Από την ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλλε στην Ελλάδα, με την απόφαση της, την υποχρέωση εξυγίανσης των δημοσιονομικών της...
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλλε στην Ελλάδα, με την απόφαση της, την υποχρέωση εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών στη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας.
Με την απόφαση αυτή το πολιτικό σύστημα της χώρας εξαναγκάζεται να συναινέσει στην υλοποίηση μέτρων που ούτε καν θα συζήταγε στο παρελθόν. Η αναγκαστική αυτή συναίνεση, ιδίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί ταυτόχρονα και ομολογία της ευθύνης των κομμάτων αυτών για την χρεοκοπία της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση επισημαίνει ότι...
η Ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από την δημοσιονομική της κρίση σε συνδυασμό με ευρύτερες μακροοικονομικές ανισορροπίες που οφείλονται σε βαθειά διαθρωτικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, συμπεραίνει η έκθεση, απαιτείται συνδυασμός μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας με δέσμη ευρύτερων μεταρρυθμίσεων που θα αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, στην μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων και υγειονομικής περίθαλψης, στην βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, στην αποτελεσματικότητα του συστήματος μισθολογικών διαπραγματεύσεων, στην βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, και στην διατήρηση της σταθερότητας στον τραπεζικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η επιτήρηση της Ελλάδας από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που τέθηκαν δηλαδή τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες ώστε να μειωθεί στο 8,7% του ΑΕΠ το 2010 και, εν συνεχεία, στο 5,6% το 2011, στο 2,8% το 2012 και στο 2% το 2013.
Όμως, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αν και απολύτως αναγκαία, δεν θα έχει τα επιθυμητά αναπτυξιακά αποτελέσματα αν δεν συνοδευτεί από τη φιλελευθεροποίηση του οικονομικού μοντέλου της χώρας μέσω της υλοποίησης των ευρύτερων μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει επισημάνει, σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει μια χώρα σαν την Ελλάδα της οποίας η σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και η, εξωτερικά εισαγόμενη, δημοσιονομική πειθαρχία έρχονται σε αντίθεση με τις εγχώριες –κρατικίστικες- πολιτικές της.
Η επιμονή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να περιορίσει το εύρος και τη σημασία των αναγκαίων παρεμβάσεων μόνο στη δημοσιονομική τους διάσταση, προκρίνοντας μάλιστα την αύξηση των φορολογικών εσόδων αντί της δραστικής μείωσης του κράτους και των δαπανών του, δείχνει την αδυναμία της να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της χώρας. Δείχνει επίσης και τον βαθμό της εξάρτησης του "βαθέως ΠΑΣΟΚ" από τις κρατικοδίαιτες παρασιτικές ομάδες που λεηλατούν, επί δεκαετίες, το δημόσιο χρήμα.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και εκφράζει σοβαρό σκεπτικισμό για τη δυνατότητα υλοποίησης των επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων από την υπάρχουσα δημόσια διοίκηση και, κυρίως, το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ πασοκοΠΑΠΑ...τζή :
ΑπάντησηΔιαγραφή<<....αποφάσισα να συμφωνήσω >>
Έλεος!!!
απο το Ν.ΔΕΛΧΙ
Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης και οι δημόσιοι υπάλληλοι( που διορίστηκαν από αυτούς και πληρώνονται τόσα χρόνια χωρίς να προσφέρουν τίποτα) να επιστρέψουν τα λέφτά που έκλεψαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κύριος Ανδριανόπουλος για μια ακόμη φορά κρύβει την αλήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημείο πρώτο: Ποιος έχει την ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος; Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 30 και 40 χρόνια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη ή οι κυβερνήσεις –που και αυτός συμμετείχε – που καταλήστευαν τα τεράστια αποθεματικά τους όταν η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους ήταν 4 και 5 προς 1;
Οι εργαζόμενοι της δεκαετίας του 60 και του 70 που ψάχνοντας για μια οποιαδήποτε δουλειά υποχρεώνονταν σε ανασφάλιστη εργασία (όπως σήμερα οι μετανάστες) ή οι εργοδότες που πλούτιζαν με την εισφοροδιαφυγή;
Σημείο δεύτερο: Από το 1975 επιβάλλονται συνέχεια πολιτικές λιτότητας. Έχει ρωτήσει ο Ανδριανόπουλος την κάθε οικογένεια της δεκαετίας του 60 και του 70 πως έζησε σε τριάρι με πέντε άτομα μέσα; Και την οικογένεια στο χωριό που ζούσε σε σπίτια με ανοιχτές τις σάπιες πόρτες; Και γιατί θέλουν να μας ξαναφέρουν με τις πολιτικές τους στην ίδια και χειρότερη κατάσταση;
Σημείο τρίτο: Γιατί οι κυβερνήσεις του συνετού κατά εσάς και κατά το Μητσοτακέικο Σημίτη άφησαν τις Τράπεζες να ξεσαλώσουν ανεξέλεγκτες και να δίνουν την εντύπωση ότι ο παράδεισος αγοράζεται με δανεικά;
Σημείο τέταρτο: Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τίποτα ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Η κρίση στην αμερικάνικη οικονομία και η φτώχεια που έχει πέσει στον αμερικάνικο λαό είναι δέκα φορές χειρότερη από την κατάσταση στην Βενεζουέλα του Τσάβεζ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα σπίτια στην αμερικάνικη ύπαιθρο δίνονται σχεδόν τσάμπα, και δεν τα παίρνει κανείς γιατί εκεί είναι που δεν υπάρχει σάλιο. Και το γνωρίζετε καλά αλλά η επιθυμία σας να κάνετε μαύρη προπαγάνδα δεν σας αφήνει να το παραδεχτείτε.
Σημείο πέμπτο: Το μεγάλο πλιάτσικο που έγινε τις δύο τελευταίες δεκαετίες σε βάρος της δημόσιας περιουσίας το έχετε υπολογίσει κύριε Ανδριανόπουλε στο δημοσιονομικό έλλειμμα; Το ξεπούλημα των κρατικών τραπεζών του ΟΤΕ της Ολυμπιακής, το ξεπούλημα της δημόσιας γης στο Μαρούσι στο Βοτανικό και αλλού, το φαγοπότι που έγινε με τους Ολυμπιακούς αγώνες τα υπολογίσατε κύριε Ανδριανόπουλε;
Ε όχι κύριε Ανδριανόπουλε κύριε Παπανδρέου κύριε Σαμαρά και κύριε Καρατζαφέρη. Εσείς συναινείτε να πεινάσω αλλά εγώ δεν συναινώ. Και θα σας πάρει ο διάολος και θα σας σηκώσει.
Τα δυο αυτα κομματα εφτασαν την Ελλαδα στην χρεωκοπια απο τις κλεψιες και την ανικανοτητα τους αλλα να μειωσουν σημαντικα τις αποδοχες τους ουτε που το σκεφτοντε και γιαυτο δεν θα περασουν τα μετρα...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Ελληνες καταλαβαν οτι τα κορακια της βουλης δεν χορταινουν με τιποτα οποτε ποιος ο λογος να κανουν υποχωρησεις σε ανθρωπους που εκλεψαν αυτην την χωρα και κανεις τους δεν δικαστηκε....αν δεν φυγουν απο αυτην χωρα ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ασπρη μερα δεν θα δουμε!!!
Δεν καταλαβαίνω για ποια ευθύνη για τη χώρα μιλάτε, Οι δημοσιογράφοι, οι επιχειρήσεις , τα μεγάλα κόμματα εξουσίας και το ΛΑΟΣ, θεωρούν ότι να δεν παγώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις θα χρεοκοπήσουμε.Το κόμμα σας το θεωρώ πιο σοβαρό και πιο φερέγγυο από αυτούς.Απαντήστε μου στην ερώτηση: "το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να μειώνω μισθούς, συντάξεις και να βάζω φόρους αβέρτα, το δύσκολο της υπόθεσης είναι τι επιτέλους θα αναπτυχθεί σε αυτή τη χώρα, αν δεν αναπτυχθεί και δεν παραχθεί τίποτα θα χρεοκοπήσουμε σε βάθος χρόνου αλλά δεν τι γλιτώνουμε. Όλοι ασχολήστε με δημοσιονομικά έλλειμμα , με το παραγωγικό έλλειμμα ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί, και με ποιον τρόπο θα επενδύσουμε σε κάποιον τομέα έστω της οικονομίας μας στη σημερινή κατάσταση χωρίς να δανειστούμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε παιδιά της ΦΣ γιατί ασχολείστε; Όταν εσείς τα λέγατε και σας πέρναγαν για γραφικούς τρία χρόνια τώρα, αν θυμάμαι καλά , τί ανταπόκριση έδειξε ο ελληνικός λαός; Λίγες χιλιάδες ψήφους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί θέλετε τώρα να τον ξυπνήσετε; Δεν ξυπνάει με τίποτα αφού και τώρα , την ύστατη στιγμή, νομίζει ότι του φταίνε οι κερδοσκόποι που μας έχουν βάλει στο μάτι.!! Καμιά ελπίδα αγαπητοί , καμιά!
Προς τον ανώνυμο που έθεσε την ερώτηση "το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να μειώνω μισθούς, συντάξεις και να βάζω φόρους αβέρτα, το δύσκολο της υπόθεσης είναι τι επιτέλους θα αναπτυχθεί σε αυτή τη χώρα"
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνούμε και αυτό ακριβώς λέμε στο δελτίο τύπου. Δημοσιονομική πειθαρχία, χωρίς φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, αποτελεί συνταγή καταστροφής.
Από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφή(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ).
Λοιπόν αγαπητοί , επειδή κάποτε εμπνεύσατε πολλούς νέους με την καθαρότητα του απόλυτα τεκμηριωμένου λόγου σας, τη νεανικότητά σας, την πολιτική οξυδέρκεια και την φαντασία σας, πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία συνενόησης όλων των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων , που νοιάζονται γι αυτόν τον τόπο. Βρείτε όσους ενδιαφέρονται και ενωθείτε μαζί τους σε ένα μέτωπο για να κάνετε ένα πραγματικό μπαμ στην πολιτική σκηνή. Από το παρόν πολιτικό προσωπικό δεν περιμένω τίποτα ενώ υπάρχουν δυνάμεις είτε σε κόμματα είτε αυτόνομοι που αξίζουν πραγματικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας ψηφοφόρος σας.