάσει ένας άγραφος πόλεμος, αποδεικνύοντας ότι η καθημερινότητα και οι εξελίξεις ξεπερνούν τους σχεδιασμούς και – γιατί όχι – τις ικανότητες αυτών που υποτίθεται ότι είναι επιφορτισμένοι με το να τις προλαμβάνουν.

    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΕ
    ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ
    ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.
    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ.
    ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ,ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΝΑΣ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ-ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *