GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κρύβουν οι συναντήσεις Παπανδρέου...

...με τον Μπαράκ Ομπάμα και την Ανγκελα Μέρκελ . Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Λίγες ώρες πριν την...

...με τον Μπαράκ Ομπάμα και την Ανγκελα Μέρκελ
.
Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Λίγες ώρες πριν την άτυπη σύνοδο των υπουργών ΄Αμυνας της Ε.Ε. την περασμένη Τετάρτη στη Μαγιόρκα, ο ομόλογός τους των ΗΠΑ, ο Robert Gates, τους έστειλε ένα επείγον μήνυμα: “Πρέπει να επενδύσετε περισσότερα χρήματα για την δική σας αμυντική ασφάλεια. Είναι πιο αναγκαίο να γίνει τώρα και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου”. Αν αναρωτηθείτε γιατί, η απάντηση βρίσκεται στο ότι οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι πως η Ευρώπη πάσχει από ένα είδος “αποστρατιωτικοποίησης”, κάτι που ανέχονται οι πολιτικές ηγεσίες της και ενισχύεται από την κοινή γνώμη της Ενωμένης Ευρώπης, που βλέπει να είναι σε κίνδυνο η σταθερότητα της ειρήνης στον 21ο αιώνα.
'Ενα 24ωρο μετά, την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Ράσμουσεν, μετέφερε αυτοπροσώπως το παραπάνω...

μήνυμα του Gates στους υπουργούς ΄Αμυνας (μεταξύ των οποίων ήταν και ο ημέτερος Ευάγγελος Βενιζέλος), οι οποίοι απολάμβαναν τα κάλλη της μαγευτικής Μαγιόρκας και βέβαια την ισπανική κουλτούρα, με το φλαμένκο του γνωστού Μιγκέλ Ποβέδα (το πλήρωσαν χρυσό το 20λεπτο οι Ισπανοί, κάπου 90.000 ευρώ!). ΄Οπως έγραψε χαρακτηριστικά τοπική εφημερίδα, η αίσθηση της αμφιτρύωνος υπουργού ΄Αμυνας, Κάρμε Τσακόν, ήταν ότι ο Ράσμουσεν τους διάβαζε την συνταγή. Που δεν ήταν άλλη:
*Από μια κριτική για τα προβλήματα αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης, με επιτακτική την ανάγκη να τα βρει με τις ΗΠΑ ώστε να υπάρξει στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ, προτείνοντας μια σειρά από μέτρα, ιδίως στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που συμπίπτουν δυνάμεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όπως στην περίπτωση του Αφγανιστάν και το Κόσοβο. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...με τον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ να βάζει και το κερασάκι στην τούρτα. Την Τουρκία, που όπως θα διαβάσατε στην προηγούμενη ανάρτηση, παρουσιάστηκε σαν εκπρόσωπος των συμφερόντων της, κάνοντας και ...διδασκαλία για το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά όλων μας απέναντί της.
Κάπως έτσι θα είναι και το μήνυμα που θα δώσει σε λίγες ημέρες ο Μπαράκ Ομπάμα στον Γιώργο Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον, αφού άπτεται με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και όχι μόνο, το Κυπριακό και τα συναφή, όπως ένταξη στην Ε.Ε. Ελπίζω ότι ο συσχετισμός με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο δεν θα αλλάξει το πρωτόκολλο για να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά η συνάντηση του ΄Ελληνα πρωθυπουργού. 'Οσο για την οσονούπω συνάντηση του τελευταίου με την Μέρκελ, όλα έχουν μιαν αρχή κι ένα αίσιο τέλος. Την φράση της “Δεν μπορεί να ξοδέψεις για να λύσεις το πρόβλημα των φαύλων”, ξεκάθαρη αναφορά σε μας, τον...δάκτυλο της Αφροδίτης και την δύναμη του ευρώ. Ο λογαριασμός στο τέλος ...πληρώνεται.

3 σχόλια

  1. ..ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...στα αρχιδια τους φιλαράκο ,στα αρχίδια τους !!!!!
    ------------------------
    "Κι ενώ ο κόσμος χάνεται ...οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν μπουκάλια και πετάνε λουλούδια στην Ιερά Οδό και στην Πέγκυ Ζήνα"

    ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ...
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ...
    ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ...

    «Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς το μόνο που μας μένει είναι να καταφύγουμε στις μικροχαρές» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠαΣοΚ, πρώην συγκεντρωσιάρχης επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος και ήταν σαν να έδωσε το έναυσμα: τα μπουζούκια της Ιεράς οδού, εκεί όπου εμφανίζεται το δημοφιλές δίδυμο Πέγκυ Ζήνα και ΔημήτρηςΜητροπάνος... «κρατικοποιήθηκαν» ξαφνικά για λίγες ώρες, από την Πέμπτη το βράδυ ως το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

    Ουρές τα βουλευτικά Lexus, Saab και Αudi έξω από το νυχτερινό κέντρο. Οι βουλευτές, βλέπετε, δεν πρόλαβαν να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με άλλα μικρότερου κυβισμού. Οι παρκαδόροι, με δέκα ευρώ το αμάξι, χωρίς απόδειξη, έκαναν χρυσές δουλειές. Το ίδιο και οι λουλουδούδες...

    Βουλευτές, πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, νεοδιορισθέντες επικεφαλής (κρατικών) τραπεζών και οργανισμών, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ, σύσσωμη σχεδόν η νεολαία του Κινήματος, ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ένας πρώην «τσάρος» της οικονομίας, ένας πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς- ορισμένοι προερχόμενοι από τη λεγόμενη δημόσια διαβούλευση-, αστυνομική φρουρά των πολιτικών και παρατρεχάμενοι «κατέλαβαν» σε μία και μόνη έφοδο το νυχτερινό κέντρο και το έριξαν, μεσούσης της κρίσεως, έξω.

    Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι το παραέριξαν έξω. Ξεφάντωσαν, τραγούδησαν, χόρεψαν ζεϊμπέκικα και ήπιαν και ένα ποτηράκι Βlack Label παραπάνω.
    Και όλα αυτά, όπως ειπώθηκε από τον κύριο ομιλητή αυτής της σεμνής και ταπεινής συγκέντρωσης, επειδή «το ΠαΣοΚ δεν έχει μάθει να είναι θεατής. Δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι».

    «Μικροχαρά» χαρακτήρισε την εκδήλωση ο κ. Παναγιωτακόπουλος και φρόντισε σε αυτή τη «χαρά» του λεγόμενου παλαιού ΠαΣοΚ να «εισαγάγει» και έναν παλαίμαχο αρχηγό σοσιαλιστικού κόμματος από την Κύπρο, τον θρυλικό «γιατρό», πρώην πρόεδρο της Σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ κ. Β. Λυσσαρίδη, 90 ετών, ο οποίος εμφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο με μαύρο δίκοχο, όπως αυτό που φορούσαν πάλαι ποτέ οι ηγέτες του Ανωτάτου Σοβιέτ στη Μόσχα, μόνο που αντί για γούνα γνήσιου και πανάκριβου αστραχάν των Σοβιετικών ο «γιατρός» προτίμησε κάτι σε συνθετικό. Και ο κ. Λυσσαρίδης ήταν πράγματι συγκινητικός, κυρίως όταν είπε με φωνή τρεμάμενη: «Μου ΄παν:Γιατί στα γεράματα αρνιέσαι την ανάπαυση; Απάντησα:Γιατί μόνο έτσι μπορώ να προσδοκώ την ανάσταση». Και ως ποιητής συμπλήρωσε: «Δώστε μου δέκα αιώνες ζωή. Δεν τις αλλάζω με μία ώρα αληθινής επανάστασης», ξεσηκώνοντας τον κόσμο που χειροκροτούσε παρατεταμένα.

    Ηταν στις «μικροχαρές» του ΠαΣοΚ, στην Ιερά οδό, περί τα 2.500 άτομα, όση ήταν δηλαδή η χωρητικότητα του νυχτερινού κέντρου και στους τρεις... ορόφους που διέθετε. Καρφίτσα δεν έπεφτε. Ορισμένοι παρέμειναν και όρθιοι. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, με νωπή ακόμη την αντιπαράθεσή του με τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη, άφησε αρκετές αιχμές, χωρίς όμως να περάσει την «κόκκινη κομματική γραμμή», λέγοντας ότι «οι καιροί δεν συγχωρούν ούτε την αμηχανίαούτε την ολιγωρία» και ότι «οι καιροί απαιτούν αποφασιστικότητα και τόλμη». Εν συνεχεία επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του... «Δ Δ Ράιχ» σημειώνοντας: «Είναι παγκόσμιο. Δεν είναι μια χώρα, ένας άξονας, απέναντι στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Είναι το κεφάλαιο χωρίς πατρίδα και οι κυβερνήτεςχωρίς όνομα. Επικεφαλής της επίθεσης εναντίον της χώρας μας είναι και πάλι η Γερμανία. Είναι οι ίδιοι αμετανόητοι που θεωρούν τη χώρα τους το άριο μέλος του κόσμου» είπε προκαλώντας χειροκροτήματα.

    ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?
    ΑΝΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στη Νάνα Μούσχουρη!

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Η ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ.ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ!

    Η πασίγνωστη παγκοσμίως Νάνα Μούσχουρη η οποία έχει υπάρξει και ευρωβουλευτής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τιμήν της ζήτησε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ της ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με επιστολή της στον υπουργό οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
    Συγκεκριμένα λέει οτι λόγω της οικονομικής κρίσης και μέχρι να εξέλθουμε αυτής, παραιτείται από τη σύνταξη της...

    Μπράβο της και πάλι μπράβο και μακάρι το παράδειγμα της να το μιμηθούν τόσοι και τόσοι που παίρνουν συντάξεις τους χαλεπούς αυτούς καιρούς!
    Διαβάστε το έγγραφο!

    ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΣ ΕΣΑΣ..ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ......

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ
    ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον η ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ δεν γνωρίζει πως λειτουργούν τα λαμόγια στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.Μόλις το εκστόμησε,αρχισαν οι λαμογιές ποιός θα βουτήξει το μισθό της στη ΖΟΥΛΑ.
    Τσαμπα η χειρονομία της.Καλύτερα να τα εδινε αυτοπροσώπως σε κανένα φτωχό,θα επιαναν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *