GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετοιμάζει η Γερμανία έξοδο από την Ευρώπη;...

Από το http://alkimosarchive.wordpress.com/ Χωρίς προσχήματα πλέον και με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Merkel στην υλοποίηση της νέας στρατηγικ...

Από το http://alkimosarchive.wordpress.com/

Χωρίς προσχήματα πλέον και με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Merkel στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής που έχει χαράξει η Γερμανία.
Ο πρώην υπΕξ της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, σε ανάλυσή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, δηλώνει τα εξής:
«Η Γερμανίδα καγκελάριος εγκαταλείπει την πολιτική του Χέλμουτ Κολ και στα γερμανικά μίντια καταχειροκροτείται ως σιδηρά κυρία τύπου Θάτσερ ή ως κληρονόμος του Μπίσμαρκ… Και οι δύο δεν είχαν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική, ούτε καν με την γερμανογαλλική συνεννόηση και συνεργασία… Όλα αυτά μπορούμε όμως να τα...

ερμηνεύσουμε με την νέα τάση που επικρατεί στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας: δηλαδή με την απαίτηση να πάψει η Γερμανία να είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και να ακολουθήσει πολιτική εξυπηρέτησης των στενών της εθνικών συμφερόντων. ‘Και οι άλλοι το ίδιο κάνουν’, είναι η συνήθης όλο και πιο δυνατή απάντηση, που ακούμε στη χώρα μας. Ναι, αλλά η Γερμανία δεν είναι οι άλλοι. Διότι εξαιτίας του μεγέθους της, της γεωγραφικής της θέσης και της ιστορίας της πρέπει να διαδραματίσει έναν συγκεκριμένο ρόλο στο ευρωπαϊκό όραμα.
Εάν η Γερμανία εγκαταλείψει όντως τον ρόλο της ατμομηχανής της Ευρώπης, τότε πάει περίπατο και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Εάν η Γερμανία δεν μετατρέψει τα εθνικά της συμφέροντα σε ευρωπαϊκά, αλλά κάνει ό,τι και οι άλλοι, τότε θα οδηγηθούμε στην ‘επανεθνικοποίηση’ της ΕΕ
….».
«Σε αυτή την περίπτωση οι συνέπειες είναι προβλέψιμες: η ΕΕ θα αντικατασταθεί από μια χαλαρή και αδύναμη ένωση κρατών, στην οποία θα κυριαρχούν τα εθνικά συμφέροντα. Αυτό είναι όμως η βρετανική θέση για την Ευρώπη..»
Από την άλλη, έχουμε όντως μια Merkel, η οποία παρουσιάζεται τελευταία δημόσια με μια πρωτοφανή αυτοπεποίθηση, εφαρμόζοντας μια ιδιόρρυθμη πολιτική, στην οποία δεν μας είχε συνηθίσει. Τα όσα είδαμε να διαδραματίζονται σήμερα, από πλευράς της, στην Τουρκία -σε αυτή την εξίσου παράδοξη «επίσκεψη αστραπή»- μπορούν να ερμηνευτούν βέβαια ποικιλοτρόπως, αλλά σε εμένα φανερώνουν μήνυμα «αλλαγής πλεύσης» προς τη σύμμαχο Τουρκία.
Η άλλη έγκριτη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau, γράφει σήμερα:
«Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου η Τουρκία, ως εταίρος του ΝΑΤΟ, ήταν σημαντική για την Ευρώπη, λόγω της στρατιωτικής της σημασίας. Σήμερα υπάρχουν άλλοι πειστικοί λόγοι που υπαγορεύουν στην ΕΕ να εντάξει στους κόλπους την Τουρκία: η συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομική της δύναμη, η σημασία της σαν γεωγραφικός διάδρομος φυσικού αερίου και ασφαλώς η δυναμική δημογραφική της δομή.
Όλα αυτά καθιστούν την Τουρκία απολύτως απαραίτητη για την Ευρώπη… Η ΕΕ, στη σημερινή της μορφή, είναι ακόμη μικρή για να διεκδικεί πολιτική ισοτιμία σε παγκόσμιο επίπεδο και να παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία του πλανήτη.
Η ένταξη της Τουρκίας θα πρόσφερε στην Ευρώπη ακριβώς αυτή τη βαρύτητα που χρειάζεται. Γι’ αυτό η πολιτική έναντι της Τουρκίας συνιστά ένα σημαντικό τεστ για την Ευρώπη: διότι με την μία ή την άλλη πολιτική της έναντι της χώρας αυτής αποφασίζει ταυτόχρονα και ποιο ρόλο θέλει να παίξει η ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή

Αυτά που γράφει η γερμανική εφημερίδα είναι σωστά, βλέποντάς τα από την ευρωπαϊκή σκοπιά, μήπως όμως η Merkel έχει αλλάξει ρότα, και δεν την ενδιαφέρει πλέον η ευρωπαϊκή ανάπτυξη, αλλά σκοπεύει να διοχετεύσει «τη βαρύτητα» αυτή προς μιαν άλλη κατεύθυνση;
Μήπως η κατεύθυνση αυτή δείχνει προς Βορρά και προς ανατολάς;
Ίδωμεν…

7 σχόλια

  1. Σκεπτόμουνα το Χρυσοχοίδη. Ανέλαβε το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ και τον πρώτο μήνα έβγαινε καθημερινά στα κανάλια αγριεμένος και φουριόζος, υποσχόμενος ότι θα βελτιώσει την αστυνόμευση, θα ξεριζώσει τους αναρχικούς από τα Εξάρχεια, θα πατάξει την τρομοκρατία, θα βγάλει αστυνομικούς στις γειτονιές, θα αισθανόμαστε ξανά ασφαλείς και άλλα τέτοια όμορφα.

    Συγχρόνως όμως είπε ότι θα απολύσει όποιον αστυνομικό "αγγίξει" λαθρομετανάστη, κατάργησε ένα σωρό νόμους για την πάταξη της τρομοκρατίας, υποστήριξε φανατικά την ευκολία παροχής της Ελληνικής ιθαγένειας μαζικά σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και τέλος, ουσιαστικά έκανε τους αστυνομικούς απλούς δημοσίους υπαλλήλους (με στολή). Ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ πρακτικά επέβαλε στους αστυνομικούς να βάλουν την εκτέλεση του καθήκοντός τους σε δεύτερη μοίρα.

    Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Η έξαρση της εγκληματικότητας (όλων των τύπων, ληστείες, απαγωγές, διαρρήξεις, δολοφονίες, βιασμοί, κλπ και μάλιστα όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις) σπάει όλα τα ρεκόρ, άσχετα εάν ο πολύς κόσμος δεν συνειδητοποιεί την έκτασή της, λόγω του γνωστού πράσινου φασισμού που ενδημεί στα κανάλια και τις εφημερίδες.

    Ο Χρυσοχοίδης, έχει ξεκάθαρα αποτύχει.

    Με πορδές δεν βάφονται αυγά, κύριε Χρυσοχοίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επαναλειψη του ,σιδηρα Κυρια,ειναι κακεκτηπο και δεν επαναλαμβανεται!Η Γερμανια εχει την Ευρωπη αναγκη για τις εξαγωγες της και δινει και περνει!Μια μονοδρομος πολιτικη,Νατσιοναλ πολιτικ,θα ηταν οτι καταστροφικο γιαφτην και ολο τον κοσμο!Αυτην την στιγμη εχει τα μεγαλυτερα συμφεροντα σε επενδυσεις στην Τουρκια,οπως ανεκαθεν και της ειναι ο ποιο σοβαρος εταιρος της,παρα τα διαφορα !
    Τελος η δευτερη ξενη γλωσα στην Γερμανια,ειναι, ναι η τουρκικη!Ισως δε να ειναι και συγγενεις λαοι !
    Αυτα ,χωρις ρεμβασισμο,και μην σας διαφευγουν,απεναντυ σε τετοια πολιτικη ,εμεις θα χανουμε οπως παντα,θα κοιταμε απο μακρυα και θα επαιτουμε!Αλλαξτε πλωρη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τακτική του Γιώργου είναι μία: «θα σας τρελάνω» !!!

    Τώρα που οι δημοσιογράφοι – «ξεσκονόπανα» της κυβέρνησης ηρέμησαν λίγο και έπαψαν προς ώρας να λιβανίζουν τα αφεντικά τους, μπορούμε όλοι να ρίξουμε μια πιο νηφάλια ματιά στην τεράστια εθνική «επιτυχία» των Βρυξελλών. Μα ματιά σε μια εικόνα που είναι ήδη πιο θαμπή.

    Το κοινοπρακτικό ομόλογο βγήκε και έπιασε επιτόκιο 5,9%, που απέχει πολύ από τα επιτόκια που δανείζονται χώρες όπως η Πορτογαλία ή η Ισπανία. Μόλις που υπερκαλύφθηκε η έκδοση όταν παλαιότερες καλύπτονταν δύο και τρεις φορές.

    Τα spreads ξαναπήραν την ανηφόρα, το κόστος ασφάλισης των ομολόγων (τα περίφημα CDS) άρχισαν και πάλι να αυξάνονται, το Χρηματιστήριο έπεσε, οι ξένοι ξαναξεκινούν νέο γύρο επικρίσεων για την ελληνική οικονομία.

    Κι όλα αυτά τρεις μέρες μετά την εθνική… επιτυχία κι ενώ το οικονομικό επιτελείο ρίχνει τα χαρτιά πότε θα αποκλιμακωθούν τα spreads. Ικανοποιημένος από την κάλυψη δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Πεταλωτής και άλλοι κυβερνητικοί περιμένουν αποκλιμάκωση των spreads τις επόμενες εβδομάδες και όλα βρίσκονται στον αέρα.

    Όλο αυτό το κλίμα ανασφάλειας και εν πολλοίς νευρικότητας υποδηλώνει ότι τίποτε δεν πάει καλά στην οικονομία και δεν αποκλείεται να ξαναπεράσουμε μια ακόμη ισχυρή κρίση που θα μας φέρει πιο κοντά στο ΔΝΤ και στα… 11 φθηνά δις ευρώ που μας είπε ο Στρος Καν ότι μας περιμένουν.

    Ο κρίσιμος μήνας είναι η περίοδος 15 Απριλίου – 15 Μαΐου όπου θα κριθούν οι στόχοι για αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ και το φοροκυνήγι, θα φανεί αν το έλλειμμα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και αν τελικά τα Ταμεία θα έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι. Μέσα στο Μάιο θα έλθει και το μικτό κλιμάκιο ΔΝΤ – ΕΕ για να μας «τσεκάρει» κι αν μας βρει σκάρτους μπορεί να μας δώσει από κίτρινη μέχρι και κόκκινη κάρτα.

    Πώς αντιδρά σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Μα φυσικά με την τακτική του «θα σας τρελάνω όλους». Καλεί ο Γ. Παπανδρέου τους υπουργούς του για σεμινάριο διαχείρισης κρίσεων, λες και αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι κρίση.

    Επίσης, συγκαλεί υπουργικό για σήμερα με θέμα την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Μα για να έχει επιτάχυνση πρέπει να έχει και έργο, κι απ΄ όσο ξέρουμε τέτοιο δεν υπάρχει.

    Όλη αυτή η κατάσταση θυμίζει την τελευταία ταινία με τον Τζ. Κλούνεϊ: «Ραντεβού στον αέρα», αφού τα πάντα στην κυβέρνηση αυτή είναι στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φροντιστήριο κόστους 250.000 ευρώ στην κυβέρνηση

    Φροντιστήριο για επίδοξους ηγέτες δέχθηκαν χθες ορισμένοι από τους υπουργούς που συμφώνησαν να καθήσουν στα θρανία που στήθηκαν στην Ιπποκράτους με καθηγητή τον κ. Ρόναλντ Χάιφετζ του Χάρβαρντ και επιθεωρητή τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου . Στο σεμινάριο για τη διαχείριση κρίσεων είχαν κληθεί όλοι οι υπουργοί, αλλά οι περισσότεροι την έκαναν... κοπάνα!

    Το «παρών» έδωσαν οι κκ. Χ. Παμπούκης , Π. Γερουλάνος , Ι. Πανάρετος , Στ. Αρναουτάκης , Μιχ. Καρχιμάκης , Φ. Σαχινίδης και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη , Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη. Επίσης, στα «θρανία» κάθησαν αρκετοί ευρωβουλευτές ( Στ. Λαμπρινίδης , Συλβάνα Ράπτη, ΑννυΠοδηματά, Γ. Σταυρακάκης , Σπ. Δανέλλης ), ορισμένοι περιφερειάρχες και ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης.
    Αντιγράφουμε από το Βήμα ότι ότι η αμοιβή του κ. Ρον Χάιφετς για το «φροντιστήριο ηγεσίας» που παρέχει από χθες σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές κυμαίνεται κοντά στο ευτελές ποσό των 250.000 ευρώ (συν τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και σίτισης).

    TI ΕΙΠΑΜΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
    ή ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΤΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΙΑ ΣΑΣ...ΗΛΙΘΙΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΥΞΟ ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΔΩΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΠΛΑ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΚΛΠ.
    ΠΑΛΙΟΚΑΘΙΚΙΑ !! ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΦΑΝΟ,ΦΙΛΟΤΙΜΟ,ΦΙΛΟΞΕΝΟ, ΓΛΕΝΤΖΕ ΚΛΠ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΕΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!

    ΟΥΞΩ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ !!!

    ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ ΣΗΜΙΤΗ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρtε τη τζουλια υπουργο να χεστουμε στο €ΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α Λ Η Τ Ε Σ ΠΑΣΟΚΟΙ.. ΑΛΗΤΕΣ ...

    Εδώ πνιγόμαστε και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
    Νωρίς νωρίς κι αρχίσαν τα περίεργα.
    * Αμπού Ντάμπι με Νικολάκη και αμέσως μετά
    * η υπόθεση με την πριμοδότηση της ισπανικής πολυεθνικής.
    * Και καπάκι 250.000 ευρώ σε Αμερικάνο για μερικές ώρες σεμινάρια.
    Με τη χώρα υπό πτώχευση.
    Και έπεται συνέχεια.
    Αποδεικνύεται πόσο σέβονται τα χρήματα του ελληνικού λαού και πόσο κούφιες είναι οι κορώνες για λιτότητα και διαφάνεια.
    Δίνουν την εντύπωση ότι ανέβηκαν κι αυτοί για τη μάσα.

    Μας θεωρούν και δικαίως ζώα, μας έχουν γραμμένους και ακολουθούν την πατροπαράδοτη τακτική.
    Του δουλέματος και της αρπαχτής.
    --------------------------------
    Είναι απίστευτο αυτό το powerpoint με το greek government/political support!
    Δεν μπορεί να τα γραφουν τυχαία αυτά τα πραγματα οι Ισπανοί.
    Και γράφουν έχουν extra cost 25% και ο νομος δίνει extra price 25%!
    Πρέπει να λογοδοτησει κάποιος.
    ΤΩΡΑ.
    ΜΑΛΑΚΑ....ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!!!
    ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙ. ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *