GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να κι ένα καλό ευρωπαϊκό μαντάτο για την Ελλάδα...

Από την Φαίδρα Λογοθέτη Σύμφωνα με έκθεση του 2009 για την ευρωπαϊκή ψηφιακή ανταγωνιστικότητα, η συνολική κάλυψη σε ψηφιακές συνδρομητικές ...

Από την Φαίδρα Λογοθέτη

Σύμφωνα με έκθεση του 2009 για την ευρωπαϊκή ψηφιακή ανταγωνιστικότητα, η συνολική κάλυψη σε ψηφιακές συνδρομητικές γραμμές (DSL) στην Ελλάδα αυξήθηκε από 9%, το 2004, σε 88%, το 2008. Η κάλυψη DSL στην ύπαιθρο έφτασε από 0% σε 55%, ενώ με την πλήρη υλοποίηση του εθνικού ευρυζωνικού έργου αναμένεται ότι θα καλύψει ποσοστό 60% του εδάφους και 90% του πληθυσμού.
Παρόλο που το 57% των Ελλήνων, ηλικίας από 16-24 ετών, χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο το ποσοστό αυτό παραμένει πολύ χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η Έκθεση αναφέρει ότι...

το 2008 η Ελλάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το 100% των πόρων (42 εκατ. ευρώ) που διατίθενται στη χώρα μέσω του EERP (Σχέδιο Οικονομικής Ανάκαμψης για την Ευρώπη) για την αύξηση της διάθεσης ευρυζωνικών συνδέσεων στην περιφέρεια της χώρας.
Όσον αφορά τις επιδόσεις των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο που σημειώθηκε το 2007, η συνδετικότητα των νοικοκυριών παραμένει χαμηλή, μόλις στο μισό της αντίστοιχης ευρωπαϊκής ενώ η αντίστοιχη των επιχειρήσεων είναι κάπως καλύτερη, υπολείπεται όμως σημαντικά των περισσοτέρων κρατών μελών της ΕΕ. Σημαντικό στοιχείο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι η ευρυζωνική αφομοίωση στην Ελλάδα καλύπτει επί του παρόντος ποσοστό 13,4% του πληθυσμού έναντι 22,9% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ των 27.
Σχετική μελέτη της Eurostat (2009) αποκαλύπτει ότι τόσο τα άτομα με χαμηλό όσο και εκείνα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο στην Ελλάδα βρίσκονται στη βάση της κλίμακας, όσον αφορά τη χρήση του Διαδικτύου σε σχέση με τις ομάδες με αντίστοιχα επίπεδα σπουδών στα περισσότερα από τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

4 σχόλια

  1. Μπράβο Φαίδρα,

    έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Είχαν το Διαδίκτυο στο πάγο μέχρι το 2004 γιατί απλά έτσι ήλεγχαν τα πάντα μέσω δυο τριών παρόχων το πολύ. Ευτυχώς που άλλαξαν τα πράγματα το 2004 και ενισχύθηκε η προώθηση της ευρυζωνικότητας παντού και έτσι δείχνουμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του Διαδικτύου στη Ελλάδα τη τελευταία 5ετία.

    Φιλικά από Βρυξέλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι του λείπει του ψωριάρη ?
    Φούντα με μαργαριτάρι.

    ή αλλοιώς
    Βρακί δεν έχει ο κ...λος μας, λουλούδια θέλει ο π....τσος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετική μελέτη της Eurostat (2009) αποκαλύπτει ότι τόσο τα άτομα με χαμηλό όσο και εκείνα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο στην Ελλάδα βρίσκονται στη βάση της κλίμακας, όσον αφορά τη χρήση του Διαδικτύου σε σχέση με τις ομάδες με αντίστοιχα επίπεδα σπουδών στα περισσότερα από τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

    Φαίδρα Λογοθέτη, μπορείς να κάνεις άλλη μια προσπάθεια να μεταφράσεις αυτο το κομμάτι, γιατί αυτό εδώ όπως το έγραψες, δεν βγάζει κανένα νόημα;

    Εδώ, τι θες να πεις;
    «βρίσκονται στη βάση της κλίμακας, όσον αφορά τη χρήση του Διαδικτύου σε σχέση».

    Όταν δεν έχεις καταλάβει κάτι, ή να ρωτάς ή να τ' αφήνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναί,αλλά σταματήσαμε νά συνομιλούμε.
    Κάτι πάει στραβά,όταν απέχεις
    100μ από τόν επικοινωνούντα καί
    χρησιμοποιείς DSL,SMS,κάμερες...
    Οί παγκόσμιες εταιρίες τό δώρο
    τού ιnternet(1978?)καί τής ασύρματης
    τηλεφωνίας σέ υποχρέωσαν νά τό
    καταντήσεις chat.
    Εσύ πού μέ διαβάζεις,έχεις νοιώσει
    τήν χαρά νά γράψεις 1 γράμμα,νά
    παραλάβεις 1 άλλο?
    Αγαπητικό,μεταναστικό,φανταρικό?
    Γιατί τό γράμμα μέ τόν γραφικό
    χαρακτήρα του,φυλαγμένο επί
    χρόνια,έχει άαααλλη γλύκα.
    Τά στάνταρ ορνυθοσκαλίσματα πού
    διαβάζεις τώρα,είναι οne night
    stand.Οne minute καλύτερα.
    Τώρα μέσω dildo γαμειούνται καί
    στό διαδύκτιο,όταν προσαρμόσουν
    ψεύτικα όργανα στούς Υπολογιστές.
    Κάντε τήν συνδρομή σας....
    Μπορεί νά γεννηθεί cyborn.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *