GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδικος αποκλεισμός των Φυσικών...

...ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Του Γιάννη Γεωργαντά johngeorgadas@yahoo.gr Μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους των Φυσικών έχει εγείρε...

...ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Του Γιάννη Γεωργαντά
johngeorgadas@yahoo.gr

Μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους των Φυσικών έχει εγείρει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προς διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και αφορά την δημιουργία μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών.
Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει όλα τα κτίρια, μετά από μελέτη του ενεργειακού επιθεωρητή, να αποκτήσουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Αρχικά για να γίνει κατηγοριοποίηση των κτιρίων, με στόχο τη δημιουργία αργότερα κτιρίων όσο γίνεται ενεργειακά αποδοτικότερων.
Το «περίεργο» της όλης υπόθεσης είναι ότι ...

σε αντίθεση με το αρχικό προσχέδιο του υπουργείου αλλά και σε πλήρη αντίθεση με την διεθνή πρακτική από το μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών αποκλείονται οι πτυχιούχοι φυσικοί. Επιστήμονες καθ όλα ικανοί και καταρτισμένοι στο αντικείμενο. Έτσι παρατηρείται το παράδοξο να μπορεί, επί παραδείγματι, να επιθεωρήσει ενεργειακά ένα κτήριο κάποιος τοπογράφος ή ναυπηγός διπλωματούχος ή τεχνολόγος μηχανικός αλλά να μην μπορεί να το κάνει κάποιος πτυχιούχος φυσικής, κατεύθυνσης φυσικής περιβάλλοντος-μετεωρολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη φυσική περιβάλλοντος.
Αυτός ο αποκλεισμός σύμφωνα με τους άμεσα θιγόμενους έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην Ελλάδα στα θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας «κουμάντο» κάνει το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) και οι συντεχνίες γενικότερα αφαιρώντας διαρκώς επαγγελματικά δικαιώματα από επιστήμονες που έχουν επιδείξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μεγάλη ερευνητική δραστηριότητα αποδεικνύοντας στην πράξη την εγνωσμένη αξία τους. Προειδοποιούν δε για μαζικές κινητοποιήσεις ακόμα και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εάν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Επισυνάπτω την απόφαση των μεταπτυχιακών φοιτητών φυσικής πανεπιστημίου Αθηνών και σημειώνω κλείνοντας ότι αντίστοιχη απόφαση έχουν λάβει και οι προπτυχιακοί φυσικοί ενώ την διαμαρτυρία τους στην υπουργό κα Τίνα Μπιρμπίλη έχουν εκφράσει πολίτες μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης στην διεύθυνση http://www.opengov.gr/minenv/?p=259#comments καθώς και με σχόλια στο facebook group http://www.facebook.com/#/group.php?gid=291115091856&ref=mf
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 26/01/2010 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Ε.Κ.Π.Α.
Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμó των πτυχιούχων φυσικών απó το Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών (Ενεργειακή Απóδοση Κτηρίων - Κανονιστικές Διατάξεις για Εφαρμογή του Ν. 3661/08).
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νóμου, η νέα νομοθεσία και κατηγοριοποίηση των κτηρίων στοχεύει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικóτητας των κτηρίων και óχι στη διαστασιολóγηση συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού ή στον προσδιορισμó της εγκατεστημένης ισχύος φωτισμού. Κατά συνέπεια δε θίγονται επαγγελματικά δικαιώματα οποιασδήποτε ομάδας επαγγελματιών αλλά εισάγεται μια νέα κατηγορία μελετών που αφορά την ενεργειακή απóδοση των κτηρίων. Η μελέτη «ενεργειακής απóδοσης κτηρίων» δεν εμπίπτει σε καμία απó τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες μελετών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) αλλά αποτελεί τυπικά και ουσιαστικά νέα κατηγορία μελέτης.
Δικαίωμα υπογραφής στη νέα κατηγορία οφείλουν να έχουν óσοι έχουν τα απαιτούμενα προσóντα και σε αυτούς αποδεδειγμένα πρέπει να περιλαμβάνονται οι Φυσικοί. Το τελευταίο προκύπτει τóσο απó τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στον κύκλο σπουδών τους ήδη απó το προπτυχιακó αλλά και στο μεταπτυχιακó επίπεδο, τα οποία καλύπτουν óλη τη γνώση υποβάθρου που αφορά το νέο Σχέδιο Νóμου, óσο και απó τη χρήση λογισμικού σχετικού με τις απαιτήσεις του Σχεδίου Νóμου στα πλαίσια μαθημάτων και διπλωματικών εργασιών (λογισμικó υπολογισμών σύμφωνα με τα πρóτυπα ISO 13790, EN 15193, EN 15316). Επιπλέον, λóγω των γνώσεων και ικανοτήτων που έχουν αποκτήσει οι Φυσικοί απó την ενασχóλησή τους με το αντικείμενο, έχουν αναπτύξει μελετητική και ερευνητική δραστηριóτητα, οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές απó τον τεχνικó και επιστημονικó κóσμο επί σειρά ετών. Τέλος, επισημαίνεται óτι είναι σύνηθες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τέτοιου είδους μελέτες να συντάσσονται και υπογράφονται απó κατóχους πτυχίου Φυσικής, με γνωστικó αντικείμενο τη Φυσική Κτηρίων.
Δυστυχώς óμως, μετά τη μεθοδευμένη εδώ και δεκαετίες απαξίωση των Φυσικών, την προκήρυξη συνεχώς λιγóτερων θέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον γολγοθά του ΑΣΕΠ, την εκδίωξη απó το ΤΕΕ των κατóχων του διπλώματος Ηλεκτρονικής και Ραδιοηλεκτρολογίας, έρχεται το παρóν σχέδιο νóμου να αποκλείσει τους Φυσικούς απó την απóκτηση άλλου ενóς επαγγελματικού δικαιώματος, παρά το γεγονóς óτι αυτó περιλαμβάνεται στο υπó δημοσίευση Προεδρικó Διάταγμα που καθορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Φυσικών.
Θεωρώντας απαράδεκτη τη στέρηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων απó έναν κλάδο που σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο σπουδών μας, απαιτούμε την ένταξή μας στο Προεδρικó Διάταγμα για το Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών (κάτι το οποίο προβλεπóταν στο σχετικó προσχέδιο) και το δικαίωμα σύνταξης και υπογραφής μελετών ενεργειακής απóδοσης κτηρίων. Ταυτóχρονα προτείνουμε τη δημιουργία νέας κατηγορίας μελετών ενεργειακής απóδοσης κτηρίων.
Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε κάθε νóμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

24 σχόλια

  1. Ε.. ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ
    ΤΗΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ...
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ απο την κλητήρα τους
    την Μπιρμπίλη !

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝEA ΤAΞΗ σχεδιάζει τώρα το μεγαλύτερο κτύπημα κατά της χώρας, ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ με την ελληνοποίηση παιδιών εισβολέων [λαθρομεταναστών], που θα μείνουν νόμιμα γιά πάντα, αυτοί [200000-250000] και οι συγγενείς τους [800000-1000000] στη χώρα. Για να πετύχει τον σκοπό της χρησιμοποιεί συχρόνους Νενέκους [ΤΖΕΦΡΥ-ΜΠΟΥΛΗΣ-ΠΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΓΙΑΝNΑΚΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ-μερικοί του ΚΚΕ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ κτλ] που εκμεταλλεύονται τον ανθρωπισμό μας. Σαν ''΄ελληνες''[και με κατεύθυνση της χώρας προελεύσεώς τους] άσχετα με το που θα μένουν θα μπορούν να γραφούν όπου θέλουν δημότες π.χ. οι Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα, οι Ασιάτες στην Κομοτηνή κτλ. Σκέφτηκαν όσοι το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες? Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει γεμίσει ΕΦΙΑΛΤΕΣ και ΝΕΝΕΚΟΥΣ, οι οποίοι γνωρίζουν ότι είναι προδότες αλλά αδιαφορούν, διότι πιστεύουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι και διότι οι σύγχρονοι ΞΕΡΞΗΣ και ΙΜΠΡΑΗΜ δίνουν πολλούς ΔΑΡΕΙΚΟΥΣ και ΓΡΟΣΙΑ με ρήτρα ΔΟΛΑΡΙΟΥ. Μήπως κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για τον ΑΘΗΝΑΔΗ και τον ΣΑΓΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι ότι οι φυσικοί υπογράφουν και μελέτες και κάνουν και επιβλέψεις κατασκευής για μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές μελέτες , για μελέτες θερμομόνωσης, κ.λ.π. άρα κακώς τους στερούν από κατοχυρωμένη και εφαρμοσμένη γνώση.
    Αν δεν υπογράφουν και η σχολή σε άλλη κατεύθυνση τους προσανατολίζει τότε μάλλον συντεχνιακό βόλεμα μου μυρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Γεωργαντά,έχεις δίκιο στό πρώτο
    μισό τής ανάρτησης σου.
    Εγώ θά γράψω σάν μέλος τού ΤΕΕ.
    α.Οί συντεχνίες(καί η δικιά σου),
    πολλές φορές προωθούν τά συμφέροντα
    τους είς βάρος άλλων.
    β.Πράγματι οί Φυσικοί (μόνο κατεύ-
    θυνσης περιβάλλοντος),δείχνουν
    αρμοδιότεροι από τούς Τοπογράφους
    καί τούς Ναυπηγούς(?).
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....εδώ έχει γίνει ο ΑΦΥΣΙΚΟΣ αμερικάνος πορδηπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτὲλους αρκετά με τις συντεχνὶες σας.
    Να πάτε σε κανὲνα εργοστάσιο, οικοδομή ή χωράφι και να δουλέψετε επιτέλους.
    Γέμισε η Ελλάδα παρασιτικές συντεχνίες που κάθονται σε ένα γραφείο και σκοτώνονται στήν κούραση με το "μυαλό" τους.
    Πάρτε το χαμπάρι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει 8 εκατομύρια επιστήμονες που προσπαθούν να εφεύρουν καινούργια πιστοποιητικά
    καταργόντας την κοινή λογική ώστε να τα κονομήσουν.
    Βαρέθηκα να πληρώνω "ειδικοὺς" για άχρηστα πιστοποιητικά.
    Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει εάν ένα σπίτι είναι ενεργοβόρο η όχι με λίγο διάβασμα και σε τελική ανάλυση αυτός θα πληρώσει και ωφείλει να είναι διαβασμένος οπότε οι αλλοι τι σκατά θέλουν?
    Δηλαδή εαν εγώ πάω να αγοράσω ενα σπίτι και μου δείξουν το πιστοποιητικό δεν θα το κάνω φύλλο και φτερό αλλά θα επαναπαυθώ στο κωλοπιστοποιητικό σας?

    Σε λίγο θα μας αναγκάσουν οι συντεχνίες σας να βγάζουμε πιστοποιητικό οτι δεν είμαστε Ελέφαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέος μηχανισμός λαδωμάτων. Πολεοδομίες, εφορίες, νομαρχίες, ΚΤΕΟ, και τώρα ενεργειακοί ειδικοί. Βρε ούστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε δεν παε στο διαολο!Απο ποτε γινατε οι φυσικοι ειδικοι στα κτιρια?
    Αλλαβεβαια μιριδτικατε ευρουλάκια και ειπατε να το τραβιξετε απο τα μαλια μπας και...ελως και αυτοι δηλαδη που εχουν πεντε χρονια σπουδες στο αντικειμενο θα καθοντε να βλεπουν φυσικους να επιθεωρουν τα κτίρια? Και γιατι να μην διδασκουν οι πολιτικοί μηχανικοί σε σχολία φυσικη? Δεν κατέχουν δηλαδγ την ύλη του μαθήματος? Κια με το παραπάνω! Για να σοβαρευτούμε λίγο λεω εγω. Γιατι νομίζω οτι αρχίζει να εκλείπει η κοινή λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ. ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ. ΕΛΕΟΣ!!!ΠΟΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ διατύπωσα την άποψη μου με επιχειρήματα και επωνύμως.
    Τώρα αν κάποιοι χωρίς όνομα επιχειρηματολογούν βρίζοντας τότε απλώς αυτοχαρακτηρίζονται. Πανευρωπαϊκά το θέμα των ενεργειακών επιθεωρήσεων αντιμετωπίζεται με διεπιστημονική προσέγγιση.
    Ένα από τα πολλά αντικείμενα με τα οποία ασχολείται η εφαρμοσμένη φυσική είναι και η φυσική των κτηρίων.
    Για να μην πάμε μακριά είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η ομάδα μελετών κτηριακού περιβάλλοντος.
    Η ερευνητική αυτή ομάδα, με επικεφαλή τον καθηγητή Σανταμούρη, έχει παρουσιάσει πολύ αξιόλογο έργο.
    Κατά την γνώμη μου λοιπόν το θέμα δεν είναι τα "ευρουλάκια" αλλά να πάψει η αδικία.
    Νομίζω η πατρίδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή επανέρχεσαι θα σε βρίσω τώρα.
    Ρε ηλίθιε ποιό είναι το πρόβλημα σου εάν εγώ έχω ένα ενεργοβόρο σπίτι ?
    Δεν πληρώνω για την παραπάνω ενέργεια που καταναλώνω ?
    Και μην πεις θα καταστραφεί ο πλανήτης και τέτοιες αηδίες.
    Εννιά δις άνθρωποι το 2050.
    Η καταστροφή του πλανήτη έχει ήδη συντελεστεί με αυτό το νούμερο .
    Τώρα αν γίνει πενήντα χρόνια πιό νωρίς ή πενήντα πιό μετά , τα χρόνια αυτά είναι μηδαμινά στο χρόνο που ο άνθρωπος ζει πάνω στην γή.
    Αν μιλήσουμε με οικονομικούς όρους
    ξέρεις πόσα εκατομμύρια κόσμος θα μείνει άνεργος αν αύριο το πρωί ξυπνήσουμε και έχουν καταργηθεί τα ορυκτά καύσιμα ?
    Βρήκατε πρόβατα για να τα αρμέγετε ?
    Ούστ απατεώνες.
    Μιλήστε με επιχειρήματα του στύλ , πόσο καταναλώνει η βιομηχανία , πόσο το αυτοκίνητο , πόσο το κτήριο , και απο που έχουμε αρχίδια να μπορέσουμε να μειώσουμε ενέργεια.
    Απο την βιομηχανία κλάνετε μέντες, απο το αυτοκίνητο το ίδιο, και βρήκατε τον μαλάκα που έχει ένα σπιτάκι και πάτε να τον πηδήσετε.
    Το νου σας όμως γιατί αν συνεχίσετε έτσι σε κάποιον μαλάκα που θα πάτε για έλεγχο θα του την δώσει, θα σας δέσει σε καμμιά κολώνα και θα σας πηδάει καμιά βδομάδα.
    Αστε στο διάολο επιστήμονες του κώλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kala na pauoun oi fusikoi afou ekanan tin enosi ellinon fusikon ena kek kai kanoun seminaria eidikis afogis kai utheatrologias kai dilisan ta periodika tous kai den iuelan na ginoun epimelitirio kala na pathoun kai dimoun maimou bebaioseis seminarion pliroforikis opos tous exei katageilei ΕΠΕ, kala na pathoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω δουλέψει όντως κοντά στον κ Σανταμούρη και μπορώ να πώ πως τις γνώσεις τους στο αντικείμενο δε τις ξεπερνάει σε καμμία περίπτωση κάποιος Ναυπηγός ή Τοπογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μας λέτε τίποτα για την Ένωση Ελλήνων Φυσικών
    Το μόνο που κάνει είναι να έχει δημιουργησει ένα απέραντο φροντιστήριο μια εταιρεία που κάποιοι βγάζουν λεφτά
    Γιατί δεν βγαίνει ο Φυσικός Κόσμος
    Γιατί δεν έχει γίνει επιμελητήριο
    Γιατί δίνει βεβαιώσεις μαιμού για την πληροφορική και την έχει κράξει η ΕΠΕ και αναγκάστηκε το ΥΠΕΠΘ να μην κάνει δεκτές τις βεβαιώσεις μαιμού που υπέγραφε κάποιο ΤΕΙ που τρομοκρατήθηκε και πήρε την υπογραφή του πίσω
    Γιατί την έκραξαν όλοι και το ΥΠΕΠΕΘ όταν έκανε σεμινάρια ακούστε καραγκιόζηδες φυσικοί για θέματα φυσικής αγωγής και ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος και αναγκάστηκε πάλι το ΥΠΕΠΘ να μην τα κάνει δεκτά και τώρα δεκάδες που τους έφαγαν τα λεφτά [2000 ΕΥΡΩ] κυνηγάνε κάποιους και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που ήταν μέσα στο κόλπο
    Γιατί ξαφνικά κάνουν σεμινάριο οι γελείοι για θέματα πργάνωσης και διοίξησης της εκπίαδευσης με πανεπιστήμιο κατά τη συγγρού μεριά μόλις το ΥΠΕΠΘ είπε ότι οι καθηγητές θα πρέπει να είναι κάτοχοι τέτοιων σεμιναρίων , ΄και θα τους κράξουν πάλι γιατί ετοιμάζονται να κάνουν σεμινάρια επιμορφωτικά για τη διδασκαλία των σρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια και θα διεκδικήσουν να διδάσκουν αρχαία οι Φυσικοί!!!!
    Ρεζίληδες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον ανώνυμο που με αποκάλεσε ηλίθιο, απατεώνα, ...
    Δε ντρέπεσαι να μιλάς έτσι για κάποιον που ούτε τον ξέρεις; Του υπόλοιπους αναγνώστες δεν τους σέβεσαι καθόλου;
    Όσον αφορά στα "επιχειρήματα" σου σημειώνω τα εξής:
    1) Στην Ελλάδα ο πιο ενεργοβόρος τομέας είναι ο κτηριακός με περίπου 40%
    2) Η μερική αντικατάσταση τον ορυκτών καυσίμων με ΑΠΕ δεν συνεπάγεται λιγότερες θέσεις εργασίας
    3) Αν πάνω στην σύγχυση σου δεν το κατάλαβες την παγκόσμια στρατηγική για το περιβάλλον δεν την χαράσσω εγώ
    και τέλος αν απαντήσεις στο ίδιο μοτίβο δεν θα ξαναμπώ στον κόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΕΡΔΙΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΚ ΜΕ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ [ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΩΡΑ)]
    ΠΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ [ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 300 ΑΤΟΜΑ]
    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙΩΞΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ξαφνική εμφάνισις του κυρίου που θέλει να υπερασπισθεί τα "συμφέροντα" των φυσικών οδηγούν εις το συμπέρασμα ότι επιδιώκει την νεκρανάσταση των ανίκανων να υπερασπισθούν τα συμφέροντα των φυσικών για τα οποία δεν ενδιαφέρονται οι φίλοιτου κυρίου αυτού εις την Ενωσιν Ελλήνων Φυσικών την οποίαν έχουν μετατρέψει εις ένα "μαγαζάκιον" που κάνει φροντιστήρια και εξέδιδεν φυλλάδια κομματικού περιεχόνου δια την παιδείαν τα οποία έγραφαν στα πολιτικά γραφεία των υπουργείων παιδειας και επικοινωνιων προεκιμένου να έχουν ασυλίαν για τις πράξεις τους. Αναγνώριση των "μαϊμού¨" βεβαιώσεων δια την πληροφορικήν και την ειδικήν αγωγήν.
    Και το ερώτημα που τίθεται είναι διατί δεν ομιλεί η Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και οι "εμπλεκόμενοι" με προγράμματα καθηγητές του μεταπτυχιακού τμήματος που έχουν αγαστές σχέσεις με αυτούς που υποτίθεται διοικούν την Ένωσιν Ελλήνων Φυσικών.
    Αλήθεύει ότι τον εν λόγω κύριο τον έχουν βάλει οι "φίλοι" του και του έχουν τάξει θεσούλα εις το Διοικητικόν Συμβούλιον ενός ανύπαρκτου κρατικοδιαίτου συλλόγου που κάνει συνέδρια, σεμινάρια [χωρίς να κόβει αποδείξεις] και εξασφαλίζει κοινό από μετακινήσεις καθηγητών που παίρνουν άδεια και βεβαιώσεις για κριθούν από υπηρεσιακά συμβούλια όπου η συνδιαλλαγή και η αδιαφάνεια είναι ο κανών
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΤΕΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αθλιότητα ορισμένων δεν έχει όρια!
    Γιατί δεν γράφετε κανένα σήριαλ να αξιοποιήσετε το ταλέντο σας;
    Δεν καταλαβαίνετε πως με τις συκοφαντίες σας για φίλους, θεσούλες και λοιπά ανεκδιήγητα το μόνο που καταφέρνετε είναι να έρχεστε σε αντίθεση με την κοινωνία των πολιτών;
    Δεν ξέρω αν εσείς είσαστε βαλτός εγώ πάντως έχω μάθει να δρώ αυτοβούλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ενώ για την ένωσιν ελλήνων φυσικών δεν λες τίποτε εξακολουθείς τα υπονοούμενα για το ΤΕΕ. Ο Βαλτός και όχι ο Βάλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχω πολλές επιφυλάξεις σχετικά με την ένωση γι' αυτό άλλωστε σπατάλησα χρόνο και ενέργεια για να αναδείξω το συγκεκριμένο θέμα.
    Είναι νομίζω προφανές.
    Τουλάχιστον για όποιον είναι καλοπροαίρετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι μεγάλες αντιδράσεις φίλε μας στον κόσμο των ανύπαρκτων φυσικών.
    Πάλι δεν εισαι ειλικρινής αφού εσύ έβαλες ένα θέμα που δεν ενδιαφέρει κανένα
    Και οι φίλοι σου στην ΕΕΦ μόνο για την κονόμα ενδιαφέρονται και συ τους στηρίζεις έμεσα πλην σαφώς
    ΕΥΤΧΩΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΥΤΥΧΩΣ

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ποτε θα γινουν εκλογες εις την ενωσιν ελλήνων φυσικών για να επιληφθεί του θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @24 Φεβ 2010 3:38:00 μ.μ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΧΙΧΙΧΙ.... ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ
    ....ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΚΙΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    Ημέρα απεργίας επειδή μας έχουν επιβάλει λιτότητα και μας κόβουν μισθούς και επιδόματα και το υπουργείο παιδείας έχει αποφασίσει να μετακινήσει για 7 μέρες με έξοδα διαμονής και μετακίνησης πληρωμένα από το δημόσιο κορβανά περίπου 500 [πεντακόσιους καθηγητές (περιφερειακούς διευθυντές, προϊστάμενους επιστημονικής καθοδήγησης, διευθυντές διευθύνσεων και διευθυντές γραφείων ΔΕ, σχολικούς συμβούλους, υπευθύνους ΕΚΦΕ[τι είναι αυτό], τα μέλη του ΔΣ και της οργανωτικής επιτροπής , και 4 καθηγητές από κάθε διεύθυνση της χώρας] για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Πάτρα από 17-21 Μαρτίου 2010.
    Δηλαδή ένα ολόκληρο τάγμα δημόσιων υπάλληλων θα μετακινηθεί σε μια εποχή λιτότητας που μας λένε να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι. Το ξέρει ο πρωθυπουργός και το έχει εγκρίνει η υπουργός παιδείας τι στιγμή που μας λένε ότι όλα αυτά θα περικοπούν. Μα είναι δυνατόν, το άκουσα και δεν το πίστευα. Δεν μπορεί κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Όποιος θέλει να παρακολουθήσει το συνέδριο να πληρώσει από την τσέπη του …..δεν μπορεί να μας κόβουν το μισθό για να πληρώνουμε τι διασκέδαση κάποιων για 7 ημέρες τον Μάρτιο και βέβαια δεκάδες σχολεία θα υπολειτουργήσουν για μια βδομάδα και μετά τις διακοπές για το συνέδριο οι διακοπές του Πάσχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση