GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το άρθρο των "NY Τimes" σε μετάφραση...

Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου Wall St. Helped to Mask Debt Fueling Europe’s Crisis Οι τακτικές της Wall Street οι οποίες οδήγησαν στην κρίση τω...

Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Wall St. Helped to Mask Debt Fueling Europe’s Crisis
Οι τακτικές της Wall Street οι οποίες οδήγησαν στην κρίση των στεγαστικών δάνειων στην Αμερική επιδείνωσαν την κρίση στην Ελλάδα και υπέσκαψαν το ευρώ οδηγώντας τις ευρωπαϊκός κυβερνήσεις να κρύβουν τα ιλιγγιώδη χρέη τους.
Καθώς οι φόβοι για την Ελλάδα διαχέονται στις αγορές, αρχεία και συνεντεύξεις δείχνουν ότι με την βοήθεια της Wall Street’s η χώρα εμπλέχτηκε σε μια δεκαετή προσπάθεια να ξεγελάσει τα ευρωπαϊκά όρια για το χρέος. Μια συμφωνία από με την Goldman Sachs βοήθησε να κρυφτούν δισεκατομμύρια από τον ορατό στις Βρυξέλες προϋπολογισμό.
Ακόμη και όταν η κρίση ήταν κοντά στην κορύφωση της οι τραπεζίτες έψαχναν τρόπους να βοηθήσουν την Ελλάδα στέλνοντας στο μέλλον την
...

ώρα της τελικής αποκάλυψης.
Συμφώνα με δυο άτομα που ενημερωθήκαν για την σύσκεψη, αρχές Νοεμβρίου-τρεις μήνες πριν η Αθήνα γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής νευρικότητας- μια ομάδα από την Goldman Sachs έφτασε στην αρχαία πόλη με μια πολύ μοντέρνα πρόταση για την κυβέρνηση που πιέζονταν για να πληρώσει τους Λογαριασμούς της.
Τραπεζίτες καθοδηγούμενοι από τον πρόεδρο της Goldman’s Gary D. Coh πρότειναν συμβόλαιο που θα έσπρωχνε μακριά στο μέλλον τα χρέη της Ελλάδας από το σύστημα υγείας, περίπου όπως οι υπερχρεωμένοι ιδιοκτήτες σπιτιών κάνουν με δεύτερη υποθήκη για να πληρώσουν τα χρέη τους από πιστωτικές κάρτες.
Το σύστημα είχε δουλέψει και στο παρελθόν. Το 2001 αμέσως μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ η Goldman βοήθησε την Κυβέρνηση σιωπηλά δανείζοντας την δισεκατομμύρια όπως είπαν άνθρωποι που γνώριζαν για αυτές στις συμφωνίες.
Αυτή η συμφωνία -που παρέμεινε κρυφή από το κοινό και έμοιαζε περισσότερο με ταμειακή διευκόλυνση παρά με δάνειο-, βοήθησε την Αθήνα να πιάσει τους σκληρούς κανόνες της ευρωζώνης συνεχίζοντας να ξοδεύει πέρα από τα όρια της.
Η Αθήνα τον Νοεμβριο δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Goldman αλλά με την Ελλάδα να καταρρέει κάτω από το βάρος των χρεών της και τους πλούσιους πιστωτές της να αποφεύγουν να την βοηθήσουν, εγείρονται ερωτήματα για της συμφωνίες της τελευταίας δεκαετίας και για τον ρολό της Wall Street’ στο τελευταίο οικονομικό δράμα.
Όπως και στην κρίση των στεγαστικών δανείων και του AIG τα οικονομικά παράγωγα έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην άνοδο των χρεών της Ελλάδας. Συμφωνίες επεξεργασμένες από την Goldman Sachs, την
JPMorgan Chase και μια ευρεία γκάμα τραπεζών, έπαιξαν ένα κρίσιμο ρόλο στην άνοδο των ελληνικών χρεών οδηγώντας πολιτικούς να μασκαρέψουν τις δανειακές τους ανάγκες στην Ελλάδα στην Ιταλία και πιθανώς αλλού.
Με δεκάδες περιπτώσεις αντίστοιχων συμφωνιών στην Ευρώπη οι τράπεζες παρείχαν προκαταβολικά ρευστό με αντάλλαγμα κυβερνητικά έσοδα από το μέλλον και έτσι αυτές οι υποχρεώσεις εμέναν έξω από τα επίσημα βιβλία. Η Ελλάδα για παράδειγμα διαπραγματεύτηκε κρατικά έσοδα από τα δικαιώματα της στο αεροδρόμιο και στα έσοδα τα από τυχερά παιχνίδια τα επόμενα χρόνια.
Η υφιστάμενη κριτική λέει ότι τέτοιες συμφωνίες δεν καταγράφονται ως δάνεια, παραπλανούν τους επενδυτές (κερδοσκόπους) και παρακάμπτουν τους κανονισμούς για το χρέος μια χώρας.
Μερικές από αυτές τις ελληνικές συμφωνίες στο παρελθόν πήραν ονόματα αρχαίων θεών για παράδειγμα Αίολος ο θεός των ανεμων.
Η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί την πιο μεγάλη πρόκληση έως τώρα για το ενιαίο νόμισμα το ευρώ και την ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση. Η χώρα στο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα χρωστα στο κόσμο 300 δισεκατομμύρια δολάρια και πολλές μεγάλες τράπεζες είναι αγκιστρωμένες σε αυτό το χρέος. Μια χρεοκοπία θα είχε συνέπειες σε όλο τον κόσμο.
Μια ειδικός (spokeswoman) από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών συναντήθηκε με πολλές τράπεζες του τελευταίους μήνες και δεν δεσμεύτηκε σε καμία πρόταση από τράπεζες. «Όλα τα οικονομικά του χρέους είναι συνδεδεμένα με την προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς» έλεγε. Η Goldman and JPMorgan αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Αυτές οι χειραγωγήσεις της Wall Street στην Ευρώπη, δεν έτυχαν προσοχής και δημοσιότητας σε αυτή την πλευρά του ατλαντικού, έχουν όμως δεχτεί σφοδρή κριτική στην Ελλάδα και σε περιοδικά όπως το Der Spiegel στην Γερμανία.
«Οι πολιτικοί θέλουν να σπρώξουν την μπάλα μπροστά και εάν ένας τραπεζίτης τους δείξει τον τρόπο για να σπρώξουν το πρόβλημα στο μέλλον θα το αποδεχτούν» είπε ο κος Γκίκας Α. Χαρδούβελης, ένας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος βοήθησε στην συγγραφή πρόσφατης αναφοράς για τα οικονομικά της Ελλάδας.
Η Wall Street δεν δημιούργησε το ευρωπαϊκό χρέος. Οι τράπεζες όμως οδήγησαν την Ελλάδα στο να δανειστεί πέρα από τις δυνάμεις της με συμφωνίες απόλυτα νόμιμες. Υπάρχουν ελάχιστοι κανόνες για τον τρόπο δανεισμού των κρατών, έτσι τα κρατη μπορούν να δανειστούν για να καλύψουν έξοδα όπως αμυντικές δαπάνες και δαπάνες υγείας. Στην αγορά χρεών – οι κανόνες της Wall Street για κρατικά δάνεια και χρέη- δεν είναι τόσο βαθιά επικαιροποιημένοι.
“Αν μια κυβέρνηση θέλει να κλέψει την αγορά μπορεί να το κάνει” μας είπε ο Garry Schinasi ένας βετεράνος του ΔΝΤ της ειδικής υπηρεσίας που καταγράφει δείκτες αξιοπιστίας στις παγκόσμιες αγορές.
Οι τράπεζες εγκαίρως προχώρησαν σε αυτό που ήταν για αυτές μια υψηλής ποιότητας συμβίωση με τις σπατάλες κυβερνήσεις. Καθώς η Ελλάδα δεν αποδέχτηκε τα πλεονεκτήματα της πρότασης της Goldman τον Νοέμβριο του 2009 και πλήρωσε 300 εκατομμύρια χρέος για την συμφωνία του 2001

================
Καταλάβατε;;; Ελπίζω να καταλάβατε πως οι ξένοι ζουν με 400% και 300% χρέος στο ΑΕΠ τους την ίδια στιγμή που εμείς καταγγέλλουμε τα πλασματικά μας στοιχεία στην ΕΕ.
Βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας ως συνήθως.

16 σχόλια

  1. **** ΒΟΗΘΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ.
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ
    ΜΑΝΤΑΡΑ.
    ΠΑΜΕ.... ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.
    ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

    ΠΑΜΕ...ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ. $$$$$$$$$
    ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ.....ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πριν η πιο αντιλαικη και φιλελευθερη κυβέρνηση ολων των εποχών,
    κανει οτιδηποτε αλλο πια,

    πρεπει να ζητησουν να μειωθουν και οι βουλευτες στους 100.

    και παλι πολλοι ειναι, αλλα τελοςπαντων.

    γιωργακη ειπες χρειαζονται βαθιες και ριζικες τομες και αλλαγες.
    να αλλαξουμε εντελως.

    αντε να σε δουμε ανεπαγγελτε κολλεγιοφλωρε, θα το κανεις αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει και δεύτερη σελίδα το άρθρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει και δεύτερη σελίδα το άρθρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς το μόνο που νομιμοποιεί τους ξένους να βρίζουν την Ελλάδα και να μας φέρονται σαν σκουπίδια είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί ανεγκέφαλοι μαλάκες σαν και εσάς που χρησιμοποιούν και καταλαβαίνουν μόνο επιφανειακές ατάκες. 'Αντε και γαμηθείτε λοιπόν μαλάκες και απότι φαίνεται αυτή η βάρκα δεν μας χωράει όλους, αυτοί που έχουμε μυαλό θα κολυμπησουμε για εσάς εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλαδή όλη αυτή η εκσυχρονιστική πασοκική ανάπτυξη όχι μόνο ήταν μούφα αλλά μας οδήγησε και στην χρεωκοπία;
    φέρτε σημαιάκια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ανεμίζουν στις συγκεντρώσεις να χαρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρεοκοπούμε ή Όχι ;;;

    Ποια είναι τελικά η πραγματικότητα ;;;

    Κάποτε το παραμύθι αυτό περί χρεοκοπίας πρέπει να τελειώνει. Ο τρόμος και ο φόβος που έντεχνα σπέρνουν πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με τη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

    Σπέρνουν έντεχνα τον τρόμο χωρίς να λένε στοιχεία και χωρίς να κάνουν συγκρίσεις .

    Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε πέστε τη μας για να την μάθουμε και εμείς .

    Γιατί εμείς άλλα ξέρουμε και άλλα συμπεράσματα εξάγουμε από τα στοιχειά που έχουμε , εκτός και αν «εσείς» γνωρίζετε άλλα.

    Η φτωχή και άτιμη εσχάτως Ελλάδα, έχει ένα έλλειμμα της τάξεως του 12,7% κατά την κυβέρνηση, κατά άλλους της τάξεως του 13,2%, αλλά εμείς ασπαζόμαστε τα «επίσημα» στοιχειά.

    Το αντίστοιχο έλλειμμα των Η.Π.Α. , χωρίς να κάνουν τα στατιστικά τους φύλλο και φτερό οι διεθνείς οργανισμοί Δ.Ν.Τ. κλπ, το 2009 ήταν 12.9%, και κανείς δεν τολμά να μιλάει για χρεωκοπία της, για άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της ή για άνοδο των cds. Πως θα μπορούσε άλλωστε να το πράξει αυτό κάποιος , όταν οι περισσότερες χώρες της δύσης έχουν έλλειμμα που πλησιάζει τα νούμερα αυτά.

    Η Ιαπωνία για παράδειγμα το έλλειμμα ανέρχονταν το 2009 στο 10,5 % του Α.Ε.Π. της, ενώ και το 2008 το έλλειμμα ήταν της τάξεως του 10,2%.
    Αλλά και για την Ιαπωνία δεν ακούσαμε κανέναν πρωθυπουργό της να μιλήσει για «ασθενή στην εντατική» και για «απώλεια ενός τμήματος της εθνικής κυριαρχία» λόγω του ελλείμματος αυτού . Ούτε είδαμε τους «κερδοσκόπους» (sic) να επιτίθενται στις Η.Π.Α. και στην Ιαπωνία επειδή έχουν έλλειμμα περίπου ίδιο με το δικό μας, και να «σορτάρουν» τα ομόλογα τους ή να «παίζουν» τα αντίστοιχα cds με το σκεπτικό ότι οι χώρες αυτές θα φαλιρίσουν.

    Δεν το είδαμε αυτό αν και τα μεγέθη τουλάχιστον του ελλείμματος είναι σχετικά ιδία, γιατί τα άλλα μεγέθη που ακολουθούν είναι ανόμοια και βάζουν την Ελλάδα σε καλύτερη μοίρα.
    Το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2009 ανέρχονταν στο 112,5 % του Α.Ε.Π ενώ το 2010 «εκτιμάται» ότι θα ανέλθει στο 125% .
    Πιστεύετε ότι είναι μεγάλο και μας οδηγεί στην πτώχευση ;;;

    Δείτε λοιπόν ποιο είναι το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας και κανένας δεν μιλάει για πτώχευση της χώρας, ανέρχεται στο 197% του Α.Ε.Π. της . Ενώ είναι ολοένα και διογκούμενο .
    Άλλα ας δούμε και άλλους δείκτες περισσότερο αντιπροσωπευτικούς όπως για παράδειγμα το Συνολικό χρέος της Ελλάδας, δηλαδή δημόσιο συν ιδιωτικός τομέας, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της «χρεοκοπημένης» Ελλάδας.

    Το συνολικό χρέος λοιπόν της χώρας ανέρχεται στο 179% του Α.Ε.Π ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι …κρατηθείτε 175%!!!

    Αν δε αναφέρουμε το συνολικό χρέος της κάθε χώρας θα δούμε ποιος πρέπει να είναι σε «εντατική» και γιατί ο πρωθυπουργός, συνεπικουρούμενος από σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο που υπερθεματίζει, μιλάει για «ασθενείς και εντατικές»..
    Λοιπόν έχουμε και λέμε το συνολικό χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται στο 234% του Α.Ε.Π της, αντίστοιχα της Ιρλανδίας στο 222%, του Βελγίου στο 219%, της Ισπανίας 207%, της Ιταλίας στο 197% και πάει λέγοντας .
    Είναι αξιοσημείωτο δε το συνολικό χρέος των "εγγυητριών" δυνάμεων,όπου της Γερμανίας ανέρχεται στο 170% του Α.Ε.Π , της Γαλλίας είναι κάτι παραπάνω από 230% του Α.Ε.Π. , και της Μεγάλης Βρετανίας το συνολικό χρέος, προσδεθείτε εδώ, είναι περισσότερο από το 400% !!! του Α.Ε.Π της.

    Βλέποντας λοιπόν τα παραπάνω, και συγκρίνοντας αυτα με τα αντίστοιχα ελληνικά στοιχεία για το εξωτερικό χρέος,το συνολικό χρέος και το έλλειμμα , τότε είναι που αναρωτιόμαστε για το τι πραγματικά συμβαίνει.

    Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 89% του Α.Ε.Π . της , ενώ της Πορτογαλίας που ο υπουργός Οικονομικών της ζήτησε να μην την συγκρίνουμε με την Ελλάδα, και είχε δίκαιο, είναι …130% του Α.Ε.Π. , ενώ της Ιρλανδίας ξεπερνά το 415%.
    Κανένας όμως από τους ηγέτες των χωρών αυτών δεν βγήκε να μιλήσει για εντατικές και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στους «κερδοσκόπους» των τραπεζικών ιδρυμάτων , δηλαδή στα δικά τους τα «παιδιά» να κάνουν « παιχνίδι» με την τύχη της χώρας, πάνω στην πλάτη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που ήσασταν ,όλοι εσείς που στάζετε δηλητήριο ,τα προηγούμενα 6 χρόνια με την φιλεργατική κυβέρνηση του άχρηστου ,και όχι κουρασμένου όπως λάθος λέγεται ,που μας έφερε σε αυτά τα χάλια .Οι μισοί τον έγλυφαν(Ν.Δ)και οι υπόλοιποι ξεχάσανε τη θα πει απεργία (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ).Τώρα ξυπνήσατε ρεμάλια από τα ξενύχτια ??? τώρα πλέων είναι αργά και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε όλοι μας τα σπασμένα του άχρηστου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να χρεωκοπίσει γιατί απλά αν το πάθει τότε θα βουλιάξουν μαζί της οι μεγαλύτερες τράπεζες τις Ευρώπης. Και θα βουλιάξει μαζί μας και το Ευρώ. Αυτό δεν όμως και τόσο καλό, γιατί θα είμαστε μια χώρα που επιβιώνει όμως με φτωχούς ανθρώπους. Ίσως επί Νέας Δημοκρατίας να είχαμε μεγαλύτερες ταξικές διαφορές, Με το Πασόκ θα έχουμε λιγότερες ταξεις. Τελικά, η Παπαρήγα έκανε λάθος, δεν είναι ίδια τα δύο μεγάλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kόφτε την πλάκα:
    Δεξιοί, Πασόκοι, ΚΚέδες και λοιπές
    παραφυάδες. Κατά καιρούς,όλοι έχετε
    βλάψει τη χώρα ποικιλοτρόπως......
    Συνεπώς: βάλτε τελεία στο ξεκατίνιασμα και αρχίστε να βοηθάτε
    αυτό τον έρμο τόπο που η ιστορία του και το μέλλον του μας ξεπερνάει όλους. Γκέ-γκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1:57,είσαι σωστός.
    Ένα μόνο δέν λαμβάνεις υπ΄όψη σου.
    Όλες οί χώρες μέ τό υπερδιογκωμένο
    %ΑΕΠ (ακόμα καί η Πορτογαλία),
    κάνουν κάτι,πού η Ελλάδα δέν κάνει
    <<<<<< ΠΑΡΑΓΟΥΝ & ΕΞΑΓΟΥΝ >>>>>>>>
    Δέν στηρίζονται στίς κομπόστες,
    στήν παροχή υπηρεσιών(Τουρισμός
    καί Ναυτηλία) καί στή λαδόφετα.
    Είναι έν δυνάμη βιομηχανικές,νέων τεχολογιών,ερευνών κλπ χώρες.
    Μπορούν νά ελπίζουν σοβαρά.
    Στήν Ελλάδα τό Κράτος-Δημόσιο,
    είτε σάν εργοδότης,είτε σάν νταβατζής δέν σ΄αφήνει ανάσα,δέν
    σού δίνει αναπτυξιακή ορμή.
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ καί τό 12ο
    μισθό νά κόψετε καί τό ΦΠΑ νά τό
    αυξήσετε στό 22% (καί κάηκα) καί
    τά τσιγάρα νά γίνουν Cohiba καί
    η βενζίνη chanel no7,ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ
    ΠΕΙΤΕ ΦΑΤΕ ΦΑΒΑ (μέ τόν λάκο).
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ .

    Προσφάτως, στην Αυστραλία, κάποιοι μουσουλ¬μάνοι αξίωσαν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία και εξαπέλυσαν επιθέ¬σεις κατά του χρι¬στιανισμού. Ο Αυστραλός πρωθυ¬πουργός Kevin Rudd, ο οποίος είναι βαθύ¬τατα δημοκράτης και προοδευτικός, τα πήρε στο κρανίο και προέβη στην παρακά¬τω δήλωση, την οποία αφιερώνουμε στον ΓΑΠ,τους ψευτο-προοδευτικούς του ΠΑΣΟΚ και λοιπα λαμογια της ΕΛΛΑΔΟΣ.

    Είπε λοιπόν ο Kevin Rudd: «Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυ-χούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού. Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητού-σαν την ελευθερία.

    Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδή¬ποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

    Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δεί¬χνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.(ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ?)

    Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτή¬σεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύ¬ουμε εμείς, και να ζήσε¬τε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτά-σετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξα¬τε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

    Αυτή την δήλωση θα την φυλάξουμε, γιατί σε λίγα χρόνια θα την επικαλεστούμε, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, εμείς οι Έλληνες της Ελλάδος, οι χριστιανοί, η – υποτίθεται -πλειοψηφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Πού είναι οι περίφημες περικοπές δημοσίων δαπανών που εξαγγέλει η Κυβέρνηση όταν ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψη στη Μόσχα συνοδεύεται από κουστωδία 18 δημοσιογράφων και 4 αστυνομικών και με συνολική συνοδεία 30 ατόμων, ο οποίοι (εκτός του Πρωθυπουργού... και των άμεσων συνεργατών του) θα διαμείνουν με έξοδα του ελληνικού λαού σε ξενοδοχεία της Μόσχας ?"

    ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΕ......ΜΑΛΑΚΑ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Αν δεν είμαστε στο εουρο-κατουρώ, αν είχαμε το δικό μας νόμισμα, δραχμή νομίζω το λέγανε, αν τραβούσαμε και καμμια υποτιμησούλα ώς ο μπαμπάς διδαξε πολλάκις, αν δεν είχαμε την ψευδαίσθηση πως είμεθα αδελφοί και μπατζανάκια του Ω-νάση, πόσο χειρότερα θα είμεθα άραγε;

    Πόσο χειρότερο κακά θα ήταν τα πράγματα αν ακουγαμε κάποιους ..."απατεώνες" που θεωρουσαν την αντικατάσταση του εθνικού νομίσματος από το οθνείο του εουρό-κατουρώ, ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας; Πολύ, πολύ πριν το μαντέψει η μαγισα Μπενακη και πολύ πολύ πρίν το επιβεβαιώσει ο ...Βεγγος Παπανδρέου της σήμερον;
    Το να φκιάνεις μόνος σου τις αλυσίδες σου και να καμαρώνεις κι απο πάνω που είναι ασπαστες, μόνο οι ΕλληνοΧουντίνιδες το κατάφεραν!

    (Η Τουρκία έχει ανάπτυξη 6-7%, η κρίση δεν την άγγίξε (οι φτωχοί της παραμένουν φτωχοί), δεν έχει την τύχη να της ελέγξουν την άμυνά παιδαρέλια απεσταλμένα από τας Ευρώπας, ορίζεται και ονοματίζεται Δυναμις, δεν κλαίει αλλη μια φορά την οικονομική της ...διείσδυση στις γειτονες και παραγείτονες χώρες και, κυρίως, βλέπει την αντίπαλό της στο λάκο των λεόντων!
    Κατά τ΄ αλλα, ακόμα και τώρα, οι δημιουργοί και εμνευστές του Ελσίνκι και της Μαδρίτης δεν καταλαβαίνουν κάν ότι το ζητούμενο για την Αγκυρα δεν είναι η είσοδος, άλλα η απειλή της Εισόδου!
    Να την πληρώνουν και να την κανακεύουν να μη περάσει το κάτώφλι του θηριοτροφείου! Και να της το χαλάει η εμμονή των ΓιωργοΣημιτοΝτοραίων!)

    Πόσο χειρότερα θα είμασταν αν δεν είμασταν τόσο κορόιδα να πιστεύουμε ότι ήμασταν έξυπνοι;

    $#12

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση