GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις αμοιβές στην ΕΡΤ...

Από το http://stelios-kolopaido.blogspot.com/ . Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για τις «υπέρογκες» αμοιβές ορισμένων επώνυμων δημοσ...

Από το http://stelios-kolopaido.blogspot.com/
.
Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για τις «υπέρογκες» αμοιβές ορισμένων επώνυμων δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και άλλων παρατρεχάμενων της κρατικής τηλεόρασης.
Πολλά blogs ασχολήθηκαν και σχολίασαν κατά κόρον μόνο το οικονομικό μέρος των συμβάσεων των συγκεκριμένων επαγγελματιών ενώ το αντικείμενο της δουλειάς τους μπήκε σε δεύτερη μοίρα, το δε αντικείμενο ορισμένων ανεπάγγελτων «συμβούλων» έμεινε εντελώς ασχολίαστο.
Πολλές φορές έγινε προσπάθεια σύγκρισης της αμοιβής με το ποσοστό θεαματικότητας των εκπομπών τους, μέσα βεβαίως από...

τα στοιχεία που δίνει μια μονοπωλιακή εταιρεία, ή AGB, που προφανώς έχουν τόση αξιοπιστία όσο και τα Greek statistics. Αλλά μήπως και κάποιες (λίγες) ποιοτικές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν έχουν χαμηλή τηλεθέαση και για αυτό έχουν εξοστρακιστεί τις βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες;
Και έτσι να είναι τα πράγματα και πραγματικά η θεαματικότητα μερικών εκπομπών να είναι χαμηλή, ο σκοπός και ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης είναι η μόνο η «νυν υπέρ πάντων τηλεθέαση»; Αν ήταν έτσι τότε να περιοριζόμαστε σε εκπομπές τύπου «πρωϊνάδικα» ή «μεσημεριάτικα» της ιδιωτικής τηλεόρασης ( που κάποιοι ανόητοι στο παρελθόν ονόμασαν ελεύθερη τηλεόραση ) που έχουν τηλεθέαση κατά τα στοιχεία πάντα της AGB, και απευθύνονται σε κοινό με χαμηλό πνευματικό επίπεδο ή σε κυνηγούς της κλειδαρότρυπας.
Ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης θα πρέπει να είναι άλλος.
Η κρατική ή δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να εξυπηρετεί την σωστή και έγκυρη ενημέρωση, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την παράδοση, και την ποιοτική ψυχαγωγία. Και φυσικά όλα αυτά έχουν κόστος. Τώρα αν κάποιοι αμείβονται περισσότερο από ότι αξίζουν αυτό είναι γεγονός και αποδεικνύεται από την μετέπειτα διαδρομή τους στον ιδιωτικό τομέα, που και οι αμοιβές τους συνεχώς γίνονται λιγότερες αλλά και οι ίδιοι σταδιακά εξαφανίζονται από το προσκήνιο.
Μη τους βάζουμε όμως όλους σε ένα τσουβάλι, και μη κάνουμε κυρίαρχο θέμα μας το κυνήγι μαγισσών.

8 σχόλια

  1. Δηλαδή η πρωινή εκπομπή των 2 δημοσιογράφων που έπαιρναν αυτά τα απαράδεκτα και προκλητικά χρήματα τι το πιο ποιοτικό είχε σε σχέση με άλλες αντίστοιχες πρωινές ενημερωτικές εκπομπές; (και μη μου πεις για τον Αυτιά, υπάρχουν κι άλλες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια «μικρή επαρχιακή πόλη» 7.500 κατοίκων, που θα μπορούσε ενδεχομένως να εκλέξει και δήμαρχο, συνιστούν τα μέλη της κοινότητας των κρατικοδίαιτων media στην Ελλάδα (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό). Για τη συντήρηση της μικρής αυτής ιδιότυπης, «πολιτείας» κράτος και πολίτες συνεισφέρουν με τουλάχιστον 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο τόσο με κρατικές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό όσο και με το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν (300 εκατ. ευρώ) οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποκλειστικά υπέρ της ΕΡΤ.

    η συνεχεια στην on line χθεσινή ΗΜΕΡΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ψηφιακή
    Όταν ξεκίνησε η εκπομπή της ψηφιακής είχε αναφερθεί ότι το όλο εγχείρημα δεν χρειαζόταν περισσότερα από 23 άτομα για να λειτουργήσει. Από τα 23 άτομα που προαναγγέλθηκαν έφθασε να 10σιαστεί το δυναμικό της προκειμένου να καταστεί το ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ αποθήκη ρουσφετιών για την πλειοψηφία των 230 εργαζομένων. Μέγα θέμα συνιστά η αμοιβή των συμβούλων και ειδικών συμβούλων και οι προσλήψεις από το παράθυρο δήθεν για τις ανάγκες της επένδυσης στην ψηφιακή. Η εταιρεία προικοδοτήθηκε με 5 από τα οικόπεδα της περιουσίας της ΕΡΤ, ώστε το κεφάλαιό της να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ, ποσόν που προστέθηκε στο υπάρχον της ΕΡΤ (250 εκατ. ευρώ) συν άλλα 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων της. Ως εκ τούτου το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.
    Παράλληλα επενδύθηκαν μεγάλα πακέτα σε ξεπερασμένη τεχνολογία (MPEG2) που τώρα σπεύδει να εγκαταλείψει η ΕΡΤ, προκειμένου να υιοθετήσει το τεχνολογικό πρότυπο MPEG4 στο οποίο επένδυσαν από την αρχή τα ιδιωτικά κανάλια μέσα από την Digea.

    Ημερησια 30/1/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΩΝΥΜΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ,ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΣ ,ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΙΝΑΙΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΛΑΣΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ.
    ΠΟΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΛΕΝΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.ΑΝΙΚΑΝΩΝ ,ΜΙΚΡΟΝΟΩΝ,ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ,ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΟΙ ΒΙΛΕΣ,ΟΙ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ...
    ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ???
    ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ...

    ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ,ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ,ΜΑΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ ειμαι με τον Κούλογλου τον επαναστάτη !!! Τώρα που γύρισε απο την εξορία στα βουνά θα τούς ταράξει ολους αυτούς , θα τούς τα πάρει ολα !!!!
    Ερχεται ο Κούλογλου λαμόγια !! μεταφέρει το αντάρτικο μέσα στην ΕΡΤ θα σας ταράξει γιατί ειναι ΠΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.!!!
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ,ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΩΝΥΜΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
    Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ,ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΥ ΞΕΦΤΗΛΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ,ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ.
    ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ.ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ.
    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ Η ΘΑ ΤΑ ΣΒΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ?
    ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΧΡΕΙΟΙ,ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΗΦΑΓΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ???
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ
    ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΘΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΛΗΣΤΑ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ,ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΒΙΛΕΣ, ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΦΣΟΡ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. the Bloopers Team, πρέπει πάντα να δείχνεις ότι είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *