GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγουν τη Μ. Πέμπτη τα Τέμπη‏...

...αλλά θα ξανακλείσουν την Κυριακή του Θωμά! Από το http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Τη Μεγάλη Πέμπτη θα δοθεί στην κυκλο...

...αλλά θα ξανακλείσουν την Κυριακή του Θωμά!


Τη Μεγάλη Πέμπτη θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, που είχε διακοπεί λόγω του γνωστού προβλήματος με τις κατολισθήσεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες κατά την έξοδο του Πάσχα. Εν τω μεταξύ, συντομότερο θα είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη το ταξίδι προς την Καλαμάτα, καθώς παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήνα-Μεγαλόπολη με το οποίο παρακάμπτονται όλες οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης.
Ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών: Ο κ. Ρέππας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών που επιτεύχθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο των Τεμπών, καθώς...

όπως είπε, πρόκειται για ένα σύνθετο έργο στο οποίο, σύμφωνα με την αρχική μελέτη έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις σε 12 σημεία. Από αυτά, στα εννέα έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στα υπόλοιπα τρία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα, χρειάζονται υλικά τα οποία ο ανάδοχος του έργου θα παραλάβει σε 10 με 15 μέρες.
Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε επίσης ότι για το διάστημα από τη Μ. Πέμπτη έως και την Κυριακή του Θωμά δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί των διοδίων.
Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, από την Τρίτη 13 Απριλίου θα αρχίσουν εκ νέου οι υπολειπόμενες εργασίες, οπότε θα διακοπεί και πάλι η κυκλοφορία για διάστημα τριών έως τεσσάρων περίπου εβδομάδων.
Η απόφαση για προσωρινό άνοιγμα των Τεμπών, λόγω του Πάσχα, ελήφθη από κοινού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ελληνικό δημόσιο, κατασκευάστρια κοινοπραξία, Ελβετούς κ.α.), καθώς όπως διαπιστώθηκε έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία όλες οι εργασίες ξεσκαρώματος και σταθεροποίησης βράχων, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης των συνεπειών της βροχόπτωσης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την 1η Απριλίου.
Σύμφωνα τις σχετικές μελέτες, ο κίνδυνος είναι ήδη κατά πολύ μικρότερος των προβλεπομένων ορίων, σύμφωνα με τις ελβετικές προδιαγραφές.

9 σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ?

    ΜΙΚΡΗ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
    ...ΕΟΡΤΟΔΑΝΕΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Περιμενω απο σημερα ολοι οι ψευτοεπαναστατες νεοι (και κατι συνασπισμοι και ψευτοαριστεροι...)
    να βγουν στους δρομους και να διαδηλωσουν, οπως το Δεκεμβρη του 2008.
    Τοτε ο Αλέξης τώρα το "Αφγανακι" ..

    Τοτε από σφαιρα αστυνομικου τωρα από "τρομοκρατες" ,
    αλλα τοτε εγινε χαμος ενω τωρα θα μιλήσουν ...
    για παραπλευρες απωλειες ενος "δικαιου" αγωνα.

    Ντροπή και αισχος , μαζεψτε όλα τα τσογ@@@ - καθ@@@ των βορείων προαστίων
    και καντε τατουαζ στο μετωπο τους τη φωτο του νεκρου παιδιου που δημοσιευσατε πριν λιγο,
    ετσι για να θυμουνται για παντα την επανασταση τους.

    ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.....ΣΩΘΗΚΕΣ !
    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ..Μ Ο Ν Ο.. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβασα το πορισμα της αρμόδιας επιτροπής των εμπειρογνωμώνων για τα αιτια του φαινομενου της κατολισθησης των βραχων στα Τεμπη. Στη προσπαθεια μου να προσεγγισω το ολο ζητημα εκτιμω οτι απο επιστημονικης αποψης " μπαζει ".

    Υπαρχουν πολλες γκριζες ζωνες.

    Απαριθμω τα κυριοτερα σημεια που κατα τη ταπεινη μου γνωμη δεν αξιολογηθηκαν επαρκως αλλα και σαφως υποκρυπτουν προσπαθεια , αν μη τι αλλο συγκαληψης :


    1. Το προκληθεν φαινομενο της βραχόπτωσης ήταν αναμενόμενο ?
    Και ήταν απλώς σύμπτωση οτι αυτη τη χρονικη περιοδο γίνονταν παράλληλα και τα έργα διάνοιξης των σηράγγων ?

    2. Είναι ικανή η πιεση του νερου της βροχης και των υπογειων ροων , και μόνον , στη βάση των μεμονωμένων βράχων να δημιουργήσουν φαινόμενο βραχοκατολίσθησης μαζας 100 τονων ?
    Δηλαδή μόνον φέτος υπήρχε αυξημένη βροχόπτωση στην περιοχή των Τέμπων τη χειμερινή περίοδο ? Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ξηρασία το χειμώνα ?

    3. Γιατί η κατεξοχήν αιτία που είναι οι εκρήξεις και οι δονήσεις για την διάνοιξη των σηράγγων αναφέρονται τελευταίες και οτι συνέβαλαν τα ελάχιστα στο φαινόμενο της κατολίσθησης , αφού είναι επιστημονικά αποδεκτό οτι η καθε έκρηξη ειναι ένας μικροσεισμός και μαζί το πλήθος των δονήσεων λειτουργούν
    αθροιστικά και με συνέπειες στη γεωτεχνική ισορροπία του εδάφους ?

    4. Γιατί και με ποιά αιτιολόγηση τα έργα διάνοιξης των σηράγγων δεν αποτελουν την κύρια αιτία του βραχοκατολισθητικού συμβάντος των
    Τεμπων?

    5. Ποιές συνθήκες έπρεπε να ωριμάσουν ώστε ο χρόνος για την έκδοση του πορίσματος να είναι 3 περίπου μήνες ?




    Γιώργος Π.

    πολιτικός μηχανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Ο κυνηγός των αραβικών επενδύσεων”

    Πολύ γέλιο έχει πέσει στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου στο Βήμα. (Ν. Παπανδρέου: Και τούμπες θα κάνω για την πατρίδα)

    «Άντε μην ανοίξουμε το στόμα μας» λένε κάποιοι με τις εξάρσεις πατριωτισμού του συγγραφέα και αδελφού του πρωθυπουργού.
    Ποιοι το λένε;
    Εκείνοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι γιατί πήγε στο Κατάρ…

    Και διαβεβαιώνουν ότι σύντομα ο Γιώργος θα αρχίσει να απολογείται για τη δράση του Νίκου…

    Που με 28.000 μάσες στα Αμπου Ντάμπια πολλοί θα έκαναν “κωλοτούμπες” για την πατρίδα..ακόμα και αυτοί που αισθάνονται “μεταμφιεσμένοι Ελληνες με αμερικανική καρδιά”..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασες να γράψεις για την ΟΝΝΕΔ σήμερα κομπλεξικέ μικροψώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν οι πράξεις των δεν είχαν άμεσο αντίκτυπο στην ίδια την υπόσταση της χώρας, τότε με σιγουριά θα μπορούσα να πω ότι μιλάμε για την καλύτερη κωμωδία που έχει ανέβει στα χρονικά της χώρας.

    Μου αρέσει που κάθισαν 5,5 χρόνια στην αντιπολίτευση και ήρθαν με όρεξη για δουλειά στην εξουσία! Που είσαι Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής!
    Χαχαχαχαααααααααααααααα!

    Κακομοιρε Ελληνα τι εχουν να δουν τα ματια σου ακομη!
    Μ’αυτους που εμπλεξες καλα ξεμπερδεματα.

    Την αρρώστια που έχουν αυτοί στο ΠΑΣΟΚ, ούτε ψυχολόγος, ούτε ψυχίατρος, ούτε ο Φρόϋντ ο ίδιος δεν μπορεί να τη γιατρέψει.

    Μπορεί όμως να τους μάθει να παίρνουν την σωστή θέση για να υποδεχθούν την τσανάκα με το γιαούρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά είναι ακόμη επικίνδυνα, οπότε απαιτείται ολοκλήρωση των εργασιών στα Τέμπη για ασφαλή διέλευση, ή δεν είναι επικίνδυνα οπότε πρέπει να δοθούν μόνιμα σε κυκλοφορία?
    Δίνονται στην κυκλοφορία για λίγες μόνο ημέρες επειδή εγκυμονούν κινδύνους νέων κατολισθήσεων, οι οποίοι με τη συνέχιση των εργασιών μετά το Πάσχα θα αποσοβηθούν?
    όσοι δηλ. θα περνούν απο τα Τέμπη το Πάσχα, θα παίζουν Ρώσικη ρουλέτα? Και τότε ποιός θα αναλάβει την ευθύνη?
    Ελληνικέ λαέ, πάρε μόνος σου την τύχη σου στα χέρια σου, γιατί οι υπεύθυνοι είναι οι πλέον ανεύθυνοι. Ελλάς το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φροντιστήριο κόστους 250.000 ευρώ στην κυβέρνηση

    Φροντιστήριο για επίδοξους ηγέτες δέχθηκαν χθες ορισμένοι από τους υπουργούς που συμφώνησαν να καθήσουν στα θρανία που στήθηκαν στην Ιπποκράτους με καθηγητή τον κ. Ρόναλντ Χάιφετζ του Χάρβαρντ και επιθεωρητή τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου . Στο σεμινάριο για τη διαχείριση κρίσεων είχαν κληθεί όλοι οι υπουργοί, αλλά οι περισσότεροι την έκαναν... κοπάνα!

    Το «παρών» έδωσαν οι κκ. Χ. Παμπούκης , Π. Γερουλάνος , Ι. Πανάρετος , Στ. Αρναουτάκης , Μιχ. Καρχιμάκης , Φ. Σαχινίδης και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη , Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη. Επίσης, στα «θρανία» κάθησαν αρκετοί ευρωβουλευτές ( Στ. Λαμπρινίδης , Συλβάνα Ράπτη, ΑννυΠοδηματά, Γ. Σταυρακάκης , Σπ. Δανέλλης ), ορισμένοι περιφερειάρχες και ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης.
    Αντιγράφουμε από το Βήμα ότι ότι η αμοιβή του κ. Ρον Χάιφετς για το «φροντιστήριο ηγεσίας» που παρέχει από χθες σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές κυμαίνεται κοντά στο ευτελές ποσό των 250.000 ευρώ (συν τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και σίτισης)_______________________

    "Σε ψυχίατρο.....KAI TA ΖΩΑ -
    ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ".
    ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναξιοκρατία στο Υπουργείο Υποδομών!


    Αναξιοκρατικές προαγωγές και τοποθετήσεις προϊσταμένων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών πραγματοποιήθηκαν πριν τις γιορτές προκαλώντας την αγανάκτηση των υπαλλήλων του Υπουργείου.
    Η πολιτική ηγεσία γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις νέες ρυθμίσεις Ραγκούση για τη Δημόσια Διοίκηση και μετά από εισηγήσεις των κ. Μπούμη και κ. Μανίκα, τοποθέτησε την πρώην σύζυγο του κ. Μπούμη στην Ειδική Υπηρεσία Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος χωρίς κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τους δυο προαναφερόμενους στην Ειδική Υπηρεσία Κτιριακών Έργων, των πρώτο Διευθυντή και το δεύτερο Τμηματάρχη, χωρίς βέβαια κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Το τραγελαφικό είναι ότι ο κ. Μανίκας είναι μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και αποδέχτηκε τη θέση αυτή περιφρονώντας το θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετεί!
    Τα ίδια πρόσωπα τοποθέτησε ο κ. Ρέππας στις αμοιβόμενες επιτροπές των Μητρώων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων και Κατασκευαστών δίνοντάς τους 550€ το μήνα!
    Το δε “μεγαλοστέλεχος” κ. Μπούμης προαλείφεται από τον κ. Ρέππα, όπως ο ίδιος διαδίδει και ως Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, μάλλον για να κάνει οικονομία στις κατασκευές.
    Τον κ. Μπούμη τοποθέτησε η κα. Μπιρμπίλη και στο Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος!
    Ο συγκεκριμένος είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνος της ΠΑΣΚ Μηχανικών στην ΕΜΔΥΔΑΣ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, αλλά και μέλος της νυν Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και εκ νέου υποψήφιος. Ο ίδιος διαδίδει μάλιστα ότι θα είναι και μέλος της νέας Διοικούσας!
    Πρόκειται μάλλον για παιδί θαύμα, μια πολύπλευρη προσωπικότητα, που τα προλαβαίνει όλα και πληρώνεται αδρά γι’ αυτό!

    ΥΓ: Ο κ. Μπούμης, συμβιβαζόμενες με το καθεστώς Καραμανλή, συμφώνησε με το νόμο Σουφλιά το 2004 για τα Δημόσια Έργα καταγγέλλοντας το νόμο Λαλιώτη περί μαθηματικού τύπου, αιφνιδιάζοντας τις άλλες προοδευτικές παρατάξεις της ΕΜΔΥΔΑΣ και εξαργύρωσε αυτή του τη στάση με τη θέση του Τμηματάρχη από το 2005 και βέβαια εισπράττοντας πάνω από 30.000€ συνολικά τα προηγούμενα χρόνια από τη συμμετοχή του στην αμειβόμενη επιτροπή του Μητρώου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

    Na τους χαίρεστε και να μην ξεχάσετε να τους ψηφίσετε στις εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ και του ΤΕΕ!


    “Αρουραίοι”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *