GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πειραματόζωο, οι experts και οι ήρωες εθελοντές...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης «Ολοκλήρωσε, την Πέμπτη, την επίσκεψή του στην Αθήνα το μικτό κλιμάκιο στελεχών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

«Ολοκλήρωσε, την Πέμπτη, την επίσκεψή του στην Αθήνα το μικτό κλιμάκιο στελεχών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Οι ελεγκτές εκτιμώντας ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη από την προβλεπόμενη, ζητούν πρόσθετα μέτρα». Το ότι θα απαιτούσαν πρόσθετα μέτρα το ξέραμε. Η απορία μας ήταν «ποια και πόσο βαθιά θα πάνε αυτά τα μέτρα». Το ότι θα πονέσουν το ξέρουμε. Το αν θα πονέσουν μέχρι λιποθυμίας θα το μάθουμε σύντομα.
Η αρχική δήλωση του πρωθυπουργού μας ότι...

χρησιμοποιούν τη χώρα μας σαν πειραματόζωο σε ένα πρωτοφανές, για την ΕΕ, οικονομικό φαινόμενο, αρχίζει να επαληθεύεται. Ως γνωστόν, τα πρώτα ανθρώπινα πειραματόζωα χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί. Στα πρακτικά της δίκης των γιατρών στη Νυρεμβέργη ειπώθηκαν εκπληκτικά πράγματα για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, που αξιοποιήθηκαν από τις νικήτριες δυνάμεις. Γερμανοί γιατροί τοποθετούσαν μικρά παιδιά σε ψυγεία μελετώντας τις αντιδράσεις και τις αντοχές τους. Σε κάποια από αυτά τα πειράματα έφερναν και τις γκόμενές τους. Αφού έπιναν σαμπάνιες παρακολουθώντας με ενδιαφέρον από το τζάμι τις αντιδράσεις των παιδιών, επιδιδόταν μετά σε όργια.( είναι γνωστή η σχέση των ναζί με τον θάνατο). Στην περίπτωση τη δική μας δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Δεν θα φτάσουν μέχρι εκεί.. Μας χρειάζονται ακόμη.. Θα κάνουν ότι έκαναν με την Αργεντινή. Τώρα δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Όταν πριν μερικά χρόνια ακούγαμε ότι πολλά σούπερ μάρκετ στην Αργεντινή αναγκάζουν τις υπαλλήλους τους στις ταμειακές μηχανές να φοράνε πάμπερς για να μην πηγαίνουν στην τουαλέτα και χάνουν χρόνο (αυτό λέγεται αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας), πολλοί από εμάς απορούσαμε για το πώς ανέχονται κάτι τέτοιο οι εργαζόμενοι(σύγχρονοι σκλάβοι) της Αργεντινής. Ας μη βιαζόμαστε. Εχουμε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά μας. Είπαμε τώρα βρισκόμαστε στη φάση των δοκιμών. Το πρώτο τεστ το περάσαμε με επιτυχία. Το 70% των ελλήνων επιδοκίμασε τα μέτρα της πρώτης φάσης των πειραμάτων. Γι αυτό άλλωστε περάσανε οι experts στην επόμενη φάση. Ολα δείχνουν πως το πείραμα θα στεφθεί με επιτυχία. Χάρη βεβαίως και στους έμμισθους εγκάθετους των ΜΜΕ που θα πάρουν το κόκαλό τους, διότι οι experts δεν είναι πλέον ναζί αλλά φιλελεύθεροι δημοκράτες. Χρειάζονται καλή επικοινωνιακή πολιτική. Ετσι βαφτίστηκε τώρα η προπαγάνδα.. Το ελληνογερμανικό κανάλι “ALPHA”, είναι το πρώτο που έπιασε το νόημα. Ετσι είδαμε σήμερα με έκπληξη και τρομερό ενδιαφέρον άγγλους να σώζουν ένα σκυλί στις ακτές της Σκωτίας! Ακολούθησαν μια σειρά από άλλες ειδήσεις που μας αφορούν άμεσα, όπως το συνταρακτικό γεγονός πως ο Κλούνεϊ πουλάει το σπίτι του και άλλες εξ ίσου ενδιαφέρουσες ειδήσεις.
Δεν πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε καθόλου. Αλλωστε έχουμε και την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES), όπου οι γερμανοί αδερφοί μας εργαζόμενοι έχουν την μεγαλύτερη ισχύ.
Γι αυτό στην ανακοίνωσή της η CES, ζητεί από τους υπουργούς της ευρωζώνης να προχωρήσουν «σε ρεαλιστικά και κοινωνικά αποδεκτά σχέδια».. Επιθυμούμε σχέδια σωστά ισορροπημένα και κοινωνικά αποδεκτά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CES Τζον Μονκς. Αφού έχουμε την συμπαράσταση και του βρετανού Μονκς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την επιτυχία του πειράματος. Εδώ θα πρέπει να σας υπενθυμίσω, πως όταν οι βρετανοί ανθρακωρύχοι, υπό την ηγεσία του Αρθούρου Σκάρτζιλ απεργούσαν το 1984/85 για πάνω από οκτώ μήνες, τα αδέρφια τους από την Γερμανία, Βέλγιο ακόμη και από την Πολωνία της solidarność του συντρόφου Λεχ Βαλένσα έστελναν κάρβουνο στην Μάργκαρετ Θάτσερ. Με την βοήθεια των αδερφών προλεταρίων της Ευρώπης χτυπήθηκαν τα ιστορικότερα συνδικάτα του κόσμου και από τότε δεν έχουν συνέλθει ποτέ. Αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας του θατσερικού νεοφιλελεύθερου μοντέλου που κυριαρχεί μέχρι σήμερα μόνο στην Ευρώπη, διότι ακόμη και ο Ομπάμα εφαρμόζει αντίθετη πολιτική με ισχυρή παρέμβαση του κράτους γι αυτό και έχει ρυθμούς ανάπτυξης που στην Ευρώπη ούτε να τους ονειρευτούν δεν μπορούν. Ας μην παρασυρόμαστε όμως εμείς από τις σειρήνες που λένε πως οι τρεις χώρες με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 5% είναι εκείνες που εφαρμόζουν ισχυρή κρατική παρέμβαση όπως οι Κίνα, Ινδία και ΗΠΑ. Εμείς έχουμε ένα έργο να επιτελέσουμε. Για πρώτη φορά δοκιμάζεται το πείραμα της αντοχής ενός ευρωπαϊκού λαού ή καλύτερα των εργαζομένων ή ακόμη καλύτερα των νεόδουλων, στην πείνα. Από εμάς θα κριθεί αν θέλουμε την ύπαρξη της ΕΕ και της Ευρωζώνης που απειλείται. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στην κοινότητα των εθνών της υπόλοιπης Ευρώπης. Θα πρέπει να υπηρετήσουμε τον ιερό αυτό σκοπό που μας ανατέθηκε με αυτοϋπευθυνότητα για το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Για να επιτευχθεί αυτό το μοναδικό ευρωπαϊκό πείραμα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας σε όλα τα ταραχοποιά στοιχεία που μας καλούν σε ανυπακοή και απεργίες. Ας κάνουμε σύνθημά μας «εμείς οι μελλοθάνατοι χαιρετίζουμε τα αδέρφια μας στην Ευρώπη-τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Ετσι θα περάσουμε στην ιστορία. Από εμάς θα εξαρτηθεί αν οι επόμενες γενιές θα μας θυμούνται σαν σωτήρες ή σαν μαλάκες.

16 σχόλια

  1. Αντιδράσεις και στη Γερμανία για την αήθη επίθεση κατά της Ελλάδας !!!!
    Συζήτηση με αυξανόμενο παραλογισμό χαρακτηρίζει το περιοδικό «Der Spiegel», στην ηλεκτρονική του έκδοση, την αήθη επίθεση εναντίον της Ελλάδας από ορισμένα γερμανικά έντυπα.

    «Υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που κατηγορούν τη Γερμανία ότι αντιμετώπισε πολύ σκληρά την Αθήνα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενθαρρύνει την Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της» γράφει το γερμανικό περιοδικό.

    «Πολλοί Έλληνες πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, αναφέρθηκαν στην άρνηση του Βερολίνου να καταβάλει επανορθώσεις για τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου» σημειώνει επίσης το «Der Spiegel».

    Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Sαddeutsche Zeitung», αναφερόμενη στο επίμαχο δημοσίευμα του περιοδικού «Focus», κάνει λόγο για «φτηνές γενικεύσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη » όταν συλλήβδην κατηγορούνται οι Έλληνες ότι εξαπατά ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία ή ότι οι Έλληνες εργάζονται μόνο, όταν έχουν δωροδοκηθεί.

    «Όταν οι επιθέσεις προέρχονται από τους Γερμανούς, είναι διπλά επιβλαβείς. Ο μεγαλύτερος καταβολέας δωροδοκιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η γερμανική εταιρεία Siemens. Επιπλέον, οι Έλληνες αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί με τη μη καταβολή των επανορθώσεων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου» σημειώνει η εφημερίδα.

    «Η διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής, γιατί ρίχνει νερό στον μύλο των λαϊκιστών και στις δύο πλευρές και δυσκολεύει εκείνους που αναζητούν μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση» επισημαίνει επίσης.

    Η κεντροδεξιά εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» υποστηρίζει, πάντως, από την πλευρά της, ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις και για τον λόγο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας στη χώρα.
    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρεοκοπία ΤΩΡΑ για να σωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΟΝΗΤΕΣ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΩΛΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΟΥΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ

    ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΥΣ
    1) ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ.
    2) ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ.
    3) ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 30% ΛΙΓΟΤΕΡΑ.
    4) ΘΑ ΠΗΡΩΝΟΥΝ 20% ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ.
    5) ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΚΟΡΔΕΛΑ ΔΩΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ.ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΝΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΣΠΑΤΑΛΗ,ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ(ΕΥΡΟΦΑΙΤΕΡ)ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φοβόμαστε γιατί έχουμε ΦΟΒΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως θα επρεπε και εμείς να πειραματισθούμε με την σταθερότητα του Euro , μήπως πρέπει να καταλάβουν καλύτερα οτι πέφτοντας εμείς θα συμπαρασύρουμε και αυτούς στην πτώση ; Μήπως θα επρεπε να μετριάσουν λίγο τις κριτικές τους ; δεν βγάλανε αρκετά για δύο αιώνες θέλουν και αλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11.36 ΦΟΡΟΦΥΓΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΔΟΝΗΤΗ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11.36 ΦΟΡΟΦΥΓΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΔΟΝΗΤΗ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά τα BLOOPERS TEAM εκ Τορόντο πληρωμένα Πασοκόσκυλα γιατί δεν ανοίγουν τα στραβά τους να γίνουν άνθρωποι πρώτα και μετά να μάθουν ότι τα σχόλια που κάνει ο κάθε ένας έλληνας πολίτης, είναι άνίκανοι να τα καταλάβουν και έχουν καταντήσει κουραστικοί με την βλακεία τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. των blooper ο κωλος ειναι χωνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί σχέση έχει ρέ συντάκτη,ή φωτογραφία μέ τόν Χίμλερ καί τά περί Νυρεβμέργης στό σχόλιο σου,μέ τό θέμα πού αναρτάς?
    Οί Ευρωπαίοι μάς χρησιμοποιούν ώς πειραματόζωα ή έμείς δολοφονούμε εαυτούς συνειδητά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5:42
    δεν διαφωνώ ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από εμάς. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν εκατοντάδες κερδοσκόποι που έχουν επενδύσει σε Credit Default Swaps (CDS) ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και περιμένουν σαν κοράκια να κηρύξουμε πτώχευση για να εισπράξουν τεράστια ποσά; Ηδη σήμερα το πρωή δύο γερμανικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι δεν αγοράζουν πλέον ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Εχετε καταλάβει ότι τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, έχουν δημιουργήσει μια σειρά από περίπλοκα όσο και περίεργα προϊόντα που ακόμη και διευθυντές υποκαταστημάτων δεν γνωρίζουν πως συμπεριφέρονται και τι επιπτώσεις έχουν. Οταν σου επιτρέπει η τράπεζα να επενδύσεις σε ασφάλεια ομολόγων που δεν σου ανήκουν, είναι το ίδιο σαν να σου επιτρέπει να ασφαλίσεις το σπίτι του γείτονα κατά της πυρκαγιάς για 400 000 και μετά να κάθεσαι και να περιμένεις να πιάσει φωτιά για να πάρεις την αξία του ποσού ασφάλειας. Αυτό το προϊόν αλλά και άλλα πολλά έχουν καταδικαστεί από πολλούς ευρωπαίους πολιτικούς και όμως τα ανέχονται. Για ψάξτε τους λόγους. Καταλάβατε τι παιχνίδια παίζονται; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και αθώα όπς φαίνονται.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @@@@ 26/07:03 μ.μ.
    ------------------

    Πιστοφίδη,
    συμφωνώ μέ τά περισσότερα τού συγκεκριμένου κεντρικού καί δεύτερου σχολίου σου σχετικά μέ τά ""οίκονομικά παιχνίδια"" πού ""παίζονται"" διεθνώς καί σέ βάρος τής χώρας μας.
    Εγώ όμως άλλο σέ ρώτησα.
    Καί διατυπώνω έκ νέου τήν ερώτησή μου.
    Ή κεντρική φωτογραφία καί οί αναφορές σου περί Νυρεμβέργης κ.λ.π,τί σχέση έχουν μέ τό κεντρικό θέμα τού σχολίου σου???
    Μήπως διά νά είσαι στό ΑΝΤΙ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ή ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ,ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ""FOCUS""??
    Δηλαδή επειδή τήν ""αδελφάρα"" τήν απεκάλεσαν ""πούστη"" παρεξηγήθηκε??
    Μήπως όμως τελικά,πρέπει ό ΕΛΛΗΝΑΣ,νά μήν αποζητά ενόχους εκτός ή εντός Έλλάδος,αλλά νά κάνη ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ???
    Μήπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΆ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟ ΛΕΧΘΕΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ""ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑ ΑΥΤΗΝ""???
    Καί ίσως θά γνωρίζης,ότι στήν Γερμανία ισχύει,ότι ""εάν όποιος Γερμανός διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα σέ ξένη χώρα,πού όμως είναι πρός όφελος τού Γερμανικού Έθνους,δέν τιμωρείται,από τήν Γερμανική Δικαιοσύνη""!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τα εγκλήματα του ΓΑΠ α’ ποιος θα αποζημιώσει τούτων τον λαό ?
    Ακόμα πιστεύει πως μας δουλεύει ? .

    Ο ατρόμητος GAP ετοιμάζεται τώρα να ζητήσει αποζημιώσεις από τους βάρβαρους Πέρσες που το 480 π.Χ. κατέστρεψαν την Αθήνα. Τρέμε Αχματινετζάντ, μετά τη Μέρκελ έφτασε η σειρά σου!
    Αλλά κανονικά θα πρέπει να ζητηθούν αποζημιώσεις και για τους Γότθους τους Αλάριχου. Άσε που σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Μπούρα τις μεγάλες ζημιές στον Παρθενώνα δεν τις έκαναν οι…παπάδες του Γαβρά, αλλά οι Γότθοι του Αλάριχου (ειπώθηκε στην ημερίδα στη μνήμη της Αγγελικής Λαϊου). Νέον πεδίον εθνικής δόξης λαμπρόν ανοίγεται μπροστά στο ηρωϊκό τέκνο της Μιννεσότα!

    Αυτά θέλει η πλέμπα για να αποκοιμιέται στον καναπέ, “εθνικούς αγώνες” του κΩΛΑΡΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:44
    Πρώτον και όσον αφορά στη φωτογραφία, πιστεύω ότι οι γραφειοκράτες που θα μας ελέγξουν, μπορεί να μην είναι ικανοί για ναζιστικές θηριωδίες αλλά δεν έχουν ανθρωπινότερα συναισθήματα από τους ναζί. Είναι υποστηρικτές της δημοσιονομικής και νομισματικής σταθερότητας με κάθε τίμημα, Τους είναι αδιάφορο αν οι άνεργοι ξεπεράσουν το εκατομμύριο και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες βρεθούν στα πρόθυρα της κατάρρευσης με ότι αυτό συνεπάγεται σε ψυχοφθόρες συνέπειες. Οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν μόνο νούμερα. Είναι εντολοδόχοι της χρηματοπιστωτικής οικονομίας. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία. Προτιμούν να έχουν πάνω από τριάντα εκατομμύρια ανέργους αλλά σταθερό νόμισμα. Και σε ρωτώ, με εκατομμύρια ανέργων πως θα παραχθεί περισσότερος πλούτος, που στο κάτω-κάτω αυτό είναι και ο βασικός στόχος της πραγματικής οικονομίας.
    Οσον αφορά στο δεύτερο ερώτημά σου, συμφωνώ απόλυτα ότι η αναζήτηση ενόχων εκτός χώρας είναι η άμυνα του αδύναμου και ανασφαλούς λαού.
    Τώρα το «όποιος Γερμανός διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα σέ ξένη χώρα,πού όμως είναι πρός όφελος τού Γερμανικού Έθνους,δέν τιμωρείται,από τήν Γερμανική Δικαιοσύνη», λυπάμαι αλλά έχω σπουδάσει και έχω εργαστεί και ζήσει πάνω από 22 χρόνια στη Γερμανία. θα μου επιτρέψεις να αντικρούσω αυτή την υπόθεσή σου. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η εισαγγελία του Μονάχου είναι εκείνη που έβγαλε το σκάνδαλο των δωροδοκιών της Siemens σε συνεργασία με την γερμανική αστυνομία. Mπορείς να φανταστείς την ελληνική δικαιοσύνη να καταδικάζει έλληνες π.χ. της Intracom γιατί πήρε δουλειές σε ξένες χώρες με μίζες; Θα είχαμε ξεσηκωθεί όλοι οι έλληνες.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 26/11:21 μ.μ.
    --------------

    Τό σκάνδαλο τής siemens,απεκαλύφθη από δικηγόρους τών ΗΠΑ κι όχι από τίς δικαστικές/διωκτικές αρχές τής Γερμανίας.
    Ή Γερμανική δικαιοσύνη τό διερεύνησε είς βάθος υποχρεωτικά,μετά από τίς αποκαλύψεις/καταγγελίες τών δικηγόρων.
    Ποιός από τούς υπεύθυνους τής siemens όμως καταδικάστηκε εξοντωτικά,από τήν Γερμανικήν Δικαιοσύνη???
    Ακόμη κι ό Χριστοφοράκος,όντας Γερμανός υπήκοος,διέφυγε ή μάλλον ""τόν διέφυγαν"" από Ελλάδα καί ηύρε 'ασυλο στήν χώραν/έδρα τής siemens/Γερμανία καί φυσικά χώρας,τής οποίας είναι υπήκοος καί χωρίς νά διώκεται διά τίς αδικοπραξίες του (μίζες) στήν Ελλάδα,από τήν Γερμανική Δικαιοσύνη.
    Αντίθετα ή μή ποινική του δίωξις,στήν ουσία είναι ή επιβράβευσις του από τήν Γερμανική Κυβέρνηση,διότι προσέφερε σαυτήν,Εθνικές Υπηρεσίες.
    Ή Γερμανία λοιπόν,στό σύνολο της,τό γνωρίζεις κάλλιστα εμού,είναι ΕΘΝΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΚΙ ΑΞΙΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ CASINO ή ΌΠΩΣ ΤΉΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ό ΕΘΝΑΡΧΗΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ""ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ"" ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ Ή ΟΧΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!!!!!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ.

    Υ.Γ.
    Όπως σού είπα καί χθές,συμφωνώ μέ τά περισσότερα τών αναλύσεων σου,αλλά καί σήμερα ακόμη δέν έχω πεισθή,διά τήν ωφελιμότητα/σχέση τής συγκεκριμένης φωτογραφίας καί τών αναφορών σου στήν Νυρεμβέργη,πού ίσως νά γνωρίζης ότι ελέχθησαν κι αρκετές υπερβολές/ψεύδη.
    Αλλά σέ τέτοιες περιπτώσεις ισχύει τό ""ουαί τοίς ηττημένοις""!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *