GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλημμύρες στον Έβρο‏...

Από το http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι του νομού Έβρου, καθώς ο νομός έχει κηρυχθεί ...

Από το http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι του νομού Έβρου, καθώς ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά το σπάσιμο αρκετών αναχωμάτων και την πλημμύρα τουλάχιστον 120.000 στρεμμάτων. Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, ο οποίοw συμμετείχε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Αυτή τη στιγμή, κινδυνεύουν δύο χωριά το Πραγκί μετά από...

την υποχώρηση του αναχώματος στο Ισαάκιο και τα Λαγηνά νοτιότερα μετά από την υποχώρηση του αναχώματος στο Αμόριο. Το ύψος του νερού στο Πύθειο έφτασε τα 6μιση μετρά με όριο συναγερμού τα 5 μέτρα και 70 εκατοστά.
"Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο κόκκινο, αλλά κινδυνεύουμε να φτάσουμε", τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ορεστιάδα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, η οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει όλες τις υπηρεσίες της, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.
Τα συνεργεία της Νομαρχίας, των δήμων της περιφέρειας αλλά και του στρατού προσπαθούν να ενισχύσουν τα αναχώματα του πόταμου σε όσα σημεία έχουν πρόσβαση, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου που τροφοδοτεί το Διδυμότειχο, όπου άδω και 2 ήμερες πολλές περιοχές δεν έχουν πόσιμο νερό.
Προβλήματα υπάρχουν και στις συγκοινωνίες καθώς αποφασίστηκε να κλείσουν οι γέφυρες, από όπου περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές.
Mιλώντας στην τηλεόραση ο Νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης, τόνισε πως: "Kαι από την πλευρά της Ελλάδας και από την πλευρά της Τουρκίας έχουν πλημμυρίσει περιοχές, επειδή έβρεχε πολύ για αρκετές μέρες και μαλάκωσαν τα χωμάτινα αναχώματα. Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενδέχεται να εκκενώσουμε το χωριό Πραγγί. Και οι Βούλγαροι καταβάλουν προσπάθειες για τον έλεγχο της ροής των υδάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση